- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krealon
veterán
válasz
jubilleum #17203 üzenetére
"nyomtató-->nyomtató szerver-->router(microtik rb133)-->fő router.
WDS-sel szeretném össze kapcsolnia a routerteket, de a linksys folyton ledobja a microtik-et."
Chipset-ek:
Linksys --> Broadcom
Microtik --> AMDtek
WDS-hez (bridge) azonos chipset kellene.
Client bridge modban elvileg mukodhetne, de a RB133 kepessegeivel nem vagyok tisztaban. -
-
-
-
-
And
veterán
válasz
jubilleum #15847 üzenetére
Esetleg WDS-sel lehetne megoldani (mint említették, nem csak a routerektől függ a siker), de ez itt kilőve, mivel az a Cisco modem-router nem támogatja, és amúgy sem árt az azonos típusú chipset / routertípus hozzá mindkét oldalon (például két WRT54GL + dd-wrt esetén ez remekül működik, akár észrevétlenül is válthat közöttük a kliens).
Marad az, hogy a WRT54GL-t teszed repeater-módba, aminek előfeltétele, hogy ne a gyári firmware legyen rajta. Viszont a repeaterrel létrehozott (virtuális) AP semmiképp sem fog ugyanannak az AP-nek látszódni, mint a Cisco-féle, vagyis mindenképpen két külön hálózatod lesz, amelyek között csak le- és újbóli felcsatlakozással tudsz váltani. Mod: ezt persze nem feltétlenül kell kézzel végrehajtani, de a lényeg, hogy nem lesz szakadásmentes az átállás, és automatikusan amúgy is csak akkor következik be, ha az aktuális AP jele használhatatlanná válik (vagyis csupán attól, hogy a másik jele éppen erősebb, még nem). -
válasz
jubilleum #15847 üzenetére
Valahogy úgy képzelem el, hogy ugyanannak a hálózatnak lenne még egy antennája. Tehát nem még egy hálózatot szeretnék.
Ez tudomásom szerint így ebben a formában nem valósítható meg. Mindenképp két külön hálózat lenne, még akkor is, ha egy néven futtatod a két WiFi hálózatot.
Én próbáltam ezt régebben, hogy a router (homewifi néven) biztosította a WiFi-t, és oda, ahova már az nem ért el, raktam egy repeater-t, és az is homewifi néven futott. De az már egy másik hálózat volt, szóval nem "erősítette" a jelet, hanem szó szerint fogta, és ismételte azt. Ha annak a hatósugarában voltam, akkor telefon is lelépett az elsődleges homewifi-ről, és fellépett az ismétlő hálózatára.
Szóval két külön eszköz, két külön hálózat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Home server / házi szerver építése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- Fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest