Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
-
Burt1793
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
Én nem nagyon ejtettem le, egy karc sincs rajta, pedig sose volt rajta tok/fólia. Most rezgett egyszer/kétszer fotózás alatt, amúgy eddig nem produkálta.
A rom tényleg elég jó. Nekem tetszik (egy napja van fent), de az aksi is jól bírja. Egy nap használattal kibír 6-7 óra kijelzőt is (igaz, kb mindent feketére állítottam és mostanság amúgy sincs túl világos, plusz az automata fényerő is takarékosabban osztogatja a háttérvilágítást.
) -
válasz
Burt1793
üzenetére
Akkor az egy jó rom. :-)
A kamera rezgéssel ne foglalkozz, sose fog már elmúlni. Nekem időnként előjön, zörög, kattog aztán megpaskolom és jó.
Gyakorlatilag leginkább a zseblámpa funkciónál zavar, mert akkor is rázza a vakut. 
Én abban maradtam magammal, hogy nem éri meg a törött kameratestet kicseréltetni azért a 6-8.000 Ft-ért.
Nem kellett volna annyit elejteni szegényt!

-
Burt1793
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
Igen, vakuzik rendesen. Sajnos a kamerám viszont elkezdett rezegni (már JB alatt is ilyen volt) kb 1 hete. Ha megütögetem, abbahagyja.

És nagyon gyors a kameraszoftver, gyorsan lehet törölni (ugyanúgy mint az emaileket, lehúzással), rögtön megnyitja a galériát a kamerából (egy pillanatot sem kell várni). Ennek örömére beállítottam, hogy a kikapcs gomb lője a képeket. Nem tudom, nem fotózom sokat mobillal, de lehet, hogy kicsit rosszabb minőségű képeket csinál ez a rom, mint a 4.1.2 (bár a fényviszonyok se jók, most csináltam egy vakusat a monitorról, ha belezoomolok a képbe, akkor sok a szemcsés rész.)
-
K4jusz
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Szeretem a KitKat-et, a mosatnival egy hibám van, hogy a vaku nem elérhető a camera settings menüjében. De amúgy minden rendben van vele. Szóval maradnék a 4.4 vonalon, csak annyira széttördeltek az infok a fórumban a 4.4 vonalon. Mindenki kísérletezik valamivel és nincs meg az a vonal mint régen, hogy volt CM 10.1 és 10.2 meg a stock alapú romok (neat, chameleon) aztán ezeket használta a fórum 80%-a. Persze ez azért van, mert még friss a KK de azért jó lenne kicsit gatyába rázni a vele kapcsolatos dolgokat, amiket tudunk.
-
stefi68
addikt
Úgy emlékszem olvastam erről, hogy át lehet particionálni...
Hopsz, meg is van -> Partition your internal memory for better App management (Pit Files)
Azért olvasd át legalább 3x, nehogy baj legyen.
-
btz
addikt
"/data" könyvtáram mérete 2 GB ebből szabad 250MB. Emiatt frissítésnél "Nincs elég tárhely" hibát ad. Hogyan lehetne növelni ezt a 2 GB-t a 12 GB Belső SD kárára? Pl 6GB-s lehetne a /data akkor sok app elférne.
Így is külső SD-n van a programok java és a cachet is állandóan törlöm, tehát nincs mit felszabadítani. -
K4jusz
tag
Sziasztok!
2 hónapja használok KitKat-et, de az adott build fejlesztése decemberben megállt.
Folyamatosan olvasom a fórumot, de 4.4 vonalon teljes káosz az egész, átláthatatlan!
Aki keni a témát javítson ki, de én jelenleg 3 fő vonalat látok:- CM Unofficial Nightly - "stock CM" semmi változtatás [link]
- Linaro/Sabermod romok (pl Infectednek van az Omnirom és LINARO/SABERMOD] CyanogenMod 11 de gőzöm sincs mi a különbség köztük.)
- Slim romok (slimkat, slimbean, neatrom AOSP)Ha jól sejtem a 2. vonal annyiban különbözik az elsőtől, hogy más a buildelés folyamata, amitől vagy gyorsabb a cucc, vagy nem, de funkcionalításban nem különbözik, a 3. vonalról gőzöm sincs, de nem is érdekel. Nem szeretnék ugrálni ide oda a különféle buildek között, hosszútávra választanék egyet, amit majd frissítgetek kényelmesen. Ezek alapján ki mit javasol? - tegyük tisztába a dolgokat.
-
stefi68
addikt
Régen a Permissions Denied-ről hallottam mint ilyen alkalmazás. Azóta lehet van már több is.
Play keresés -> "permission"
Mondjuk nekem könnyű keresni, alapból van nagyítóm (már)

-
Doosa
aktív tag
Tudtok valami olyan alkalmazást amivel jól lehet szabályozni külön-külön az alkalmazások jogait?
Nem csak arra gondolok, hogy vissza lehet vonni azokat a kéréseket amiket telepítéskor megadok, hanem mondjuk azt is meg lehet tiltani, hogy egy alkalmazás mobilnetet használjon, ha háttérben ha nincs.MIUI-ba és 1-2 romba ez alapból benne van és én nagyon szerettem, mert durván meg lehetett dobni vele az üzemidőt.
Például köztudott, hogy a FB messenger egy felesleges adatforgalom generátor, bármilyen más chet progi harmad vagy tized ennyi adatforgalmat generál. Egy kb 1000 karakteres beszélgetés 4-5MB
Miután letiltottam, minden létező jogát (amivel még elindult hibaüzenet nélkül
) radikálisan lecsökkent az adatforgalmam és az akkuidő is javult.Böngésztem különböző permission manager között, de nekem egyik sem működött.

-
Csirekk
csendes tag
Sziasztok!
Anno Odinnal felraktam a gyári 4.0.3.-t (XWLPG), azóta nem tudtam követni a dolgokat, nem volt frissítve a telefonom, most viszont megpróbálnám a NeatROM-ot. Amikor kijött a 4.0.4., téma volt a brickbug, az enyémre is azt írja, hogy az, számít ez még, vagy már meg lett oldva?
Ha követem a Neat guide-t a felrakásnál, működni fog-e, vagy valamit még kell előtte csinálnom? -
saphancs
aktív tag
Két hete nyúzom a slimkatot, de elkezdett belassulgatni. Vmi másik 4.4-es rom tapasztalata van vkinek? Egy-két hetes érdekelne.
-
Lacics25
aktív tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Szeretett SII barátom egy óvatlan pillanatban elhalálozott. Kivettem az SD kártyát, de visszakapcsolni már nem tudtam, se kép, se hang. A kamera alatti rész érezhetően melegszik. Tudtok ajánlani valakit, aki megnézné, hogy lehet e vele valamit csinálni? Gondolok itt arra elsősorban, hogy egy jelentéktelen összegért talpra állítható, vagy alkatrészként értékesíthető e?(Kijelzőn, a sokszor panaszolt beégésnek nyoma sincs, karc és kopásmentes, kis jóindulattal kifogástalannak mondható.)
Köszönöm!
-
Kékes525
félisten
válasz
logarithm
üzenetére
Ha a eltérés nem nagy mértékű, akkor igen, de nálam 10-20% között van, ekkor azért szerintem mond valamit. Pláne, ha a szoftverkörnyezetet standardizálom (pl. kikapcsolok minden háttéralkalmazást) ekkor a nyers hardver és a ROM-tól függ minden. Összehasonlításokra jó. Két ugyanolyan hardver és ROM között nem lehet ekkora különbség. Még akkor sem, ha a felhasználói környezet más. Szerintem a hardveremben van valami probléma, ami a sebességet befolyásolja és néha a stabilitást is (sose tudtam egyik Apolot (light is) sem használni, mindig volt FC vagy újraindulás néhány programnál, bármit is kapcsoltam ki a háttérben futó programokból.
Most Dorimanx 8.43 használok, ez eddig a leggyorsabb és stabilnak is tűnik. Philz is stabil volt, csak lassú és persze a recoveryje nagyon tetszett, mert sokkal nagyobbak a betűk.
-
zso73
veterán
Milyenek az új romok ? Ha stabil gép kell, érdemes ezekkel foglalkozni ? 4.3, .4.4 ?
-
Burt1793
veterán
válasz
Burt1793
üzenetére
Sajnos az érintőgombok világítását nem tudom folyamatosra kapcsolni (mmint, amikor a kijelző is be van kapcsolva). Egyszer valahogy sikerült, de egy újraindítás elcseszte. 1,2,3,4,5,6 másodpercre be tudom állítani, de a soha kikapcs mód nem megy. A másik, hogy minden újraindításnál levesz két ikont a kezdőképernyőről. mindig ugyanazt a kettőt.

-
Burt1793
veterán
-
Daemos
tag
Haliho!
A triangleaway progi nem akar megfeleloen mukodni
Legfrissebb Cyanogen van fent es supersu-t is felrkatam neki de mikor ra megyek hogy reset count , semmit nem csinál..
Mimden jog mgvan adva neki!
-
logarithm
őstag
válasz
Burt1793
üzenetére
Nagyon egyszerű felrakni, mint a cm-et.
Lekapod a romot sd-re rakod, lekapod a gapps-ot sd-re rakod, cwm-ben format/system majd install rom.zip és gapps zip. kész (adat nem veszik el). ha van ota gondolom megteszi én sose szerettem az ilyen ota mota fóka xy dolgokat
(#36064) Burt1793
nem tudom mit csinál az ota, nem használtam soha, amióta létezik. a gapps nem változik az más kérdés, hogy felteszi e. -
Burt1793
veterán
válasz
logarithm
üzenetére
Ez akkor most OTA-n frissül, nem?
Amúgy nagyon jó a rom egyelőre.
Most hogy átállítottam a dpi-t, kiadják 240-essel. Amúgy nekem a 220 is sok volt, most 205-tel használom, így minden alkalmazás bejön, a böngészőt meg kicsit nagyobbra állítottam. A facebooknak jól áll, hogy ilyen kicsi. -
logarithm
őstag
válasz
Burt1793
üzenetére
Amit keresel feature, a következő slimrom update-ben benne, van amikor slimsaber-t használtam párnapja benne volt a flip feature, sale-nek frissítenie kéne a romot.
Egyébként szerintem hívást így max úgy tudsz némítani, hogy a bekapcsoló gombot megnyomod és néma marad. -
bubu333
tag
Nem akarom elkiabálni, de a CM10.2 eddig a legjobb amit valaha felraktam. Remélem nem lassul be.
-
Gloob
addikt
válasz
Burt1793
üzenetére
Kösz! Ezt a gapps-ot nem vettem észre. Letöltöttem ugyan a hivatalos gapps csomagot, de az meg valami 250 megás szörnyűség volt. Nagyobb, mint a ROM maga.
Apolo-ból van TWRP-s recovery is valóban, szóval lehet az is. Engem csak a BLN funkció miatt érdekel, máskülönben miattam maradhat a saját kernele is. -
Gloob
addikt
válasz
Burt1793
üzenetére
A megoldást sajnos nem tudom, mivel csak most gondolkodom a felrakásán. Viszont kérdeznék párat:
milyen gapps csomagot raktál fel, és milyen kernel-el használod? Apolo-ból gondolom a 4.4 alá való jó lesz hozzá. A beérkező hívást a home gombbal (középső fizikai gomb) fel lehet venni? -
Burt1793
veterán
Van egy eget rengető problémám. Nem lehet ebben (aláírásban lévő) a romban az érkező hívást lenémítani. Se lefordítással, se gombnyomással. Vagy tévedek? (jó lenne)
Amúgy tényleg nagyon jó ez a rom. Beállítottam mindent feketére (lehet, hogy jobban is bírja majd), az art-ot nem kapcsoltam be. A fényerő beállítás sokkal jobb, a fb app gyorsabban működik, sőt még valahogy mintha a wifit is erősebben venné. -
adamz91
tag
mindig azt használom pedig dpi állításra és eddig semmi gond nem volt vele..
egyébként sok gond van ezekkel a kitkatekkel. Nekem pl a videófelvétel 1080 és 720pbe számolja a másodpercet, de kép az beáll. utána már a kamera meg sem nyílik. (dorimanx kernellel és apolloval szintén) gyárival nem tudom. hirtelen nem jutott eszembe több, de 4.1 még mindig stabilabb.. Kamera app alapból jobb + gyorsabb is , sötétre nem veszi vissza a gyorsaságot, mint 4.4-en. Ha már 4.4 akkor sztem slimsaber -
adamz91
tag
OTG kábelt próbáltatok már?? Kipróbáltam egy sima táp nélküli USB elosztóval, hogy hozzá kössek (egér + billentzyűzet) de nem jó, mintha nem kapna tápot, viszont ugyan így, ezzel az elosztóval, rákötöttem egy pendrivet, így viszont jó.. , kipróbáltam egy xperia SL en azon meg simán viszi, egyszerre a billentyűzet egér pendrive.. ( Hama otg kábel, és Silverline 4 portos USB hub
Mi lehet a gond? -
Burt1793
veterán
Na romot váltottam, art-ot érdemes bekapcsolni?
-
FrozeN`
tag
Én a helyedben biztosra mennék.
-
Ricardo
titán
Van olyan aki CM11 unoffical nightly-t használ?
Van valahol changelog? illetve az ART-t próbálta e már valaki ezen a romon?
-
noxon
őstag
Megvàlok az s2-től, g2 van helyette
vissza szeretném tenni rà a gyàri 4.1.2-őt, mi ennek a módja? -
adamhun94
tag
Felraktam én is a Neatrom-ot, 1 bajom van vele, hogy sehogy sem bírom kikapcsolni a gombok világítását. Valakinek ötlet?
Megtaláltam, mind ok
-
FrozeN`
tag
Minden magyar.
-
leslien
nagyúr
sziasztok, kérdésem lenne ; custom 4.1.2 van most fent.
arra mehet vissza a 4.0.4 gyári rom? utána gondolom h jön ota 4.1.2. mert szerviz lesz . választ előre is köszönöm
(unoka öcs teloja) -
FrozeN`
tag
+1, én is 3 napja ezt használom, jó ideje már csak NeatROM-ok voltak fent, de ez veri mindet, nekem egyszerűen tökéletes.
DPI kérdés: én ezzel a programmal raktam át, többször is, próbálgattam, egyszer sem volt semmi gond...
Nekem a 220 jött be végül, de ez biztos egyénfüggő. -
Koczó93
őstag
Sziasztok!
Egy barátom szeretné rootolni a készülékét ami nem egy sima i9100 hanem, shw-m250s9 típusú.
Hol talál ehhez rootot esetleg romokat?
Köszi! -
Doosa
aktív tag
válasz
stefi68
üzenetére
Nem ez nem olyan, mit a CM, sajnos nem lehet témázni, csak az ikonokat a legördítőben lehet színezgetni, de nagy változást nem lehet okozni.
Az állapotsorba tökéletesen látszanak a fehér hátterű ikonok, mert fentről lefelé egyre halványuló sötétedés van azért ott. (Ami amúgy szerintem emberfelettien néz ki
) Persze ha beraksz egy fehér hátteret akkor nem biztos hogy annyira egyértelmű. Azt tisztázzuk, hogy csak a kezdőlapon és a lockscreen-en átlátszó.(#36028) Geri89
(#36029) emiki6
Így jó?
First time installing to your Galaxy S II, or coming from another ROM:
- Make sure you're running a proper working ClockworkMod-Recovery
- Boot into Recovery
- DO A DATA WIPE / FACTORY RESET (otherwise your device will be stuck at boot)
- Wipe cache and dalvik cache
- Flash Chamelon zip from internal SDCard
- Flash GApps zip from internal SDCard
- Reboot
- Don't restore system data using Titanium Backup!
- Restoring Apps + Data might cause problems and is not recommended, avoid it if possible!Upgrading from earlier version of Chamelon Version
- Copy Chamelon ZIP to your internal SDCard
- Boot into Recovery
- Flash cDroid zip from internal SDCard
- RebootCsak mert google 1. találat.

-
gaben1117
senior tag
válasz
maggi1886076
üzenetére
Akkor le is adom a honlapon az igenyemet. Es ez pontosan hogy megy? Ha most bejelölöm a csütörtököt,akkor majd hivnak hogy mikor jo? Vagy meg a csütörtök sem tuti,jöhetnek maskor is?
-
gaben1117
senior tag
válasz
maggi1886076
üzenetére
Nekem mar az is eleg,ha nem ennyire erös,mint most. De ha jol ertem,akkor a kamerat is meg tudja csinalni helyben?
-
Kékes525
félisten
Köszi!
Ha majd tudsz többet az akku időről, írd meg. Jó ROM-nak tűnik, de még várok, most nem vagyok kísérletező hangulatban..."csak itt több beállítási lehetőség van pl átszínezhetsz mindent amit csak akarsz" Applikációkat is átszínezhetem? Nem szeretem a fehér alapúakat, mert zabálják az akkut és szerintem rosszul is néznek ki.
-
-
Doosa
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Antutu-ba: Dalvik-on 10600 - Art-on 10450 - 4.1-en pedig nekem 10500 volt.
Apró érdekesség, hogy az ART majdnem mindenhol rosszabbul teljesít viszont a 2 és 3D-s grafikába visszahozza a lemaradása egy részét és abba messze jobb mint az előző mérések.Az aku időről már írtam

"Akkumulátor időbe eddig nálam a legjobbak között van, de azért azt fontos megjegyezni, hogy ilyesmiről 3 nap után kár beszélni. Minden esetre hozta a 2 napot folyamatos wifi-vel és 3 óra kijelzővel és nem merítettem le."Kinézete pedig 1 az 1-be 4.4-es gyári android, ha nagyon érdekel itt egy videó, de ha rákeresel a nexus 5-re az is pont ugyanígy néz ki, csak itt több beállítási lehetőség van pl átszínezhetsz mindent amit csak akarsz.
-
btz
addikt
válasz
Oldman2
üzenetére
Igen ezekben benne van, de van fent a neten magyar és egy rakat angol cikk, ami nem írja, és a tudatlan user nem tudja, hogy az a rész miért fontos vagy hogy kell egyáltalán, neki ál felrakni a romot enélkül. Még szerencse hogy utána kérdeztem és többféle modolási leírást is áttnéztem.
-
Doosa
aktív tag
3 napja van fent a Neat 4.4.2. Eddig tökéletesen hibátlan, ugyan olyan stabil mint a 4.1, eddig nálam semmi nem jelzett kompatibilitási problémát.
Villám gyors, teljesen folyamatos és amibe tényleg észrevehető talán a különbség más romokhoz képest, hogy a multitask eszméletlen folyamatos.
Én fél nap után át tettem ART-ra, kerestem a különbséget és már csak a placebo miatt, arra számítottam, hogy majd odab**sz, de igazából, én nem látok különbséget. 3 játékkal játszottam, amelyik egy picit kevés fps-el futott, az ART-ba is, úgy futott, ami tökéletesen ment az úgy is maradt. Antutuba pedig egy kicsit kevesebb pontot hozott. De azért tök jó, hogy működik biztos jó lesz ez még.

A rendszer alapból kb annyira módosítható, mit egy átlagos Neat, azért egy picit elmarad a CM-től. Az alapból elég kevés app van, úgyhogy mindenki eldöntheti mit telepít.Akkumulátor időbe eddig nálam a legjobbak között van, de azért azt fontos megjegyezni, hogy ilyesmiről 3 nap után kár beszélni. Minden esetre hozta a 2 napot folyamatos wifi-vel és 3 óra kijelzővel és nem merítettem le.
Ja és alapból 185 a dpi, ami elsőre tök jól néz ki, de sok helyen előnytelen, úgyhogy én áttettem 210-re ez úgy nekem tökéletes. EZT AZ APP-OT NEM AJÁNLOM, ahogy a leírásba is van bootloop-ol a teló tőle, lehet ez csak ritka jelenség, de inkább a jól bevált root expoler-t ajánlom.

-
Nem tudom, a 35996-os hozzászólásban is linkelt, anno általam elkövetett cikkben ez külön rész.
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék helyszíni javítást kérni a telómhoz. Usb csatlakozó, ami bibis, meg a kijelző. Korábban nem érdekelt annyira, meg fólia van rajta, szóval makulátlan, de mostanra nagyon láthatóan beégtek az alsó ikonok. Sokat olvasgatok rajta esténként az ágyban, ilyenkor leveszem a fényerőt, ilyenkor már eléggé zavaró tud lenni.
A kérdésem az lenne, hogyan írjam ezt le a honlapon a hibaleírásnál? Aki korábban kért ilyet, megosztaná velem, ő hogyan tette?
Köszönöm

-
adamhun94
tag
Sziasztok, a spanyol 4.1.2-met rootolnám, ami az xxls8 verzió. A linkelt oldalon XXLS8-FOP (Jellybean)
van csak, akkor jó hozzá ugye? (csak az a fop szó zavar meg) -
-
emiki6
veterán
Annyit szeretnék kérdezni, hogy gyári 4.1.2-es T-Mobile-os romot hogy tudom lecserélni Cameleonra (arra, amelyik Logarithm aláírásában volt)?

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- One mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyéni arckép OFF
- Haditechnika, harcászat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Apple Mac mini M1 2020 - 16GB/256GB SSD - Erősebb verzió! - Szép/Megkímélt állapotban
- iPhone 13 128GB 89% (1év Garancia)
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

) radikálisan lecsökkent az adatforgalmam és az akkuidő is javult.

) Persze ha beraksz egy fehér hátteret akkor nem biztos hogy annyira egyértelmű. Azt tisztázzuk, hogy csak a kezdőlapon és a lockscreen-en átlátszó.