- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MegalodonS
őstag
válasz
ActionMan #557 üzenetére
Neked aranytablara irva a bolcsessegbol,kizarolag az aranytablat latnad es nem ami ra van irva es annak a mondanivalojat!!
En segiteni tapasztalatokat atadni jottem ide es nem arrol mi a neved meg mit tudsz es mit nem!!
Soha nem erdekelt ki hogy ir milyen betut haszanl stb!!
Sokkal fontosabb az amit ezek estleg leirnak lasd onmagamat es mondjuk Pala tagot is de masok is akik hozza szolnak a forumhoz!Ha tenyleg a sorok mogott levo dolgokra figyelnel akkor nem vesznel el a reszletekben hanem feltelepitened a kis sakkprogidat es elkezdened probalgatni amirol irtunk es talan elkezdenel sakkozni !Ha privizve irtal volna azt elfogadtam volna de igy mar kevesbe!Sajnos akar mit irsz akkor sem fogok helyesebben es ekezetesen irni!!! Eddig masoknak jo volt neked nem! A sakklepesrol annyit en elolvastam a levelemet amit kuldtem tobszor is ha megnezed mirol irtam elotte es utana akkor tudnad soha senkihez nem volt egy negativ velemenyem sem, de ha kihivsz sakkozok veled vagyis vissza irok neked TE tetted meg a lepest en csak leptem ra eggyet ok! Esetleg ha tudnad
''A sakk a szemelyisegek haboruja a babok altal a tablara kivetitve'' B.Fisher
En jatszottam mar egy par partit igaz nem 2*2 orasat de ha jatszom akkor is mindig nyeresre jatszottam a dontetlen nem a kenyerem!Vedd ugy ez egy sakkparti Te leptel es en valaszoltam ra!
Szerintem a legjobb lenne ha nem is figyelnel oda arra amit irtam es akkor nem is zavarna TEGED!
Ne is olvasd el csak haladj at rajta mintha ott sem volna!Van mas is akivel tudok valaszokat valtani,es ha esteleg veled is ezt tettem volna egy parszor,de megsertettelek helyesirasi hianyossagimmal akkor kerlek bocsass meg eme emberi hianyossagom miatt KOSZONOM!
Nem akarok neked privit irni es ne megyek topicban! En a sakkrol irok hatha mas talan hasznosnak veli mindazt amit a sakkrol irtam!
Latod amit e sorokra pazaroltunk el azt mind a sakktol vettuk el es a tobbi forumozoktol !
Koszonet erte neked ! Brave ActionMan
''Mielott megszolalsz,gondold vegig ,ertekesebb e amit mondani akarsz, mint a CSOND amit megtorsz vele!''
Az idezettel befejezetem a mondanivalomat! -
MegalodonS
őstag
válasz
ActionMan #542 üzenetére
Ne haragudj de sajnos ez a velemenyem!!
Tudod minden Forumon vannak ilyen TIPUSU emberek min TE!
Inkabb olvasnad amit irnank mint az irassal foglakoznal!
iRIGY VAGY MERT HOZZA SEM TUDSZ SZOLNI!
Ezuton kernek mindenkitol elnezest mivel kulfoldon elek es kulfoldrol irok a forumokba,es nem hasznalok magyar beallitasokat (nem is akarok)es a helyesirasom sem a lejobb ELNEZEST!!
Koszonom akik azert megertik amit irok es valaszolnak is !!
TE meg huzzal el innen!
Ne velemenyezz olyan dolgokkal amik nem ide tartoznak!
A FORUM neve SAKK!
Menjel el innen es nyiss egy helyesirasi forumot ott vesezd ki az ilyen velemenyt!
Mi a sakkrol beszelgetunk es ha figyelnel es kerdeznel estleg hasznos dolgokat Tanulhatnal masoktol!
Anyuka kedvence biztos 5 tanulo voltal menny vissza anyu szoknyaja ala es hagyd beken a bekes sakk forumozokat! -
Gambit
őstag
válasz
ActionMan #516 üzenetére
Úgy, hogy kényszerített lépések vannak. Pl. amikor bástyával meg királlyal mattolod a magányos királyt. Lehet tudni, hogy max. hány lépésen belül lesz matt. Persze lehet kevesebb, ha belelép a mattba. Itt mindenki több lépés mélységben látja át a partit, úgyhogy nem értem, mi ez a meglepődés dolog.
Szerk: Amúgy régebben adtam fel itt a topicban feladványokat. Volt köztük 12 lépéses matt is.
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
ActionMan #516 üzenetére
a fonalas matt amgában foglalja azt is, hogy NEM lehet elkerülni, azaz ha a gyengébbik fél a lehető legerősebbeket lépi (függetlenül atól, hogy mit üt, hova lép, vagy bármi egyebet csinál),akkor is mattot kap...értsd úgy, ha fonalas mattod van Kaszparov ellen, akkor ő is tehetetlen, nem tudja kivédeni, mert elvileg lehetetlen. természetesen ha a mattadó hibázik, akkor a védekező megmenekülhet
-
Pala
veterán
válasz
ActionMan #514 üzenetére
harmadik: a fritz 9 hibás
deep fritz 8 az jobb..
de szerintem akkor is a shredder 9 a legjobb chessbase program.
nálam a cm1000 lazán lenyert a fritztől 2 gyalogot 20 lépésen belül és szegény fritznek alig volt ellenjátéka érte
amúgy nem tudom ti mennyire figyeltétek, de sztem a sakkprogik sötéttel jobban játszanak -
Pala
veterán
válasz
ActionMan #502 üzenetére
Stalemate = patt, jól értelmezed
olyan állás, amikor az egyik fél nem tud szabályosan lépni, de nincsen sakkban...magyarul le vannak blokálva a figurái (nem tud lépést tenni velük), a királya meg épp nincs sakkban, de ő következne és bárhova lépne, sakkba kerülne...ez döntetlennek felel meg, neked is ügyelned kell rá, hogy ne hozz ki olyan állást, hogy a gép így megúszhassa, mert az biza az utolsó leheletéig küzdeni fog
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI Air 2s drón szett megkímélt állapotban, kofferrel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged