- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
-
Mobilarena
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Meg robot porszívószűz vagyok, és most egy jó vételnek tűnő gép jött velem szembe🙂
Robzone duoro Xcontrol 2.0-as készülékAzért adják el, mert náluk nem működik tökéletesen (ereztes a padlójuk és állítólag nem takarítja úgy fel)
Nálunk is hasonló, de szeretném megvenni
Lehet ez csak valami beállításban lévő probléma lenne, vagy tényleg olyan lenne a gép, hogy a laminált padlóban lévő ereztbol képtelen kiszedni a koszt?Ha van valakinek ezzel kapcsolatban valami tanácsa, akkor nagyon szívesen megfogadom
Köszönöm szépen előre is 🙂 -
Megnéztem most egy pár RobZone terméket a neten, meglepődtem, hogy ugyanaz a tucat kínai vastagon túlárazva...
Holnap kigyűjtöm, mit is találtam...
-
válasz
Andras6800 #24401 üzenetére
Robzonet biztos nem vennék.
-
Andras6800
senior tag
Sziasztok, átolvastam az összefoglalót és az ott megadott Logout-ot is. Sajnos továbbra sem jutottam tovább a jelenlegi dilemmában.
Eddig nem volt robot porszívónk, de most eljött a pillanat, beruháznánk egyre.Ingatlan adottságai:
- vegyesen van szőnyeg, laminált padló és kerámia burkolat (Szeretnénk, ha tudna felmosni is)
- Több perzsa szőnyeg van rojtokkal: Ezekről vagy le kellene tudni tiltani, vagy olyat választani, aminek 3 cm-es rojt nem okoz gondot.
- Vannak küszöbök nem egyforma magasak. A legmagasabb a fürdőszobai, az kilépő miatt lehet nem katasztrófa ha kimarad.
- 2 szintes a ház, így nem lenne hátrány, ha nem esne le a lépcsőn. Alsó szinten marad a kézi porszívó.
- Van kisállat: rövid szőrű kutya szőrturbinával. Mindenhol is kutyaszőr van.
- Kanapé, ágy földig ér/ nem lábakol álló, így nem kell alacsony építésűnek lennie
- kb 120 nm-es a szint ahol használva lenne: 1 közlekedő, 1 nappali, 2 szoba 1 konyha + 1 fürdő és 1 mellékhelyiségA fentiek fényében én szisztematikus gépben gondolkodom. Egyenlőre úgy gondolom, állványos megoldás jönne be inkább.
Nézegettem a Roborock S8-ast, de ahhoz az állványos megoldás már elég húzós.
Nen tudom megéri-e az az 1,5x szorzót pl a RobZone-hoz képest. Illetve az már felette is van a budgetnek.Xiaomi megoldása barátibbnak tűnik:
https://takarito-robot.arukereso.hu/xiaomi/robot-vacuum-x10-bhr6363eu-p872756898/#De a RobZone se tűnik rossznak:
https://www.robzone.hu/robotporszivok/duoro-x-max-homevac/#menu0Összességében nem tudom melyik miben jobb/ rosszabb. 0 tapasztalatom van a témában. Olyan megoldást keresünk, mely képes javarészt kiváltani a takarítást az adott szinten. Még ha nem is teljesen, legyen elég havi 1x mondjuk takarítani. Ne kelljen utána szaladgálni, meg átrendezni az egész házat, hogy működjön. Azaz ne legyen vele több a macera, mint amit nyerünk vele.
Lehessen papból kezelni, területekről kitiltani (Pl gyerekszoba, ha alszik a gyerek).
A budget tervezet olyan 300 k.Köszönöm előre is a segítséget.
-
válasz
soldi3r #24039 üzenetére
Ja nem azok, csak technológia lemaradásuk jelentős...
350 ezer egy Miele porszívóért, ami kb annyit tud, mint egy 30 ezres Silvercrest.
iRobot már egy ideje lefelé tart. De legyen, csak egy régi cég.Olyat ajánlj, amit Te is szívesen használnál.
Robzone valóban nem kínai, hongkongi.
Minden út Kínába vezet.
-
soldi3r
veterán
válasz
CyberPunk666 #24037 üzenetére
Az iRobot, RobZone, Miele szerintem nem kinai.
-
acsanko
újonc
Sziasztok!
Pár sorban megírnám tapasztalataimat a robzone termékéről és az roborock S7 MaxV-ről.
Ugye előszőr robzone terméket vettem, egy duoro utlimate profit. A vásárlástól való elállást figyelmen kívül hagyták és elküldték a terméket. Úgy gondoltam nagyon sok veszíteni valóm nincs, ezért kipróbálom.
A termék csomagolása szép volt, rendben volt. Nem tudnék benne problémát írni.
A beüzemelés:
3 nyelvet tud ( cseh, angol, magyar)
Alapértelmezetten angol nyelven indul. A nyelv változtatást a távirányítóval egész könnyen meg lehetett oldani.
Ezt követően következett az alkalmazás. Itt keződnek a negatív kritikák.
Az alkalmazást letöltve és elindítva nem lehet változtatni a nyelvet, hanem az cseh nyelv lokalizációval indul. Ahhoz hogy meg lehessen változtatni a nyelvet, végig kell küzdeni egy regisztrációt, majd az alkalmazás beállításaiban végezhető el, miután bejelentkeztél. Csak egy eszközön lehet használni az alkalmazást. Ha másik eszközön beléptem akkor kiléptetett az előzőn. Térkép szerkesztése körülményes.Feltérképezés és takarítás:
A proszívó útnak indulásával nem térképez fel először hanem mindjárt neki lát takarítani és közben feltérképez. Ezzel még nem is lenne problémám, de a proszívó a nyomatékosság elvét követi. Vagyis ha valami nem megy az csak a nyomaték kérdése és menni fog. Mindennek neki ment, de nem lassítva, hanem lendületből. A küszöbökön szintén lendülettel próbált átjutni erőszakosan. Olyan helyre ahová a magassága miatt nem fér be, azért megpróbált oda is bejutni, emiatt a fedelét végig is karcolta.
A szívó teljesítménye szerintem átlagos, semmi pluszt nem tud. A takrítás során nem takarította végig a helységet, hanem a napplai közepén is simán megállt hogy végzett a takarítással.Ezt követően a gépet visszacsomagoltam és visszaküldtem a gyártónak jelezve a problémákat a géppel és negatív hangot adva annak is hogy lég szar üzlet politika az hogy ki lehet próbálni de levonjuk az így cserélendő alkatrészek árát.
A termék visszaérkezett bevizsgálták és nem vontak le semmit a teljes összeget visszautalták, így ebből legalább pozitív tapasztalatom lett.
A robzone visszaküldése közben rendeltem egy Roborock S7 MaxV terméket.
A továbbiakban a roborockról.
Csomagolás itt is rendben volt, de talán egy hajsználnyival itt a robzone csomagolása jobb volt.
A termék kicsomagolása és üzembe helyezése sokkal egyszerűbb mint a robzone esetében. Az alkalmazás párhuzamosan több eszközön is használható egyszerre.
A termék először inteligensen feltérképezi a területet, majd visszamegy a dokkolóra és én dönthetem el hogy utána mit szeretnék. A küszöbökön való áthaladás lényegesen jobb mint a robzone esetében, bár a sok érzékelővel ellátott gép, itt szerintem észre vehetné hogy küszöbön kell áthaladnia és egy mechanikával megemelhetné a hasmagasságát a gép (talán majd későbbi modellekbe fognak ilyet is fejleszteni).
Az akadályokat szépen kikerüli nem megy izomból neki a tárgyaknak, bútoroknak.A proszívó teljesítménye elvileg 5100 Pascal, de ezt otthon nem hiszem hogy megtudnám mérni. Ami nem tetszik hogy elvileg ez a hatalmas szívó teljesítmény rövid szálú szőnyegen nem tűnik túl alaposnak és a porszívó "gyorsan" mozog.
A térképet szépen elkészíti, könnyen lehet módosítani. Zónázás rendben működik.Egyúttal itt megkérdezném, hogy valaki esetleg tud rá opciót hogy szőnyegen lassabban haladjon? Azt gondolom úgy alaposabban takarítana (nálunk elég sok szőnyeg van).
Másik kérdés
Később vásárolhatok hozzá önürítő rendszert, fog vele működni? Vagy van más különbség is az S7 MaxV és az S7 Pro vagy Ultra között? -
acsanko
újonc
Sziasztok!
Néztem az összefoglalót, valamint próbáltam keresni a fórumon, de nem igazán találtam választ.
Engem ami nagyon érdeklen a robotporszívók közül az a Robzone terméke azon belül a Douro. Én a Douro Xmax Profit rendeltem meg. Egy régebbi hozzászólásban láttam hogy egy valaki próbálta a Douro-t, ami nem volt rossz, de kíváncsian veszik más gyártók termékeiről alkotott véleményeket. Ezt követően annyit láttam hogy Robzone-t ne.
Engem az érdekelne hogy miért ne?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Tanácsot, típusokat szeretnék kérni tőletek. Összefoglaló + Logout cikk meg volt.
Édesanyámnak szüksége lenne egy ilyen gépszörnyre. EÜ okok miatt a porszívózás elég fájdalmas lett neki.Felmosásra nincs szüksége, ~55m2 lakás, 3 küszöb van, azokat iktatom majd. 3 szőnyeg ~15m2, többi parketta és linóleum.
Szisztematikus / okos rendszerű lenne a cél, lehetőleg okostelefon vezérlés nélkül, távirányítóval.
/ Ha elég egyszer betanítani, utána magától megy körbe a lakásban, telefon vezérelhetőségű is játszik /
Árban 150k körül mondott, szerintem ennél olcsóbban is lehet találni.Rowenta - 10 év alkatrészellátás, Robzone - távirányító, Xiaomi típusokat néztem eddig.
Csak hazai vásárlás, garancia, biztosított alkatrészellátás. -
LordBurgur
újonc
Sziasztok! Talán végső elkeseredésemben fordulok hozzátok. Sok helyről tájékozódtam a robotporszívókról, - azonban tapasztalat és olyan ismerős híjján, akinek lenne/lett volna ilyen gépe - továbbra is azt érzem, teljes a tanácstalanság.
Ami biztos: szisztematikus mozgású gépet szeretnék, mert az albérletben gyakorlatilag nincsenek ajtókés sok a helység. A másik: a lakásban gyakorlatilag terem a por, így gyakorta, akár naponta is használnám, gondolom ez fontos az aksi miatt. (60 nm). Szőnyegem van, de nagyon rövid "szőrű", öröm lenne, ha arra is fel tudna kapaszkodni és meg tudná dolgoztatni. (Talán ennek köze van a szívóerőhöz/teljesítményhez és a főkeféhez) Azt nem tudom, hogy a gumihengert érdemes-e, ha nincs háziállat, de mindenkinek hosszú és sok a haja.
A vizes funkcióra, felmosásra nem tartok igényt. Felső plafon: ha ez reális, 150k
Nekem ami még nagyon fontos: szervizelés, reklamáció, visszaküldés, alkatrészcsere megoldható legyen magyarul, Magyarországon (még ha ez drágítja is)
Röviden: köszönöm!
Ui.: itt találtam olyan infót, aminek hatására letettem arról, hogy robzone-ról vásároljak. Azért is köszi! -
bandigno
senior tag
válasz
gyulazsolti #16263 üzenetére
Robzone-t ne vegyél, egy alap szisztematikus Xiaomi is fényévekkel jobb!
-
MBalu0001
csendes tag
válasz
gyulazsolti #16263 üzenetére
Robzone-t ne!!
Lehúzás, túlárazott gagyi. -
bandigno
senior tag
lenne egy kérdésem, tud esetleg vki összehasonlító tesztet robzone duoro xclean profi 3.0 és roborock s5 max között? kedves ismerősök szeretnének vásárolni egy gépet, de vmiért tartanak a kínai csodáktól és a robzone felé hajlanak. esetleg tapasztalat vkinek az első géppel kapcsolatban? mutattam már nekik az én Maxomat, még akció nélkül is jobb árban lenne.
-
Crus
őstag
Robzone Duoro Xclean miért nem tud ez magyarul, vagy én vagyok béna?
Help!
Köszi!
-
bara17
tag
Sziasztok!
A Robzone robotporszívókról mi a véleményetek? [link]
Vagy milyen itthon elérhető jó alternatíva van?Köszi a segítséget!
-
OmniaI900
tag
sziasztok
Tegnap érdeklődtem a Sencor SRV9250BKről, amire választ nem kaptam de ma meg érdeklődnék hogy valami tapasztalat Robzone Duoro Xcontrol ról van e valakinek ?? köszönöm előre is -
válasz
szotyika77 #7980 üzenetére
Szia!
Első körben olvasd el az összefoglalót.
A robzone-t felejtsd is el gyorsan.Itthonról Xiaomi gen 1.
Kintről roborock s50, 360 S5, 360 S6. -
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Robotporszívó vásárlásán gondolkodunk a párommal, és az alábbi kritériumokkal keresünk robotporszívót:
- csak új terméket vagyunk hajlandóak vásárolni
- a lakás mérete 120nm
- köszöb nincs, burkolatváltó van,
- felmosásra/ feltörlésre alkalmas legyen
- háziállatunk nincsen,
- van bent lépcső
- rövid szőrű szőnyegek vannak,( és nem lenne probléma ha felmosásnál nem menne fel a szőnyegre, nem tudom van-e ilyen)
- stabil, megbízható készülék
- felhasználóbarát kezelhetőség, telefonról vagy távirányítóról lehessen irányítani,
- az ár másodlagos, a lényeg hogy megfeleljen a fenti feltételeknek.Nemrégiben kölcsönkaptunk kipróbálásra egy Robzone Duoro Xcontrol Profit, nem volt rossz, de kiváncsiak lennénk más termékekre is
Előre is köszönjük a segítségeket!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztal 140cmx60cm
- Eladó Teverun Fighter 11+ (2025 V4)
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Miele TRIFLEX HX2 CAT&DOG akkus kéziporszívó - ÚJ! Bontatlan - 2 év garancia
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged