- Honor 400 Pro - gép a képben
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyon sok - nem 10 vagy 20 darabról van szó, hanem sokkal többről - ilyen routert bekonfiguráltam már különböző helyeken az évek során, de sosem találkoztam még ilyen problémával, ahol gond volt, ott előtte rosszul állítottak be valamit és orvosolni kellett a hibát, ezért csodálkozom és nem valószínűsítem a szériahibát, mert akkor állandóan csörgött volna telefonom...
v5 utolsó firmware; link
amennyiben régebbi verzió van a tiéden, úgy megérhet egy próbált, hogy reset, utóna firmware felzúzása, reset és manuális újrakonfig. -
kevinium
aktív tag
TL-WR841ND és az elérhető legutóbbi firmware van rajtaAkkor ezt a részt félreértettem. Ezért garanciásan nem hiszem, hogy visszaveszik, ha meg a széria hibás, akkor hiába cserélik ki...
Ha te tényleg nem frissítetted még a firmware-t akkor én lehet megpróbálom majd, ha visszajön a hiba. Addig marad az, hogy ami működik ahhoz ne nyúlj...
-
kevinium
aktív tag
Barátom!
TL-WR841ND Én is ezt a típust vettem körülbelül 2 hónapja. Ugyanez a "hibám" volt. Én visszamentem akkor a boltba is, ugyanúgy megmutattam nekik a képeket, nekik kitakaratlanul, de ha valamit kértek azt még bemásolom majd ide. Konkrétan hülyének nézett az összes informatikus az üzletben, körberöhögtek. Nálam mindig csak ez az 1 ismeretlen eszköz volt ami a képen is látszik.
Én úgy oldottam meg a problémát (ha ez egyáltalán sebezhetőség, de lehet, hogy a véletlen műve), hogy megváltoztattam az ssid-t upc-wifree-re. De szeretném leszögezni, hogy már előtte sem a gyári ssid-t használtam természetesen. Ez így csak arra jó, hogy a támadó nem tudja első ránézésre megkülönböztetni a többi upc-s hálózattól. (Meg persze alap, hogy jelszót változtattam.) Ha a firm hibás (nekem gyári), akkor a hibának még mindig jelentkeznie kéne, de megszűnt. Engem is érdekelne, hogy mi okozta/okozhatta, ha felnyomták hogyan csinálták.
Beállítások WPS kikapcsolva, wpa2 AES, mac szűrést nem használok, mert tudom, hogy felesleges...
Van logom is, de nincs benne semmi különösebben érdekes...
-
akkor nagyon nem életszerű, hogy bármilyen segítség nélkül, kintről jutottak be, csak úgy.
a mac address szűrés nyitott hálózat mellett is csak úgy játszható ki, ha engedélyezi a saját eszközének adott értékét a router adminisztrációs felületének kapcsolódó listájában, vagy az eszközének az azonosítóját átírja olyanra, amit (általad) szerepel az engedélyezési listában, ez a hálózat nyitott mivolta esetén megoldható, mert a hálózati forgalom úgy olvasható, abból sok hasznos infó kinyerhető illetéktelen számára, de wpa2 titkosítás és megfelelő jelszó esetén ez már nem így működik, úgy valami más hibalehetőséget kell keresni.
olyan személy, aki ismeri a belépéshez szükséges adatokat és használhatja idegen eszközzel is, vagy kiadhatja illetéktelennek a jelszót? -
-
Zirowe
nagyúr
Az a baj,hogy nálam nem opcionális az,hogy nincs router pár napig,mert mind a két gép megy folyamatosan és szükség van rájuk nettel.
Nem csak torrentezéskor van ez,bármikor előjöhet.. Simán böngészés közben, vagy van,hogy csak bekapcsolom,de már eleve nincs net.
Még régebben kihívtam az upc-s arcokat,mert régebben voltak hasonló gondok a kapcsolattal,gondoltam megint vmi hasonló galiba van,de akkor beszólt nekem a szerelő,hogy itt a router lesz a ludas+az utp kábelek végén a pöcök le van törve két végén,de be vannak dugva és működnek,de szerinte ez lesz a baj.
Jól elküldtem a fenébe,hogy biztos lusta dolgozni és könnyű a routerre fogni,hogy azzal van a bajDe a gondok azóta se jöttek rendbe :S
És régebben volt másik baj,hogy simán elment a net (de akkor nem kis sárga háromszög felkiáltójellel,hanem a teljes kapcsolat szünt meg,a wifis lépcső volt átlátszón áthúzva),de akkor a hálókártya driverrel voltak gondok. Azóta azok megoldódtak,de ez a baj továbbra is fenn áll.
-
ha routr nélkül is adódik a probléma, akkor már csak szoftveres, beállítási, vagy modemes hiba lehet! vélhetően rossz reviziós firmware verziót töltöttél le, azért nem megy fel!
ha sikerül leszűkíteni a hibát a routerre, és a finomhangolás, valamint a firmware esetleges frissítése sem segít, akkor valóban haldokohat a router, megérett a cserére! mondjuk te első körben azt írtad, hogy a router cseréjén kívül kérsz megoldásokat, így van mit kísérletezgetned... -
pont ellenkezőleg; a upc mostanság egyre kevésbé harcol a torrent ellen!
az smc router önmagában is bátor vállalkozás, torrent párosítással meg pláne...
szerintem eddig sem a szolgáltató hibája volt a probléma forrása, hanem a gyenge router dobálta el magát! torrent alá normális router kell, ami bírja a terhelést, és az említett smc router nem ilyen! ha nem akarsz új routert venni, akkor vedd vissza a torrent beállításait, a kapcsolatok számát...stb, hátha segít! gyanítom router nélkül jobban hasít a torrent is! ha igen, akkor láthatod, hogy mi a probléma! esetleg némileg segíthet még a firmware frissítése a routeren - ha nem az utolsó van fent...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest