Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
orso0355
őstag
Nem tudom, nekem efféléket nem csinál. A másik mobilom Samsung, ott gyakran küzdök az ujjlenyomattal, itt 100-ból eddig 100 volt a siker, 3 mintát is megadtam.
A fentről lehúzás se problémás nálam.
Ja a jelzések tényleg furák, arról már volt szó, hogy az AOD kb. nem létezik benne. Nálam kűlön app van az értesítésekre, de a korábbi céges mobilnál is így volt (Redmi 9).
-
Pendragon911
aktív tag
Utóbbi időben észrevettem, hogy a gmail üzeneteket akkor jelzi a telefon, mikor belépek az alkalmazásba és olyankor befrissül és látom, hogy érkezett már vagy 5 email pl. egy délelőtt alatt. Nem állítottam semmit, szimplán egyik napról a másikra történt. Elvileg minden beállítást megnéztem, ami ezt befolyásolhatja, már csak az maradt, hogy újratelepítsem az appot. Nem mondanám, hogy létkérdés, de mivel ez egy alap funkció, így azért zavaró, hogy nem jól működik. Más nem tapasztalta ezt mostanság?
-
eldrah
aktív tag
Udvozletem!
Egy poco x3 lett levaltva erre a készülékre (nem onszantambol, meghalt hirtelen) , de nekem nagyon fura ez a készülék,pedig alapjaiban a miui ugyanaz. A kamera gyárilag, napfényben még nem is rossz, de pro modban allotgatva még talán ejjel is lehet vele kezdeni valamit,
Amit viszont nem értek, a gyári tokkal használom, masnak se oldja fel elsore(2,3,neha negyedjere se) az ujjlenyomat olvasó a telót? Gombot nyom, jel beír, vagy akkor talan felismeri. De van amikor meg elsore de akkor se gyorsan. Két mintat is megadtam, a tuti kedvéért. A pocok ezt nagyon jól kezelte.
Valamint ha lehuznam az ertesitesi savot, szinte minden huzasnal, azt írja, ne takarjam le a kozelsegerzekelot, ha jobb szélén, ha bal, ha kozepen huznam. Ez másnál is ilyen?:0
A legfurább pedig, hogy ebreszteskor, uzenetnel, hiába van beallitva jelezzen, oldalt ugye azzal a vilagitassal, a kijelzőn,ha már másképp nem tud szerencsétlen, mert egy ledre nem futotta(alway on funkcio meg megint csak furan mukodik, mar ket koppintasra atallitottam, akkor nem kell feloldani allandoan) semmi nem jelez. Egyet villan úgy es ennyi. Ha epp nincs nálam a telefon akkor köszöni szépen elvan jelzés nélkül. Nem epp letfontossagu dolog, csak fura es érdekel más talalt-e erre beallitast, anelkul kulon applikaciot kelljen letölteni még egy ertesitesre is😃Kissé hosszú lett, bocsánat es gratula aki eljutott idaig🤣
-
adrian94
őstag
-
Latza
aktív tag
Sziasztok!
Már én is bő két hete ismerkedek a telefonnal, egy Redmi Note 8T-t váltott.
Tetszik, hogy könnyű (bár műanyag hátlappal még könnyebb lehetne), gyors, szép a kijelzője. A hangja is megfelelő, és a MIUI-val is elvagyok.
Amin nem lepődök meg az a fényérzékelő működése - még nem láttam olyan Redmi telefont, ami normálisan tudta volna szabályozni.
Vettem rá (Nilkin) tokot és kameravédő üveget; utóbbi miatt jobban kiáll a hátlapon, cserébe könnyű törölni, mert sík az egész kamerasziget felülete.
Lehet, hogy a tok vastagsága miatt van, de nekem az oldalsó ujjlenyomat érzékelő nagyon nem jön be. A korábbi hátlapihoz képest nehezebben ismeri fel a mintát (nyilván, hiszen sokkal kisebb), cserébe nyomásra kell állítani, különben össze vissza érzékel, ha épp ott fogom meg a telefont. A lényeg, hogy pontosan rá kell nyomi az ujjamat, és akkor jó.
Ami viszont csalódás, az a kamera. A gyári app-al készült fotók már a Note 8-nál sem voltak erősek, de GCam-mal teljesen jó képeket lehetett produkálni vele. A lehetőség itt is adott, de hiába van meg a program, én nem nagyon találtam hozzá nekem megfelelő beállítási profilt. Szerencsére a Note-8-ból áthozott config fájl működik itt is, de nem az igazi (pl. nincs 50 Mpixel lehetőség). Titkon remélem, hogy egyszer egy hozzáértő veszi a fáradságot és csinál hozzá egy megfelelő modot.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A bankolás miatt lenne szerintem fontos sokaknak.
Biztonsági frissítés már nem jön a telefonra ha komoly gond lenne, senki nem foglalkozik a foltozással. -
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Jobban képben vagy szerinted mennyire jelent problémát a biztonsági frissítés hiánya Androidnál?
Eleve csak 3 havonta érkezik, gondolom ha nagyobb gond lenne akkor nem várnák ki. -
Forestjo
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, jól sejtettem. De legalább elvileg 26' októberig biztonságilag frissítik.
-
Forestjo
senior tag
Sziasztok! Ma jön meg a feleségemnek szánt gép. A főverzió frissítés gondolom megjött már az ősszel a mobilra, mert hogy a tavaszi, nyári teszt videókon még mindenki kritizálta, hogy miért 12-vel nyomják, amikor már régen a 13 van.
Ez azt jelenti hogy a két nagy frissítés közül, amit a Xiaomi beígért ezekre, ez volt az első és csak a 14-t kapja meg már? -
orso0355
őstag
Nos eltelt kb két hét. Azt mondhatom, hogy jó ez a telefon. Stabil, gyors, a kijelzője kifejezetten szép, a hangja is jó (youtube-ot néztem párat rajta), semmi fakszni, teszi a dolgát. Oké, én csak melóra használom, telefonálás, email, némi kis internet meg yt, szóval semmi extra, de erre tökéletes választás. Az akksi jól bírja, néha, ha látom, hogy alacsony a %, töltőre teszem, nem is néztem, talán hétfőn meg tegnap volt töltve utoljára.
-
-
adrian94
őstag
Sziasztok.
Jó pár helyen ilyen színek jelennek meg a képernyőn.
Ezeknek nem fehérnek kéne lenniük? Van erre valami beállítás?
-
MR ME
aktív tag
Sziasztok
ki lehet valahol kapcsolni azt, hogy ha a főképernyőnél felfele húzom az ujjam ne jöjjön be a google kereső?
-
bubus66
nagyúr
Igen ugrik a garancia, ugyan úgy a Flashtollal vissza lehet tenni sőt még zárni is tudja.
Itt megtalálod az Indonéz frimwaret.
A letöltött frimwaret ki kell csomagolni csak a mappát kell betallózni. Ezt a Miflash-t töltsd le.Először a BL kell nyit addig semmit sem tudsz csinálni
Itt egy videó a BL nyitásról a leírásba szerepel a program ami kell, 2 hetet kell várnod a bootloader nyitására(legalább is nekem annyit kellett anno).
BL Nyitás után a Flastoolnál figyelni kell a Clean all legyen bejelölve. Előtte nézd meg a mostani frimware verziódat, hogy milyen, ez visszazárásnál fontos.
Nekem még megvolt az Indonéz frimwareval használtam. Mikor eladtam akkor vissza állítottam az eredeti állapotába.
-
rebla
aktív tag
Én ugy értelmezem h 2 hét után lehet csak a veteltől mérve hasznalni a kódot. Nem lell aktíválni semmit. Amikor törölni akarod majd felmész az oldalra a koddal letöltöd a programot és törlöd az adatokat. Én már véletlenül törölt particiót állítottam vissza pc- n. Szal ha nem mély formazva van a lemez vissza állítható. Szerintem.
-
Hőguta
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor nem aktiválom.
-
-
Hőguta
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy az új telefonhoz kapott adattörlő kódot mikor kell aktiválni?
Olvastam róla leírásokat,de számomra nem egyértelmű,hogy a vásárlástól számított 2 héten belül,vagy csak mielőtt véglegesen törölni szeretném?
Vagyis aktiválhatom akkor is ha nem szándékozom törölni aztán később bármikor alkalmazhatom?
(nem szándékozom sem eladni sem töröli legalábbis nem mostanában.)
Elnézést kérek a brugyuta kérdésért,de nem volt még dolgom ilyennel.
Előre is köszönöm ha valaki felvilágosít ez ügyben! -
F-ECT$
titán
A gyári hívásrögzítésre van valamilyen megoldás?
-
rebla
aktív tag
simple-t meg kiber támadas érte. Bevezették a 2 lépcsős azonosítast...
-
válasz
Demokatona
üzenetére
Biztos.
Egy ideje elérhető a Google Pay az OTP kártyáival. -
Demokatona
tag
A gyorsindító ikonoknál megjelent a Wallet.Regisztráltam az OTP-s kártyámat amit eddig Simple alkalmazással használtam.Remélem jó lesz.
-
adrian94
őstag
Köszi mindenkinek a választ
-
rebla
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én is ott vettem....
-
-
badrian250
tag
Sziasztok!
Milyen autós töltőt érdemes venni a telefonhoz? Nem feltétlen kell 67W-os, gyengébb gyorstöltős is oké, de nem tudom, hogy milyen szabvány szerint tölt (pd 3, qc 4, stb?), így nem tudok jól keresni hozzá.
Köszi!
-
törölt tag
válasz
adrian94
üzenetére
Ember függő ki, hogy áll hozzá.
Vannak akik megveszi olcsóbban kisboltban és nem volt még gondjuk.
Vannak aki inkább megmegveszi hivatalos viszonteladóktól, mert gariztatással már volt valamelyikkel kisüzlettel negatív tapasztalatuk. [link] Hivatalos viszonteladók.
Pl Figyelni kell arra is, hogy az emag, hogy árulja, sajátként vagy nem. -
adrian94
őstag
Sziasztok. Szeretnék venni egy Redmi Note 12 Pro 5G 8/256-os verziót. Az mstore.hu oldalán 122.990ft. Árukeresőn néztem és ott a legalacsonyabb ár 103.490ft.
Ezek a boltok megbízhatóak szerintetek vagy inkább kerülni kell őket?
Cool Mobile, Mobile Corner, B Tel 6000+ értékelés alapján egész jónak tűnik.
-
tau83
csendes tag
Sziasztok!
Úgy tűnik hogy döglődik a Mi 11 lite 5G-m
Ahogy nézegettem ez a Redmi Note 12 Pro 5G kb ugyanazt hozza tudásban (ami azért fura, hogy az egyik egy lite a másik meg pro ..). Van itt esetleg valaki aki 11 lite-ról váltott? Ez a Dimensity SOC mennyire vált be? Ilyenem még nem volt
A Snap 780G nekem eléggé melegedett sokszor (töltés közben, videózás közben...). Ez művel ilyen rettenetes dolgot? Mint minden telót szerintem ezt is max 3 évre kell tervezni, sajnos egyik se bírt többet. Köszönöm,
Imi -
kerobi
senior tag
a voltet hogy lehet kikapcsolni?
-
gyuri2008
veterán
Huawei óra kompatibilis vele?
-
orso0355
őstag
Oké

Így egy napon belül teljesen jónak tűnik. A kijelzője nagyon szép, ez elsőre is látszik. Mindent sikerült telepíteni, beállítani, hangok, értesítések, minden, amit én használok.
A névjegyekkel gyűlt meg kissé a problémám, de ez úgyis minden telefonnál más és más (vezetéknév-keresztnév probléma, duplikátumok, sim/gmail/Xiaomi fiók szinkronizálás stb), már rendbehoztam.Amit valószínűleg pluszban fel kell tennem (főleg ahogy itt olvasom az AOD érdekességeit), az az előző telón is volt, a Prof Reminder, ami azt csinálja, hogy ha nem fogadott hívásom van, vagy efféle (beállítás szerint), akkor jelez, pl. felvillantja a képernyőt. Nem nézegethetem állandóan, ez viszont felkhívja a figyelmemet rá.
Viszont akkor nem tudom (és ha valaki ebben tud segíteni, azt megköszönöm), hogy mire való az a beállítás az AOD menüben, hogy "Értesítési hatás", és ott lehet választani pulzálást meg mindenféle szép dolgot. Beállítottam, volt nem fogadottam, de nem pulzált, meg semmi
pedig ez nagyon hasznos lenne. -
cs.zs.
veterán
Sziasztok,
segítsetek lécci!Bár nem Pro, csak egy egyszerű kis Note 12 S.
Amikor töltőre teszem, kiírja hogy turbocharge, szépen mutatja a pörgő százalékokat, de csak pár mp-ig, aztán elsötétedik.
Az always-on display be van kapcsolva, és az is hogy "a töltési animáció megjelenítése feloldás után" - de feloldás után sem mutatja már azt.
Hogyan kell folyamatosra kitenni (lezárt képernyőnél) ?
csak most látom hogy mellényomtam, nem "válasz" akart lenni, hanem új
-
orso0355
őstag
Sziasztok, öt perce van egy ilyen telefonom, Redmi 9-ről váltottam (céges használatra kaptam). Egyelőre belakás/frissítgetés/stb van, igazából a legfontosabb, amire én használom, az az Outlook (igen, tudom, de hát ez van...). A 9-es már eléggé gyengén vitte, leállogatott, stb. Feltételezem a paraméterek alapján, hogy itt azért ezzel kevesebb gond lesz, legalábbis ami a telefonon múlik.
Addig is olvasgatom a topikot, tanulmányozom a felmerülő infókat. Jó régóta vannak Xiaomi mobiljaim szerencsére. -
MR ME
aktív tag
Sziasztok!
Meg lehet vhogy oldani esetleg hogy a galériába belépve egyből az albumok menüpont ugorjon fel?
És esetleg azt, hogy ha törlöm a fentről lehúzott értesítési sávról az értesítéseket, attól még a kis szám ne tűnjön el pl a messenger ikonon hiszen nem olvastam el....
Előre is köszi
-
NoOne92
csendes tag
Szia ezzel én is mocskos mód nagyot szenvedtem. Nagy nehezen addig addig piszkáltam míg ki nem tudtam szedni. De a gyári sim tálca kiszedője nem sokat ér. Vmi komolyabbal próbáld. Nekem egy régebbi mobilom "tűje" segített. De úgy kellett ki szenvedni és a végén körömmel megfogni a kijövő kis részt és úgy kihúzni.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok vettem egy ilyen telot es a sim talcat nem tudom kivenni, szorul. ti tapasztaltatok hasonlot?
Egyebkent tetszik, a duplakoppos altatast hianyolom csak. -
törölt tag
-
csabi324
tag
Kikapcsolt adatforgalomnál is számít az hogy mi a preferált hálózattípus?
De egyébként van valami beállítás vagy tippetek hogy mivel lehet spórolni az akku idején?(nem csak az éjszakai állapotra gondolok hanem általában)
Olyanra gondolok hogy gyári alkalmazások háttérben való futtatása vagy bármi hasonló ami zabálhatja az akkut. -
Buvana
aktív tag
Én azt vettem észre, hogy aktív használat mellett sem merül sokkal jobban az akksi, így nem marad más, csak az, hogy az 5G hálózat meríti ennyire. Először furcsa volt, de lehet vele együtt élni.
-
csabi324
tag
Sziasztok.
Éjszaka Ultra energiatakarékos módban is 6-4%-ot merül az akkumulátorom.
Milyen beállításokat csináljak meg hogy ne merítse a háttérben valami a telefont?
Tudom gyors töltő van a telefonhoz de napközben gondolom ez a szám sokszorozódik mikor ki van kapcsolva az akkumulátor kímélő. -
rebla
aktív tag
-
Palmafaa
csendes újonc
válasz
beach head
üzenetére
Ahogy olvasom sajnos csak gépre dugva módosítható
-
beach head
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
realme-n 13as androidon engedi....
-
válasz
beach head
üzenetére
Android.
Samsungon sem lehet oda írni. -
beach head
senior tag
válasz
szabacsik
üzenetére
nem adja meg az engedelyt, az android/data mappahou sehogy, nekem is feldobja, kivalasztom de nem lehet az engedelyezes gombra nyomni. gondolom szokasos android miui nyavaja. Annyi ideiglenes megoldas van , hogy a fajlok alkalmazasrol el kell tavolitani a frissitest es utana eng3di
-
szabacsik
őstag
válasz
beach head
üzenetére
Ahogy lépek bele kéri az engedélyt és leokézom
-
beach head
senior tag
a total commandernek lehet valahogy hozzaferest adni a a belso tárhely/android/data mappahoz? sehogy se akarja....
-
NoOne92
csendes tag
Sziasztok,
Minap vettem egy ilyen készüléket családba ajándéknak. Az illetőnek fontos lenne a Rádió rajta. Sajnos én voltam a hibás, hogy ennek nem jártam utána...
A mobilon néztem és nincs FM Radio
Most frissíti a rendszer magát de vhogy kétlem, hogy kerül rá.
Valahogy meg lehet oldani, hogy legyen rádió a mobilon internet nélkül. Az illető feltöltőkártyás.
Plusz úgy godnolom, hogy az ilyen internetes mobilhallgatás zabálja a netet. S ő napi szinten hallgatja a munkahelyen. Wifi se játszik
-
frem1790
őstag
Köszönöm szépen, meggyőztetek!
-
Steeke
tag
válasz
frem1790
üzenetére
Szia! Szerintem a jobbak közül való az antennája. A munkahelyen én is a térerővel küzdök (mobilnet), az elmúlt időszakban használtam 2020-as iPhone Se-t, iPhone 13 minit és egy Xiaomi 13 lite-ot. Mind közül ez volt a legjobb, utána jött az SE. A másik kettőt inkább hagyjuk...
-
frem1790
őstag
Sziasztok!
Redmi Note 8 Pro-t szeretnék váltani evvel a készülékkel. A 8-al egyébként teljesen elégedett voltam csak már elöregedett az aksi is meg a teló is belassult négy év alatt. Végigolvastam a tesztet és a hsz-eket, egy dolog volt ami kicsit visszariaszt, néhányan említették, hogy gyenge az antennája. Nekem fontos lenne, hogy épületen belül is jó vétele legyen, beton-fémszerkezetes gyártócsarnokban dolgozom. Ezzel kapcsolatban esetleg van valakinek tapasztalata? -
tonyrulez
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ez alapján sikerült, köszi, bár nem teljesen ez volt a megoldás.
NOVA Launchert használok. Azért töröltem MIUI launcher adatokat és újraindítottam, semmi. Ezután rendszervezérlést átraktam gombokról kézmozdulatokra (amit Nova mellett nem tudok megtenni, mert ehhez MIUI kezdőképernyőt kell használni
), ekkor már nem fagyott le az előzménylista, és hosszan nyomva ott a split screen opció. Visszaállítottam gombokra, töröltem MIUI launcher alapértelmezést hogy Novát visszakapjam, és a gomb megmaradt, app váltó nem fagy le. Remélem ez hosszú távon is így marad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PLC programozás
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- BMW topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro XL 16/256gb
- iPhone 13 Pro / 128GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen (055)
- iPhone 13 Pro Max / 128GB / Alpine Green / Gyári kártyafüggetlen (056)
- iPhone 14 Pro Max / 256GB / Silver / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (216A)
- iPhone 14 Pro Max / 128GB / Space Black / Gyári kártyafüggetlen / eSIM only (223A)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), ekkor már nem fagyott le az előzménylista, és hosszan nyomva ott a split screen opció. Visszaállítottam gombokra, töröltem MIUI launcher alapértelmezést hogy Novát visszakapjam, és a gomb megmaradt, app váltó nem fagy le. Remélem ez hosszú távon is így marad