Új hozzászólás Aktív témák
-
Gambit
őstag
Igen, és az a jó, hogy megtérül a befektetett energia, mert az Élőm szépen emelkedik amióta megpróbálom beépíteni az alapelveket a játékomba.
BaliTHC: Azért arra figyelj, hogy ha nagyon sokáig nem csinálsz semmit, akkor törölve leszel. Meg azért is célszerű minél hamarabb elkezdeni játszani, mert csak 5 befejezett játék után lehet elindulni a versenyeken. Az az igazi izgalom. Most pl. az egyik versenyben óriási harcban vagyok az első helyért, nagyon izgalmas lesz a vége.
Szerk: Azért szerintem a mi meccseink sem voltak unalmasak.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Bizony, ezzel már minden szupertornát megnyert. (Dortmund-2002, Linares-2003) Ezek a tornák olyanok, mint teniszben a grand-slam-ek. Ráadásul ő egyedül maradt veretlen az egész tornán.
És azért ne feledkezzünk el róla, hogy Polgár Judit a holtversenyes negyedik helyen végzett, ami szintén fantasztikus teljesítmény. Szerintem Ő egy kicsit kevés figyelmet kap, ahhoz képest, hogy minden idők legerősebb női sakkozója az egész világon, a sakk 1400 éves történelmében. Szóval nagy gratula mindkettőjüknek! -
Gambit
őstag
-
Don Vittorio
őstag
1. Nem, hanem bármit. Általánosságban Vezért (Királynőt) szoktak, mivel az a leguniverzálisabb. Ésszerű kivételt az a helyzet képvisel, ami a 2. pont.
2. Abban a pillanatban, ahogy cseréled, az új bábu azonnal sakkolhat, mattolhat, pattolhat. Én pl. adtam már huszárral ily módon azonnal sakkot. Vezérrel az nem ment volna, és az ''elegáns kergetés'' volt a cél.
3. Van. Elméletileg ha háromszor ugyanazt lépi a két fél, akkor döntetlen.
Ps.: Én voltam egy versenyen Lékóval. Csak akkor ő még nagyon pici fiú volt. Viszont megnyerte. -
Gambit
őstag
Tényleg nagyon örülök a topicnak, bocsi, ha túlpörögtem. Nemsokára kezdődik a mai forduló a Corus-on. Ha érdekel a sakk, szerintem ne hagyd ki.És nagyon ajánlom az e-mailes sakk klubbot is. Nehogy azt hidd, hogy olyan gagyi, hogy otthon fel kell rakni a táblát, meg ilyenek. A szerver feldolgozza a lépésed, méri az időt, természetesen ismeri az összes szabályt, számolja a pontokat, és így tovább. Aztán elküldi neked az állást e-mailben, persze táblán. Neked csak sakkozni kell, semmi mást.
És nem egy sakkmester is tag. Ha van Élő pontod, megadhatod azt, egyébként 1200-ról indulsz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged