- Azonnali navigációs kérdések órája
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
balint355
aktív tag
válasz
mrszitya #6735 üzenetére
Én meg egy Letv Le 1S-t rendeltem már pár hete, úgyhogy lassan én is elhagyom a fedélzetet... Nem rossz a Redmi 1S, de nem találtam meg az igazi ROM-ot, amin tényleg minden úgy megy ahogy szeretném. Talán majd az új 1S-en
Amúgy az a baj ezekkel a kínai csodákkal, hogy igazából nincs olyan gyári ROM, amit tényleg bárkinek lehet ajánlani és tényleg megbízható lenne. Gondolok itt arra, hogy a gyári ROM-ok nem tudnak magyarul, és tulajdonképpen a MIUI multi és MIUIHU ROM-ok amiket a legtöbben használnak, azok meg nem teljesen gyáriak, és előfordul, hogy a gyári ROM hibáin felül még pár saját bug is van bennük. Meg pl. az OTA frissítések se mindig jönnek stb.
-
syler123
veterán
válasz
mrszitya #6704 üzenetére
Korábban amikor feltettem tele volt mindenféle sallanggal, nem kínai, hanem magyar appokkal és ezeket nem lehetett törölni. Na de majd megnézem most mi a helyzet. Amúgy amikor feltettem és megláttam, akkor nem kellett elmagyaráznom a sallang fogalmát, rá kellett csak nézni és már elegem lett... A Multi rom alatt nem volt fent semmi ilyesmi, csak az alapok.
De mindegy is többen írják a wifi problémát, szóval egyelőre kimarad ez a rom...
-
Tom51
csendes tag
válasz
mrszitya #6062 üzenetére
Köszönöm!
Én a telefonnal semmit nem akarok csinálni,és a Fiam meg mégugyse.Használni szeretnénk csak.Telefonálás,gps,esetleg fénykép, külföldön használva.Köszönöm a weboldalcímet,utánnajárok.
Kicsit off .Szokatlanok ezek az eljárások,mivel mikor az Ipad2 megjelent itthol,akkor vettem egyet,azóta használja a gyerek,de még akkucserét sem látott-nem hogy szoftverfrissitést tettünk volna rá,pedig jelzi a menű hogy van,de minek mikor megy mint a golyó.
Mégegyszer kösz Mindenkinek,remélem találok telót! -
zeno79
őstag
válasz
mrszitya #6047 üzenetére
Ezek az uj lollipop romok nekem sem jonnek be. Sok fontos dolog javul, de sok meg romlik... És már a képek minősége sem olyan mint regen...
Nalam még mindig esélyes a jo oreg cm11.
Most 10.22 multit szokom, aztán meglatjuk.
Mostani miui7 már olyan, ami már alkalmas a hasznalatra. Ennek kellett volna valtania az 5-t, akkor! -
zeno79
őstag
válasz
mrszitya #6025 üzenetére
Már vártam a beszámolót :-)
Ha a gyári kamera-appot használod, a kép minőségét ne 100%-ra állítsd, tapasztalat(ok) szerint a 100% gyakran rosszabb mint a 95%. Állítólag meg van a "tudományos" magyarázat, érdd be annyival, hogy 95%-on legyen. Vedd ki a pipát a zajcsökkentésből is, nem kell, csak beltérben, kevés fényviszonynál.
Ilyen beállításoknál már szerintem jobb. 3-4 megás képek lesznek.
A google kamera alkalmazása annak ellenére hogy fapados, mindig jó képeket csinál, és szuper a panoráma-készítője is. :-) Nincs idő órákig állítgatni a menüben egy képért, előveszem és lövök, ennyi
Sajnos a CM11 gyári videórögzítője felvétel közben nem állít fókuszt-> erre is a google fényképezőjét javaslom.
Én csak fotózom, így nem izgat a videózás.Ha szerkesztesz egy képet a CM11 felülírja azt, (ez is bug?), de legalább eredeti méretben marad a kép, nem úgy mint a miuinál, ami 3? megapixel körülire csökkenti! A CM12.1 másolatba ment.
Valóban fapados, valóban nem gyönyörű (lehet témázni), valóban régi, viszont ebben van az ereje: akkuidőben szinte verhetetlen, baromira be lehet állítani mindent.
Miui7 dev.nél biztos stabilabb, megbízhatóbb, stabil gps., de nem vitatom hogy ennek is vannak hibái, vannak benne bugok. Nem tökéletes.
Amúgy meg jó ideje CM-et szoktam meg, de most nem is lényeg, nálam a fényképek abszolút a CM felé billentik a mérleget.Kíváncsian várom, az "új" beállításokkal, esetleg a google kameraappjával készült képekről a véleményed.
(szerintem tűéles, kristálytiszta képeket lehet csinálni) -
zeno79
őstag
válasz
mrszitya #6009 üzenetére
Tettem fel a kephost.com/79zeno helyre még két képet összehasonlításra. Ennél a témánál mindkét esetben elvérzik, rossz a kép, de a cm-é még mindig jobb.
A szülinapos tortás makró képet miuival csináltam, szuper lett (itt jó is ez az elmosás), de sajnos a többi "normál" képnél is jelentkezik és bizony rosszak lettek a képek. -
zeno79
őstag
válasz
mrszitya #6000 üzenetére
nem tudom a képeket feltenni, mert a fórum átméretezi a képeket, és úgy már nem lenne eredeti.
valami fájlmegosztót/képfeltöltőt kéne keresni, de nem ismerem azokat. most megyek dolgozni, később tudok csak visszanézni
narancsnak elküldtem mélben ha minden igaz, google drive-os link, megoszthatja ha akarja -
zeno79
őstag
válasz
mrszitya #5991 üzenetére
CM-porszivoügynök - ez jooo! :-)
Részemrol megbaratkoznék a MIUIval, de nekem fontos hogy elfogadhato fenykepet csinaljon. Makróra szuper, de sajnos a miui nagyon rossz kepet csinal akkor ha "tajkeprol" van szo.. Egyszeruen ami pár méterre van az nem éles. Gyakran semmi sem éles, nem oda fokuszal ahova kene. Szemcsés-homályos minden él, nincs kontúrja, vagy egyszeruen csak elmosott paca. Ez minden képen megfigyelhető. Tudom hogy nem lehet minden tűéles de a miui(ban levo kernel vagy valami) nagyon csunyan oldja meg. Más fotóapp miuin is detto.
Még senki nem vetette össze (rajtam kivul), (illetve senkit nem zavar ennyire?) a 2 rendszerben lőtt kepeket rendes monitoron 100%-os nagyitasban egymás mellé téve a 2 képet? -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mrszitya #3566 üzenetére
Egyszer egy ismerős Tipo-ján kisült a SIM-kártya olvasó, pont miután kirootoltam, kinyitottam a bootloaderét, feltettem custom ROMot és kernelt. Ezután szépen visszazártam, ment mindenből vissza a gyári és gond nélkül javították garanciálisan.
szarvakG nincs azon vírus? Mert hogy névjegyeket elfelejtsen...
-
Flashget
félisten
válasz
mrszitya #2045 üzenetére
Én anno itt vettem a fóliát rá. A matt vastagabb mint a clear ezért tart tovább is ez tény, de ha nem egy szobában voltam nappal alig láttam valamit is a kijelzőn.
-
Flashget
félisten
válasz
mrszitya #2040 üzenetére
a wayteq/edigital ezt árulja:
2 db. kijelző védő fólia (Clear)
1 db. statikus film (a kijelző por taszításához)
2 db. levevő fül (öntapadós)
1 db. törlőkendőXperia Tipora a clear után matt-ot raktam bár ne tettem volna. inkább tükröződjön mert sokat elvesz a látványból főleg utcán. Alig láttam az órát vagy hogy ki hív, ha ránéztem a lelóra.
-
Flashget
félisten
válasz
mrszitya #1957 üzenetére
ez érdekelne engem is, mert igaz, hogy baromi jó a sennheiser fülesem, de nem mikrofonos.
Ha valakinek van már headsete, de nem működik a redmi 1s-en, egy ilyen OMTP-CTIA adapter beszerzése megoldotta mások gondját kínai telefonokon. -
Pikkolo^^
addikt
válasz
mrszitya #1810 üzenetére
Köszönöm, megvan. Az mitől van, hogy nem akarja szinkronizálni a névjegyeket a Microsoft accounttal? Eddig ment, most pedig egyáltalán nem. Módosítottam 2 nevet és a 1020-n és a people.live.com-n sem jelenik meg pedig a telefonon rendesen írja melyik fiókhoz tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14"2.8K OLED - Ryzen 7 7730U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256 GB /Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest