- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem_tom
őstag
válasz
Aarpok #14545 üzenetére
Erre gondolsz? Nem ismerős nekem. Van hozzá magyarítás? Mi fán terem?
-
nem_tom
őstag
Belekezdtem az Autumn Aurora-ba. Tegnap jártam meg az Agroprom-ot. Eddig kifejezetten tetszik. Van néhány dolog amit megmásítottak (pl a játék menüje) és annyira nem jött be, kevésbé adja az eredeti Stalker életérzést. Viszont többségében kifejezetten tetszenek a változtatások. Új szörnyek, új fegyverek, új cuccok. Grafikailag, megjelenésileg látványosan szebb lett, a hangeffektek is hatásosabbak, jobbak. Itt főleg a fegyverek hangjait szeretném kihangsúlyozni, ami brutál lett. Végre érződik rajtuk az erő, amit én nagyon sok játékból hiányolok. Plusz realisztikusabb lett, itt gondolok a saját vagy ellenfeleink sebződésére, illetve az öngyógyítás sem megy úgy varázsütésre mint eredetileg. Kb eddig nekem olyan mint az Oblivion Lost, csak sokkal jobb minőségben és eddig bugokat sem tapasztaltam. Remélem végig jó is marad. Majd megírom.
-
nem_tom
őstag
válasz
BTom1970 #14509 üzenetére
Ha csak némi grafikai tuningra vágysz, akkor Absolute Nature és Structure, illetve a Wather Overhaul módokat javaslom. Ezek együtt is működnek tapasztalataim szerint. Ha némi pluszra vágysz, akkor Oblivion Lost 2.2, illetve talán az Autumn Aurora amiről még nem tudok nyilatkozni, de sokan mondják. Tegnap beüzemeltem és ma ki fogom próbálni, kíváncsi leszek.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #14338 üzenetére
Oh... nem tudtam, hogy ez egy és ugyan az.
-
nem_tom
őstag
Jelentem, a Weather Overhaul mód kompatibilis az Absolute Nature és Structure grafikai módokkal. Az időjárás is egy fokkal realisztikusabb és látványosabb lett. De sokat nem kell várni tőle. Egyébként van egy újabb verziója is amit a közelmúltban adtak ki. Csak azért nem azt próbáltam ki mert a letöltéséhez regisztrálni kéne. Akit ez nem zavar, annak ide linkelem: Weather Overhaul 3.1 Szívesen olvasnék róla véleményt aki hajlandó kipróbálni, hogy van e olyan jó mint a leírás mondja.
-
nem_tom
őstag
Sziasztok! Újra tiszteletemet tettem a zóban. Sok idő óta először tisztán az alapjátékot játszom, csak az Absolute Nature és Structure módokat tettem fel a szebb külső érdekében. Ami feltűnt nekem, hogy éjszaka eléggé világos van. Kerestem megoldást arra, hogy sötétebbre csináljam, de csak egy Weather Overhaul nevezetű módot találtam. Szerintetek ezt merjem telepíteni? Elvileg szebb és realisztikusabbak lesznek tőle az időjárás elemei, meg sötét az éjszaka... bár nekem inkább csak az utóbbira lenne szükségem. Viszont ha nem muszáj nem akarom elölről kezdeni meg kérdéses a kompatibilitás a feltett grafikai módokkal.
Másik dolog. A leírásban lévő realistic demage mód már nem elérhető. Gondoltam szólok.
-
nem_tom
őstag
Hullócsillag Spoiler ON
Kiveséztem a játékot sikeresen. Gyerekek én azt hittem agyfaszt kapok mikor utólag rájöttem, hogy pripjaty-ból kimenthettem volna a cuccaimat viszont már semmi szín alatt nem engedett vissza a játék. Plusz a Blokád előtti részeken is csomó minden hagytam szerte széjjel.
Egyébként valaki eltudná mondani, hogy a végén lévő bejátszások akkor milyen végkifejletet is takarnak? Megnéztem mi van akkor ha kikapcsolom a blokádot és mi van akkor ha elpusztítom a vezérlőpultot... viszont nekem nem mondtak sokat azok a pár másodperces kis videók utána.
A másik kérdés, hogy a játékmenetet mennyire lehet befolyásolni a döntéseim és cselekedeteim által? Egy esetleges újrajátszás végett kérdezem.
Spoiler OFF
Viszont azt kell mondjam, hogy nagyon tetszett a mód. A zóna itt tényleg rideg és magányos hely, sok a mutáns és nagyon beteg háttér hangok vannak. A sztoriról nem is beszélve. Kellemes csalódás volt.
-
nem_tom
őstag
Újabb kérdés, szintén Hullócsillag.
A Generátoroknál vagyok, elmentem oda ahol a szerzetesek tanyáznak, viszont senki nincs ott akivel találkoznom kéne. Ezen a videón viszont itt vannak. Akkor most hol vannak?
-
nem_tom
őstag
válasz
nem_tom #14300 üzenetére
Még is csak sikerült kést szerezni.
SPOILER
Az erőműben amikor a szolgálatos ezredestől azt a feladatot kapjuk, hogy pucoljuk ki a szarkofágot. Ott a kést választottam a fegyver helyett. Mit ne mondjak, elég vicces volt nekiindulni 50 GRC-s katonának 3db dobókéssel. Egyet megtartottam, még egyet sikerült visszaszereznem. Így végre valahára teljesíteni tudtam a küldetést.
-
nem_tom
őstag
válasz
SaGa59 #14299 üzenetére
Igen az stimmel. Le is számoltam a főnökön kívül mindenkivel fegyverrel. Azt elfogadta, csak a górét kell késsel megölnöm. Viszont egy darabot sem kaptam a szolgálatostól. Ami volt meg a mocsárban lévő küldetéshez használtam el. Akkor ez a küldetés off. Kár.
Szerk.: Köszi a figyelmeztetést!
-
nem_tom
őstag
Amúgy azt valaki megtudná mondani, hogy a Hullócsillagban a kupola alatt hol a gyászban lehet dobókést találni? Mikor bejöttem már egy darab se volt, aztán elvállaltam azt a küldetést ahol a banditavezért azzal kéne elintézni. Már Kelet-Pripyaton kívül (azt hiszem) mindenhol jártam, de nem találtam sehol semmit.
-
nem_tom
őstag
válasz
shield #14296 üzenetére
Akkor vázolom konkrétan a saját példámat. 4 mentést használok felváltva folyamatosan.
Zserak01
Zserak02
Zserak03
Zserak04Minden alkalommal arra mentek, amelyik a legalul van. Tehát váltják egymást. Ez azért lényeges, mert ha úgy hozza a szükség, hogy visszább kell töltenem a játékban, esetleg rossz pillanatban mentek vagy ne adj isten a mentés file valamiért sérül akkor nem kell a legelejéről kezdenem a játékot. Mindig így csinálom és ez már sokszor jól jött. Ezen felül még szoktam további biztonsági mentéseket alkalmazni egy-egy nagyobb, de bizonytalan végkimenetelű kaland előtt.
-
nem_tom
őstag
Illetve még is csak el akadtam egy kicsit, de most a játékmenetben. Ott tartok, hogy át kéne jutnom Ó-Jantarba, pont ott vagyok, mint ezen a videón a csávó, de engem Jantar különböző pontjaira teleportál akkor is ha a fejem tetejére állok. Hogy kell továbbjutni?
(#14287) Mirr Murr: Ezt én sem igazán értettem.
-
nem_tom
őstag
válasz
nem_tom #14285 üzenetére
Az egészet újrahúztam, most működik egyelőre. Viszont észre vettem, hogy az egyik mentés fájlommal valami baja volt a windows-nak. Hibásnak észlelte, ezért másolni sem tudta. Még szerencse, hogy 4 mentést használok minden játékban.
Utólag az jutott eszembe, hogy lehet csak ő volt a baja és megoldotta volna ha azt kitörlöm és csókolom. Majd ha megint megcsinálja akkor kipróbálom.
-
nem_tom
őstag
A Hullócsillaggal akadt egy kis problémám. A hétvége folyamán nekiestem, az összefoglalóban lévő linkről letöltöttem, mindent a megfelelő sorrendben tettem fel ahogy az írva vagyon. Beleöltem jó pár órát, eljutottam mindenféle helyekre. Gond nélkül, gyönyörűen működött. Aztán kihagytam most több mint 1 napot, gondoltam ideje visszatérni a zónába... csak nem tudok. Mikor elindítom, bejön az a bejátszás a szponzorról/gyártóról vagy ki a bánatról és ha végigmegy utána lefagy. Ha lenyomom, lefagy. Tehát elindul, de a menübe nem tudok bejutni. Pedig úgy hagytam abba, hogy semmi baja nem volt. Mit lehet vele kezdeni? Kezdtem már belemerülni, jó lenne ha nem kéne félbehagyni.
-
nem_tom
őstag
Valaki mondana pár szót a Hullócsillagról, hogy mire lehet számítani tőle? Mert neten semmit sem találtam róla. Új sztori, új pályák? Vagy egyéb változás? Előre is köszi!
-
nem_tom
őstag
válasz
shield #14271 üzenetére
Ebben a videóban még két móddal van megspékelve az OL 2.2, azért kérdezem.
Jól veszem ki, hogy a Realistic Demage az a realisztikus sebzést foglalja magában? Complete móddal lehet társítani? Jó lenne, minél élethűbbek a fegyveres harcok, annál jobb.
-
nem_tom
őstag
Üdv Sztalkerek! Rég jártam erre. Arra gondoltam ismét fejest ugranék a zónába. Az Oblivion Lost 2.2 módra gondoltam kis extra gyanánt mert tapasztalatból tudom, hogy a magyarítással rendelkező OL módok közül nekem ez jött be a legjobban. Vagyis ha jól tudom a 1.2, 2.2 és 2010 -hez van ilyen igaz? Igazából a kérdésem az lenne, hogy emellett a mód mellett szeretném a grafikai élményt a lehetőségekhez mérten maximumra emelni. Nem emlékszem, hogy mennyi grafikai tuningot foglal a 2.2 magában, mivel régen elég gyengus géppel nyüstöltem. Jó az natúrban, vagy lehet mellé extra módot csapatni? Extra fegyverekkel is ki tudnék békülni, de nem feltétel.
Szerk.: Most nézem az összefoglalót. Ez a Realistic Demage és Hullócsillag módok micsodafélék? Anno nem találkoztam velük.
-
nem_tom
őstag
Na jó, a LEGENDARY is egy kalap ****... Most már eljutottunk odáig, hogy vissza se tudom tölteni a mentéseimet. Nem lehet folytatni a játékot.
-
nem_tom
őstag
A LEGENDARY módot honnét tudom letölteni? Shield oldaláról sajnos nem megy, máshol meg nem találom.
-
nem_tom
őstag
válasz
Dhampir #11448 üzenetére
Eddig olyan, mintha simán az eredetit játszanám, új fegyverekkel (amiktől nem estem hasra) és sokkal több buggal. Lehet, hogy megfogom unni és áttérek majd a LEGENDARY-ra... remélhetőleg az jobb lesz.
OL 2.2 természetesen többször is megvolt annó, mint az elődje. (1.2, jól emlékszem?)
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #11443 üzenetére
Működött! Köszi!
Már csak a további 1.000.000 buggal kéne kezdeni valamit.
(#11445) sklopp: Emlékeztem erre a funkcióra, de gőzöm sincs hová mentené és nagyon lusta vagyok ahhoz, hogy feltúrjam az egészet a képért.
-
nem_tom
őstag
válasz
Balathruin #11443 üzenetére
Ezt kipróbálom, de biztos ami biztos csinálok egy biztonsági másolatot.
-
nem_tom
őstag
Ismételten szeretném kikérdezni a véleményeteket egy kisebb problémáról.
Elkezdtem játszani az Oblivion Lost 2010 -el. Nos eddig két, számomra kissé eléggé zavaró bugot kellett megtapasztalnom. Az egyik, hogy a fák nekem részben áttetszőek. Ezen kicsit enyhített, hogy a dinamikus fényeket maxra csavartam, viszont azt meg már a gépem sokkalja. A másik: amikor egy vérszopó támadáskor láthatatlanná válik, akkor az is be bugol és ilyen feketés színe lesz. Ezt miként tudnám orvosolni, már ha lehetséges? Köszi előre is!
Akartam mutatni róla képet, de a Print Screen gomb úgy döntött, hogy nem hajlandó működni a játékban.
Egyébként eddig nem ájultam el a módtól. A magyarosítás király lett, respect érte. Viszont eddig a plusz alig pár darab fegyvert leszámítva nem nyújtott semmi újat. Ráadásul kissé bugosra sikeredett. Na mindegy, még sok van hátra a játékból, majd meglátjuk mi lesz a véleményem amint végeztem.
Aztán még lehet, hogy kipróbálom majd a LEGENDARY módot is, hátha az nyújt valami plusz izgalmat.
-
nem_tom
őstag
Halihó, sziasztok!
Szerettem volna elővenni ismét ezt a játékot, de egy kis problémába ütköztem.
Játékot feltelepítettem, majd rá a 05-ös patch-et. Aztán jött az OL2010. Most nem indul el a játék, mert valami baja van az "xrLUA.dll" fájlal. Ilyenkor mit csináljak belőle? Pálinkát?
Köszi előre is!
-
nem_tom
őstag
Képződményekben gazdag Boldog Karácsonyt kívánok minden sztalkernek!
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9812 üzenetére
Ez most komoly? Jót nevettem.
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9798 üzenetére
Azt értem én de a gond az, hogy nem tudom a képződmények és anomáliák angol nevét.
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9796 üzenetére
Magyar leírás nincs?
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9794 üzenetére
Most már mindegy, azt nem fogom újra elővenni. Csak azt próbálgattam, amit a PDA-m is írt.
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9792 üzenetére
Olyan is van? Az OL 2.2 -ben kipróbáltam, de nem működött. Itt már igen?
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9790 üzenetére
Én hasonló váltakozást tapasztaltam a mezei sztalkereknél. Random váltakozott a viszonyunk. Pedig nem vagyok tagja egy frakciónak sem.
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9788 üzenetére
A katonáknál jó volt ez a funkció azt leszámítva, hogy beszélni nem lehet velük. Ilyesmit nem programoztak megfele.
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9783 üzenetére
Nekem ez a verzió van meg (a linkelt patch nélkül), 1.0005-ös játékra telepítve.
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9781 üzenetére
Tehát nálam a 1.0005 -ös verzióval patentul működni fog az az izé amit linkeltek?
-
nem_tom
őstag
Eddig annyi hiányossággal találkoztam, mikor megmentettem Vakond-ot a katonáktól akkor nincs felirat a szövegéhez. Az alagút rendszer bejáratánál már volt. Másra nem emlékszem.
Majd igyekszem odafigyelni erre.Komolyan mondom, abnormálisan sok 5.45x39 -es lőszer van a játékban. Több százat ott kellett hagynom az agropromi kutatóintézet alatti járatokban, mert nem fért el a táskámban.
-
nem_tom
őstag
No elkezdtem vele játszani. (OL 2010) Eddig meggyőző. Szembesülnöm kellett néhány kisebb-nagyobb bug-gal, de ennek ellenére is kifejezetten tetszik. Főleg az új fegyverek, hajjaj! Nagyon jó, bár a kismillió lőszertípustól kicsit megzavarodok. Meg már a szeméttelepig egy komplett fegyverraktárat gyűjtöttem össze. (kereskedési célból) Szóval a bőség zavara is meg van.
Azon viszont jót nevettem, hogy be állhatok a banditák, zsoldosok, hadsereg, sőt még a monolit frakcióba is. Vagy ha vas hiányom van akár zombi is lehetek.A magyarosítással eddig nincs gondom.
A játék főmenüje viszont szétesik 1440x900 -as felbontáson. Zavaró, de ettől függetlenül használható.Szóval lényegében eddig jó nálam ez a mód.
-
nem_tom
őstag
Mikor lesz elérhető az OL 2010 magyarosítás?
-
nem_tom
őstag
Bakker, ez a Katonai raktárak rész nagyon eszi a gépet. Eddig mindenhol magas grafikai beállításokkal játszottam, ott meg már majdnem minimumon van minden és még így is nehézkesen viszi.
-
nem_tom
őstag
A Complete magyarosítás nem tartalmaz feliratot. Nem lehet valahogy átültetni az alapjáték magyarosításából?
-
nem_tom
őstag
válasz
nem_tom #9658 üzenetére
Ennek a problémának sikerült rájönnöm az okára és orvosolni... viszont továbbra is a S.T.A.L.K.E.R. nevezetű játékról beszélünk, így természetesen adódott más probléma minek hála nem tudok továbbra sem játszani.
Na szóval lépcsőről-lépcsőre haladva és tesztelve beüzemeltem a SoC Complete (2009) módot. (alapjáték > 1.0005 patch > magyarosítás > complete mód > complete magyarosítás) Viszont mióta beraktam a complete mód magyarosítását és új játékot kezdek kifagy miután lement a kezdő klip. Lemegy a klip, sötét képernyő + célkereszt. Még annyit lehet hallani, hogy Szidorovics magyaráz. Majd a program működése leállt. Pedig annak idején (jó pár hónappal ezelőtt) ezt használtam és működött. Bemásoltam a gamedata mappát és csókolom. Erre tud valaki valami bölcset mondani? Előre is köszönöm!
-
nem_tom
őstag
-
nem_tom
őstag
Üdv!
Szerettem volna elővenni ismét ezt a jóféle játékot, de szokás szerint problémába ütköztem.
Felraktam az alapjátékot, az patentul működött. Aztán felraktam az 1.0005-ös patchet, a Complete módot és annak magyarosítását és azóta nem indul a játék. Ezt írja ki:
Először egy másik .dll fájlra írta ezt. Azt letöltöttem és felülírtam, azóta meg erre írja. Ennél már nem működik. Mi lehet a hasfájása?
Előre is köszi a segítséget!
-
nem_tom
őstag
válasz
Plazmacucci #9478 üzenetére
Már megvolt nem is egyszer. Miért mondod ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- body007: Magyarország kifosztásának története
- Windows 11
- Parkside szerszám kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest