Hirdetés

Aktív témák

• 30z.Samu

titán

Nagyjából két hete van nálam a telefon, így valamennyire tudtam már véleményt alkotni, különbséget tenni, hogy milyen ezt a telefont használni az előzőhöz képest, ami egy iPhone SE volt.

Pozitívum:
    -Szép a kijelzője, a tartalomfogyasztás lényegesen jobb, mint SE-n. (Bár ugye 4" vs 6,3")
    -Szépen testre szabható a rendszer, kb mindent be tudsz állítani, hogy, mi hol legyen.
    -Jó pofa az értesítési led, nem kell emelgetni a telefont hogy lássam, hogy keresett-e valaki.
    -Az ujjlenyomat olvasó gyors és pontos.
    -Tetszik, hogy ha esetleg nem tetszene egy rendszer alkalmazás (Pl a kameráé), akkor fogod magad és felteszel egy másikat, ami adott esetben jobban is funkcionál, mint a gyári. Pl a gyári Kamera appal nem tudsz 4K-ban videót felvenni, a feltelepítettel pedig simán. Számomra mondjuk ez fura, hogy a gyáriban akkor miért nincs benne. Meg simán előfordulhat, hogy a telepített appal a képek minősége is lényegesen jobb. Bár szerintem a gyári appal is kurva jó képeket csinál ez a telefon.

És hát jöjjön egy kis negatívum is, mert hát az is van. :D
    -A rendszer alapvetően gyors, de én látok benne mikro laggokat, pláne az animációknál.
    -Néha csinál olyat, hogy ha mondjuk bemegyek az üzenetekbe, akkor kb fél másodpercig csak telefonszámokat látsz és utána írja oda a Kontaktok nevét. Egy pillanatig van ez így, helyrerakja magát, de az a fél másodperc pont elég arra, hogy ezt lásd és háááát...
    -A memóriakezelése több alkalmazás esetén még mindig botrányos szerintem. Többször látom, hogy újratölti az alkalmazást, oké kb 1 másodpercet vesz igénybe, de akkor is. :D
    -A kamerában a Lassított felvétel elég nyögvelősen megy és ez látszik a végeredményen is. Nem az erőssége ennek a telefonnak. Nem mintha használnám, ha nem írjátok valószínűleg fel se tűnik. Csak érted, ha már van akkor működjön is rendesen.

A negatívumok jó részére azt olvastam külnöldi oldalon is, hogy szoftveresen javítani fogják, viszonylag sűrűn kap frissítéseket a telefon. Meg persze azt is vegyük számításba, hogy ez a telefon hiába jó ár/érték arányú, a legjobb indulattal sem lehet rá azt mondani hogy csúcs mobil. Szóval ezt is figyelembe véve alapvetően gyors, meg különösebb gond nincs vele, de ennek is megvannak a hülyeségei. Kifagyással, látványos lassulással eddig nem találkoztam. Hirtelenjében ennyi, ha valami még eszembe jut, akkor írom. :D

Aktív témák