- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Bocs, de most már tényleg megyek aludni, mert leesem a székről.
Szabadmatt: világos arra játszik, hogy sötétet mattolja, és ehhez sötét asszisztál! Tehát direkt úgy játszik, hogy bemattolható legyen. Ha jól emlékszem, sötét lép először...
Önmatt: ez egy sokkal nehezebb kategória. Itt világos játszik maga ellen: az a cél, hogy sötét mattolni tudja. Igen ám, de sötét ezt kézzel-lábbal akadályozni próbálja! Képzeld el: arra kell kényszeríteni sötétet, hogy a mattoló lépése az egyetlen lehetősége legyen...
Az érdekesség kedvéért megemlíteném, hogy a világ leghosszabb sakkfeladványa (hacsak azóta meg nem dönötték, de nem hiszem), a magyar dr. Bláthy Ottó Titusz nevéhez fűződik (az 1800-as évek végéről): önmatt - ha jól emlékszem - 342 (!!!) lépésben...
Van még sorozatlépő szabadmatt, és távlépő önmatt is, de ezek már szvsz nagyon erőltetett dolgok (könnyű kitalálni, hogy miről szólnak).
A tündérbábokról majd holnap (nyomtatásban oldalt fekve, vagy fejjel lefelé ábrázolt, ''kitalált'' bábuk: másképp lépnek, mint a ''normál'' sakkfigurák. Pl. a teve egy balra 90 fokkal elforgatott huszár, ami elnyújtott L-alakban lép: 2:1 helyett 3:1 arányban). -
Gambit
őstag
Élő pont: Bővebben: link
Egon: A megoldáshoz jól kell ismerned a sakk szabályokat!
Jó, megírom!
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Lelkiismereti kérdés. Már leírtam, hogy egyrészt nincs értelme gépet használni, mert baromi unalmassá válik nagyon hamar, akkor már egyszerűbb annyi Élő pontot megadni regisztráláskor, hogy te legyél az első, és nem kell játszani. Ugyanott vagy hamarabb. Másrészt én már jó ideje csak versenyeken játszom. Hogy valaki versenyen elindulhasson, kell 5 befejezett parti. Ez több hetet, vagy hónapot jelent, azalatt úgyis megunja a géppel lépést.
-
Gambit
őstag
Itt minden infót megtalálsz: Bővebben: link. Kérdéseket írhatod nekem ide, vagy az ottani fórumra is, ha elakadtál.
De egy feladványért nem érdemes, majd én leellenőrzöm, csak küldd el a tippedet.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chrome
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged