- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
-
ActionMan
tag
Hogy érted, hogy nem lehet előle kitérni?
Aki több lépés mélységben átlátja a partit, azt gondolom nem lepi meg egy ilyen fonalas matt, vagy tévedek?
Amúgy én full noob sakkozó vagyok és úgy képzelek egy ilyen 5 lépéses mattot, hogy feltételezem, hogy mikor hova fog lépni és a mattom az ideális esetben jön be, ha mindig azt lépi amire előre számítottam.
Mi van akkor, ha az egyik lépésével mondjuk meglep, mert például nem arra számítottam, vagy esetleg leütheti egy fontos bábum és akkor máris mást kell lépjek és nem jön össze a matt? -
Notes
senior tag
-
Pala
veterán
Te figyelj, most végigböngésztem a topikot, és megakadt a szemem a beszúrt sakktáblán, láttam, hogy feladvány, mondom, gyorsan megoldom, de kb. 2 mp alatt feltűnt, hogy itt csak 2 lépésben lehet mattot adni, elírtad a feladatot! 2 lépésben többféleképpen is be lehet mattolni sötétet, de 1 lépésben akárhogy is próbálkozol, sehogy
aki megcsinálja, az valami kegyetlen zseni lehet
-
Pala
veterán
van rengeteg ezen az oldalon (www.chessgames.com)
kereséssel ki lehet szűrni érdekes játszmákat, én pl. legutóbb úgy kerestem, hogy beállítottam a max lépésszámot 15-re, és hogy ne hozzon ki döntetlen partikat, -> egész szép játszmákat dobott ki, mindenféle érdekes mattokat, áldozatokat, kombinációkat, stb. -
concret_hp
addikt
erre világos 6. Hd6+ -al válaszolhat és Fxd6 7. Vxd6 után világos bizony jobban áll... , nem emléxem már pontosan, de talán mintha még valami komoly szívás is lenne ezután (a beragadó d gyalogon kívül)
amugy régebben igazolt játékos voltam, NB2 ben játsottam, de sajna nem sok sikerrel. 1868 volt a max élőm, a max teljesítményem versenyen olyan 1950-2000 között volt valahol.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Nem kell bemutatni a playchesst, már lassan 2 éve használom
Shorttal és Adams-szel is játszottam már.
Amúgy bármelyik chessbase sakkprogrammal fel lehet ide menni (nem csak a Fritz, hanem a Shredder, Hiarcs és Chess Tiger verziók is jók), vagy szimplán a playchess.com-ról letöltött kis segédprogival.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
ja erről a koffeines változatról én is hallottam, de ez nagyon szélsőséges folytatás
mondjuk benkő cselben sötéttel Ba7, Bb8, Vb6 felállás a legerősebb nyomás vezérszárnyon...a fővari asszem: d4, Hf6, c4, c5, d5, b5, cxb5, a6, bxa6, Fxa6, g3, g6, b3, Fg7, Fb2, O-O, Fg2, d6, Hh3! fontos, Hbd7, O-O, Vb6, Fc3, Ba7, Be1, Bb8, Hd2 és semmi baja világosnak, de óvatosnak kell lenni!!
[Szerkesztve] -
-
Pala
veterán
''Feltéve, ha vezércsel a megnyitás'' -> na pont erre mondom, hogy mindenre tudni kell válaszolni....én is hiába elemeztem ki a budapesti cselt annyira, ha d4, Hf6 után Hf3 jön akkor már úgysem tudom bevetni, kénytelen vagyok más megnyitásba átmenni. pl. én szinte soha nem húzok d4-re d5-öt, mert nem szeretem a vezércselt sötéttel....világossal gond nélkül megjátszom
-
Pala
veterán
nem, én komolyan beszélek....tényleg vannak ilyen dolgok a chessmaster engine-jében.....eddig összesen 3-szor nyertem ellene 5 év alatt
de minden esetben arra tudtam (hozzá kell tennem: szerencsével!!!!) rájátszani, hogy a progi mindig azt a lépést keresi, amely a legnagyobb anyagi és / vagy pozíciós előnyhöz vezet, és egyszer beáldozott nekem egy vezért egy bástyáért egy huszárért és egy gyalogért, és nagyon jó ellenjátékot kapott érte, de mégis sikerült kiremiznem - lépésismétléses döntetlen
-
Pala
veterán
már többször is sikerült (na ez azt jelenti, hogy mondjuk 30-ból 27-et nyer, 2 remi és egy vereség mellett), szóval örülök, mikor összejön, de akkor eleve úgy ülök le játszani, hogy egész nap azt a partit játszom és csak arra koncentrálok....a gép számítási kapacitását figyelembe véve magamnak 3 órát adok, a chessmasternek 10 percet, de még így is hatalmas előnyben van, szerintem 1mp alatt is többet számol mint én 3 óra alatt
meg lehet verni, de iszonyú nehéz, és akkor sem azért sikerül, mert rosszul játszik, hanem inkább mert vannak ''típushibái'' az engine-nek
-
-
Pala
veterán
nekem 2200 felett már igen súlyos problémáim vannak az ellenfelekkel, bár egy-egy gyengébb még ott is előfordul..... szerintem a cm-ben az sem mindegy, hogy melyik személyiségnek milyen játékstílusa van, nekem pl. a cseljátékosok és a letámadósok fekszenek, de amelyik lassú pozíciós küzdelmet szereti vagy defenzív játékos, azt nem igazán csippantom. az oktató rész nagyon hasznos, érdemes igénybe venni, kezdők és haladók számára egyaránt jó. meg sokat játszani fritz-cel v. shredder a playchess.com szerverén.... ezektől lehet fejlődni, bár sok türelem kel hozzá.
-
Pala
veterán
-
TexT-BoY
addikt
igy hogy mondod leesett! én a focihoz sem értek megnyugodhatsz!
az ismerösödet kérd majd meg hogy keressen fel MSN-enköszi!
amugy igen Léko volt 5-6éve együtt edzett Lékóval persze aztán szét szakadtak utaik léko (majdnem) világbajnok lett ő pedig Testnevelés/föci tagozatos tanár lett...
[Szerkesztve] -
TexT-BoY
addikt
nincs valamelyikröl Bm? (biztonsági másolat) a birtokotokban?
valami kéne neki amugy évekig sakkozott és jácott azzal a csokával aki most jácotta a döntöt 8 mondta a nevét de én nem fogyeltem ... meg a hiradot se
szoval nem roszul nyomja... mind1 remélem megbukik nagyon nagy volt az arca.. ''höhh ez mivot megevretem 3szo''
-
Egon
nagyúr
Egyébiránt tegnap a jojatek.hu-n 8 lépésben sikerült bemattolnom egy közepes ellenfelet...
Elég sokan követnek el típushibákat: pl. az 1.e4, e5; 2.Hf3, d6 kezdésből kiindulva már sokszor úgy érzem, zsebemben a győzelem...
Szerk.: a parti így nézett ki:
1. e4, e5
2. Hf3, d6
3. d4, Fg4
4. dxe5, Fxf3
5. Vxf3, dxe5
6. Fc4, Hf6
7. Vb3, b6
8. Fxf7, Ke7
9. Ve6 matt.
Na jó, nem 8, hanem 9 lépés volt...De már Vb3 után fel lehetett volna adni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Egyébként 1-2 apróság elméleti tudásával felvértezve, az ember már jóval okosabb: 1 gyalog bevitele (oppozíció), bástya vs. futó + 2 gyalog (sokszor nyer utóbbi), 2 huszár vs. ellenfél királya elméleti döntetlen, vezér vs. huszár- vagy futópár szintén elméleti döntetlen stb...
-
Egon
nagyúr
Nehogy azt hidd!!!
Nekem volt edzőm gyerekkoromban (általános iskola felső tagozat), és hát olyan nagyon sok _hasznos_ tudást nem szedtem össze tőle. Az edzés abból állt, hogy játszottunk a srácokkal. Végjáték-elméletet és gyakorlatot mindössze annyit oktatott, hogy megmutatta, az egy szál bástyával mattolást (szinte mindenki rájött magától), felhívta a figyelmet az egy db vezérrel (meg persze a királlyal) történő mattolás folyamán fennálló pattveszélyre, illetve orrba-szájba gyakoroltatta a futópárrl, illetve futó-huszárral történő mattolást (a mai napig nem nagyon megy nekem). Ez utóbbinak sok értelme nem volt: párezer partit játszottam már, de nem igazán emlékszem olyanra, hogy a gyakorlatban is szükségem lett volna erre a tudásra (szinte mindig marad legalább 1 db gyalog...
).
Ami fontos lett volna (pl. bástya-gyalog vs. bástya stb.), azt persze nem tanította...Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy vidéki kisváros általános iskolájának jelentéktelen ''sakk-klubjáról'' beszélek...
-
Egon
nagyúr
Igen, a végjátékodon szerintem is kell fejlesztened (hidd el: rengeteg múlik rajta. Pl. egy defenzív ellen, adott megnyitásban, főleg sötéttel sokszor úgy jut el az ember a végjátékig, hogy szinte nem is játszott...).
Pl. ellenem is, az a végső vezércsere csak azért jöhetett be, mert annyi gyalogelőnyöd volt: ha csak 1 db királyszárnyi gyalogom megmaradt volna, az állás máris döntetlen (izolált hármasgyalog elég gáz). -
BaliTHC
tag
Hogy lehet megnézni a partikat: érdekes módon a ''Játszmák'' vagy hasonló nevű gomb nem működik, de az ''Adatok''-nál (ha jól emlékszem) alul van egy másik ''Játszmák'' gomb, az már megy. Ezzel a saját partikat böngészheted, de az ellenfeleidre ha rákattintasz, akkor más az övéket is.
Egyébként ha Mozillával nézed a partikat, akkor valamiért minden egyéb GamerTeam ablakot bezár (és sokszor nem is működik), szóval érdemes IE-el végigcsinálni a fentieket. -
Egon
nagyúr
Az már vesztett állás volt...
Igazából a királyszárnyi gyaloggyengeségeken ment el a meccs szvsz (no meg hogy a vezérszárny lezárult). Illetve az elvileg jó futóm fejlesztésével is komoly gondok voltak...
Nem tudom hogy holnap ráérőben leszek-e. Mindenesetre figyelem a fórumot (ha vagytok, írjatok ide). -
BaliTHC
tag
E-mailes sakkot még nem kezdtem el érdemben, mert a melóhelyen nem tudom beizzítani (nem is érnék most rá), otthon meg ott van a gyorsabb, on-line sakk.
Tegnap valam extra durva partit játszottunk Yoyo-val, 30 lépésen keresztül kölcsönös mattveszélyben tartottuk egymást (!), végül X lett, de a szívem mejd kiugrott a helyéről közben -
BaliTHC
tag
Persze, az ELO pont nem túlságosan lényeges, nem amiatt voltam rosszkedvű.
Egész hétvégén sakkal foglalkoztam (szerencsére volt rá időm, kedvem), végjátékokat nézegettem, tanultam a ChessMastertől, teljesen jó volt. Aztán játszottam több partit egy korábbi sakk-versenyzővel (17xx), és abszolút partiban voltunk, kiegyensúlyozott, élvezetes meccsek voltak, de egyetlen egyet sem tudtam megnyerni. Persze jobb nálam, ezért ez nem szégyen, de annyira szerettem volna legalább egyet nyerni! De még látszik a játékom egyenetlensége, látom a saját hibáimat, és egyszerűen nem tudok jobb lenni (ezen a héten)... na ez zavar.
Ok, ma este kb 7-től ott leszek. Mindenkinek: gyertek bátran! -
BaliTHC
tag
OFF
Gambit : jót játszottunk a múltkor, mikor jössz legközelebb ? Amúgy az elmúlt napokban kb 10-szer zsinórban kikaptam mindenkitől, úgyhogy szépen lecsökkent a pontszámom, és majdnem gutatütést kaptamDe sztem mi kb 1 szinten vagyunk, jókat játszhatnánk.
ON
Akinek van kedve on-line játszani egy tényleg szép, abszolút ingyenes és profi magyar sakk oldalon, az jöjjön a www.,gamerteam.hu-ra! Mack néven rontom ott a PH! presztízsét -
launcser
senior tag
én brútforsszal végigpróbáltam mindent, de nem jutottam sokra
az ilyen 1 lépésnél emberi léptékkel is lehetséges ez
sakkszabályokat nemrég néztem át, éppen elkezdtem valakit okítani kicsit
csak annyit írok le hogy ez tényleg feladvány, ezen kell gondolkodni, én még megteszem kicsit aztán majd egyszer megunom -
Egon
nagyúr
Oké, peace...
Amúgy ha érdekel a feladványsakk, szívesen megírom azokat a dolgokat, amiket kérdeztem: szerintem tetszeni fog neked. Mondjuk a gyakorlati játéktól messze van, de érdekes...Egy szabadmatt-feladvány összehasonlíthatatlanul nehezebb, mint egy ''sima'' feladvány...
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
-
BaliTHC
tag
Király
. Gambit(valami) lesz a neved?
Az E-mail -es rendszert nem ismerem annyira, de félek tőle hogy nem tudnék rá folyamatosan időt szakítani. Vannak hetek, sőt hónapok, hogy nem sakkozom, aztán meg szinte minden este.
De mondjuk a munkahelyen szívesen agyalnék a lépéseken, ha olyan profi az e-mailes cucc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- AKCIÓ! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest