Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #858 üzenetére
na röpke pár napig tartott csak, itt a kép az újságokról
ha érdekel valakit 1 tábla csokiért / sörért elvihető, mégse dobjam ki
-
Egon
nagyúr
válasz
concret_hp #858 üzenetére
Könyvek lehet hogy érdekelnek, írd meg mid van.
-
zszszs
tag
válasz
concret_hp #696 üzenetére
Sajnos igen, nyugodjék békében!
Nagyon hosszú ideig vitathatatlanul a világ legjobbja volt.
Zseni és őrült, mind a legnagyobb sakkozók közül sokan. -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #676 üzenetére
20 évvel? Szerintem inkább majdnem 30
(Karpov: 1951, Lékó: 1979)
Tény, hogy a minimális mértékű vereség is inkább Karpov érdeme. -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #625 üzenetére
Alapvetően optimista vagyok a témában, de azt mondom: az oroszok elsöpörnek minket
Ha Polgár Judit és Polgár Zsuzsa lennének az első 2 táblásunk, harmadik pedig Hoang, akkor viszont 100%, hogy olimpiai bajnokként végeznénk, és az oroszok sem állhatnának utunkba -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #620 üzenetére
A dobogóra eddig se volt sok esélyünk
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #620 üzenetére
Hát igen, gyakorilatilag kerek-perec kijelentette (burkoltan), hogy ő most szarik ránk, fontosabb dolga van. Még ha szakmailag nem volna neki kihívás, akkor félig-meddig megérteném, de ez egy olimpia könyörgök...és ha Polgár Judittal együtt beszálltak volna, akkor Almásival és Gyimesivel kiegészítve (tartalékként Balogh Csaba és Berkes Ferenc) igen erős csapatot alkottunk volna..
Bár Polgárt megértem, ő terhessége miatt nem tudott jönni.
Na a tényeket tekintve női csapatunk tarolt, eddig mindössze fél pontot adott le Mádl Ildikó, de mindenki nagyszerűen játszott, 5.5/6-ot hoztunk.
Férfiaknál egyedül Berkest illeti elismerés, a többiek teljesítménye hullámzó, a játékuk korántsem meggyőző..lényegesen gyengébb ellenfelekkel szemben bizonytalankodtak.
Reméljük hogy ez csak egy kezdeti bizonytalanság és később már jóval határozottabban fognak játszani. -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #616 üzenetére
a Zsuzsa is...saját sakkiskolát vezet New Yorkban ha jól tudom..
Más: beszámoló a jelen pillanatban is zajló női, kieséses rendszerű sakk vb-ről, mivel az első két fordulóban hatalmas meglepetések történtek:
Radziewicz (aki mellesleg nálunk Pesten az Első Szombat GM csoportjában is szokott játszani, és a múlt hónapban nagymesteri normát teljesített!!!) kiejtette a jelenlegi világbajnok Stefanovát a mai napon (2-0-ra verte Rapidban)!! Ez már önmagában se rossz, arról már nem is beszélve, hogy a még ismeretlen nevű, mindössze 11 éves (!!!) Hou Yifan is sorra hülyére veri a női nagymestereket, a mai napon 2792-re ugrott a performance értékszáma!!! (ez azért nem semmi, még egy szupernagymesteri tornán is elmegy) Úgy tűnik újabb csodagyerek érkezett az ő személyében..Hogy nő létére 11 évesen így alázza a népet, az azért enyhén szólva brutális..Ebből a gyerekből még nagyon nagy (Polgár Judit-kategóriájú!!! ) sakkozó lehet ha így folytatja. kiesett az élőpontok alapján első kiemelt Koneru Humpy, meg még a favoritok közül jópáran...
rettentően izgalmas így a vb, akit érdekel, kövesse nyomon a www.womenchess.com-on -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #613 üzenetére
Ez már egy jó ideje így van
Nyomába sem érhet senki, még a nővére se (Polgár Zsuzsa), pedig ő is GM!
Polgár Judit az egyetlen női sakkozó a világon, aki férfi szupernagymesterek között is megállja a helyét! -
MegalodonS
őstag
válasz
concret_hp #559 üzenetére
Mire gondolsz a Megalodon nevre?
Kire gondoltal?
Hol lakik? -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #562 üzenetére
Láng SK
nagy nevek? Balogh Csaba (GM), Ruck Róbert (GM), Tolnai Tibor (GM), Bérczes Dávid (IM), meg még van egy pár IM és FM -
MegalodonS
őstag
válasz
concret_hp #554 üzenetére
Latom nem erted !A varosunkban NINCS sakklubb erted Lerajzoljam vagy hogyan fogod megerteni 16.000 kb 5 db sakkozo aki legalabb tud valamennyire!!Eloszor ha hozza nem ertesemet firtattad most meg a varosunk nem levo sakk eletet???Mond mar meg oszinten ha nem jatszottam meg 2*2 oras partit mibol gondolod hogy nem ertek a sakkhoz??
Latod ez az igazi sznobizmus !!!!Mar elnezest a kifejezesert!!!Tenyleg most kotekedni jottel vagy nem tetszik a nevem, vagy tul sok dolgot tudok, a 2oras partikon kivul???
Tudod mit legyen ugy nem ertek a sakkhoz,azt viszont lathatnad amit irtam azt a Pala is megerositette na mindegy!Te mondod a magadet Te biztos 2500 elovel rendelkezel es Kasparov a keresztapad!!Legalabb leirnad hogy miota sakkozol vagy van e elo pontszamod stb nem TE rebuszokban beszelsz!!En legalabb lemertem irni hogy mit hogyan tapasztaltam meg milyen partikat jatszottam szeretek snellezni ennyi!Eloszor mutatkozzal be es utana velemenyezz akarmit is! -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #546 üzenetére
pedig de
pl. bekapcsolom a chessmastert, feladatkezelőben proci 100%-on fut...ezután ha benyomom a fritzet, az állásértékelője (amit a cm-ben mentornak hívnak, ez jó név rá) feltűnően lassan fut, ha meg a fritz indul előbb, akkor a cm-ben ugyanez a helyzet. az se mindegy, hogy melyik mennyi memóriát használ (állítható). Tapasztalataim szerint (majdnem 100 meccset játszottam így összesen kettejük között) általában az az erősebb, amelyik hamarabb lefoglalja a számára szükséges erőforrásokat.
többek között ezért jó az engine match chessbaseben! megosztja kb. 50-50%-ra a procit és a memóriát(ha a permamnens gondolkodást bekapcsoljuk, azaz mindegyik progi akkor is számol, amikor a másik van lépésen), illetve 100-100%-ot használnak, ha küllön-külön, csak a saját lépésük alatt elemeznek, így ez nagyjából tükrözi a valóságot. -
MegalodonS
őstag
válasz
concret_hp #546 üzenetére
Ha a Chessmastert kapcsolod be a masiknak eselye sem lessz !!MIERT nem probalod ki ??Nincs 2 sakkprogid ?? Ha a Fritz csaladot probalod ki ok mar latjak egymast es tudnak ugy jatszani hogy felvaltva hasznaljak a procit vagy ha dual core procit hasznalsz feloszthatod a ket procit a ket sakkprogram kozott!Latod nem probalsz ki semmit,en es a Pala mar regen kiprobaltuk ezeket a dolgokat !!!
A realis erejuk megmutatkozik abban hogyha jatszanak veled vagy ha egy sima mezei laptoppal nem tudnak,vagy nagyon nehezen birkoznak meg a Super Nagymesterek(lasd Bilbao Ember a Gep ellen)!!!Az origo.hu/sport/sakk ott megtalalod a tortenteket! -
MegalodonS
őstag
válasz
concret_hp #545 üzenetére
Most nem akarok okoskodni de a Fritz 5.32 ota meg volt az osszes komolyabb sakkprogarmom Deep Juniortol kezdve a Fitz 9 ,Chessmaster 3000 - X ig!
Hogy ne mondjam a frankot es miert nem ???
Ha jobban tudod akkor mond TE!Lehet hogy tobbet probalkoztam vele mint Te ezert is irok rola! Hidd el nem azert irok a forumra mert okoskodo vagyok hanem azert mert tudok(valamennyire sakkozni) es tobbet sakkoztam a sakkprogikkal min TE valaha is fogsz!
Az hogy nekem mennyi volt a leghosszabb partim arrol ne itelj meg mert siman jatszanek hosszabbat is csak nem erdeke most lehet hogy jatszanek 2x2 orat es lehet hogy nyernek vagy vesztenek kevesebb ido alatt isl!Amint leirtam snellezni szeretek es erdekelnek a sakkprogik is !!Ha nem tetszenek azok a dolgok amit irtam,gyerunk cafold meg es mond meg te a frankot!En elfogadom azt amit mas jobban tud TE miert nem teszed ugyan ezt! -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #508 üzenetére
igen, asszem így van. Szégyellem, de bevallom, hogy versenysakkozó létemre ezt nem tudtam pontosan (talán azért, mert egyszerűen sose volt szükség az 50 lépéses szabály alkalmazására).
Akinek jó sakkprogi kell: 1. helyen Chessmaster 9000 vagy 10th Edition, aztán még Fritz 8/9, Shredder 8/9, HIARCS 9, Chess Tiger 15 / 2004..
akinek freeware jó sakkprogi kell: Arasan 8.4 !!! -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #375 üzenetére
Topalov számára a BIZTOS világbajnoki cím: a hátralévő 2 partiból 1 pontot ha begyűjt (akár két remivel, akár 1 győzelemmel, mindegy), akkor a mögötte álló Anand és Svidler még kettős nyeréssel sem tudja befogni...magyarul ha Topalov holnap nyer, akkor ő a világbajnok!! én örülök is neki, hogy olyasvalaki lesz a bajnok, aki meg is érdemli, hosszabb távú teljesítménye alapján.
Kaszimdzsanov tavaly inkább csak mázlista volt, arról nem is beszélve, hogy egy rapid versenyben lett világbajnok, márpedig rapidban nem jön ki igazán a tényleges játékerő....és akkor még nem említettem, hogy tavaly ugyanazon a versenyen Topalov 9.5 / 10-zel (!!!) szintén elsöprő formában játszott....kár, hogy volt egy balszerencsés napja Kaszimdzsanov ellen, aki viszont végig mákos volt, és ez is segítette.
Most végre Topalov személyében lehet egy méltó utódja Kaszparovnak (mivel Kramnyik mostanában eléggé kétes teljesítményt nyújt).
Mindezek ellenére ha nagyon rosszul sülnek el a dolgok, akkor Topalov számára balszerencsés vége is lehet a futamnak, na de remélem, hogy nem lesz ilyen pechje. -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #360 üzenetére
Azon lepődnék meg, ha ma nem nyerne
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #334 üzenetére
igen, de mindenki másképp értékeli, látja és fogalmazza meg a tapasztalatait (ill. mást tapasztal
)
2500km az nem rossz...én a bringát tényleg csak levezetésnek használom, amolyan fitnesshogy ne csak otthon a tábla fölött görbüljek
hogy lehet az, hogy a sakkot sose lehet megunni....végtelen számú kombináció lehetséges, nincs két egyforma parti, de mégis hogyhogy nem tudom megunni?
valaki egyszer azt mondta, hogy a sakkot egy élet alatt sem lehet felfedezni, minden nap tartogat valami meglepetést, valami újat -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #331 üzenetére
igen, én főleg bringázom...úgy tudom a nagy sakkozók is mind űznek valami egyéb sportot a kondíciójuk érdekében. továbbá itt is kell kitartás és végtelen türelem...meg hogy tudj hideg fejjel gondolkozni a legélesebb helyzetekben is, tudj objektív lenni és kritikus szemmel nézni a táblára...de ezek mellett persze sokféleképpen hozzá lehet állni... valaki sportot és versengést lát a sakkban, valaki háborút, valaki művészetet, valaki tudományt.... a sakk ez mind együttvéve!!!
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #328 üzenetére
hajjaj, az én klubomban is tejel rendesen a szponzor, de csak akkor, ha bejutok országos 1. osztálya (ahhoz meg minimum 2300 élő kell, de inkább 2400)...persze külföldön még nagyobbat lehet vele kaszálni, de komoly felkészülés és tanulás szükséges itt is, ha pénzt akarok keresni vele.
-
Pala
veterán
válasz
ja igen, én sem tudom hogy lesz ősztől:S egyetem, bezony...valszeg minden létező szabadidőmet a sakknak szentelem, mivel nagyon komolyan akarok foglalkozni vele, nagymesterig meg sem állok
talán ha szerzek magamnak egy csajt addig, az majd megosztja a figyelmemetha meg egy sakkozó csajt szerzek, az meg aztán royal flush
-
Pala
veterán
válasz
azért számít a szerencse is...meg hogy az ellenfeleknek milyen a szerencséje
ez a ''megy v. nem megy'' dolog ez sajna ilyen..van, hogy nekem sem megy és durva elnézések követik egymást a partikban, de volt olyan is, hogy zsinórban 5-ször megvertem az edzőmet, ebből 4-szer sötéttel
változó...itt is ''jó kondiban'' kell lenni, hogy az ember a jobbik formáját tudja hozni..és sokat számít a fizikai erőnlét is... én pl. sose megyek úgy versenyre, hogy előtte nem alszom ki magam, vagy nem eszem -
Pala
veterán
válasz
concret_hp #323 üzenetére
19 és fél
-
Pala
veterán
válasz
2000 feletti performance rating-hez grat
(így hívják)
a 2000 egy bűvös határ, bár a gyakorlatban teljesen mindegy, hogy valakinek mondjuk 1987 van, másnak pedig 2007.
-
Pala
veterán
válasz
attól függ honnan nézzük...év elején igazoltam le, tehát fél év alatt, de amatőrként előtte is sakkoztam. viszont engem is meglepett, hogy rögtön elsőre egy relatíve magas pontszámmal kezdhettem. Önbizalmat is adott, de úgy érzem egy elvárást is, aminek meg kell felelnem, ráadásul sokan még elégedetlenek is vele
igyekszem gőzerővel a mesteri normát megszerezni, szabadidőm nagy részét elemzéssel és tanulással töltöm.
-
Pala
veterán
válasz
concret_hp #319 üzenetére
a rendes élőm még csak 2021, de igyekszem, év végére 2300-at szeretnék + mesteri normát..viszont úgy érzem most is bennem van egy 2200-as szint, ha nem bal lábbal kelek...sokszor az a gond, hogy lusta vagyok fejben végigszámolni a varikat egy esetleges kombinációra, amit látok a táblán... többet tapasztaltam már, mint amennyi tapasztalatot ez a 2021 élőpont sejtet. viszont azt hiszem nagyon nagy ugrás ez, hiszen ez az első élőm, és nagyon ritka, hogy egyből 2000 fölé ugorjon az ember....a ''nincs élő'' és a 2000 fölötti élő között általában szokott lenni átmenet
-
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #314 üzenetére
...de a nevemet kikeresheted a listán és kihívhatsz, akárcsak én is téged!
-
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #312 üzenetére
Értem. Egyszer gondolom összefutunk ott...
-
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #309 üzenetére
Itt vehetsz serial number-t és vele együtt játékjogot Bővebben: link
Vannak barátaim akik szintén azt mondják, amit te, azaz hogy nem látják át a 2D-s táblát...Hát gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj!
Mikor vagy fent a server-en? Szívesen játszanék veled! Én Gabcsi vagyok ott. -
Gabcsika
tag
válasz
concret_hp #307 üzenetére
Helló concret_hp!
A playchess.com szerverén csak serial number ellenében tudsz számos funkciót elérni. Anélkül korlátozva vagy. Felsorolni is nehéz, hogy s/n nélkül milyen sok mindentől esik el az ember! A legfontosabbak:
-nem kapsz rangot (knight, bishop, rook, queen, king - a sorrend egyébként)
-mivel nem kapsz rangot, nem vehetsz részt tournament-eken, mert azokhoz min. ''knight'' kell
-ELO pontod nem csökken soha (meg nem is nő, mert az sincs)
-videokat nem nézhetsz meg a Közvetítéseknél (általában)
-nem tölthetsz le számos frissítést (ez mondjuk nem fontos)
-nem chat-elhetsz (ami szerintem nagy bunkóság)
viszont:
-csinálhatsz azért játékot a ''Keresés'' gomb megnyomásával
-megnézheted az aktuális versenyeket, de ha élő, akkor nem tudsz elemző progit használni, mert azt nem engedi, ha nincs s/n-ed
Ha van még kérdésed írj ide!
(Egyébként milyen nick-en vagy fent a playchess-en?) -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #306 üzenetére
a rangokra már rájöttem...
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #305 üzenetére
valaki?
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #304 üzenetére
senki semmit
-
Gambit
őstag
válasz
concret_hp #290 üzenetére
Bizony. De nem csak úgy a neten, hanem a playchessen. Az ifjú amerikai bajnok, Nakamura is szokott ott játszani, meg még számos híres sakkozó.
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
concret_hp #155 üzenetére
És 10perc-20perc illetve 60perc-2óra közt az mi? Vagy olyat nem szabad játszani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Air 3 Fly More Combo RC2 drón - garancia 2026.08-ig
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged