Hirdetés

Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl

Az itthon kapható kvartett legjobban eltalált darabja, vagy csak egy szokásos Redmi a szokásos képességekkel? Talán mindkettő igaz.

Hirdetés

Bevezető

Egyéni és az olvasó számára kevéssé releváns sirámom, hogy amikor tavasszal bemutatkoztak a Redmi Note 12 széria hazai piacra szánt darabjai, már akkor is tudtam, hogy ezek között pont annyi az eltérés, hogy szükségszerű lesz mind a négyet kivesézni, noha közben a hasonlóságok miatt ez a feladat szerzői oldalról meglehetősen repetitív feladatot kínál. Viszont ahogyan akkor sem, úgy most sem könnyű megjósolni, hogy a széria mely modelljeinek változik úgy az ára, hogy pont a kínálat legjobbjává váljon, simán benne volt a pakliban, hogy az itthoni, hivatalos forgalmazásban megjelenő eszközök között pont a második legerősebb lesz a legjobb ajánlat.


[+]

Mondom ezt azért is, mert az alapmodell 4G-s, kissé korosabb komponensekből áll össze és akadnak sebességbéli és képalkotási kompromisszumai. A következő lépcsőfokon ülő 5G-s kiadás a friss chipset miatt volt valamelyest izgalmas, a csúcsmodellnek tekinthető Pro Plus viszont a 200 megapixeles kamerával próbált kitűnni, ami némiképp túlzásnak tűnik, a 120 wattos töltési képesség pedig a telefon kismértékű megvastagodásával járt. Innen nézve mostani tesztalanyunk pont azért ígérkezik jó vételnek, mert két olyan, egyébként túltolt képességből enged, amelyek nem feltétlenül okoznak a mindennapokban bármiféle hátrányt, miközben olcsóbb.


[+]

Mindezek mellett ugyanakkor hálásak is lehetünk, hogy a Xiaomi “csak” négy telefonnal van jelen a szériával itthon hivatalosan, mert úgy egyébként a Redmi Note 12 portfólió már tucatnyi verziót vonultat fel ilyen-olyan piacokon és ember legyen a talpán, aki fejből meg tudja mondani, hogy ezek között milyen eltérések adódnak. Ráadásul hab a tortán, hogy még az elvileg ugyanolyan számozású termékek is többféle verzióban készülnek attól függően, hogy milyen régióba szánják őket, az alapmodellből például a hazai forgalmazású eszközöknél nem hiányzik az NFC, de a máshová szánt, viszont szürkeimportban itthon mégis elérhető készletből ezt kihagyták — szóval könnyű beleszaladni egy csábítóbb ár reményében egy-két problémába.


[+]

Ez a termék most hivatalosan 130 ezer forintot kóstál, április elején még 155 ezerért kínálta a hivatalos képviselet, szóval pont megérte várni vele egy kicsit. Más kérdés, hogy itt-ott akár 100 lepedő alá is becsúszik, de azok biztosan nem a hivatalos úton jöttek az országba. Bár a kínai modellekre is simán rá tud ugrani az EU szoftver, illetve nincsenek kézzelfogható hardveres eltérések, de adódnak mégis apró különbségek, például a kínai piacra szánt eszközök a videót agresszívebben stabilizálják, fotóknál viszont kevésbé kontrasztos az eredmény. A nagy kérdés nyilván a gari, a hivatalosan forgalmazott termékeket hivatalos szerviz javítja, a szürkeimportos cuccokra pedig úgynevezett bolti garancia van, vagyis oda lehet visszavinni, ahol az ember azt vette, aztán valami remélhetőleg történik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés