- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One UI zápor szórta meg Európát
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tozsomak83
csendes újonc
Valaki lenne olyan kedves nekem dobni egy leírást, működő root megoldásról és hozzá hívásrögzítő appról ami műxik. Mi A2 teljesen gyári rom, legutolsó biztonsági frissítéssel. Előre is köszi!
-
MM
őstag
Sziasztok,
egy ideig nem használtam ezt a telefont, most frissítettem 9-ről 10-es Androidra (+ júniusi biztonsági frissítés).
Korábban sikerült valamilyen külső segédprogrammal beállítani, hogy a jobb oldalra kerüljön a vissza gomba lent a nav bar-on.
A problémám, hogy most ez újra bal oldalra került a frissítéssel, viszont hiába túrom az internetet, nem találom a megoldást.
Ebben tudnátok segíteni?
-
zivorad
csendes tag
válasz
Steve2006 #4373 üzenetére
Nálam ha az info menüben a jobb felső sarokban lévő három pontra bökök, azon belül pedig az IMS szolgáltatás állapotára akkor a fenti képeket adja ki. Az első a Digis kártya, látszik hogy az IMS regisztráció regisztrált és minden rendelkezésre áll csak a vowifi nem (hogy miért fogalmam sincs), a második pedig a T-s kártya ahol semmi sem áll rendelkezésre, pedig minden ugyan úgy van beállítva. Nem tudom mire jó az IMS regisztráció, de eddig amit találtam róla, hogy összefüggésben van a Volte hívásokkal. Na meg az UT - felület, ami a Diginél rendelkezésre álla T-nél nem, a gugliba beírom akkor útfelületes oldalakat mutat.
Még, hogy nálam nem működik az egy dolog, de a feleségem és a lányomnak P-smart telefonja van egyiket a T-nél vettük és azon sem működik, a Digi igen, a fiamnak ugyan ilyenje van, azon sem működik a T, csak a Digi. -
vargalex
félisten
Nem tudom, hogy ez itt segít-e, de Note 5, illetve Note 7 esetén igen.
-
ntomka
nagyúr
Na megcsináltam a modem.img flashelést. Érdekes, most a Telekom kártyán tökéletes a volte (hívásnál marad 4G-n), viszont diginél levált egyből. Ezt nem értem, mert ezzel a kártyával sosem volt gond. Tipp?
-
Steve2006
tag
válasz
vargalex #4371 üzenetére
VoLTE bekapcsolásához elég egy sms-t küldeni az ügyfélszolgálatnak. Nálam a tavaly decemberi frissítések óta nem működött A2-n a VoLTE telekomos kártyával. A1-gyel tökéletesen megy a VoLTE a legutóbbi júniusi frissítéssel is (Android 9), ki is jelzi. A Telekom piszoksága lehet mögötte...
-
-
zivorad
csendes tag
-
darvinya
titán
Nem tudom hol a hiba nálatok, de nálam, amióta bekapcsoltattam!(igen, szolgáltató engedélyezi elsősorban a VoLTE-t), azóta mindig működik.
Gyári legújabb fw, Telenor kártyás. -
Steve2006
tag
10-es gyári romon nem megy a VoLTE csak akkor, ha visszateszel olyan 9-es modem.img-t, amelyen működött. A legutolsó ilyen a tavaly novemberi. 10-es Havoc vagy AOSiP romoknál a novemberi modemmel biztosan működik a VoLTE, ki is jelzi az állapotsávon. (Havocon a dual VoLTE is működik.)
-
Steve2006
tag
Letöltöttem a 2019 novemberi gyári firmware-t (V10.0.17.0) ( [link] .
A tömörített fájl images mappájából kimásoltam a modem.img-t.
A telefont elindítottam fastboot módban.
Parancssorból:
fastboot flash modem_a modem.img
fastboot flash modem_b modem.img
fastboot reboot(Nálam a Windowsban bárhonnan elérhető az adb és a fastboot. Ellenkező esetben a modem.img-t abba a könyvtárba kell másolni, ahol a fastboot.exe van. Egyszerű megoldás: le kell tölteni a Platform Tools-t (adb/fastboot) [link] . Kicsomagolni, és ennek a könyvtárába (platform_tools) kell bemásolni a modem.img-t, utána parancssorban kiadni a fenti utasításokat.)
-
-
TaylorPro
addikt
Viszont még így is jobb mint a gyári. Bár volt amikor a fekete képernyő akkor ért utól amikor pont fontos lett volna. Azt most kiszűrték, erre jön az újraindulás. A gyárival az volt a bajom hogy random módon néha eldobta a Type C füles csatlakozást. Minden energiatakarékos módit ki kellett lőni hogy jó legyen.
-
ntomka
nagyúr
válasz
TaylorPro #4335 üzenetére
Felraktam azóta simán OTA. Nincs gond.
Viszont belerakták a dise féle gcam-ot amit tiltani sem enged.Nem is lenne ezzel gond, csak nálam a dise gcam hdr képek mentésekor totál belaggoltatja az egész telefont. Ez már a gyári romnál is probléma volt, lineage-en is, és ezen is, ezért másikat használok.
-
ntomka
nagyúr
válasz
TaylorPro #4329 üzenetére
Jött frissítés, még nem raktam fel, mert factory resetet ajánlanak hozzá.
Hivatalos változás lista:
- Fixed recorder crashes
- Improved network traffic indicator
- Improved volume panel on left side (for supported devices)
- Fix vibration enabled when battery saver is enabled
- Implement quick QS brightness slider
- Updated some prebuilt system appsEszköz specifikus:
- Rebased on official lineage tree
- Fully fixed blackscreen bug for all
- Added prebuilt gcam
- Added back Mi sound enhancer (Dirac)
- Added support for ttl fixation
- Etc
ONLY CLEAN FLASH!
Ez alapján tényleg volt black screen bug, amivel egyébként ma reggel is találkoztam pont. -
vargalex
félisten
Sziasztok!
A készülékhez gyárilag gyorstöltőt csomagoltak, vagy nem? Mert itt a mobiarenás teszten gyorstöltőt írnak, míg a Tech2-n egy sima 10W-os töltőfejet (5V 2A). Most vettem a fiamnak egyet használtan, ahhoz is a szokásos xiaomi 5V 2A töltőt kaptam.
-
zivorad
csendes tag
válasz
zivorad #4273 üzenetére
Korábban már írtam az alábbi problémámról.
A szerb kártyás dolog még mindig nem működik, kicsit jobban ráfigyeltem, hogy mi történik. Miután átléptem a határt átállítottam, hogy a szerb interneten legyen, pár percig működik normálisan, majd utána használhatatlan. Bekapcsolom a repülő módot, majd kikapcsolom, megint egy pár percig működik normálisan majd leáll. 3G-s a szerb előfizetésem, addig a pár percig azt hozza is. Tettem bele egy másik szerbiai szolgáltató kártyáját ami 4G-s, szintén pár percig ok, majd leáll...Egyik kártyán sincs semmi korlátozás, nem lassítja le ha már majdnem elértem a felhasználható adatmennyiséget, ha elfogy leáll. De nem fogyott el. A hívások mennek rendesen. Szerbiában B1 UMTS internet van a 3G-re, [link] Korábban írtam, hogy Boszniában ugyan ez a szerb kártya normálisan működött, ott B1 és B8 van [link] Lehet, hogy a B1-et nem szereti? Magyarországon is B1 és B8 van [link]
Visszatérve Magyarországra működik rendesen a magyar internettel, ha átállítom 3G-re akkor is. Egyszerűen megállt a tudományom, nem tudom mit lehetne tenni vele. Páran már válaszoltatok, de a probléma még fennáll. Ha valaki tudja a lehetséges megoldást kérem írja le. Köszönöm. -
ntomka
nagyúr
válasz
TaylorPro #4315 üzenetére
APK-ként eddig is ment A2-n, de már alapból is benne van. Viszont közben ezzel kapcsolatban találtam egy ilyen cikket: [link] Szóval elvileg az önálló apk nem is fog örökké létezni már, mert az asszisztens fogja megkapni ezt a funkciót, miközben alig van ország ahol az normálisan elérhető. Logikus lépés.
Egyébként én szeretem telón használni az appot, nagyon jó driving dashboard.
-
ntomka
nagyúr
válasz
fluxpen #4308 üzenetére
Nekem hibátlan eddig. Tényleg frankó rom, sokkal jobb, mint a lineage, stabilabb, jobban bánik az akksival és tényleg közel pixel élményt nyújt.
bibliator: Az már benne van gyári 10-ben is alapból, de asszem 10-es droid óta a gyártók kötelezve is vannak Google felől, hogy benne legyen az app alapból minden romban.
-
fluxpen
csendes tag
válasz
TaylorPro #4312 üzenetére
Akkor nem tudom,hogy nálam miért csinálta. Mondjuk ez az Android Open Source illusion Project is majdnem koppra PE kinézetre,de ez pl.stabilan megy nálam bár még csak 1,5 napja. De így is több ideje van fent,mint a PE
Az akkuval is kíméletesen bánik,bár nálam ez annyira nem mérvadó a 85%-os akku kapacitásommal.De maga a rendszer egyébként flott.
-
bibliator
aktív tag
Megy már valamelyik főzött rommal az Android auto?
-
fluxpen
csendes tag
Kipróbáltam a PixelExperience Plus-t,de nem sokáig maradt fent. 3 alkalommal csinált olyat,hogy konkrétan kikapcsolt a teló úgy,hogy észre sem vettem. Arról nem is beszélve,hogy utána újra fel kellett rakni a twrp-t. Most AOiSP van fent,hibamentes eddig,de pixel előtt AICP volt fent,az is nagyon jó volt.
-
TaylorPro
addikt
Ahogy én csináltam:
ADB és TWRP. Letöltőd, kicsomagolod. Benne az ADB, TWRP. [link]
Bebootolsz: fastboot boot twrp.img
-TWRP-ben törlés, speciális törlés, minden pipa be és gyalu minden.
-Így maradsz, teló lehúz, visszadug, hátértár látszik a PC-n, felmásolod a romot. 10 Pixel Plus [link]
-TWRP-ből telepíted.
-Miután feltelepíted TWRP-ben slotot váltasz.
-Teló ujraindul és mehet a móka a Pixel rommal.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Továbbra sem kompromisszummentes a Xiaomi-féle Android One mobil, de számos ponton fejlődött, remek ár/érték aránya pedig elvitathatatlan.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest