Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
válasz
GrooveHero
üzenetére
igen ha az s4 mini-be beleraktak volna egy 4,3"-s 720p kijelzőt, akkor best buy lenne, de így nem biztos

-
GrooveHero
addikt
válasz
rootkiller
üzenetére
Mivel még nem volt a kezemben s4 mini, így nem tudom az S2 (m)-höz hasonlítani. Tény, hogy jobb, újabb, meg minden. Egyedül az akksi dologban tudtam lényegi hsz-t generálni, mert (tévesen) úgy feltételeztem, hogy esetleg nem vagy olyan jól tájékozott, vagy nem ismered, vagy mittudomén. Nem te lennél az első. Gondolva az olyanokra, akiknek mg mindig a 2 évvel ezelőtt GB van rajta ahogy megvette a telefont. No offense és bocsi a fórumtárstól, ha esetleg magára venné. Mindenki máshogy használja a telefonját. Vita lezárva, remélem túlléptünk rajta.
Szóval ott folytatom, hogy én nem váltanék S4 minire, pedig biztos tuti jó kis készülék. Minden tulajdonság az S2-vel összehasonlítva mellette szól, nem hiába két év van közöttük. -
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
A következő lenne a problémám:
A telefonomon: Slim beam 4.3 official ROM fut. Eddig a Superuser alkalmazással tettem a telefonnal ROOT jogot, de most nem engedi feltelepiteni(Hiba történt telepiteskor,kerjuk,kuldje el a hibanaplot a fejlesztoknek)
Hogyan tudok ROOT-ot varazsolni a telefonomra?köszönöm előre is.
-
rootkiller
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Én kérek elnézést.
Viszont azt látnod kell hogy amit kérdésként felvetettem ahhoz maximum csak nagyon minimális mértékben volt köze. Magyarul egy majdnem felesleges hozzászólás volt...
-
wdx
őstag
válasz
rootkiller
üzenetére
Nem értem, miért kell rögtön támadni egy hozzászólót...
A kérdésedre a válaszom: 2 év múlva is zsír telefon lesz a Galaxy S2 GT-i9100
Az más kérdés, hogy alsó kategóriássá fogják avatni majd akkoriban, de gondolkozzunk el, hogy mire nem jó a készülék a mai viszonylatban?...
.
.
.
mindenre tökéletes, ergo nem kell jobb.
Én max S4 illetve S4 minire váltanék majd, de csak az androidos támogatottság miatt.
Mire kell 2 magnál több?
1 maggal is lehet akadásmentesen netezni, játszani, filmezni (tapasztalat), stb...
Eleve nem értettem a 4 mag bejövetelét; csak zabálja a akksit, de hogy nem veszed észre a különbséget, azt garantálom! Maximum videó-konvertáláskor! De őszintén, 10000-ből max 1 ember konvertálgat videót a telefonján.
Jelenleg egy alsó kategóriás telefonom van (Galaxy Fame), és mindent ellát, amire használom.
Kivétel a kijelző és a HDMI kimenet hiánya.
Ezt leszámítva majdnem tökéletes (azért nyomokban észrevehető, hogy nem egy i9000). -
GrooveHero
addikt
válasz
rootkiller
üzenetére
Bocsánatot kérek, akkor ezek szerint csak én nem találtam utalást a szövegedben arra, hogy neked speciel 2000-es akksid van. Vagy tényleg ott van, hogy neked 2000-es akksid van? Honnan tudhattam volna, hogy nem e csak elírtad, vagy rosszul írtad és 1650-et akartál írni?
Bocsánat, hogy próbáltam segíteni, mert azt gondoltam, hogy rosszul tudsz bizonyos dolgot. A rosseb aki még egyszer ebben a fórumban segíteni fog valakinek. 
-
rootkiller
őstag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Azért példálóztam a 2000es akkuval mert nekem az van, 1650essel nem bírnék ki egy napot az esetek felében!
Ha elolvastad volna hogy mit írtam és nem csak kiragadtál volna 1 adatot, akkor nem írtál volna hülyeséget. Bocsi!
-
GrooveHero
addikt
válasz
rootkiller
üzenetére
az akksi csak 1650-es a gyári. A 2000-esből is lehet kapni gyárit, de csak opcionális, hogy ki rak bele és ki nem. Tehát gyárilag csak 1650mAh
-
rootkiller
őstag
Srácok! Egy SII --> S4 Mini csere reális lenne?
Órajelben majd' másfélszer annyit tud a CPU, de ez az architektúrális változások miatt a valóságban több, ennek ellenére még mindig nem négy magos. Plusz fél giga RAM van benne, a 2000 helyett az 1900as akku se rosszabb szerintem, energiatakarékosabb annyival a cucc. Mindemellett van 4.2.2-es android, és remélhetőleg lesz rá 4.4 is valamikor. A kamera nagyjából azonos, viszont a kijelzőnek szebb a képe. S3-at kizárnám mert nekem már nagy, a 4.3"-t tartom optimálisnak, a teljesítmény is elég, de ha új telefont vennék akkor 2 évet ki kéne húznia, viszont nem vagyok benne biztos hogy két év múltán is elegendő lesz az S4 Mini, vagy akár az S2 teljesítménye.
-
sbalu1
senior tag
válasz
beast27
üzenetére
Nagyon köszönöm a válaszodat!
Yiggdrasil:Én tavasszal vásároltam az S2-őmet kb.fél év gondolkodás után.Sokat gondolkodtam az S3 és a HTC One között.Végül ez a régebbi tipus döntött nálam és nem bántam meg.Csaknem minden kütyünél találhatóak tipushibák, szerencse dolga is, hogy mit fog ki az ember. -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Titeket, mint SII használókat szeretnék megkérdezni, hogy okos ötletnek tartjátok mostanában megvenni ezt a típust? Mert szeretnék egy droidos telefont, még nem volt a rendszerhez szerencsém, viszont a napokban kipróbáltam egy ilyen telefont és nagyon tetszett. Ha vennék egy ilyet, akkor kb 2 évre venném, és sajnos használtan, újonnan nem találtam jó áron.
Plusz még egy olyat hadd kérdezzek, hogy mennyire hajlamosak ezek a masinák a meghibásodásra? Mert többnyire gari nélkül látok ilyeneket értelmes áron.Előre is köszönöm a segítséget!
-
sbalu1
senior tag
Sziasztok, jó reggelt!
Rootolta már valaki a Framaroot progival a kütyüjét?Rányomtam a menüjében a Sam gombra és már meg is csinálta.Azt gondoltam, hogy legalább előbb megkérdezi, hogy tényleg akarom-e(tényleg one click, ahogyan írják is).Most rootolt lett a teló, néztem download módban nem ugrott a számláló, továbbra is a hivatalos telepítést látja.A kérdésem az lenne, hogy ennek a programnak van unroot opciója is, akkor gariztatás esetén evvel nyomtalanul el lehet tüntetni ezt a beavatkozást? -
Kékes525
félisten
Mi a véleményetek a legújabb PhilZ kernelről (XWLSW updated to v5.15.0 + bootloop workaround added again).
Ezt írja: For new kernels on other countries, just uplaod the last zImage for sammobile.com + exact pda/csc version combo
Ez nekem egy kicsit szűkszavú.
A kérdésem az esetleges tapasztalatokon túl, hogy ez tartalmazza az összes eddigi fejlesztéseket, vagy egy új vonal? Különösen gondolok én az 5.08.5 utániakra ( v5.09.2, v5.10.0, v5.11.2).
-
logarithm
őstag
pedestre úgy döntött csinál aosp romokra is kernelt, egyelőre még béta jelleg, de nem rossz kezdeményezés szerintem. : Apolo JB
Branch 5.x just for AOSP 4.2.2 (CWM and TWRP)
Branch 6.x just for AOSP 4.3 (just CWM right now) This ROMS have some bugs right nowJa amúgy a kernel cm based Smdk4412 and cm wifi drivers.
-
Weeman1
veterán
Valaki tesztelte már?
-
widi
tag
válasz
Burt1793
üzenetére
Ez a Primo verzió még olcsóbb a Play-en, és az S2 is ott van a támogatottak listáján, bár a mi kis országunkat nem hiszem hogy tartalmazza a license.
-
Kékes525
félisten
válasz
logarithm
üzenetére
Még egy kérdés.
A gps.conf -ban van néhány sor:
NTP_SERVER=pl.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/
xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/
xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/
xtra.bin
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276Ez után, vagy ez helyett írjam?
@Burt179: Hol lehet letölteni?
-
t256
őstag
Üdvözletem!
Régen jártam erre. Megjelenés óta rajta van a telefonomon a CM 10.1 Nightly 20130516.Mostanában hívás közben nem hallom azt, akivel beszélek, újraindítás után a hiba megoldódik.
Feltelepítem a CM 10.1.3-mat, remélem csak a régi rendszer fáradt el és ez megoldja a problémát.
Ehhez a rendszerhez melyik DorimanX kernel illik?
Vagy van már ennél jobb? Lényeg, hogy BLN legyen benne. -
Pszihonaranc
senior tag
Hali
Használ itt valaki külső akkumulátort? Ha igen akkor milyet? Tudnátok ajánlani esetleg márkát/ konkrét típust?
Köszi
-
logarithm
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
NTP_SERVER=eu.pool.org
NTP_SERVER=0.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=1.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=2.europe.pool.ntp.org
NTP_SERVER=3.europe.pool.ntp.org
XTRA_SERVER_1=http://xtra1.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_2=http://xtra2.gpsonextra.net/xtra.bin
XTRA_SERVER_3=http://xtra3.gpsonextra.net/xtra.bin
INTERMEDIATE_POS=1
C2K_HOST=c2k.pde.com
C2K_PORT=1234
SUPL_HOST=FQDN
SUPL_HOST=supl.google.com
SUPL_PORT=7276
SUPL_SECURE_PORT=7275
SUPL_NO_SECURE_PORT=3425
SUPL_TLS_HOST=FQDN
SUPL_TLS_CERT=/etc/SuplRootCert
ACCURACY_THRES=5000
CURRENT_CARRIER=common
DEFAULT_USER_PLANE=TRUE
REPORT_POSITION_USE_SUPL_REFLOC=1Ha tutit akarsz ezt masold be a system/etc/gps.conf file ba :-) utana telefon restart kell.
-
-cobra-
aktív tag
válasz
maggi1886076
üzenetére
Nekem is foltos. Gondolkozom a szerviz futáron. Bár most hogy utána néztem, elvileg mind ilyen. Sőt az enyém még a jobbik nem Sony, mert nem laggol sötétben. Úgyhogy lehet marad, nehogy rosszabb kerüljön bele.
-
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
Feleségem telója elkezdett fagyogatni, és fura dolgokat művelni!
Eddig szerintem semmit nem csinált vele, nem volt szoftverfrissítes vagy barmi mas cserélve rajta.
Szerintetek mi a teendo első sorba? gyári visszaállítás? vagy?
Előre is köszönöm a segítséget!
üdv
b. -
logarithm
őstag
válasz
Marchus
üzenetére
A ril cm-en elcseszi a telefonálás és az összes sim-es funkciót kb. (imei-t csekkold rendben van?)
Modemet megpróbálhatod, hogy cseréled.Hanem lenne jó utána sem, akkor egy format/system utána egyből rakd fel a cm10.1 stable-t, ha ezután sem lenne jó full wipe-al feltenném a jelenlegi cm10.1 stable-t majd nelp4 modem, majd dori kernel.
Ha így sem lenne jó, akkor egy repartos stock jb xwlss feltétele az rendre rakja a dolgokat majd cwm és mehet fel a cm10.1 stable a többit már tudod.
-
Marchus
csendes tag
Még hónap elején felraktam a cm10.1 második RC-jét. Sajnos még mindig néha "No Service" van, azaz nem tudok telefonálni. Az érdekes az egészben az, hogy ha úgy indítom el a telót, hogy töltőn van, akkor alapból nem is kéri a SIM kódját. Felraktam a dorimanx legújabb kernelét, az se segített. Ráadásul egyre gyakrabban SOD-ozik a teló.
Arra gondoltam, hogy lecserélem a teló modem-jét GetRIL-el. Azt néztem, hogy ennk a felhasználónak ez segített: (#5026) vitezlejszlo
Viszont egy másik hozzászólásban éppen ellenzik, hogy RiL -es modemet rakjon fel bárki is CM-re: (#31950) logarithm
Mit ajánlotok? GetRiL-el rakjak fel egy új modemet, vagy XDA-n keressek egy RiL mentes modemet CM-hez?
Egyébként a RIL az XXLS8 (2)
A Baseband: XXMS2 -
logarithm
őstag
válasz
Eclips21
üzenetére
Mire tetted fel?
4.2.2 megy az tuti, 4.3-on pedig felteszi a superSU-t menüben látod az ikonját?
Ha igen, akkor két root manager van jelenleg egy a superuser ami a cm-ben van benne, azt kell kilőni, tehát a superSU-nak kell működnie.Következő a teendő superSU-ban beállításaiban van egy olyan hogy tisztelje a cm superuser-ét onnan vedd ki a pipát, tehát ne tisztelje

Ha így nem megy, akkor tisztelet maradjon off, majd fejlesztői beállításokban a root hozzáférést tiltsd le, majd újraindítás, aztán ha újra indult rakd vissza, hogy csak alkalmazásokra.
Aztán mennie kéne, megkapja a superSU a jogokat stb. -
logarithm
őstag
válasz
stefi68
üzenetére
Aha akár lehet egyesével is próbálgatni, vagy a hsz-eket elolvasni tapasztalatokat szerezni stb.
modem -es topik + letöltés vagy a másik forrás modemek letöltése -> én ezt használom
Ez itt RiL mentes mind.RiL-es modemet tilos használni cm/aosp/aokp és társain, RiL csak stock samsung romon lehetséges.
Anno utána olvasgattam és mindenhol a nelp4-et istenítették ennyi, nekünk is bevált, egyébként az xxms2 is jó modem.
(#31949) bAtt001
i9000-en meg a jvo modem-et használja mindenki akár 4.3droidon pedig az a modem GB modem
nem számít a rendszer. -
bAtt001
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
itt ajánlották a nelp4-et azért használom, előtte volt LS8 meg XMS2 is de nem szerettem, igazából csak érzés kérdése az egész. amúgy kb országonként változó a modem típusa azthiszem. arról meg hogy csak ICS alatt menne annyit hogy 4.1 és 4.2 alatt is használtam gond nélkül

-
stefi68
addikt
válasz
bAtt001
üzenetére
Nos, megint okosabb lettem...
Azt hogy választottad ki az "egymilliárd"-ból, hogy neked melyik a legjobb? Végigpróbálgattad őket?
Ahogy elnézem ITT a NELP4 csak 4.0.4-ig volt.
Ugye azt ajánlja, hogy 4.1.2 alattit csak RIL nélkül érdemes felrakni. Ki kell belőle irtani a RIL részt.
Te is így csináltad? (Gondolom nem ICS-t használsz)Meg ugye azt is kihangsúlyozza, hogy csak gyári alapú ROM-oknál érdemes ezzel kísérletezni, mert CM/AOSP/AOKP és tsai-nál ez nem biztos hogy működik.
-
logarithm
őstag
válasz
bAtt001
üzenetére
Ja ja +1 a nelp4-nek még én erőltettem anno ide a témát

Más:
Hasznos dolog gps pontosításra illetve belövésre gps.conf files for all countriesFeltettem hungary-t cwm-alól pikk pakk talált holdat.
-
bAtt001
addikt
válasz
maggi1886076
üzenetére
hd-ben csak a kékbéka nyomja nekem már az is megfelel ha hallok valamit bár általában nem szoktam, szervizben mellécsapom a hibalistának
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bAtt001
addikt
válasz
stefi68
üzenetére
igen igen a rádió rész, vannak cwm-ből flashelhető zip-ek xda-n kb egymilliárd darab
lehet cserélni bármikor romtól függetlenül, a beállításokban a kernel verzió fölött látod milyen van fent jelenleg i9100**** formában.
az hogy kinek mi jön be nálam térerőt és mobilnetet jelent, xms2 nekem ette akksit mobilnettel meg nélküle is és volt hogy net alig akart bejönni hiába volt térerő. nelp4 nekem bevált ilyen szempontból. hangminőségben nem vettem észre különbséget eddig -
stefi68
addikt
válasz
bAtt001
üzenetére
Tehát akkor az a rádió rész lenne...
Annak a szoftverét (driver) is lehet csak úgy csereberélni?Azt honnan tudom, hogy most milyen van rajta?Az, hogy az jön be jobban, mit takar? Jobb vele a térerő? Tisztább, vagy hangosabb a hívás közbeni hang?
Szerk.: Közben rájöttem.... *#12345#* Phone: ...MS2
-
stefi68
addikt
válasz
maggi1886076
üzenetére
A VK-nál telepítéskor azért volt 1-2 (számomra) nem egyértelmű dolog.
Pl. modem: xxms2, m250k, én nem választottam modem telepítést... Ez milyen modem lenne? -
bAtt001
addikt
válasz
maggi1886076
üzenetére
nem lehet rossz amennyire itt dicséritek, de megkockáztatom az még rondább mint a touchwiz
szvsz persze 
-
bAtt001
addikt
válasz
maggi1886076
üzenetére
az usererror lesz
semmi bajom vele, igaz nem is akarok váltani róla semmi toucwiz szutyokra ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
deminos
aktív tag
Egy ideje már bennem van, most már kiadom magamból: SII kernel forráskód itt.
Ezek után kérdezném, hogy akkor miért gondolják itt sokan, hogy a samsung nem adta ki a forrást és emiatt nem lesz stabil CM soha? Tényleg érdekel és komoly kérdés. -
logarithm
őstag
válasz
AlmaZoli
üzenetére
Rendben van, ez ugyan az mint az rc2 csak beledobták a cm account-ot meg még lehet valamit dobtak bele azt nem tudom changelog nincsen már.
(#31933) obalix
A exynos miatt nem lesz az, de egyébként nekem full jó, jobb mint a gyári rom.
és szerintem simán rá lehet mondani, hogy stable főleg dori kernel-el.Azért is csinálták így meg, mert a 4.2.2 vonalat így zárták nem fejlesztenek már rá, most már csak 4.3 és 4.4 kitkat lesz.
Ja mellesleg a gyári rom se stabilabb, szar bugos kernelt hagyott ránk a samsung...(ha már ezt phil írja a philz kernel atyja akkor érted
) -
logarithm
őstag
cm-10.1.3-i9100.zip stable
na ennyi dobom is fel 
-
bAtt001
addikt
válasz
maggi1886076
üzenetére
vagy chameleon, hónapok óta rá se néztem xda-n s2 topikra miatta

-
oba
addikt
Milyen romot érdemes mostanában felrakni a telefonra?
Hónapok óta nem követem nyomon az újdonságokat. Tegnap ráakadtam egy neatrom lite superlite -ra, azt raktam fel, nincs vele semmi gondom, csak gondoltam hátha tudtok ajánlani valami must have romot kipróbálásra. -
-
logarithm
őstag
Új dori kernel: 8.41/9.41 változások + letöltések
Eléggé hosszú út volt mire ide eljutott a kernel, én végig teszteltem, és eléggé korrekt lett a végeredmény, rock stable @cm10.1 rc2 v3infected rommal használom.
Teszt buildek mindig itt lesznek DorimanX Test builds ha valaki unatkozik vagy mindig vágyik az újra.Érdekesség képen a Kernel is now 3.12.rc1 build google forrásból, amíg nekünk stock samu kernel meg 3.0.31 picit oldie de hát kinek mi
dori a mi istenünk (mint i9000-en stratosk sema kernel faterja) -
gaben1117
senior tag
válasz
maggi1886076
üzenetére
Hát akkor még átgondolom, de lehet kihívom majd valamikor. Egy hivatalos papírt szerettem volna lefotózni vele scannelés helyett, de így elég használhatatlan. A régi S2-mel nem voltak ilyen gondok.

-
Kh@oSz
aktív tag
Sziasztok!
Garanciával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Egy barátom szeretne venni egy S2-t. A kiszemelt példány gyári garanciás, májusi vásárlású. Az illető azt mondta, hogy be lett regisztrálva a telefon a +2 hónap garanciára, viszont ezt telefonon tette meg. Szóval nem tud belépni a my.samsung.hu-n hogy törölje. Viszont megvan az igazoló lap, ami alapján lehet igényelni a házhoz jövő szervizt. Ebben az esetben mi a helyzet? Vagy telefonon is meg lehet rendelni a szervizt?
Előre is köszönöm az infókat!

-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Ma vettem észre, hogy ha fényképezek a telóval, akkor ha főleg fehér a háttér, egy baszott nagy rózsaszín folt van a kép közepén. Színes képnél annyira nem zavaró, de fehérnél elég ocsmány.
Mit kezdjek vele? Szerviz foglalkozik ezzel?
üdv
-
stefi68
addikt
Nos, utoljára a témához....
Szóval nem hagyott aludni a kisördög és újból kipróbáltam a most használt VK 7.5 Mod1 -en a régóta kedvenc Skavalex féle Call Recorder-t és csodák csodája MŰKÖDIK

Teljes alap bellításokkal: Galaxy S2, API, kétirányú kernel felvétel mód, tisztán hallható mindkét fél és mindez automatikusan.Hogy mért nincs ez a ROM fent az XDA-n

-
Weeman1
veterán
Valaki próbálta már?
-
Weeman1
veterán
(#31897) bAtt001

-
NORBl
aktív tag
Sziasztok !
Azt vettem észre, hogy a telefonom a szokásosnál gyorsabban merül, 2-3 óra használat mellett majd csontra lemerül, ez normális ? Az aksijára gyanakodok, mivel most lesz majd 2 éves a teló... :S Tudnátok ajánlani vmi programot, ami fényt derít, hogy az aksi lehet-e a ludas ?! Illetve most vettem egy Micro SD - t bele, és tudnátok egy olyan programot ajánlani, ami megméri a kártya írási, olvasási sebességet, hogy le tudjam tesztelni, hogy hibátlan kártyát vásároltam... Samsung 32, Class 10, milyen értékeket kell hogy kapjak ?
Köszönöm
-
stefi68
addikt
válasz
t-real
üzenetére
Felülről lefelé...
ExDateWidgetXL
Digi Clock Widget
Simple Calendar Widget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Yettel topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 10S 6/128GB szürke / 12 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4420, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4694
- Samsung Galaxy A37 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bocsánat, hogy próbáltam segíteni, mert azt gondoltam, hogy rosszul tudsz bizonyos dolgot. A rosseb aki még egyszer ebben a fórumban segíteni fog valakinek. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

na ennyi dobom is fel