- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
saxonb76
csendes tag
Szia,
Dobtam én egy privát emailt neked de nem tudom megkaptad e.
Bocsi hogy így ismertelenül zavarlak de véletlenül rátatláltam erre a 2006-os topicra a mobilarena.hu- ahol a sakk topicban beszélgetettek.
Van nekem egy lányom Anna aki kb. 1500-as játékos. és háát eddig magam tanítgattam de nem vagyok egy jó játékos és ma már nem tudok neki magamtól túl sok újjat mondani (meg meg is ver állandóan) de külön mestert nem engedhetünk meg neki.
Azt olvastam a hozzászólásodban hogy van valamilyen edzésterved a fejlődéshez. Tudom hogy ez 12 éve volt de hátha még meg lenne. Ha meg van akkor valamiképpen el tudnád hozzám juttatni? persze értekezhetünk privátban is. A privát emailem címe nem egyezik azzal ami itt a mobilarenaban meg van adva.Köszi és Üdv,
SaxonB76 -
zszszs
tag
Szia!
Ha már ilyen lehetőség is van, én próbálkoznék egy megfejtéssel:Hxc6-ra nincs nagyon más sötéttel csak leütni a világos huszárt - Fxc6
utána le kell üdni d5-re, ha visszalép a sötét futó (csak b7-re tud), akkor d6 nyer világossal,
ugyanez működik - sötét vissza d5-re, világos is, a futónak nincs megint más helye csak b7 erre megint d6 nyer.Most látom erre egy év kellett!
-
attika80
aktív tag
No ez a feladvany tetszik
Ugy gondolom a Fa6 nyer
Ha tevedek akkor szegyenlem magam
1 Fa6 h1V 2. Fb7
Ha 2- Vh2 arra Ve1 matt.
Ha 2- Vh3 arra 3 Ve1+ Kh2 4 Vf2+ Vg2 5 Vg2 matt
Ha 2. Vh3 3.Ve1+ Vf1 4 Vg3+ Vg2 5 Vg2 matt
Barmely masra pedig Ve1+ es Vh1+ nyeri a sotet vezertSzep szep! Azt kell felismerni, hogy a sotet vezer nem tud sakkal ellepni a h1 mezorol. Ennek tudataban mar nem olyan nehez a megoldas
Ha nem ez a megoldas akkor nagyon szegyelni fogom magam
[Szerkesztve] -
attika80
aktív tag
Hat ugye maga Aljechin is viccnek gondolta a megnyitast
Tudod a 2.Hc3 folytatast sokan valasszak es bevallom neked, jobban is szeretem
Termeszetesen d5-ot huzok ra mint minden Aljechines. Pont ebben a megnyitasban nyertem egyszer egy nagyon fontos nb/1b-s partit. Szoval Hc3 szamomra nem meglepo. Eleg sokat tanulmanyoztam ezeket a megnyitasokat szoval semmi felnivalom nincs tole. A kiralycselrol meg annyi a velemenyem ha sotet korrektul jatsza meg egyszerubb a kiegyenlites mint kozepcselben. Foglalkoztam azzal is eleget, emlekeim szerint van egy olyan valtozat amit nem igazan celszeru kikerulni vilagossal. Valami ilyesmi remlik rola szoval azert is vetettem el. A holland vedelemrol csak annyit, hogy Petrosjan annyit mondott rola, hogy ha az ellenfeled, hollandot akar jatszani akkor nem szabad megakadalyozni benne
Nem az en vilagom
A Budapest vedelmet nem igazan ismerem. A dan csel/Eszaki csel/ Annyi bajom van, hogy ott is van egy valtozat ami tok remire visz. Raadasul olyan kis valtozat, hogy nagyon gyorsan megtanulhato sajnos. Ezert maradt a kozepcsel.
-
attika80
aktív tag
Szia.
Szia. A konyveket megkoszonnem nagyon, Sot az edzestervet is. Bar sajnos napi 12-13 ora munka utan mar nem igazan jut ra idom. A taktika nekem eleg jol megy, abban eleg othonosan mozgok. A megnyitasaim is ezt celozzak. Amugy en 2190-el iratkoztam fide listara, csak akkoriban jott egy bno eleg sok gondom voltVolt vagy negy versenyem amikor meg az 1900-as ertekszamu versenyzoktol is kikaptam
Lecsusztam valami 2069-re vagy valami ilyesmi
Egyebkent nem tudom mond e neked valamit a Berebora Ferenc nev? O nemzetkozi mester, mellesleg jo baratok vagyunk. O volt az edzom. De pl Erdos Viktor ifi vilagbajnoknak is
Na szoval megnyitasaim kb igy alakulnak partikban. Vilagossal ha tehetem kozepcselt jatszom, nagyon jol ismerem ezt a megnyitast, tele van taktikai lehetosegekkel. c5-re pedig a Keresz Tamadas a kedvencem ha lehetosegem van ra. De ugye sziciliaiba ne menjunk bele az nagyon hosszu. Sotettel e4-re Aljechint jatszom, ugye ez inkabb poziciosabb allas, de regebben abban maradtunk Ferivel, hogy ez meglepo es eleg jol kitanulmanyoztam eme megnyitast is! D4-re pedig Grunfeld, vagy ha tudom az ellenfel megnyitasat es belemegy akkor szivesen jatszom Botvinnikot is
Szoval kb igy nez ki a repertoar. Egyebkent erdekes kozepjatekokat amik bonyolultak a Rybkaval szoktam elemezni, felelmetesen eros a Rybka. Es ami nagyon tetszik benne, hogy igazan sakkszerueket lep. Bar azert az edzestervet is szivesen vennem de, hogy napi 5 oram nincs ra az biztos sajna. No tartsuk a lelket a topikban
Szia -
attika80
aktív tag
-
Egon
nagyúr
-
Pala
veterán
némáá, most nézem, hogy a Kállai Gábor adta fel ezt a ''rejtvényt''
Tényleg meg voltam győződve, hogy valami olcsó, hülyéknek szánt műsorban volt
Mondjuk a Vc4 sakkot amatőrök nem biztos, hogy meglátják elsőre-másodikra, de azért így is elég könnyű.
Yaye, egy jótanács: mindig nézz körül azért, mielőtt olyat mondasz, hogy '' Bxh2-re bármit lép világos, Bh1 matt védhetetlen''látod, érhetnek meglepetések..kíváncsi voltam, meglátod-e a mattot világossal, de Egon már közbeszólt
[Szerkesztve] -
-
Pala
veterán
hozzáteszem, hogy az előző és ez a feladvány is a kulcsmezők elméletének pontos ismeretét igényli, így amatőr játékosoknak már ez is meglehetősen nehéz kihívás lehet. Szóval ha valakit részletesebben érdekel a feladványokban húzandó lépések ''technikai háttere'' (azaz hogy miért lépjük azt, amit, és miért az a jó lépés), annak állok rendelkezésére
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
alitak
senior tag
Igen, gondoltam, hogy ezt még te is kitalálod
Amúgy régen rengeteget sakkoztam, évekig végigjátszottam az itteni ligákat (nálatok MO-n NBI-II, vagy valahogy így van asszem), csak baromi sok időt vett el. Aztán nem nagyon foglalkoztam vele versenyszerűen, de néha ha leülök haverokkal, akkor nagyon nagy móka tud lenni. -
alitak
senior tag
Szívesen megnézném, régebben sakkoztam, csak aztán abbahagytam. Apum itt Komáromban az egyetlen sakk-edző, de mégis inkább a zene mellett maradtam
Viszont most éppen nincs a gépen semmilyen programom, amivel fel tudnám rakni a táblát, és asztali sakkot meg még annyira sincs kedvem kitúrni. Bár lehet összeszedem magam és... -
MegalodonS
őstag
Komolyan!!Orulok hogy nem tiltakozo
l!!Oktoberben tudom csak kuldeni es az nem most van.Sajnos akkor megyek csak es ahogy irtam meg kell meg keresnem,remelem meg hogy meg van.Ha pedig igen kuldesz egy privit telefonszammal es felhivlak es megbeszeljuk a reszleteket!
Fogod szeretni hidd el!!
-
MegalodonS
őstag
Tartalmazza az osszes 5 es annal kevesebb babos vegjatekokat,egyben segiti a sakkprogram vegjatek tudasat!A neten nem lehet kapni, ha megvettem az Endgame Turbo 3 DVDt,es ha meg van meg otthon a Nalimov Endgame Turbo 4CD akkor engedd meg hogy neked ajandekozzam ok
!!
Oktober 1 megyek haza,utan tudnam elkuldeni!
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Most jottem haza eppen latom az eredmenyt hat Leko
novelheti Linaresi tornagyozlemei szamat
V.Fordulo
Svidler partit nezve, kicsit leszorult a tablarol, nagyon szep a Aronian befejezo lepese
Lehet hogy Leko latta Svidler vesztett allasat ezert nem is torekedett volna nyeresre(sajat kis utopiam?)inkabb a pihenteto Remit valasztotta??
Ma pihenonap.Holnap Leko Topalov nagymesterunk vilagos babukat vezetve indul a vilagbajnok ellen varhato megnyitas a sziciliai vedelem(szerintem)!
Kepes beszamolo lasd link:[link]
Partik lasd link:[link]
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Riportok,interjuk,elemzesek,pl Kramnik vs Deep Fritz video es elemzes!Parti elemzes,video segitseggel !stb....
Gondold el Svidler kielemzi a partit amit jatszott,es amikor fontos lepeshez ersz akkor o video bejatszasban angolul elkezdi magyarazni a lepes miertjet!Hat van egy par ilyen parti!
Barmelyik ChessBase progi alatt fut. -
MegalodonS
őstag
Te nem azt veszed eszre, a mostani jatekan hogy sokkal dinamikusabb a jatekmenete???
Svidlera legveszelyesebb Leko
szamara! Meg kaptam anno a jubileumi Chessbase Magazin 100 szamat, ami egy CD+DVD a dvd rengeteg videot tartalmaz es szamomra az egyik best amikor Leko
vs Svidler
5perc Blitz es Anand figyeli oket kozben hat azt latnod kellene!Azt mar ne is mondjam milyen amikor Kramnik
- Anand
elemez a tablanal
l!
-
MegalodonS
őstag
A Sakkorogramok megolik a sakkot az lehet, de nagyon magas szintre is emeltek azt.
Portischkoztudottan anti-komputeres sakkozo,ettol en es sokan masok is magyar Botvinnik-nek hivjak!Az o konyve is bekerul iden a gyujtemenyembe.
Hogy a komputerek butak?Neha azt mondom igen, neha azt hogy nem.A miertben ket parti van Kasparovvs. Deep Junior 5. parti 10.lepes Deep Junior tisztaldozata!Kiprobaltam a sakkprogik nem lepik meg ezt a lepes,kulonosen egy megnyitas kozepen nem.Megneztem volna a programozok,de maganak a Kasparovnak az arcat is amikor meglepte ezt a nagyon szokatlan erdekes lepest.
Te is tudod ha a progi tisztet aldoz ott valami csunya keszulodik,plane ott ahol full beallitason izmos hardver alatt futott.
A masik a Shredder 9 vs. Hydra parosmerkozese.Nem tudom melyik parti csak azt hogy a Hydra sotettel leszedegette szep lassan a Shredder gyalogjait ugy tuljatszott ahogy kell de ne felejtsuk el hogy a Shredder az egyik legjobb az engine vs.engine harcban!
Szerintem sokat szamit milyen vas van egy progi alatt annal erosebb lessz es gyorsabban es melyebben szamol lasd Shredi vs Hydra!Ott igen is szamitott a 16 proci ami a Hydra alatt szamolt. -
MegalodonS
őstag
A kerdes az amikor be mesz a /Program Files/ChessBase/Mappaban es ott keresel .ini nevezetu fajlt.Ha abban modositasz az modosit a jatekon is? A Fritz 9-nel csak a Documents and Settings/My Documents/ChessBase/Books/ott talalod a megnyitasi konyvtarat ott van .ini fajl (siman nyisd meg F3 vagy notepaddal) ott ha szerintem belenyul az ember es modosit az ertekeken (mas progiknal igy van) maskep jatszhatja a megnyitast szerintem.''Mindez csak feltetelezes'' Ma feltelepitem melle a Fritz 8 progit mivel az regebbi, hatha abban van mas lehetoseg is.Utana viszont ismerned kell a progidat hogy jatszott mondjuk engine vs engine,es ha esteleg valtoztatni tudtal valamit akkor az,+ vagy - ,hatassal lett a jatekerejere??
Ha valaki ezzel probalkozna szivesen vennem ha megosztana itt a forumon!Koszonet erte!
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Mesterjeloltekhez volt szerencsem,es a legjobb baratom is az.FM es IM meg csak 2x adatott meg,toluk sokat tanultam mar a parti utan nagyon nem tudyam mit kezdeni veluk..Tudod sokan ufonak neztek amikor elkezdtem progikkal jatszani,de kesobb rajottek hogy ennelkul a fejlodes mar nem igazan lehetseges.Mondjuk elmesz a versenyre es otthon kielemzed a partidat, a Fritz 9 megmutatja hogy mi a jo es mi nem.Nem szabad rahagyatkozni mivel teljesen maskeppen gondolkozik,de azert rosszat sem fog nagyon mutatni.
Arra leszek majd igazan kivancsi hogy dual core procival mennyivel lessz jobb a Deep Fritz 8,Deep Junior 9.Ahogy meglessz azonnal tesztelek majd mert van ithon egy laptop is az kb egy 3.2 Ghz P4 procinak megfeleloen szamol vs Dual Core x2 4800 (2x 2.4Ghz).
Probaltal mar a Sakkprogikat bent a fajlokban eredmenyek atirasaval valtoztatni az erossegukon??????Pl. Fritz 8 ??Mert erdekelne az info! -
MegalodonS
őstag
Sajnalom!
Mert azert tudom milyen egy GM(Nemzetkozi Nagymester) ellen jatszani.Eletemben egy szimultan alkalmaval varosunkba latogatott Acs Peter 2623 ennyi volt a legmagasabb elo pontja Olimpiai ezustermes12 evesen korosztalyos EB bajnok sakkozo! A szimutan 25 fos volt a ebbol 4 db NB-II jatekos de azok is legiosok mas varosban jatszanak mivel mar leirtam ''0'' a varos sakkelete.
A vegere csak en maradtam mar csak velem jatszott. 2 gyalog hatranyos bastya vegjatekot tarottam ki remire! Elismeroen nyujtotta kezet es azt mondta ''Fantasztikusan jatszottad a vegjatekot'' kb 1000 volt a pulzusom es magam sem hittem le hogy sikerult.Egy GM ellen hatranyos vagyis vesztett allast kitartottam!Miivel irtam a partit megkertem irja ala, es o rommel megtette ezt, utan pedig egy kozos fenykepet is keszitettunk.Azt hiszem erre akar buszke is lehetek 5 eves autodidakta modon tanultam sakkozni 2*50 perc a leghosszabb parti csak blitz.Igaz 3 hetet keszultem a szimultanra de megerte,ja csak sakkprogi Deep Fritz 8 es konyv meg ujsagok.
Mindig Orommel gondolok arra hogy jatszhattam egy GM ellen!
A szimultan eredmenye mindossze 3 dontetlen lett a tobbi vereseg!
Nem regen olvastam a neten Yasser Seirawan 3 napos sakk kurzus ausztriaban 170 euro szallas nincs benne.2200 elo-ig varjak a jelentkezoket.En mennek de nekem a nyar az nagyon jo anyagilag,igy most ezt kihagyom. -
MegalodonS
őstag
Nem mondtam azt hogy nem jo, csak van 1-2 vari benne ami dontheto.Sajnos vagy inkabb elonyunkre valik a vegjatek adatbazis,szamomra sokat tanitott meg az aktiv jatekban.Igy tudom, hogy vagy a tanulni vagyoknak leirnam a sima Vezer vagy Bastya Kiraly,a Kiraly elllen 8 - 11 lepes a matt. En mindig a gepe ellen jatszottam az alap vegjatekokat mert o megprobal minden lehetoseget.Ami nehezz a ket futoval valo mattadas a gepnek.
Konyvek
Nehez nyomon kovetni a sakkonyveket,evente 1x megyek haza es nem tudom melyik az igazan jo konyv es melyik kevesbe.Ma mar tudom hogy nekem a kozepjatek es a vegjatekot kell csiszolgatnom.Amugy tavaly sikerult megvennem regi alom konyvemet antikvar kiadasban meglehetosen jo allapotban a Molnar Karoly - Sakkvilagbaknokok.
Kifelejtettunk egy nagy nevet aki a pozicios sakk mestere volt egy masik KEDVENCEM Mikhail Botvinnikes a masik harom Aljehin
,Tal
,Capablanca
,emellett nagyon sok jo sakkozo maradt meg le.Az o partijukat nezve megtalal az ember mindent bennuk meg van megnyitas,kozep-vegjatek,KOMBINACIO!
Viszont ne felejstuk el Lilienthal Andores konyvet: Életem a sakk ,O AZ EGYEDULI EMBER AKI A VEZERT ALDOZOTT
CAPABLANCA ELLEN ES GYOZOTT! Buszkek lehetunk arra hogy o MAGYAR!Sajnos az o konyve meg hianyzik a gyujtemenyembol.
Azt vettem eszre hogy amikor otthon voltam keves konyvet tudtam megvenni anyagi okokbol.Elszomoritott nehany kiadas 2500 Ft es a csillagos eg kozott mozgott.Nem tudtam megengedni magamnak.Halat adok az egnek hogy gyujtemenyemet egyre csak gazadagithatom igy kintrol szponzoralva.Most a kovetkezo konyv a Kasparov tobbi resze es az Alekhine 2500 jatszmaja.
Ha irnal nekem cimeket nagyon megkoszonnem!
Soha nem volt meg Schneider Attila konyvem,o irt a B.Fisher eleterol ??? -
MegalodonS
őstag
Meg van a Portisch - Sárközy konyv sokat megdontott belole a Nalimov vegjatek CD!!!
A bastyavegjatekok elmelete!
Amiota kint vagyok beszereztem es kaptam ajandekba 1 par konyvet!
The Life & Game of Michael Tal
Alexander Alekhine : Best Games
Gary Kasparov's on My Great Predecessors 1 (a tobbi 4 meg majd az ev soran jonnek)
A nyaron akarom megvenni a :Alexander Alekhine's Chess Games, 1902-46: Nearly 2500 Games Fully Annotated by Alekhine! nem egy olcso darab 26.000 Ft de azert csak 2500 elemzett jatszma vagyis majdnem az osszes!
A videokartyam Ati X850XT Platinum Edition
Nallam fullra van allitva az elsimitas es a szures es minden!
Minden New FPS,RTS,Sakk 1280*1024
a 9600XT (volt nekem is ) 9.2 GB a X850XT PE 35.8 GB
Latod a kulonbseget!
Meg sokk sakkprogit kitudna szolgalni!!! -
MegalodonS
őstag
A jovo honapban veszem az AMD x2 4800 procit !!Nagyon kivancsi leszek hogy hogyan fognak jatszani egymas ellen amikor mindkettonek fuggetlen proci all majd a rendelkezesre!Az lessz majd az igazi!!
Talan akkor realisabb lessz egy Fritz 9 vs CM X
Waitzkin igazi nagy sakkozo lehetett volna ha nem az usa-ban el!!Ha jol tudom Budapesten is jatszott de nem vagyok benne biztos!Nekem a video beallitasokkal nincs gondom x850xt pe !!
En azert kezdtem pc progikkal mert videken nem volt kivel jatszanom es onnan elkezdtem a CM 3000,Fritz 5.32,& 6 ! Mondtad hogy szereted a vegjatekokat!Most akarom majd megvenni a modositott Nalimov Endgame Turbo DVD valtozatat mar tud 6 babos vegjatekokat is de nem az osszeset persze!!
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Pala!
Te meg nem talalkoztal hol lehetne megvenni a Hydra-t! Nem a 16 procis szerverre gondoltam hanem,a lapra amit a pc alaplaba kell csatlakoztatni!!
Lattad mar a Hydra FPGA a kartyat??
A Hydra !
Hydra Chimera
No. of processors 16
Total Memory 32
Type of processors Intel Xeon 3.06 GHz 1 MB Cache
Hydra Scylla
No. of processors 32
Type of processors Intel Xeon 3.06 GHz 1 MB Cache
Total Memory 32 GB 32 GB
Most talaltam a Hydra lapjan ! -
concret_hp
addikt
''Ha egy gépen tesztelünk, akkor az a progi van előnyben, amelyiket előbb kapcsoljuk be lefoglalja magának az erőforrásokat, a másiknak meg nem jut''
ez mondjuk nem egészen így van
de tény h 1 gépen játszatni egymás ellen 2 sakkprogit az nem feltétlenül ad reális képet az erejükről. -
MegalodonS
őstag
Szerintem nagy tehetseg volt!Sajnos amerika nem tudta tovabb fejlesztenie a tehetseget.Neki orosz iskola kellett volna igazan!Gondolom lattad a filmet rola ?!
Ot tartottak a Fisher utodjanak !Mindig viccesnek tartottam mert nyomaba sem erhet mar soha sem!Ettol meg en is tanultam vegjatekot a CM sorozatban amit o magyarazott el!
Mondom en is a CM sorozattal kezdtem Chessmaster 3000 emlekszel meg ra??
Igaz a Waitzkin csak a 6000 tol szerepelt???
EN oszinten kotelezo tantargykent tanitanam a sulikban!!!
Hasznos dolgokat tanulhatsz belole!! -
MegalodonS
őstag
Joshua Waitzkin ezert lett Tai Chi mester es nem GM(lasd info a CMXben)???
Az oroszok a 3 K (Karpov,Kasparov,Kramnik-Botvinnik tanitvanyok!!) Igaz a vegjatekkal kezdtek de megnyitasban is maradandoakat alkottak!!Ne erts felre en nem megrogzott megnyitasi manias vagyok hanem azt is probalom egy kicsit magasabban muvelni!!
A Blitz nem a sakk szep oldala!Bar nekem Orokre az marad! -
MegalodonS
őstag
Hidd el ertem a sakkot kb 7 eve jatszom mar!Ismerem hogy az orosz sakk iskola nem veletlenul kezdi ugy hogy lesopri a tablat es a vegjatekkal kezdi!Viszont hiaba van jo vegjatekod ha a megnyitasban mondjuk bux 1 gyalogot es utana mar nem ered el!Hidd el en nagyon szeretem a vegjatekot jatszani de ha mar a megnyitasban hatranyban vagy csak a dontetlenert harcolhatsz!! Azt Te tudod ha valaki Kasparovot igazan le akarta gyozni azt sziciliai vedelemben kellett megtenni azt !Mivel a sakk komplex nem veletlenul van ,megnyitas,kozepjatek,vegjatek!!!A megnyitas es alapveto hibak hat nem tudom ki az aki a Fritz 9 ellen olyan jol kitud jonni megnyitasbol hogy a kozep es vegjatek Legalabb dontetlen legyen.1 eros hardveren nem hogy nyeresre hanem a dontetlenert fogsz kuzdeni majd !!! En azt vettem eszre hogy ha jatszok a geppel utana sokkal aktivabb a jatekom az ember ellen mivel az nem huz olyan eroseket es konnyebb ertekelnem allast mind a gep ellen!
En soha nem jatszottam meg hosszu partikat mert Blitz 5 percet szeretem(leghosszab partim 2x50 perc)! Te klub szinten jatszol engem neha tanitott valaki,amugy teljesen magamtol tanultam es mivel videki vagyok 1-2 sakk partner akadt csak!
Minden sakk kedvelonek a FORUMON!
Anyit elmondok hogy eveket hoztam be az aktiv CM es Fritz csalad felhasznalassal es ha ma leulok veled snellezni vagy egy Mesterjeloltel nem fogok szegyentvallani hiaba van az illetonek 15 ev rutinja!Mindezt a SakkProgramoknak is koszonhetem!!! -
Nimrod
addikt
Szerintem nem érdemes benyalni a nyitásokat egy kezdőnek. Én annak idején semmit sem értem a különféle nyitásokkal, a gép lealázott. És miért? Mert a nyitásra figyeltem és nem a játéra. A mestereknek azért érdemes tudni, mert időre játszanak, vagy pl. amikor körmeccsek mennek és nem annyira tapasztalt játékos ellen is lép akkor egyből fel tudja mérni az ellenfelet az elején, ráadásul egy csomó időt spórol magának. De én a sakkhoz béna vagyok, ez csak ''szerintem''.
-
MegalodonS
őstag
Hat Sorry de miert nem irod oda hogy FM vagy ??? 2300 (vagy ez a gepi elod??)mar akorul van nem ??? A gep le ir egy adott elo erosseget o most 3300 ir ki a CMX 2800at ir meg sem kozeliti igaz USA elo pont tehat -100!!! A megnyitas ha ennyi az elo pontod Tudhatnad ha mar egyaltalan vesztettel mar partit eletedben ha valaki ismer egy jo hazi varit egy MEGNYITASBAN akkor neked veged!Mivel az elejen mar elonyre teszt szert arra fogod vesztegetni idoded hogy ledolgozd a hatranyodat mig az ellenfeled pedig azon hogyan novelje azt! Ha teged le ultetnelek egy sziciliai vedelemben Kasparov ellen ugye nem szamitana a megnyitasi tudas ??Na itt jon ki ha nem ismered a megnyitast bukod a partyt!Marpedig Kasparov biztos ismer olyan MEGNYITASI varit amiben buko lennel nem csak Te hanem akar mas is!Te tanultal eletedben megnyitasokat ??Ha igen miert ??A gepnek ugyan olyan fontos mind neked !Majd o eldonti hogy hol lep ki belole vagy milyen gazdag az adatbazisa es mennyire latja a kialakulo folytatast!Mindenkinek van elokepzetsege megnyitasbol es szerintm TE ennyi elo(gep elo) akkor is fejbol kiraknal legalabb 5 hanem tobb megnyitast fejbol nem??? Szerintem fontos a megnyitas ha pedig versenyzel anno ugy emlekeztem valamelyik mester a klubtarsad?! Nalad is fontos hogy fejbol menjen a megnyitas es probalod kihasznalni az elonyodre!
A Hydra ne keverjunk ossze egy Frit 9 laptop vs Hydra 16 processzor szerverben sorbakotve (Trabant vs Ferrari)!!!
A Fruit progit letoltotem raengedtem a Fritz 8 progra elverte mind a lovat!
Emlekszel a ChessTiger 14.0 is igy robbant be hangosan es utan eltunt a melyben!
Kiadjak majd az uj Juniort vagy a Deep Fritz 9 -et es learatjak majd a gyumolcsot!
A TOP mindig is a Fritz,Junior,Shredeer TRIO!
A jovohonapban veszem az AMD x2 4800 es Dual Core rendszer alatt jobban tesztelheto majd az Engine vs Engine ! -
MegalodonS
őstag
Hat erdekes nallam a gepem P4 3.2 Ghz 3100 az erosseg!Azert Te is tudod hogy a 3100 es a 2300 nem ugyan az plane a Sakkban!!!!Hamarmost a te geped 2300 Fritz9 erossegel megy a CMX ellen akkor ne csodalkozzal az eredmenyen!!!!A baratnom 1.86 Ghz Centrino laptopon 2894 !!Ugy latom nem egy beallitason teszteljuk a progikat!Ha rakkatintasz a Rated Game ikonra huzd a csuszka erteket jobbra es tegyel pipat a Unleashed kockaba!!
Te melyik tipusu jatekot jatszod a Fritz 9 ellen Blitz,Long,Sparring,???A megnyitasi konyvtarat ne kapcsolod ki mert a Fritz 9 erossege pont abban rejlik!!!!A CMX is hasznalja!Tudod a sakkozok is keszulnek megnyitas,vegjatek stb.Add meg mind 2 proginak az idot es gyozzon a jobb!Nem az szamit hogy ki hol lep ki a megnyitasbol hanem az hogy Yo e az neki ahol kilepett!!! Szerintem nagyon jol sikerult a Fritz 9 megnyitasi konyvtara!!
Szerintem allitsd be a Fritz 9 Blitz 20 percre,Book Optimize beallitas,es NE kapcsold ki a megnyitast 30 parti utan erdekelne az eredmeny!Majd en is megveszem ujra a CMXt mert mar elajandekoztam 1x de tesztre megeri visszavennem!! -
MegalodonS
őstag
Az eggyik legerosebb beallitas a '' Book Option'' ott allitsd be Optimimize kattints ra !
Utana egy kicsit maskeppen jatszik mar a megnyitasban szetszed Garantaltan !!!Ha ezt a funkciot lebutitod akkor nagyon gyengen jatszik !! Progi es ember ellen is !!!! Nem veletlenul van az Engine vs Engine ott is beallithatod ezt a funkciot !Most ezzel a beallitassal engedd ra a CM-re semmi eselye sem lessz nagyon!Plane ha a Fritz 9 vilagossal van!!!! -
MegalodonS
őstag
Latom Te is szereted osszeengedni a progikat!Viszont ha egy gepen teszed a CM X annyira megfogja a gepet hogy a masik sakkproginak nem marad ideje szamitasra kb CM 80% vs 20 % a masik! Probald ki 2 db hasonlo gepen a Fritz 9 vs CM X kb 20-30 parti es szerintem a Fritz 9 nagyon el fogja paholni!En mar kiprobaltam oket a Fritz csalad szeparalt gepeken veri barmelyik CM progit!!A Masik progi a Deep Fritz 8 az egy nagyon jol sikerult darab igaz draga de tud is, o szerintem sokkal jobb mint barmelyik CM !!!Ha pedig a Deep Fritz 8 vagy Deep Junior 9 progit rarakod egy dual Core rendszerre hat nem sok eselyt adnek a CM X nek !!!
Hogy bugos lenne a Fritz 9 az minden progival elofordul,de vittem ajandekba egy Mesterjelolt baratomnak aki NB I-B kategoriaban sakkozik meg nem nyert partit ellene persze a legerosebb beallitason mig az elozo sorozatok azert verhetoek meg legerosebb fokozaton is!A Fritz 9 viszont mar nem nagyon verheto lasd egy normal laptopon is megszoritotta a Top Nagmestereket is!Ettol a CM csalad meg szerintem is egy nagyon jo progi,viszont nem veszi fel a versenyt azokkal a progikkal amelyek el mentik a partikat es soha nem jatszak meg azokat a folyatatasokat amiben mar kikpatak egyszer, mig a CM sajnos igen!!
Meg valami !!!
Ha veszel egy jatek progit akkor az gyengebb mint az ember! Mesz a netre kihivasert!
Ha veszel egy sakk progit az erosebb mint az ember !Nem kell a netre menned a kihivasert!!
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Szerintem 2 reszre kell osztani a sakkprogikat!
Amator szint : Chessmaster csalad es egyebb sakk nevezetu progik
Halado-profi : Fritz 9, Deep Fritz 8,Junior , Shredder ,Tiger 15 stb !!
En jelenleg a Fritz 9 hasznalom es ell kell mondjam nagyon,nagyon jo!!!!
Nagyon eros es minden kis hibadra azonnal ravilagit nem ajanlom kezdoknek (a legerosebb beallitason 2 dontetlen(vilagossal) es sok sok vereseg !!
A ChessMasterrel kezdtem anno a 3000 sorozattal meg volt eddig mindeggyik!!Mindegyikkel sokat jatszottam de amiota megvettem a 1999-ben kiadott Fritz 6 progit azota nem nagyon jatszok a CM sorozattal.
Viszont nagyon jol fel van epitve a fokozatos ellenfel erosseg a CM-ben ezert ajanlom kezdoknek,viszont aki aktivabban akar jatszni majd erosebb emberi ellenfelekkel az tapasztalja ,majd csak a ChessBase csalad hoz majd felemelkedest!Nem azt mondom hogy nem jo es nem eros ,es hogy nem ver meg a CM sorozat,csupan az hogy pl a szamitogepes programok harcaban az SSDF listan a CM 9000 csak a 22.helyezett.Gondolom ez azert mond es mutat valamit.
2005 November Bilbao Ember vs Gep 4 - 8!
Az egyéni verseny végeredménye:
1-2. HYDRA és JUNIOR 9, 3 pont
3. FRITZ 9, 2
4-5. Rusztam Kaszimdzsanov és Ruszlan Ponomarjov 1,5
6. Alekszandr Halifman 1
Amint lathato CM nem szerepel nagyon az ilyen megmereteteseken.(Nem fikazni szeretnem a CM progit mivel en is azzal kezdtem csupan azt szeretnem mutatni hogy mi az amator es a profi sakk progi!!!)
[link]
[Szerkesztve] -
MegalodonS
őstag
Probald ki minden jatek utan kapcsold ki!Tudom nem igy szokott az emebr jatszani de a CMX nem menti a jatekot mindig ugyanazt a par varit rakja ki!!!Szerintem a ChessBase progik jobbak!! Engem nagyon megerositettek a jatek eroben (amator szinten sakkozom!!)Az elemzes ugy van ahogy leirtad!A legjobb elemzo es vegjatek program Nalimov Endgame DVD-vel kiegeszitve!!Mennyi a Fritz Benchmarkod ??Leirnad??Koszi
-
MegalodonS
őstag
Szerintem a megnyitasi konyvtar a Chessbase programokban brillians megoldas!!A CM sorozat nagyon megtanulhato mivel csak par varit jatszik ezert volt olyan hogy jatszottam a Chessmaster 6000 el es 100-100 jatszotta meg a Budapest cselt es 100-100 dontetlen lett mar vakon is tudtam a varit!!!A Chessbase nem fogja megjatszani azt a varit amiben kikapott pl.Negativum a nem onnalosaga de pozitivuma a szinessege a CB progiknak.A Fritz 9 mar ujitott megnyitasi konyvtarral es uj algoritmussal erkezik amit mar irtam!!
Mindenkinek ajanlom ha meg akarsz jol tanulni vedekezni a sakkban, es jo progid van es eros geped probald ki hogy a gepnek 1perc legyen neked amennyit szeretnel !!A gep gyengebben jatszik de nagyon gyorsan jon elore tamad tisztet aldoz es neked kemenyen vedekezned kell majd!!!!
Kivancsi vagyok mi a velemenyetek rola probaljatok ki es irjatok majd meg !!! -
Attila69
tag
Szeva Pala !
Neked mekkora a mérete a programodnak ?
Ne azt írd,hogy 1 dvd ,hanem pontos méret kéne.
Egyik haveromnak van egy 935 megás ''változata''.
De azzal nem lehet neten sakkozni.
A playchess.com-on nyomulnék.
Ha megveszed az eredetit (dobozost) ,akkor abban kapsz
regisztrációs számot is ?
Ami 1 évig érvényes ?
Neked van hozzá regisztrációs számod ill. kódod ?
Atti -
sasa311
veterán
köszi, akkor letöltöm ezt a www.arasanchess.com-ról.
Az elemzésbe nem kell olyan mélyen belefolyni (lévén max. 2-3 lépést tudok előre kalkulálni, azt sem teljesen tökéletesen) szóval egy kicsit felületesebb is megfelel nekem, csak az égbekiáltó hibákra hívja fel a figyelmem, hogy tudjam mire figyeljek oda nagyon.
-
sasa311
veterán
sajnos nem sikerült előbányásznom semmit a progiból, lehet, hogy csak előfizetőknek lehet
De engedelmeddel 2 jácmát elküdtem a mail-odra (3 kép).
Az egyik nagyon pocsék lett, de ez is hozzátartozik, a másik egész tűrhető.
Nyugodtan jöhet egy kemény és célratörő kritikaNajó, inkább egy kezdőhöz mért szinten szolíd, nem túl lélekbetiprós egórombolós
Ha lesz időm játszani fogok egy hoszabbat is (én is tudok játékot indítani?Hogyan?)
Vagy 1X játszhatnánk egyet egymás ellen (gondolom szénné aláznál, de nembaj)
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Sokat kérnék, ha azt kérném, hogy less rá a linkre is (lépések) és felhívnád a figyelmemet arra, hogy mi a játékom leggyengébb pontja...
Mert akkor arra elkezdenék rágyúrni. 1-2 éve elég sokat játszottam minden nap (persze csak hobbi szinten amatőrökkel) de egy jóideje nem volt alkalmam de úgy érzem szívesen gyakorolnám és fejleszteném magam.
-
sasa311
veterán
na sikerült beizzítani a sakkprogit. Jó, csak az én szintemhez képest néha összefutok erősebb emberekkel még a kezdő szobában is és akkor jól elpáholnak. De ma sikerült egy jópofa mattot adnom egy abszolut elbénázott helyzetből (közben rokonság molesztált, hogy keressek az előadásához anyagot a neten, aztán zsufsz, bebuktam egy lovat)
Bővebben: link
Szal nagyon gyenge vok ez alapján?
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Nagyon csinos.
Főleg hogy utána aztán nem tud jó helyre lépni a lóval, mert bárhova lép (e1 talán még a legjobb) jön a Vh4, és ezt a pozíciós előnyt igen nehéz már elveszíteni.
Mod: Vagy hagyni kell a huszárt ott pusztulni, és akkor g3-al lehet valamit javítani a helyzeten, bár nem sokat.
[Szerkesztve] -
attilam
őstag
Még az f6 talán nem olyan vészes, bár nem tűnik túl jó lépésnek, de pl. Hxe5 után jöhet akár egy Ve7 is, de mindenesetre én nem is igen szeretem az elején kihozni az f gyalogot, mert nagyon meg tudja gyengíteni a királyoldali pozíciót.
mod.: Jók ezek a trükkök, és még azért vannak akik beveszik.Mondjuk direkt nem szoktam rájátszani, de előfordul hogy az ellenfél kényszerít rá!
[Szerkesztve] -
Attila69
tag
Kedves Pala !
Olvastam a hozzászólásodat és megakadtam valamin.
Ne mondd azt a kezdőknek,haladóbbaknak,hogy nem árt egy kis elmélet is
Meghogy emelje 100-al az erőt hetente,gép ellen.Ez így nem jó.
Vegyen elő egy megnyitáskönyvet pl. szerintem a kezdőknek és középhaladóknak teljesen megfelelő : Kállai Gábor : Megnyitások kézikönyve,(ez nem a reklám helye)
ami nagyon egyszerűen és lényegretörően mutatja be az összes ''értelmes'' nyitást.Nem megy bele bonyolult varikba,egy pár elágazást néz meg,főleg a fővarikat és 5-8 lépés után (néha több is) odaírja (!) mire játsszon világos ill. sötét.
Szerintem ez ,ill. ehhez hasonló könyv nélkülözhetetlen,mert egyébként csak
olyanok lesznek szegények,hogy a betűket nem ismerik,viszont mondatokat akarnak leírni.
Igenis kell elmélet és emellé kell a játék is,de nem a zárt megnyitások,(d4 és társai),hanem a nyílt éles e4-es varikat kell velük játszatni.Pl. királycsel stb.
Lenne még mit írnom,de most ennyi.
Atti
Ui: Te is nagyon szereted a sakkot meg én is,ezért ne vedd bántónak amit írtam. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Haladó fotósok digitális fényképei
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- BestBuy topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest