- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
vince
őstag
-
vince
őstag
Vasárnap reggel feltettem én is, mint egy bármelyik heti újabb verziót, semmi tiszta telepítés vagy hasonlók.
Én két hibát találtam. Az egyik, hogy érzésre szerintem jobban merül, mint korábban, a másik, amit a xiaomi.eu-n is jeleztek többen, hogy az engedélyek kezelésébe csúszott valami hiba, mert hiába adsz meg bizonyos engedélyeket bizonyos alkalmazásoknak, azok nem férnek ezekhez hozzá és ezért nem működnek megfelelően. Nálam ez abban nyilvánul meg, hogy az Amazfit Bip nem jelzi a bejövő hívásokat (az eredeti fórumon többen talán a whatsappra panaszkodtak, én azt nem használom), mert hiába adom meg a Mi Fit / Mi Bandage páros mindegyikének, hogy hozzáférjenek a névjegyekhez, ha be van kapcsolva, hogy a hívó nevét is jelezze az óra, nem jelez semmit. Ha csak a bejövő hívás jelzése aktív, hívó fél nélkül, akkor jelez. A nem fogadott hívásokat is jelzi, névvel, de a bejövőt nem.
Már a 11-es MIUI-n is volt egy app behavior nevű szolgáltatás, ahol az egyes alkalmazások tevékenységét lehet nyomon követni, abban látszik is, hogy próbálna az app hozzáférni, de a rendszer letiltja, ezen pedig nem tudok változtatni. -
hudyfiu
senior tag
Nekem tetszik.
Most össze se tudnám szedni a változásokat mert nem annyira feltűnőek meg voltak cikkek úgy is erről...Apró hibák vannak.
Én ki szoktam kapcsolni pl az animációkat de még nem lehet, hang állítását érdemes a beállításban csinálni különben nem biztos hogy tényleg elmenti.Telepítéssel szenvedtem egy másik hiba miatt amit korábban írtam.
A gyári mentés programban nincs visszaállítás gomb.
Pontosabban van csak nem látszik de lehet a sötét mód miatt amit még nem tudtam telepítéskor.
Mivel mindig ezzel állítom vissza a programokat így az első tiszta telepítés után próbálkoztam máshogy visszaállítani a beállításokat de nem ment.
Maradt az hogy ment vissza a 11-es béta, beállítások, programok feltelepít... aztán rá a 12-es MIUI.
Így nem tiszta telepítés lett.
Pár programot el kellett távolítani majd felrakni az áruházból de inkább csak a Google alkalmazásokat.
Az elején még a beállítasok mintha meg-megállt volna de vagy 2 restart után már nem volt ilyen.
Gondolom csak nem szerencsés a régire frissíteni annyira még.Akku nekem kb ugyan azt hozza így hogy minden be van állítva.
Egy külön akku kezelő programot használok még, ott azt írta amikor nem mászkáltam és wifin voltam hogy 1%/óra körül volt az akku használat kikapcsolt kijelzőnél.
Ami viszonylag jó mert minden be van kapcsolva.
Több szinkron. Óra, gép Bt összekapcsolás...AOD akkor nem volt mondjuk.Vannak kis hibák de aki nem bírja érdemes kipróbálni bár gondolom a sok visszajelzés miatt 1-2 hét és ezeket is javítják.
Elsőre jó lett. -
sxxorp
őstag
Értsd már meg, hogy elég masszív csúsztatás az, hogy "sokkal jobb"! Maximum VALAMIVEL JOBB, a legjobb esetben is! Régen tényleg több custom ROM sokkal jobb volt, jelenleg ez 1-2 valóben releváns, de még akkor sem kiemelkedő funkció!
Azt használtok, amit akartok, és olyan kognitív disszonanciávla indokoljátok, amilyennel akarjátok, de bármilyen indulatosan, és elborult szövegformázással írsz, tartom a véleményem
Bunnyhu: nemcsak azokban volt benne, hanem a stabilban is, azt hiszem a MIUI9-től tűnt el. Valószínűleg valami védelmi okból szedték ki, de nem jól tették. Jobb lenne a teló tőle (de messze nem sokkal jobb)
-
Lordus
senior tag
ami nekem fontos:
Roololhatóság
reklámmentesítő app használat lehetősége - ez NAGYON FONTOS!!! ez maga megér bármit
gsm ábécé
3 utas újraindítás menü
dark mode
face unlock
kamera funkciók (több)
duplakoppos lezárás
kamera elrejtése felül
működnek a témák euban ishirtelen ezek, amik nekem fontosabbak.
ha nem találsz benne magadnak 1 fontosat sem, akkor ne használd. de ahogy írtam, kiforrott, nem hibázik végre, azaz semmi negatívuma NINCS a stabléval szemben!!! csak pluszt kapsz vele! -
sxxorp
őstag
-
Majka26
csendes tag
Igazatok van, bementem a T-mobile-ba és cserélték rögtön. Eddig minden oké, remélem a nehezen induló kapcsolatunk és elhamarkodott kirohanásom ellenére hű társam lesz a telefon. Frissítés mehet fel szerintetek, nem nyírja ki a kamerát és nem okoz semmi gondot? Plusz még két kérdés: ki milyen fülhallgatót használ, illetve az értesítési LED hiányát mivel orvosoltátok? Köszi.
-
Majka26
csendes tag
Jeleztem a Telekomnak, szervíz lesz belőle. Furcsa mert soha semmilyen telefonnal nem volt komolyabb problémám, amit ne én okoztam volna (ejtés). Tetszene a telefon, szép meg minden, de eddig nagyon csalódott vagyok, szerintem érthető. Jó az a 48 Mpx felbontású kamera, csak nem működik.
Egy esélyt azért még kap, aztán meglátjuk... Lehet, a p20 lite nem egy erőmű, de becsülettel szolgál.
-
SSlyTR
senior tag
Azert a mi 10 pro-val a premium szegmenssel akarnak versenyezni (samsung, apple, huawei), es ezek ennyibe kerulnek, soooot. De amugy te a 260ezer alatt a legdragabbat erted 12+512gb valtozatot.
Akit nem erdekel a falloszmeregetes, es a legleglegjobbat akarja, az a mi10-et 175-180E ft-os kinai aron veheti meg. Ez magyarban tenyleg 200 folott lesz. Viszont tegyuk hozza, hogy a mi note 10 is ilyen aron kerult piacra magyarban. Sot a pro meg mindig annyiba kerul. De a simat meg lehet venni mar 130-140ezerert. Kb ugyanezt latom elore a mi 10 eseteben is. Igen a premium szegmenst celoztak meg. Es igen, a legdragabb mi 10 ara nalunk 300 folott lesz. Premium eleterzes + branermeregetes ilyen aron valosul meg. -
ronin79
addikt
Az még az első hibás verzió, ma jött a javított de a verziószám ugyanaz. Érdemes mostanában várni péntek/szombatig mert 90%ban jön egy javítás minden héten.
Novemberiben még nincsenek ilyen hibák, úgyh én továbbra sem frissítek max ha van új ficsör csak azt rakom fel egy kicsomagolt romból. A dc dimming is decemberi hiba úgyh akkor semmi javulás még mindig. -
-
vince
őstag
Feltettem én is, de nekem továbbra is villog a képernyő kikapcsoláskor, annak ellenére, hogy a changelog szerint javításra került ez a hiba: Fix - Screen flickers when turning off the screen
Valamelyik decemberi verzióval jött egy átdolgozott engedély-rendszer, aminek a mellékhatása, hogy egy csomó app csomó engedélye elállítódott. Az Amazfit Bip nálam megszűnt jelezni a bejövő hívásokat (Mi Fit + Mi Bandage van fent), ezt végül úgy tudtam megoldani, hogy a Mi Fitben leválasztottam az órát és csak a Bandage maradt, önálló működésben. Most már jelzi a hívást, viszont az óráról nem tudom elnémítani a telefon csörgését és fogalmam sincs, hogy milyen egyéb engedélyt kellene még megadnom neki. Az Erste Mobile Pay-jel is kizárólag normál módon tudok fizetni (telefon felold, mobilnet bekapcs, app elindít, nfc fizetés kiválaszt, kártya kiválaszt, ujjlenyomattal jóváhagy, telefont a terminálhoz tesz), a turbó fizetés nem megy (képernyő bekapcs, telefont a terminálhoz tesz).
Érik egy clean install -
Fürkésző
tag
Sziasztok!
V11.0.4.0.PFBMIXM Global, PieHasonló a hiba. APK-telepítés sikertelen, "Az alkalmazás nincs telepítve" üzenettel. De sajnos nemcsak Total Commanderből, hanem a gyári Fájlkezelőből is. (Természetesen meg van adva az engedély az ismeretlen forrásból való telepítésre.)
Ez így nagyon kellemetlen. Sajnos elég sokszor kell(ene) egy elhibázott frissítés után az előző alkalmazás-verziót visszatenni. MIUI Email, AndroidAutó és a magyar Play Áruházban nem fellelhető társaik frissített verzióiról nem is beszélve.Milyen (teljes adatvesztéssel nem járó) lehetőség van a hiba kiküszöbölésére?
-
sxxorp
őstag
Nem most volt, és nem maradt meg olyasmi, ami tényleg lényeges. Én értem, hogy türelemmel össze tudod hozni, hogy ne legyen sz.r, csak öncélúnak tűnik. Igen, nekem már a 4X is áramvonalasított Global maradt ráadásul MIUI8, csak root-tal, annyira rendben volt.
Azért kérdem, mert lassan olyan korba ér a telefon, hogy már buzerálható lenne & nagyon alacsony a meghibásodási ráta, hogy a szerviz szempont legyen, de marginális indokokért nem mozdulok. Mindegy. -
ronin79
addikt
Fogalmam sincs, utolsó verzióban vlmi biztonsági cuccok lettek frissítve, gcam, launcher, stb.alkalmazásoknak ismét meg kellett adni az engedélyeket mint első indításkor.
Nekem Amazfit app van telepítve az órához, azzal nincs gond de az Amazmod bekavar vagy más appok is, egyelőre csak ezt jelezték. -
ronin79
addikt
Twrp 3.3.1-11 [link] ezzel fel tudod rakni de a romban lévő majd felülírja úgyis úgyh ha letöltöd a romot abból is kicsomagolhatod és simán "fastboot flash recovery recovery.img"
"Hagyományos wipe" helyett format data az ajánlott.
Ha mindenképp váltani akarsz az e heti verzióban akadnak apró hibák, mert jött egy csomó új ficsör - nem lehet más sms alkalmazást alapértelmezettnek beállítani, pl.textra vagy a Google és a csikozódás csökkentő (dc dimming) is valakinél villogást eredményez chromeban.
A két korábbi hibamentesebb. -
konczy3
senior tag
Más:
Ma Megjött az augusztusban rendelt, [mágneses tok] aminek az árát is visszakaptam mert 1 hónapja kellet volna jönnie.
Na szóval mivel más is kérdezte, ezért leírom, wifi teljesen jó, ugyanannyival tölt mint tok nélkül, viszont az alu keret miatt a térerő gyenge. Győrtől 15-20 Km-re lakom de kint is bent is LTE van, amint feltettem, bent 2g, kint 3g, a net sebességet bent meg se tudtam mérni, kint meg elég [gyászos] -
vince
őstag
Hiú ábránd, biztosan tudják, hogy adott fiókkal adott készüléket nyitottál, nyitottunk
1.) a fiókodhoz kértél engedélyt, hogy kinyithasd a bootloadert (önmagában ez persze nem garanciavesztő lépés)
2.) a készülékedet összekapcsoltad a fiókoddal (fejlesztői menüben), ez kizárólag internetre kapcsolódva lehetséges, tehát rögzítik az összekapcsolás tényét
3.) a mi unlock használatakor bejelentkezel a fiókoddal, ellenőrzik, hogy jogosult vagy-e kinyitni a bootloadert (tehát tudják kötni a nyitás/nyitási kísérlet tényét a fiókodhoz)
4.) a mi unlock használatakor ellenőrzik azt is, hogy az adott készülék a fiókodhoz van-e kapcsolva, ezzel a kör bezárult, nem lehet még megkérdőjelezni sem a nyilvánvalót, ha esetleg gari esetén megnéznék a logokat -
ronin79
addikt
Garit nem tudom h működik, sosem gariztatattam, de a nyitókód az adott telefonra vonatkozik és már ez is szigorítva van, egy fiókkal ugyanabban a hónapban csak egy készülék nyitható. Mi9se-n nyittam a BL-t, egy hét múlva note4-re raktam vissza a gyárit és figyelmetlenségből zártam a BL-t, egy hónapot kellett várnom h újból nyithassam. Vagy kellett volna másik sim kártya és fiók és újból az egész procedúra, engedély, stb.
-
ronin79
addikt
A visszazárás nem is gond, csak mivel a xiaomitól kéred az engedélyt így gariztatásnál lecsekkolhatják volt-e nyitva és lőttek a garinak. Ez tart vissza sokakat a nyitastól más egyéb mellett.
Amúgy fastboot rom zárt BL-en [link] .Bounty
Ha él a garid, küld szervízbe, vagy ha mégis próbálkozni akarsz fenti link, valahol volt video is szétszerelés nélkül h kell edl módba kapcsolni. -
ronin79
addikt
Így már van benne logika és egyet is értek veled
Részben jó a heti frissítés, ha netán akad vlmi bug hamarabb jön a javítás de ha meg van egy belakott hibamentes rendszered lehet egy új ficsör hazavág mindent. A mostani verziók egész jók, habár eu ill.cseh forúmot olvasva akadnak hibák de valahogy majdnem mind user error szinten.
balu1977
A stabil lényegében egy régebbi heti rom. -
vince
őstag
Magát a Magisket is elrejtetted? Magisk Manager -> Settings -> Magisk Hide opciót kapcsold be. Ennek hatására el fog tűnni a készülékről a Magisk manager nevű app és lesz helyette egy Manager nevű, azonos ikonnal és funkcionalitással
Ezen felül természetesen a nyavalygó appok elől is rejteni kell a rootolás tényét a Magisk Hide-dal, de az akkor megvolt, a jól értem.
-
Styleair
aktív tag
-
ot93
senior tag
elhiszem, de a vékony tokokat szeretem. Mert nem nagyon szoktam leejteni (eddig 2 hónap alatt egyszer sem), viszont a kamera vékony tok mellett is karcolódhat a zsebemben. De aztán lehet, hogy oly kis mértékben ami nem számít, de akkor is "veszélyes" úgy a kamerára nézve
-
törölt tag
-
Sinu
senior tag
-
Dimond G
senior tag
Igazából mivel új a teló, igy nyomkodom! 45%, délután 2-kor!
Reggelre megyek, adatháló be lesz kapcsolva! Nem hiszem, hogy lesz benne nafta, amikor hazahozom, szóval rárakom töltőre! Viszont egyszer kipróbálom, hogy töltés nélkül mennyit bír! Van a melóhelyen Q3 töltő, ha gond lenne! -
Sutee89
aktív tag
Közben látom sikerült neked. Szerintem ott ment el, hogy nem flasheltem egyből a stock vbmeta-t, és újraindítottam fastbootból systembe, aztán ott összekavart valamit.
@(#3266) Lordus:
Hivatalos innen (EEA) vagy innen (Global)
Ha lassan jön, szólj és feltöltöm Drive-ra.A romolásról csak annyit, hogy engem megőrjít a global ROM-ok vad RAM kezelése, hogy a gyári launcheren kívül minden mást újratölt (ram mennyiségétől függetlenül), valamint valamelyik random app hetente egyszer beragad nekem és elkezdi szívni az akksit masszívan. Már a Redmi 3S és 4X-emen is xiaomi.hu-t használtam emiatt, nekem valahogy ezen sosincs gondom (remélem a Mi9SE-n sem lesz). További érvek a TWRP/root mellett nekem, hogy szeretek néhány hetente rányomni a wipe cache-re, használok néhány Tasker és magisk modult, amit már megszoktam, valamint az adblock (bár az adguard tényleg elég menő root nélkül is). De nagyrészt egyetértek azokkal is, akik nem nyúlnak a rendszerhez, mivel camera2api alapból aktív, így root nélkül megy a gcam, Titanium Backupot is már egész jól kiváltja a Google backupja (bár az fáj, hogy az alkalmazás adatok visszaállításával nem mindig boldogul), az xposed is kikopott. Viszont mivel kb. 10 perc alatt vissza lehet állítani a telót alap global romra és zárni a bootloadert, én szeretem, ha "vannak lehetőségeim"
-
goom
senior tag
Úgy sejtem, hogy nem mindenki fog egyetérteni a véleményemmel... De szerintem egy céges célra használt dologtól is ingyenességet elvárni... hát, elég meredek dolog.
Én privát, saját részre is kifizettem egy profi email-alkalmazás árát. Nagyon szeretem, három fiókomat is kezeli, a gyári, ingyenes GMail-appot se használom. Egyszer kellett kifizetnem pár ezrest... Háztartási költségvetésben sem súlyos összeg, szerintem, nemhogy céges szinten. -
ot93
senior tag
De a gmail is tud elvileg Outlook-ot kezelni
hárásó
Hát szerintem a 48mp-es mód "tönkre ment". Elég bóvli képeket csinál kb. az esetek felében (elmossa a részleteket, meg nem is tudom miket produkál) meg mintha stabilabban is kéne tartani... Igaz ma nem volt olyan napsütéses az idő, de akkor is. AI mód talán csak 1x tévedett, de akkor nagyot. Az talán okés. A frissítés előtt szinte nem tudtam rossz képet csinálni, már ami a fényviszonyokat is figyelembe véve kihozható. Ma több szar fotót is csinált, főként 48mp-es módban -
gtamate2
veterán
Innen tudod letölteni a gyári Xiaomit. Én sem értem, hogy miért nem rakták rá gyárilag, a céges levelezéshez pedig elengedhetetlen.
-
vince
őstag
Üdv a klubban, sokunkhoz hasonlóan én is R4X-ről váltottam. Én bl nyitás után xiaomi.eu-t tettem fel (két héten át az aktuális hetit), de belefutottam egy olyan problémába, hogy az ujjlenyomatolvasó nem működött lezárt képernyőnél, be kellett kapcsolnom a kijelzőt előtte.
Ezt a miuihuban javították, akkor két hétig azt használtam, de azzal sem voltam elégedett:
– nincs gsm ábécé kapcsoló az sms appban (elvileg van a romban, de ezen a készüléken nem mőködik)
– dnd/néma mód kikapcsolásakor hallható klattyanást nem lehet kikapcsolni
– hektikusan jönnek a frissítések (xiaomi.eu esetében menetrendszerűen péntekenként tölthető az új rom, itt később jön, valamikor, amikor elkészülnek vele).A legújabb (9.8.1) xiaomi.eu romban javították az ujjlenyomatolvasó hibáját, ami miatt váltottam, így most visszakerült az a rom, működik minden, van gsm ábécé kapcsolóm, nem klattyan visszahangosításkor. Itt az sms hanggal küzdöttem kicsit, mert a beállítások / hangok és rezgéseknél nincs sms hang, de aztán kis segítséggel meglett: hosszan kell nyomni az sms ikont, a felugró menüben rányomni az alkalmazásadatokra, majd értesítések és itt lehet beállítani az sms hangot akár kártyánként.
Üzemidő tekintetében nem vettem észre különbséget.
(#3052) hárásó
+1 a xiaomi.eu-ra -
törölt tag
Nem lehet megmondani neked melyik, lesz a jobb. Kapásra miuiHu-t mondanék, mert magyar mindene felülete, magyar arcok csiszolják, sok energiával. Mégsem ezt használom, stock launcherrel nyomom, (nem kedvelem mikor tele van hányva a képernyő) de a hetijeik néha nem az igaziak. Ha bugos az eredeti miui, akkor az jó eséllyel a Hu-ban is az lesz. Akkor lehet ez a tiéd, ha miui a launchered, kifogsz egy jó heti kiadást, és azt nem frissíted, vagy csak ritkán.
XEU: Lassan alig lesz benne magyar, mivel előrébb jár, mint a globál stab, a nyelvi filét, meg gondolom onnan hozzák. Ha a hetiben az eredeti miui dev hibás, az jó eséllyel itt is az lesz, de ritka, mikor a következő hetiben nem javítják. Érzésre nekem inkább ez jött be, mint a Hu, mindig működik minden, pillanatok alatt. Nálam eddig a legjobb fogyasztás.
A stabil kiadásokról: Sztem olyat ne tegyél fel, sem Hu sem Eu oldalról. a stabil kiadás nem más, mint egy régebbi dev. Minek tennél fel olyan, ami nem a legfrissebb? Inkább egy ropogós mostani és, ha nem frissíted kész is a satbilod. Ha már egyszer nyitsz és romolsz.
root: magisk, igen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest