- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proradeon #26719 üzenetére
Az Asus-ban van dedikált AP/Switch mód így nem kell az a trükközés ami korábban a TP-Link-nél volt használva. A bejövő kábel megy az Asus WAN portjába, az Adminisztráció/Üzemmód alatt van ez a beállítás.Legalább is az N18U esetén a gyári és a HGG firmware alatt ott van.
-
-
Olimilan
csendes tag
válasz
proradeon #15600 üzenetére
Sziasztok!
Tárgyi problémába futottam bele a minap. Nagyon örülök, hogy létezik ez az oldal, és annak is hogy proradeon hozzászólása megszületett.
Röviden: D-Link DSL-360R ADSL Modem (sima, ezüst/szürke, H/W3)
Eddig működött, de szakadozott egy Asus RT-G32 routerrel, valamint az alsó szinten gyenge volt a wifi jel.
Gondoltam router csere TP-Link WR841N-re, természetesen a PPPoE nem tudott kapcsolódni.
Biztos a router a gond, na jó kipróbáltam a 6 éve mást szolgáló 542G-vel, ugyanaz a jelenség.A megoldás pedig a hivatkozott hozzászólás alapján:
- Megfelelő OpenWRT firmware megkeresése.
- Router admin felületén upgrade.
- Új felület megnyit, mindent beállít, és gyönyörűen megy. Ezen kívül rengeteg plusz infó van a felületen.Nehézségek:
- Angolul nem árt tudni közepes informatikai szinten, vagy helyén kezelni a fordító által kiadott dolgokat.
Ez kelleni fog a keresés, telepítés, és beállítás során is.
- A felület először kicsit idegen lehet, de nem kell megijedni tőle.Sok sikert, és még egyszer köszönöm!
-
CortezX
aktív tag
válasz
proradeon #21997 üzenetére
Igen ezzel tisztában vagyok.
A bosszantó csak az volt, hogy a 4 éves router tudott 85 mbit-et, ez pedig eleinte csak 55 körül. Azóta sikerült úgy beállítanom, hogy most már veri a Tp-Linket mind lefedettségben, mind sebességben.
Noti wifi kártyát szerinted honnan érdemes rendelni? Ahol régebben néztem ott 8e volt a legolcsóbb 300-as.
-
-
Troy.
addikt
válasz
proradeon #17548 üzenetére
Köszi!
Mondjuk annyiban zavar, hogy olyn 10-05 másodpercenként tesz egy sort a router naplójába és így igen gyorsan betelik. (Így pl. fontosabb dolgokat nem tudok visszanézni.)
Kicsit kutakodtam a comodo tűzfalban és a port az svchost.exe-hez köthető. Jelent ez bármit is?
Célnak konkrétan ezt a címet írja: 94.245.121.253:3544 -
Mate
nagyúr
válasz
proradeon #16637 üzenetére
Átraktam a modemet és a routert is máshova. Felszereltem a falra.
Most az egész lakásban 5-ből kb. 4-5 egység a net. Cisco-val ez régen elképzelhetetlen volt. A távoli szoba, ahol eddig 0 volt, most stabil 4-es.
Úgyhogy köszönöm a segítségeket és a routerre tett ajánlatot
Jól elhelyezve és beállítva ajánlani tudom én is a routert.
Ja, wifin a max. sebesség 130, de átlag 90-100 között van a lakásban, úgyhogy tényleg semmi gond vele.
Ha még a nyomtató is megoldódik, akkor teljesen elégedett leszek -
Mate
nagyúr
válasz
proradeon #16626 üzenetére
1-2 falon keresztül már nem okés a dolog és mindez nagyon max. 8-10 méteren belül.
Régi router jelét még ház előtt is fogni lehetett, csak nem volt benne n-es wifi.
De mint írtam az extra rejtély, hogy miként lehet szinte ugyan olyan erős egy beépített, gyenge wifivel rendelkező modem/router mint egy középkategóriás router?
-
-
-
And
veterán
válasz
proradeon #15857 üzenetére
Ez a repeater megoldásától is függ, de erre igazából WDS-linknél van esély, univerzális repeaternél vagy virtuális AP-vel létrehozott jelismétlőnél nem megy. Utóbbiaknál az a jelenség, amit említettél (állandóan váltogat a kettő között), teljesen természetes lehet. A WDS-féle hálózat kiterjesztés esetén is az, csak ott - ha minden jól megy - ezt észre sem veszed.
-
krealon
veterán
válasz
proradeon #15854 üzenetére
Nehany ezer dollaros Cisco AccessPoint-okkal es egy Wifi Controllerel megoldhato a dolog. Mas kerdes, hogy ezt meg cegek se nagyon engedhetik meg maguknak.
Radasul a Fast roaming-nal is van nehany milisecundum-os kieses, de a legtobb alkalmazas ezt tuleli (VoIP, streaming, stb). -
And
veterán
válasz
proradeon #15854 üzenetére
Működhet, mint írtam, de lehet, hogy ezt a képességet a kliens-eszköz hálózatkezelője vagy wifi-drivere is befolyásolja. Mindenesetre már láttam ilyet WDS-linkbe konfigurált routereknél, és a kliensen tényleg észrevétlen maradt a váltás. Csak annyi tűnt fel, hogy az egyik router kapcsolódó wifi-klienseinek listájáról eltűnt az adott MAC-című számítógép, a másikén pedig megjelent.
-
válasz
proradeon #15850 üzenetére
"átmegy az elsődleges eszköz hatósugarából a másodlagos eszköz hatósugarába, akkor az eszköz NE csatlakozzon le az elsődleges eszközről"
Ilyen helyzet fizikailag nem létezhet!
Egyébként meg az automatikus, szakadásmentes váltás az AP-k közt a kliensen is múlik, annak is fel kell legyen készítve erre!
-
válasz
proradeon #15848 üzenetére
Attól, hogy átvált az elsődleges rádióról a másodlagosra, még nem feltétlenül kerül másik alhálózatba! Ez csak beállítás kérdése! A dolog lényege, hogy a két eszköz azonos IP tartományban legyen, a hálózaton csak egy DHCP szerver fusson, és a második rádió routere ne NAT-oljon! Ahogy a kolléga azt mondta is, gyári fw-vel ez nem fog menni!
-
válasz
proradeon #15600 üzenetére
Ez a HW verziója,nem én találtam ki. De sajnos én se értem pontosan,mert így lehet,hog instabil rajta a FW.
Azthiszem,most a V3 legfrissebb FW-e van rajta.Esetleg rakjak fel rá V2-es FW-t?Jelenleg a valódi oka a hsz-nek az,hogy ugyan van internet,de a router kezelőfelületét nem érem el (nem tudom,miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Bomba ár! Dell Latitude E6410 - i5 I 4GB I 250GB I DVDROM I 14,1" WXGA I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest