- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
xabolcs
őstag
Szerintem is ugyanez!
Esetleg vegyel bele akkumulatort a Nohon-tol: BM3MHazon belul en csak a 12X-et lattam meretben elfogadhatonak.
Mielott pedig mas gyarto utan neznel, peldaul az emlitett GSMArena keresovel, vagy ASUS ZenFone 10-zel vagy valamelyik kisebb Pixel-lel, probald ki LineageOS alapu ROM-ot rajta!
Szerintem mindenkepp meger egy probat valtas elott!Hivatalos LineageOS, nem hivatalos crDroid, hivatalos AlphaDroid.
-
mekker
őstag
Google Pixelek közt nézelődni, azokkal nem lesz gond szoftveresen. Haverom nem mondott jókat a Samsung A5x modelljéről, azt én offolnám. Samsung S széria van még ugye, ami kicsi, esetleg Oppo telefonok (pl. Telekom is árulja már). Xiaomiból Mi 11 Lite 5G esetleg, 120k.
Itt egy gyors szűrés, paramétereket tudod állítani valahol:
https://m.gsmarena.com/results.php3?nYearMin=2020&nPriceMax=500&nHeightMax=155&nWidthMax=74&nThicknessMax=9&nWeightMax=165&nRamMin=8000&nIntMemMin=128000&nDisplayResMin=2073600 -
konczy3
senior tag
Ne félj a 12Xtol, nekem is az volt az álmom mikor meghalt az enyém, tavaly augusztusban, meg is tapogattam, nagyon kézre áll, szinte nem venni észre a különbséget, csak az volt a baj pont akkor ment euró miatt fel az ára, 240 körül volt, és végül egy oneplus nord 2 lett, 140ert, nagyon jó vétel volt az is.
-
szs85
aktív tag
A mi 9se-n google- vagy miui-tárcsázó volt? Mi a keret és egyéb igény?
De érdeklődhetsz a tanácsadós topicban is.
11 éve? Mi volt az első telefonotok?
-
szs85
aktív tag
Ha még lehet, mentsetek le mindent, lépjetek ki minden fiókból és az autentikációkat, minta, ujjlenyomat, is töröljétek.
Ha szerencsétek van, akkor találtok egy alaplaphibás mi9se-t, aminek jó a kijelzője, az akkor lehet donor, ha érzel kedvet és indíttatást a cserére, vagy itt a fórumon is lehet segít valaki.
Az utángyártott kijelzők jó része lcd lesz, és nem amoled mint az eredeti. Ráadásul itt kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó van, tehát lyukas azon a területen ez a rész, és utángyártott amoledben ez nincs (nagyon). Ezért is töröljétek a mintát és az ujjlenyomatot.
Sajna ha nincs jó áron donor, akkor nem nagyon éri meg, mert a szervízdíj és a cserealkatrész az túlmutat a telefon értékén. -
sxxorp
őstag
Ledordítom neked: addig meg sem szólaltál, ÉS az, hogy te (szerinted) tényeket közölsz nem zárja ki, hogy valaki mellé állsz.
Ledordítom neked: te is már downgrade-ért könyörögtél pusztán az animációk miatt? Ő animációkról beszélt, általános lassulásról, te a tárcsázóról. Nem ugyanaz, lehet, hogy nem is ugyanaz az oka. Az nem derült ki (pedig a fórumozáshoz többet adott volna a lényegi körülmények tisztázása), hogy ez gyári, vagy valamelyik buherált ROM-odon történt.
Lefordítom neked: köszi a kioktatást, de eléggé hiányos: pl. nem értem, az előző hozzászólásodban miért nem maradtál csendben. Majd te leszel kizárólag áldozatos ügyfélszolgálatos, én pedig a véleményemet is kifejthetem egy fórumon, ha az jön. Mert ez is lényegi része a fórumozásnak. -
sxxorp
őstag
0. nyafog
1. attól, hogy eddig hallgattál, majd utólag mellé állsz, még nem lesz tömeges hibajelenség.
2. nálad az Isten tudja melyik ROM-tól remélsz épp megváltást, ez a gyári ROM volt egyáltalán? ráadásul ő nem is a tárcsázóról beszélt. De akkor legyek én egyedi: semmi gondom a tárcsázóval, most néztem a kedvedért, a sebesség is OK, na jó a párom 2 napos A52s-e érezhetően reszopnzívabb. Ráadásul baromi régen csináltam clean installt, ennek ellenére OK.
-
Addel
senior tag
Most jött sms Telekomtól, hogy aktiválták a vowifi-t. Olvasgatom a telekom oldalát ezzel kapcsolatban, azt írja, ha wifin indítasz hívást, ugyan azt a pecdíjat kiszámlázza, mint ha mobilhálózaton hívnál. Azt írják, hogy szuper, mert ha nincs mobil térerő hívhatsz wifin keresztül, de a pusztában ahol nincs térerő, ott wifi se nagyon van. Szóval mi ennek az értelme ?
-
carr
őstag
Megvettem a legolcsóbbat, azt írták gyári. 57% 1265mAh ment eddig bele. TArtok tőle, hogy max 2500 körül áll meg. bár általában tud bővülni, de sztem max 2800 lesz. :/ TMX.hu valami 1 hetet írt a javításra, gyári (?) akkuval. Mondatm h küldjék a számlát 2 akkuról meg a javításról , és fizetem. De rugalmatlanok voltak. :/
Csak javítás sok ideig tart. -
vince
őstag
Én még a 21.9.1-en vagyok, mert a múlt hetiben nem volt alapértelmezett sim választási lehetőség kontaktonként (itt írtam erről bővebben), így ment vissza a korábbi, azóta meg még nem foglalkoztam vele, de beszámolok, ha feltettem.
-
gibdj
csendes tag
-
vince
őstag
Minden egyben megoldású lett a magisk a 22-es verziótól. Egy apk-t töltesz le, de ezt tudod telepíteni twrp alól is (én át szoktam nevezni zip-re, nem tudom, ez kell-e neki)
A 22-es kiadásnál írják: The Magisk app APK itself is a custom recovery flashable zip, just like MAGIC™🌈. Check out the updated installation guide for more info.
-
konczy3
senior tag
Nálam a frissítésnél állt 4,98%on vagy 3-4 percig, azt azt hittem annyi neki.
Más:
Always on display ertesitesek nálam megint rosszak mint talán az első MIUI 12-es frissítésnél.
Gmail, hívás, messenger jó de pl focis app nem pedig már mindenhol minden engedélyt megkapott. -
vince
őstag
Nekem rendben van, nem találkoztam hibával, bár nálam nem nagyon jött elő másnál előforduló probléma (rémlik valami hívás közbeni hangmizéria) sem. NFC fizetés kicsit lassabb, picivel többet gondolkozik, mielőtt ujjlenyomatot kér vagy sikeres fizetést jelez, de ezt leszámítva rendben van.
-
nagyra
tag
Természetesen Aliról
Nézz szét ennél az eladónál, hátha van neki redmihez is:
https://www.aliexpress.com/item/4001150394549.html -
törölt tag
Az aksi picit jobb, lett pár fícsőr, de ennyi. A gyáriakon kívül olyan 5, 10 alkalmazást használok, és így sem fluid. Darabos és akadni is tud rövid időre, el lehet vele lenni, de sokakat idegesítene a dolog, aki biztosra szeretne menni az várjon szvsz. Nem nagy dolgokra kell itt gondolni, mert nincs restart és működik minden mit használok, csak dadogós maga az Os is.
-
törölt tag
"Apropó: meg merjem kockáztatni vajon ezzel is a nem tiszta telepítést? ha lehet, nem raknák mindent vissza... Vince írta, hogy a decemberinél gond nélkül ment, de vajon ez még itt is igaz lehet?"
Nekem az elsővel is voltak gondok, amik maradtak a másodiknál is és még gyarapodtak is, ezért lett a 3. tiszta. Ez xiaomi együttható, ki tudhatja? Amúgy is
főverzióváltásnál ajánlott a format data, szvsz. -
aytukabozs
addikt
Persze nem akarom megmondani mit csinál, DE...!
Én vagy megvárnám a recovery cserével az időpontot amikor romolni akarok, vagy mégiscsak mentenék mielőtt bármit piszkálok ezen a telón.
Redmi note 4x-ről jövök, azon pl. nemvoltam ilyen óvatos, de az egy kezesbárány volt ehez a vashoz képes.Én most megint ott tartok hogy nincs működő rendszerem.
Hogy mi történt?
Megpróbáltam feltenni a legutolsó frissítést, és mivel a xiaomi.eu oldal maga is azt ajánlja hogy ne a teló frissitőjével csináljam, hanem bootoljak be számítógépről a TWRP-be, ezt tettem.
Volna.
Ugyanis már megint recovery helyett fastboot módba dob, és úgy tűnik megint csak az a megoldás marad, hogy visszaflasheljek egy gyári romot.
Az egyik próbálkozásnál ogyan újraindult a rendszer, de nem működött a FP szenzor, a zseblámpa sem, és olyan laggy volt a telefon, mint a franc.
Értem hogy vannak itt szerencsések akiknél működik a .eu rom, de én csak a bátraknak ajánlom addig amíg a gyári fastboot rom nem lesz maga is 11 alapú. -
aytukabozs
addikt
Mivel a sima OTA frissítés is képes elcseszni en bloc a telót, felelőtlenség lenne azt állítani hogy egy recovery flashelés biztosan nem okoz galibát.
Elméletben a legtöbb recoverynek működnie kellene flashelés nélkül, csak bebootolva is.
Én a helyedben csinálnék egy full mentést bármilyen próbálkozás előtt.
Ha jól értem még korábbi android verzió van neked fent akkor meg pláne utána néznék a dolognak.
Én pl. a TWRP mentést sem tudtam visszaállítani, most van kvázi egy szűz telefonom, meg egy ~20 gigás TWRP backupom amiből nem tudom hogy nyerjem ki az adatokatSajnálatos hogy ez a teló nem túl népszerű a fórumos varázslók körében, ide is elkéne egy olyan. Általában nem szoktam érteni amit mondanak, de kis utánaolvasás után mindig megoldódtak az ilyen problémáim a korábbi telefonjaimmal
btw a fastboot meg az adb az 2 külön dolog, no offense. -
vince
őstag
Volt már szó róla korábban, többen jeleztek fastbootba ragadt készüléket, kikerült egy felhívás is:
WARNING FOR Mi 9 SE: After Android 11 update reboot to recovery causes reboot to Fastboot mode - TWRP disappears after update. To do update, boot your TWRP from fastboot mode, flash ROM and reboot to system.
Nálam a linkelt twrp-vel semmi fennakadás nem volt. -
vince
őstag
A régi twrp jó, nem kell új. Nálam ujjlenyomat + minta van, ezzel megy szépen a fent lévő recovery (recovery-TWRP-3.3.2B-0301-XIAOMI9SE-CN-wzsx150). Elvileg a hivatalos twrp-vel is mennie kell, de azzal nem próbáltam.
Van egy pár új super wallpaper, VoLTE, VoWifi megy, ismét van VoLTE ikon, ami szerintem utoljára 9-es androidon volt.
-
vince
őstag
Felment, működik szépen.
Ami hibát jeleztek a fórumán és én is tapasztalom, az az, hogy az ujjlenyomat csak akkor működik, ha a képernyő be van kapcsolva, a másik az, hogy a control center akkor érhető el, ha a jobb felső sarokból húzok le. Ha csak simán jobbról, akkor az értesítések látszanak.
Twrp-t mindjárt kipróbálom... -
vince
őstag
Egyelőre én várok vele, többen is indítási és egyéb hibákat jeleztek, lásd pl. ezt.
szerk1: megoldotta végül
szerk2: másnak gond nélkül megy -
DavidQ
tag
Én ez alapján csináltam, minden rendben ment. Ami neked fontos ebből:
- Ha TWRP jelszót kér első indításkor, akkor add meg a képernyőzár feloldó mintád, vagy csak simán nyomj Cancel-t (data partíción lévő titkosítás miatt van, amit későbbi lépésben data partíció formázásával eltávolítunk)
4. TWRP recovery-ben válaszd "Keep Read Only" > Wipe > Swipe to Factory Reset (ez ugyanaz, mint Wipe: - Dalvik/ART Cache, - Data, - Cache)
5. TWRP recovery főmenü > Wipe > Format Data > írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról mindent gyalulva)
6. TWRP recovery főmenü > Reboot > Recovery
7. (opció 1) TWRP recovery főmenü > Másold fel előzőleg PC-n letöltött rom.zip-et a teló belső tároló (Internal Storage) gyökerébe > Install > ROM-ot kiválaszt: /sdcard... > Swipe to Confirm Flash -
-oli-
aktív tag
Őszintén....? Egy-két hónapog próbálgatta...aztán visszaköltözött a régi telójára(Mi A2 lite) pár hónapig...az meg más hülyeséget csinált...két hónapja megint vissza az Mi9SE, de már nagyon ba*sztat vele. Akkor gar? Sok reményt nem fűzők hozzá, ilyen hibajeleséget nehéz előidézni a szervízben szertintem. Ha egyáltalán szervizelik, vagy csak ülnek rajta két hétig...esetleg bekapcsolják, de akkor persze lehet vele telefonálni. Ja, persze rakjam vissza gyáriba. 10 éve nem volt garis telefonom, pedig párat elkoptattam már. Legszívesebben kidobnám...
Frissítés minidig ami jön rá...jobb nem lett a Miui 11 óte sem.
-
Scarletiel
senior tag
És ezt a rootolás dolgot el tudod vagy el tudja nekem valaki lépésről lépésre magyarázni? Nem vagyok analfabéta, a képeken (ami mentve van google drive-ba) és a simen lévő telefonszámokon kívül nincs is semmi amire szükségem lenne a telefonról. Minden más app letölthető újra számomra
-
szanozs
aktív tag
Érdekes, nekem fel volt külön telepítve az apk. Majd leszedtem és nem volt a rendszer alkalmazás között. Utána felraktam a legfrissebb 20.7.16 és azután sem lett AA. (Előtte a 20.7.9 volt fent.) Igazabol azért kezdtem el vele szórakozni mert nem működött a hang alapú keresés. Az asszony global stabilon van, azon pedig működik. Lehet kellene csinálni egy tiszta telepítést és nem kellene vissza raknom az apkból?
-
hudyfiu
senior tag
-
sxxorp
őstag
Az elején az egyik tanácsom volt, hogy főleg ilyen nem túl nagy méretű akkunál nem kell gyorstöltést erőltetni ;) Nekem a bő 1 év alatt egyszer volt, mert siettem, amúgy az USB-nél nem sokkal acélosabb régi töltőkkel tolom (800mA). Nem feltétlenül az üzemidőt javítja, bár lehet, hogy ezért sem tudtak mókolással többet kicsiholni, hanem az élettartamot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Death Stranding (PC)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest