- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Indiában szeretnek TV-zni
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Nagyobb kijelzővel érkezhet a harmadik Apple Watch SE
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi 9T (kódnév: davinci) topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Lehet ezen vitatkozni, de szvsz. ez alapvetően akkor is egy telefon. Na már most, ha tényleg fennáll, hogy a közelségérzékelő olyan, ahogy itt a tesztben írják, akkor az az én szememben nem lehet különösen ajánlott, még akkor sem, ha 100 Mbix-eles beretvaéles képet lehet vele lőni, egy vágtázó ló hátán ülve.
A gyenge érintésérzékenységű kijelző szintén elfogadhatatlan. Ez már 6-8 éve is ciki lett volna.
A - kis túlzással - befelé világító értesítési led már csak hab a tortán. Itt pedig nyithatnánk egy újabb vitatémát. Vajon miért nincs rendes értesítési led, és vajon miért ilyen gyengusz a "proximity sensor". Nekem volna egy tippem: "káva fóbia". -
Wallenberg
senior tag
Ahogy a tesztben olvastam, rádió van a telefonon.
A telefon rádiója RDS képes?
Felvenni lehet vele a rádióból?
Ez két olyan opció, amit a közép- és csúcskategóriás telefonokból sorozatosan kihagynak.
-
-
tibz03
őstag
Valaki esetleg kifejthetné, hogy milyen ROM-okkal jött ki ez a teló. Másik topicban volt róla szó, hogy attól függően, hogy hol veszi az ember, lehet rajta ilyen meg olyan ROM is.
Mi a különbség, és egyáltalán, miért vannak hozzá különböző ROM-ok ugyanarra a piacra szánva? (Már ha jól értettem a dolgot.) -
xhege
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #139 üzenetére
"Nekem elég egy telefon, amit használni tudok. Ilyen pedig létezik azért"
És ez melyik teló? -
Liliom9
tag
3 hete van MI 9T-m (fekete 6/128 GB). Előtte végigpróbáltam az MI 9-et és az SE-t is (MIX 2S-ről váltottam). Egyik sem jött be. MI 9 akksija nagyon gyenge, nálam néha egy napot sem bírt végig.
Az SE nagyon jó compact méretű, de a snapi 712 nekem nem volt meggyőző. És az ujjlenyomat olvasó sem.És ugye mind2 szenzorszigetes.
A 9T-n egyik tesztben jelzett problémát sem tapasztaltam eddig. Se a proximity-vel, sem az érintéssel nincs gond. Az akksi ugyanolyan használattal, mint a sima 9-néél estére még 40-50 % között van. Ez elég markáns különbség.
Ami nem tetszik, az a tetején lévő értesítés led. Ezt igazából nem lehet használni. Aki gyakran használ arcalapú feloldást az törődjön bele, hogy picit időigényesebb. A vezeték nélküli töltés hiányzik de nem is várható ebben az árkategóriában. A kamera teljesen rendben van. Persze minőségben nem éri el a Huawei 200e fölötti telefonjait, de nem is marad el sokban az MI 9-től.
Szerintem, ha kijön esetleg a Pro változat, az mindent vinni fog.
Sok telefonom volt már, de a plecsni nem túlzás.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
#20584850 #136 üzenetére
Ez nézőpont kérdése. Hiába "fényesebb" a felhozatal stock-on kívül, ha használhatatlanok jóformán. Nekem elég egy telefon, amit használni tudok. Ilyen pedig létezik azért.
Nincs semmi rendszer feltéve, ahogy írtam is fentebb, nincs időm és kedvem ilyenekkel maskarázni. Egy nova van feltéve launcher-nek, ami azért elég jól egyben van, minden másra pedig ott a torrent (Bocsi, akinek ezzel a lelkivilágába léptem). -
Faby
senior tag
Csak érdekesség
Ma botlottam bele ebbe az áruházba:
mishop.hu
Erősen hajaz a xiaomishop.hu-ra, talán nem véletlenül, ők a xiaomishop magyar partnerei.
Nekem ez új volt, de nem is ez a lényeg.
A durva az árazás: MI9T 6/128-as 145 990 Ft
Van élő ember, aki ezért az árért ott vásárolna?
(Csak zárójelben, a xiaomi.hu-n ugye 114 990 a 6/128, igaz, jelenleg csak piros van) -
törölt tag
válasz
Fr@nkieWilde #110 üzenetére
Én már csak stock androidos telefont veszek
Ezzel eléggé behatárolod magad nincs olyan fényes felhozatal.
Viszonylag alap androidos telefon pl OnePlus vagy a LineageOS felrakva? -
kem001
tag
Nem értem egyszerűen a Xiaomi-t. A3-t pont a One miatt akartam megvenni, de a 9-es szériával folyamatosan rákontráznak, hogy mennyire jó telefonokat képesek kiadni, jó áron.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Pont a MI A1-et akartam ajánlani, 25k használtan 4/64, 6 óra sot a 2 éves telefonon is, gyorstöltés, és még mindig megfelelő gyorsaságú, friss android, még mindig az egyik legjobb ár/érték arányú telefon. A2 és lite felejtős, A3 is. Nokiák vannak még, meg Motorola, illetve az újabb Asusok, amik minimális módosítással jönnek piacra. Bár én mondjuk a 4 évvel ezelőtti Zenfone 5 szoftverét imádtam, az stock droid verő volt
-
ludnik
tag
A szelfikamera képe miért tükörkép?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
De a jelen a fontos már, meg a jövő, az hogy a stock mikor lett használható már a múlté. Jelenleg viszont ott tartunk, hogy a gagyi op rendszerek nem működnek megfelelően, ellentétben a stock-kal.
Azt aláírom, hogy, ha van valakinek egy telefont belakni több órája, akkor igen, be tudja állítani miui alatt az értesítéseket. Nekem konkrétan volt 1 A4-es lapom, amik azt tartalmazták, hogy mit hogy kell beállítani, hogy, ha azt akarom, hogy működjön.
Hát köszönöm, munka, ingázás, fél éves kisgyerek és asszonny mellett nekem erre már nincs időm. Megveszem, OSZT MŰKÖDJÖN! Ezért fizetek, nem az állítgatásért. -
tibz03
őstag
válasz
szabi__memo #130 üzenetére
Annyival, hogy az fog tudni 4K 60 FPS videórögzítést, és itt ki is fújt a különbség.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Snooker147 #129 üzenetére
Annyi, plusz a kamera is jobb, de nem sokkal. Ugyanúgy nincs elvileg stabilizátor.
#128: kint rohadt olcsó, biztos nem lesz itt sem drága. Ennél olcsóbban várható. Attól függ mit akarnak, akár jelentősen is
-
Snooker147
tag
Valaki össze tudná nekem szedni, hogy a nyár végén érkező 9T Pro miben jobb? Csak a hardver? 730 vs. 855?
-
Noukoum
veterán
válasz
szabi__memo #124 üzenetére
Ha normális áron lehet majd megvásárolni itthon akkor majd megnézzük. Meg nem árt ha megérkezik idén
-
xhege
veterán
válasz
enginev3.0 #125 üzenetére
Hasonlóan vagyok én is. Volt egy Mi A1-em azt szerettem. Lecseréltem egy MI8-ra, mert jobb fotós képességet és amoledet akartam. Ezeket megkaptam, szeretem is nagyon a telót, de a MIUI időnként megőrjít.
-
xhege
veterán
válasz
Fr@nkieWilde #119 üzenetére
Jó ár-érték arányú stock droid telefon viszont nem nagyon van a piacon. Vártam az Mi A3-at, erre elbarmolták a kijelzővel, meg az NFC hiányával... Remélem kijön egy A3 pro vagy valami, amin azt javítani fogják.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Egyetértek, többször visszatértem xiaomihoz jó ár miatt, és mert jó telefonokat csinál, de aztán mindig eladom, mert rájövök hogy a szoftver nem nekem való
Egyetlen játékkal játszom, érdekes Mi 8 mindig bezárta, op7pro pedig bármikor vissza adja ha kérem
-
joey04
titán
3 hibát látok:
- a kijelző érintési problémái
- az fp olvasó. mehetett volna bele a hátlapra régi, hagyományos. mindenki jobban járt volna, a user jobbat kap, a gyártónak olcsóbb. csak az nem trendi, ez a készülék meg a trendiseégre hajt.
- miu. részéletesen:-ios copy nagyon.
- kilövi az alkalmazásokat gyorsan. akkor is, ha kikapcsolod az optimalizálást.
- értesítési mizériaEzeket figyelembe véve is nagyon jó készülék, ajánlott vétel.
-
aelod
veterán
válasz
Azért a stock droid nagyon későn vett át olyan funkciókat amit más gyártók UI-ai már eleve tudtak...
Az értesítés mizéria meg sokszor user error. A MIUI memória optimalizálást is ki lehet kapcsolni... -
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
Mellesleg már kb 3 éve kérem a kedves tesztelőket, hogy nem ártana kicsit frissíteni a tesztek alapjait. Pl. ezt nyugodtan tesztelhetnék, hogy egy adott telefonon megérkeznek a jelzések/üzenetek stb. Természetesen le lettem oltva.
De az még mindig kint a specifikációk között, hogy mekkora a telefonkönyv kapacitása, sms memória, java játékok telepítése, profilok: néma/rezgés... Hát LOL
Ezek kb. 10-15 éve voltak mérvadó tulajdonságok... De ez kit érdekel... a tesztelőket legkevésbé...
Kifizet az ember 50-300 ezret egy telefonért és a telefon tesztjéből nem tudod meg a legfontosabbakat, míg a totál felesleges értelmetlenségeket igen, amik 15 éve voltak relevánsak.És sokan ezeknek a teszteknek az alapján vesznek telefont!!! Nah is LOLLLLLL
-
terra052
őstag
válasz
jozefgucci1 #8 üzenetére
Néha másodszor is rá kell bökni valamire, kb 1000 bökésből egyszer, lehet élni vele😎
-
Noukoum
veterán
válasz
szabi__memo #102 üzenetére
Itthon nem kapható.
-
NemMo
őstag
Én is kéket vettem a sok fekete után és nekem nagyon tetszik.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
És könnyen lehet, hogy a romok sem segítenek. Lenovo Zuk telefonján mindenféle rom volt, nah a telefon értesítési gyakorisága is romokban hevert... Ezek a sajátkezű romok is mind mind egytől egyik valami hibától szenvednek. Ki mi alapján, milyen igény szerint készíti el őket. Van ahol messenger jó, viber gmail nem és fordítva, stb stb.
-
d@vee
őstag
Lassan 2 hónapja használom, de semmiféle érintésérzékenység problémát nem tapasztaltam. Talán a tesztelő annyira ráizgult a telefonra, hogy izzadt a keze
Kijelzőidőben pedig lehet hozni akár a 9 órát is átlag használattal, én nagyon elégedett vagyok vele. -
Köszi a tesztet, megint betalált ezzel a Xiaomi👍
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Pontosan így van
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
South Velen #99 üzenetére
oké, köszönöm
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz
enginev3.0 #92 üzenetére
Nem az android 9 sajátossága. Már android 5-ön is volt ilyen, meg azóta a legtöbb kínai telefonon.
Ezért is utáltam a miuit, meg a Lenovo féle zuk-on lévő rendszereket (meg az ehhez hasonló gagyi rendszereket), mert nem érkezett meg az email, sem a messenger, sem a viber, sem semmi.
Egy stock androidon ilyen nem fordul elő. Itt azonnal megjön 9 alatt is, meg 8 és 7 és 6 alatt is.
Ez a szar op rendszerek miatt van, amikkel a gyártók szétbarmolják a gyári androidot.
Én már csak stock androidos telefont veszek, pont ebből, mert az egyik legalapvetőbb funkció nem működik.
Mi lesz a következő, nem jönnek meg az sms-ek? Bankolásnál jó leszvagy nem lehet majd telefonálni...??? Vicc...
-
LaciGSM
aktív tag
Szerintem bőven megérdemelte a kapott plecsnit! Nálam egy Mix 3-at váltott, azzal is nagyon meg voltam elégedve! A 9T-vel sincs semmi gondom. a leírt hibákat sem tapasztaltam még szerencsére! A fentebb írt tökéletes telefon dologhoz csak annyit: Vettem egy Samu S10Plus-t , majd 2 hét használat után a hajam téptem tőle! Viszont a Mix 3 kellemes csalódás volt! a 9T meg saját véleményem szerint gyönyörű! Főleg kék színben
-
Akad a 4K, de csak gyári appal, gcammal nem. Ergo sw hiba makd javítják. Az üzemidő már vállalható lett, pár napja még úgy volt megreptetem egy Note 7 után. Lassan azt lehet mondani semmi extra. Teszi a dolgát. Mi band 4 mellett nem érdekes, hogy fent az értesítési LED.
-
toronyhaz
aktív tag
Nem tudom írták e már előttem. Első oldal utolsó bekezdés.
ami patentül feszül rá a rá, stabilan rajta is marad.
Amúgy köszi a tesztet. Élmény olvasni ilyen jó árú készülékről. -
tibz03
őstag
válasz
enginev3.0 #88 üzenetére
-
Ez tényleg nagyon jó ár/érték arányú mobil lett, és végre a közép kategóriában is vannak egész jó kamerák.
-
goom
senior tag
válasz
PowerBuldog #91 üzenetére
Pontosan így vagyok én is: imádom a kéket. Eddig bárkinek mutattam, lenyűgöztem vele. Pedig ötvenes férfi vagyok, erősen visszafogott (már-már minimalista) ízléssel. Semennyire nem bánom, hogy végre nem fekete. Fogtam üzletben pirosat is: ha a kék nincs, akkor azt vettem volna.
Három hete használom. Én még semmiféle hibát nem tapasztaltam, és soha nem kedveltem meg ennyire egyetlen telefonomat sem.
-
sefan67
aktív tag
válasz
enginev3.0 #92 üzenetére
4 márkótól van telefon/tablet itthon, mindegyik pitével, értesítések azonnal jönnek mindegyik készüléken egyszerre, bármiféle értesítés állítások / akku optimalizálás nélkül. 3 stock, 1 custom. Nem várnak, nem alszanak, nem szinkronizálja az értesítés intervallumokat (nem egyszerre jön 4-5 apptól értesítés)
A kapcsolgatás nem részre az átlag user használati szokásánakHa az értesítés nem instant, az gáz, akkor nem veszek ilyet sajnos, nincs kedvem buherálni a romok / xposed modokkal már. Működjön ahogy kell, legyen instant.
-
törölt tag
válasz
enginev3.0 #92 üzenetére
Ez mondjuk nekem tetszik. Kevés apptól akarok értesítést, de az jöjjön meg mindig.
Facebook messenger külön van ugye? Tehát ha letiltom a Facebook értesítéseit, attól a lebegő fejek ott fognak pofázni nekem?
Egy szép fehér hátlapos kiadás még lehetne matt szürke kerettel vagy valami ilyesmi, rákattantam a fehér tech cuccokra.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon kellemes volt az Mi 9-paletta korábbi két tagja is, viszont a megjelenés, a teljesítmény, az üzemidő és az ár a T-s változattal lett leginkább harmonikus.
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest