- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
heyzsu
csendes tag
Szia! Eddig (kb. 2 hónapja használom a wifit) felismerte és csatlakozott a wifihez a laptop is (Win XP). A mobilomon továbbra is működik (Win 8.1), szóval nem tudom mi a probléma most a géppel.
Valami ötleted van, hogy mi a probléma? Amúgy miután beállítottam a TP-LINK oldalán a dolgokat, utána a Vezérlőpulton a varázslóban is be kell állítgatni nem? Mert én babráltam azt is (hálózati kulcs meg ilyenek), de lehet hogy nem kellett volna? -
kerlac
őstag
Az emeltre tettem ilyen eszközt, amibe a D-Link routert csatlakoztattam, aminek előtte adtam másik IP címet. Szépen működik is, azaz működne, mert ez a router más wi-fi címet ad, amire át kellene csatlakozni. ez meg macera, azt nem lehet, hogy az alap modem-router IP címét, azaz wi-fijét használjam mindenhol a kecóban?
-
kerlac
őstag
értelek. döntéssel nem foglalkoztam, nem tudtam, hogy számít hogyan áll a kamera, de akkor majd megpróbálom. elvileg az emeletet megoldjuk, viszont a hátsó szobákat nem éri el sajnos, ha igen, akkor is gyenge a jel. mondjuk per pillanat a TV mögött ül a router, mert ha kiteszem, a gyerekek széjjelkapják seszpercalatt...
-
krealon
veterán
"az antenna cseréje segíthet kicsit, de nem szabad nagyon komoly javulást várni, 2 * 5 dBi van rajta, az elég jónak számít, van persze hozzá 8 dBi gyári is (link), de ha messzebb is fog "látszódni" a jel, egyrészt beszűkül valamennyire a szórási szög, másrészt ettől még az ellenoldalakon nem változik semmi, tehát ha jobban is látják a router jelét, attól még nem tudnak jobban visszakommunikálni, hiszen az ő oldalukon nem változott semmi."
Sokadszor irod le, de sajnos hibasan.
Az antenna-nyereseg, adas es veteli iranyban egyarant beleszamit az atvitelbe.
https://en.wikipedia.org/wiki/Antenna_gain
"Due to reciprocity, the gain of any antenna when receiving is equal to its gain when transmitting."Az adoteljesitmeny noveles az, ami egyoldalu.
Legyszives ne keverd oket!
-
kerlac
őstag
Köszi a segítséget! Sikerült megoldanom, átírtam az IP címét az eszköznek és egy gyengébb routert a géphez tettem és switcherként is használom, mjad vettem egy TP-Link TL-WR841N készüléket, ami valóban felerősítette a jelet, de még így sem elég, mert az emelet hátsó szobában és a földszint hátul épphogy 1mbit-et mértem, azaz gyenge a jel. Emeletre felviszem egy eszközzel (nevét ne kérdezzétek, konektoron keresztül viszi a netet) és arra ráküldök egy routert, földszintre viszont valószínűleg az antennát erősebbre kellene cseréljem a TP_Linken, nade milyenre?
-
atish15
aktív tag
-
PAUBEN
tag
én úgy értem hogy
1. szerver 1. gép 60 ping 2.gép 40 ping
2. szerver 1.gép 40 ping 2.gép 60 ping
Szóval változik mikor melyiken jobb a ping,de sosem egyforma ami furcsa.Router arányosan osztja el a netet? esetleg ez a beállítás LAN - Switch Control
- Jumbo Frame engedélyezése? -
kevinium
aktív tag
Azért az szerintem más, ha beállítják a routert és a többiek azután soha nem nézik meg a logokat, vagy hogy milyen eszközök voltak a hálózaton. Pláne, hogy a dhcp alapbeállításon csak 2 óráig tárolja el az eszközöket. (Tudom azért, hogy ugyanazt az ip-t kapják, de a statisztika üzemmód is gyenge, ahol nem látod, hogy mikor forgalmaztak vagy ott is minden nap le kéne resetelni, hogy lásd az idegen aktivitást, a logokról meg ne is beszéljünk. A sikertelen belépési kísérleteket nem is jelzi egyáltalán sehol. Pedig érdekelne a dolog, hogy egységsugarú letitkosított routerbe hányszor próbálnak meg belépni egy napon.
Ha meg még a támadó is megkeverte a dolgot, akkor ezekből sem fogod látni, hogy valaha más is használja/használta a wifi-det (az a lottó kategória, hogy pont akkor ellenörzöd a wifid amikor netezik is), ha mondjuk 2 hétig figyeli a hálózatot, és olyan mac címet használ ami ugyan szokott lenni a hálózaton, csak nagyon ritkán.
Szoktak a routerek maguktól randomnak nem mondható mac címeknek ip-címet adni valami miatt? (12-34-56...) Annó kipróbáltam, hogy ha rossz jelszóval akartam hitelesíteni magamat, akkor nem jelentem meg a listában, se a statisztikában, se a logokban. Ő megjelent, meg azok az eszközök amik fent vannak a hálózaton => valahogy bejutott a hálózatomba. (Ami igazából nem zavarna, mert internetezzen, nem érdekel, hogy mit tölt le, mennyit, de hozzáfér a belső hálózathoz és láthatja az én adatforgalmamat, ami jobban zavar.)
Milyen hibás beállítások fordultak elő? Csak kíváncsiságból.
-
oba
addikt
TL-WR841ND és az elérhető legutóbbi firmware van rajta
nem mai darab, pár éve már megvan, de korábban sosem volt ilyen gondom... igaz, kb fél éve költöztünk ide, és múlt hónapban vettem észre először, hogy lopják a netet... akkor nem volt macfilter, és 3 ismeretlen eszköz is fel volt csatlakozva, szintén wpa2 volt és szintén nem egyszerű jelszó... aztán mondom, ssid, jelszó, login username és passowrd csere, macfilter, qss kikapcs, minden megvolt amire gondolni tudtam -
oba
addikt
ez mind szép és jó, és tudom, hogy ennek így kéne lennie, de mégsem így van...
senki nem adja ki a jelszót másnak... de ha tudná is valaki a jelszót akkor sem magyarázná meg azt, hogy a macfilter listán nem szereplő mac címmel van felcsatlakozva... megnéztem, nem került új bejegyzés a macfilter listára
esetleg haldokló router okozhat ilyen gondot? néha-néha csinál olyat, hogy nem tudom elérni a konfig oldalát a routernek a 192.168.1.1 -en (lap nem található hibaüzenet a böngészőben) csak router áramtalanítás után... ezt kb havonta egyszer csinálja -
vizimento
senior tag
Húzós torrent alatt mit értesz?
Az eszközön nem fut torrent kliens természetesen, gyenge lenne hozzá.
A gépemen fut, feltöltésbe sok benne van hagyva, de hát abból ugye általában csak párat töltenek... Letöltés nem fut túl sokat.
Mindez 10Megás net mellett, mert sajna nem lehet gyorsabbat beköttetni, ugyhogy nem beszélünk túl nagy sebességekről fel/le töltésekkor sem...
Úgyhogy én nem mondanám húzósnakA táp hibát ki lehet mérni valahogy? Nincs túlzott melegben, a nappaliba van a szekrény tetején. Nincs körülpakolva, tud szellőzni. Azt, hogy mennyire régi, nem tudom megmondani...
-
South Velen
addikt
Nem tudom, hogy 10Mbites net, és max. 4 WiFi eszköz + 0 LAN eszköz annak számít -e. (ezek közül csak az egyik eszközön ment torrent, max. 4-5 egyidőben.) Én úgy tudom, sok esetben előjön ez a hiba TP-LINK routereknél, bár azt hozzá kell tenni, hogy úgy két évig az enyém is betonstabil volt, talán egyszer sem fagyott 24/7-ben használva.
-
Fürkésző
tag
Sziasztok, ismét!
(Gond: 100 Mbps-os net, 300 Mbps-os WiFi router és adapter mellett a max. letöltési sebesség 44 Mbps)Gyári a firmware.
Közben másik ugyanilyen routert is kipróbáltam máshol. A helyzet ugyanaz: a routernél, noha a beállított sávszélesség 20 vagy 40 MHz, a Wireless Network Status-ban továbbra is csak 20 MHz-et ír rá.
-
w333
félisten
Hát nem tudom komolyan megmondani hogy mi lehet az oka ... Note 4 telefonjával már legalább 10X mértünk nálam az elmúlt 1-2 hétben és ugyan ezt az eredményt adja (komolyan nem értem) Beállítások Wifin belül ugyan az mint S6 esetében, valamiért de az ő telefonja nem szereti az én lakásomat
Különben másik eszközökön 2.4Ghz (Moto G, Galaxy Tab 3 Lite) 32/40MB !
Míg 5Ghz S4 i9506 (32/40), S6 (52/52), Notebook speedtest (Dunaújváros) (50/50) míg Digi sebességmérő oldalán (65/50)
Szóval a mai nap S6 és S4 esetében is a 89-92MB letöltés nem tudom hogyan sikerült (Bp. Kissnet szerverén) viszont mikor elindult volna a feltöltés (Communication issue lett a Speedtesten belül)
-
-
w333
félisten
+1 mindenben igazad volt !
Megvettem a WR1043 V2.1 és annyi történt hogy a WR740 -el mért 86MB (WAN-LAN) megnőtt 94MB-ra, ez ugye nem is lenne gond, ugyan is a Wifi maradt 25/45 szóval WR740 -hez képest semmi nem változott
Sőt a régi kis olcsó WR740 -től picivel gyengébb a hatósugara, bejárati ajtónál WR740 -el (36RSI) míg WR1043 -al (48RSI) szóval ezt is vegyétek figyelembe !
Még mielőtt valaki azt gondolná hogy laikus vagyok, elárulom hogy pl. több különböző helyre is helyeztem a routert (semmi változás) aztán 1-től 13 -ig az összes csatornát megnéztem (semmi változás) drivereket frissítettem Notebook (HP Elitebook intel Wifi link 5300, ami ugye 3X3 Mimo képes) szintén semmi változás, Speed boster bekapcs. kikapcs. titkosítés stb. szóval semmi
Holnap viszem is vissza elállok a vásárlástól aztán WDR 3600 / 4300 lesz !
Akik hasonló cipőben járnak (új router vásárlás előtt) pl. panel lakásba, én mindenképp ajánlom a dualband -s routert mivel annyira telített a 2.4GHZ hálózat, hogy egyszerűen lehetetlen átvinni a wifi sebességet !
-
TeeJay
félisten
nálam a szobában telóval nézve inSSIDer alkalmazással kb. 40-50 hálózatot lát abból a legtöbb 6 és 11-es csatornán de az 1-es is elég szépen tele van
mégis találtam egy 4-es csatornát ahol 35-40megabit azért tűrhetően átmegy a lakás másik felébe 2,4GHz-en és én a telep közepén lakom tehát körbe mindenhol 600-900 lakás tőlünk 50méterre szembe
szerintem annyira még nem vészes a 2,4GHz csak jó nyereségű antenna kellaki meg amúgy is ki akarja hajtani a DIGI-t annak gigabit LAN kell ezt te is tudod
-
TeeJay
félisten
C5 legalább külön van osztva és az 5GHz külső rendes antennát kapott
egyébként mint az összes többi új TP-Link csúcs routerben a 2,4GHz 3x3:3 MIMO vevő a SOC-ba épített tehát a 1043ND meg a C5 csak a nagyobb RAM és a plusz AC vevőben tér el
a 2,4GHz rész egyezik és előbbi routerben legalább külső 5dBi antenna vancsak jeleztem neki hogy nehogy meglepetés érje ha csak 2,4-es eszközei vannak hogy gyengébb lehet a wifi mint a 740 router esetén
persze LAN-on mindegyik gigabitessel jól jár mert 900+ megabit felett hoznak lazán -
w333
félisten
Először is köszi
Direktbe kötve még nem próbáltam, szét kéne kábeleznem az egész lakást, talán még a kábel sem ér el idáig (esetleg egy UTP hosszabbítóval)
nálad gigbit képes eszközökkel szolgáltat a digi, vagy még ott is csak 100-as?
A fene tudja (sima utp kábelen jön a net) 50/30 ami ugye most lett megnövelve !
Szóval akkor újra lenne egy kérdésem (router témát nagyon nem vágom)
Tehát ha pl. megveszem a WDR 3600 -t akkor külön be tudom állítani az antennákat ? az egyiket 2.4ghz a másikat pedig 5 ghz -re ?
Szóval a lényeg annyi lenne hogy WAN -n keresztül jöjjön a full sebesség (gigabit porton) wifin pedig a lehető legnagyobb sebességgel ezeknek az eszközöknek ... (HP Elitebook 8530p, SGS 4 (i9506), SGS 6 (G920), Moto G, Galaxy tab 3 lite)
Szerk.
Ami viszont roppant érdekes az-az hogy barátomnak (tőlem kb. 100 méterre lakik) ugyan ilyen WR740 routere van (igaz neki 200/100 net) de ott nála ugyan ezzel a firware verzióval (ami az én routerem is van) 45/40 mértünk, szóval ezért nem értem hogy itthon miért csak 22/45
Létezik hogy a nagyobb net miatt ? szóval 200 -s nettel átnyomja wifin a 45-t ? míg 100 neten csak ennek a felét 22 -t ? tiszta X-akták az egész
-
w333
félisten
Köszi ...
Router kábelen ennyi jön max.
Telefonon pedig ennyi
Router minden beállítást végignéztem (Reset + kb. minden frissítés verziót kipróbáltam), összes csatornát végigpróbáltam (jelenleg az 5-s csatornán van) 20/40 hz változatlan mindent kipróbáltam már, jelenleg Auto beállításon van
Lehet hogy 3-4 év után elfáradt a router wifi modulja ? régebben mikor még csak 50/30 -s net volt akkor emlékszem hogy 40/30 -t simán mértem, most pedig 100/50 és a letöltés 22 lett
Létezik hogy a nagyobb sebesség miatt a router összef*sta magát ?
Nézegettem mi lenne most a bestbuy router, igazából a TL-WR 3600 és 4300 ami szimpatikus (árban is) illetve tudja a GB hálózatot és 5GHz (gondolom csutka 100MB lenne kábelen) és azért a Wifi is gondolom sokkal gyorsabb lenne a 300 + 300 Wifin azért csak átjönne a 100 net ?
-
mukisrác
aktív tag
Gyári firmware miatt az 5ghz-nél a 11a/n/ac mixed van beállítva (a másik lehetőség a 11a/n mixed). Mindkettővel próbáltam.
Természetesen wpa2 a titkosítás és a régió magyarra van állítva. Most pillanatnyilag a 44es csatornán jön a wifi, de megpróbálom másikon is.
A két sáv különböző SSID - vel is meg van különböztetve, így tuti az 5ghz-es tartományba kapcsolódik rá. -
M^xx
aktív tag
-
M^xx
aktív tag
Pedig azt hittem belinkeltem
de lamaradtt, nos ilyen van a laptopban WiFi, Bluetooth A 802.11 b/g/n WiFi, a 10/100 LAN
-
-
A Belkin eddig ket gep között atlag 70-90MB/s tempoval masolt adatokat LAN-on. A net eddig sokkal lassabb volt (16Mbps), tehat arra nezve nincs tapasztalatom. De azt nem tudtam, hogy kabeles összeköttetes alatt se feltetlenül tudja a 200 Mbps-t
A Wifi most nagyon objektiv, mert a gep mellett all a router, amelybe kabelen jön a net a földszintröl. Tehat zavaras kizarva. A gepen levö adapter egy pöcsöm kis Belkin stick, N300 F7D2102 rev.A00. Anno nem volt fontos a sebessege. Nem kerestem utana rendben van-e igy, de az upload nem megy 1Mbps föle (a "nagy" Belkinnel se), miközben az elvileg 10 Mbps lenne, gyakorlatban meg olyan 5Mbps napközben (direkt kabelen).Ennyit tudok hozza tenni. Aszongyatok menjek at a milyen router topikba es ajanltassak magamnak egy repeatert?
-
galaxys80
veterán
Ma az udvaron észrevettem, hogy a hátsó szomszédom meg a 8-ason lóg.
Úgyhogy ez kuka.
Így is a 4+8 kombót ajánlod? Talán ebben az esetben a másik 5+9-es ajánlatod lenne a jobb nem?
Így az 5-ös és a 9-es is egy szabad csatorna.
Most beállítottam az 5-öst egyelőre. Így igazából csak a 6-oson lévő van igazán közel.
Hihetetlen, hogy családi házban lakom és az udvaron állva lassan az összes csatorna foglalt. -
flatline#2
tag
Nagyon köszönöm a gyors választ.
Sajnos én is arra számítottam, hogy le kell cserélni a routert. Viszont ha már itt tartunk, esetleg tudnál ajánlani egy olyat ami a felhasználási szokásaim szerint bírná a terhelést és nem lennének ilyen gondjaim, persze csak árérzékenyen
-
Kovesz82
tag
A wifin a legfrissebb driver van és nem sok beállítási lehetőség van wifi adapteren. Amit a windows speciális fül enged általában.
nem igazán lehet mit állítani a wifi dolgon.
leírom mik vannak beállítva, esetleg tudtok segíteni mi micsoda?
802.11 bluetooth high speed: enabled
802.11 preamble: long and short
AdHoc mode: 11n
Receive buffer: 512
Scan Valid Interval : 60
Transmit buffer: 512Ezeket lehet állítani és ezek vannak beállítva mellé. El tudjátok mondani mi mit jelent?
kösöznöm a segítségetA legfrissebb driver van a wifin és a legfrissebb firmware a routeren
-
-
pruzsi
őstag
Enable Firewall yes
Enable DoS protection off
Enable Web Access from WAN off
Port of Web Access from WAN: 8080
Respond Ping Request from WAN? off
URL Filter off
MAC Filter off
Network Services Filter off
Firewall-IP Filter off
kapcsoljak be valamit?
feltettem már a legújabb firmware-t is!
20mbit-es adsl netről van szó amúgy.
Modemen is simán megvan a sebesség és a tp vel is de az asus-al sajnos nem. -
schusy
csendes tag
Az előbb kikapcsoltam a wifit a mobilon, utána be, ismét a 101-et kaptam és nem volt net. Újra ki és be, és a 105-öt kapta és volt net.
Viszont a laptopom wifin keresztül már nem is látja, pedig csatlakozva van a hálózathoz...
Ez ellen tudok tenni valamit?? Hogy ne cserélgesse az ip-t??
Zsu
-
schusy
csendes tag
1 zsuzsa-PC B8-03-05-3A-25-0F 192.168.0.100 00:30:37
2 kern-PC 28-E3-47-10-D7-E7 192.168.0.101 01:48:00
3 Unknown 50-CC-F8-CE-76-DD 192.168.0.102 01:08:58
4 zsuzsa-PC E8-03-9A-39-6C-3A 192.168.0.104 01:28:36
5 android-ae6e6858984828fd 5C-FF-35-7F-61-17 192.168.0.105 01:30:38Ez a client list, ami számszerint stimmelne, de az én laptopom kétszer szerepel (a laptopom szerint a 100-as ip az enyém) ezt közben megfejtettem, mivel most vezetékkel vagyok rákötve, így 104 is az én laptopomé...
a dhcp tartomány alapján igen, 100-199-ig van beállítva. És engedélyezve van, igen.
jelenleg a telefonom kapta a 105-öt, (az előbbi 101 helyet) és most megy is rajta a wifi....nem értem, komolyan...
Zsu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Sorozatok
- Melyik tápegységet vegyem?
- Lexus, Toyota topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest