Amazfit Bip - követ-kezetes

Az Amazfit Bip különleges képessége, hogy GPS alapú helymeghatározásra alkalmas, ráadásul kiválóan, egy egészen szolid árkategóriában.

Külső, kialakítás

Az Amazfit Cor viszonylag egyszerű, de remekül használható, igazán minőségi kivitelezésű aktivitáskövetőnek bizonyult, nélkülözi viszont a helymeghatározást. A szabadtéri, helyváltoztatáson alapuló sportokhoz viszont itt van az Amazfit Bip, ami hasonlóan pozitív benyomást tett ránk, mint a mindössze pulzusmérővel felszerelt, kisebb méretű Cor. Bár, a kialakítás itt kevésbé prémium, már nem mintha vacak lenne, csak nincs benne fém. Cserébe tényleg nagyon könnyű, van mindig aktív megjelenítő, a szenzoros felszereltség pedig egészen kiváló.


[+]

Az EuStocktól zsákmányolt pakk olyan, mint mindig, visszafogott, minőségi, letisztult és elegáns, a megszokott, ezüstösen csillogó Amazfit logóval és felirattal. Az óra a vastag karton térelválasztón ül, alatta pedig külön dobozkában kapott helyet az integrált microUSB kábellel felszerelt töltődokkoló. Az óra álló tájolással, kizárólag egy irányban csatlakoztatható, amit a töltő óratestre formázott kialakítása egyértelművé is tesz. A műanyag bigyó kellemes, matt, enyhén gumis tapintású, a talpakon csúszásgátló rátétekkel. Az óra egyébként dokkolt állapotban is teljes funkcionalitással használható.


[+]

Az óratest kizárólag műanyagból épül fel, esetünkben kheki színben, mert kikönyörögtem az outfitemhez passzoló modellt, az Eustock pedig volt olyan empatikus és azzal együtt is odaadta, hogy a termék csak feketében, fehérben és narancs színben elérhető. A lekerekített sarkokkal bíró négyzetes készülék kissé Pebble-szerű, oldalt egy darab, korona-jellegű gombbal. Tekerni viszont nem lehet, nyomni, és nyomva tartani viszont igen. A kikapcsoláshoz azonban a beállításokba kell fáradni, a gomb nem arra való.


[+]

A 2.5D kialakítású Gorilla Glass 3-mal védett üveg mögötti színes, 1,28 hüvelykes LCD panel transzflektív, ami a folyadékkristályos üveg mögötti részlegesen fényvisszaverő fólia révén visszatükrözi a nagyobb intenzitású környezeti fényt. Ami egyébként működik, a panel kültéren is kiválóan látható, az öt fokozatban manuálisan állítható fényerő meg amúgy is rendben van. Viszont nem valami kontrasztos, cserébe a betekintési szögek kimagaslóan jók. Márkajelzés amúgy csak a kijelző alatti, viszonylag vastag holttérre jutott, de igen szerény formában.


[+]

A 176 x 176 felbontású megjelenítő mindig aktív, így az óralap és az azon megjelenített információk a kijelző ébresztése nélkül is láthatóak, az érintőpanel pedig az óratest oldalán található gomb megnyomásával aktiválható. Ilyenkor egy animáció jelzi, hogy lehet tapicskolni. Egyébként akkor is passzív, ha a háttérvilágítás bekapcsol kézmozdulatra. Kivéve, ha értesítés jön, mert annak teljes szövegét görgetéssel el tudjuk olvasni. A termékoldalon feltüntetett ujjlenyomat elleni bevonat egészen hatásos, igen nehéz zavaróra maszatolni az üveget.

Még lehetne húzni rajta egy keveset.
Még lehetne húzni rajta egy keveset. [+]

A 20 milliméteres, sztenderd szélességű, szilikon óraszíj tetszés szerint cserélhető, bár a műanyag testhez valóban a gyárilag mellékelt megoldás illik a legjobban. A zárszerkezet is hagyományos, a szíjbujtató színe pedig megegyezik az óra színével, ami most ugye kheki. A szíjat minimális viselési mérete körülbelül 100 milliméter, illetve 220 milliméter az utolsó lyukig a zárszerkezettől. Sajnos a készüléktest pontos méreteit ezúttal sem közölte a gyártó, de 12 cm-es csuklón, női kézen is korrektül mutat, a tömege pedig szinte elhanyagolható, mindössze 31 gramm mindennel együtt.

Oda rejtették az IP68-as minősítésre vonatkozó megkötéseket.
Oda rejtették az IP68-as minősítésre vonatkozó megkötéseket. [+]

A termékoldalon ugyan szerepel az IP68-as minősítés, a gyártó ugyanakkor nem specifikál a garanciára vonatkozó korlátozásokat. Látszólag. Ugyanis a töltődokkoló dobozának belső oldalán kialakított zsebbe rejtett kezelési útmutatóban egyértelműen jelzi, hogy a készülékben sem fürdeni, sem úszni nem szabad. Sós vízben meg pláne nem. A unibody készüléktest hátoldala nem különösebben érdekes, természetesen van rajta két réz töltőcsatlakozó, szabványjelzetek és egy PPG (fotopletizmografikus) pulzusszenzor.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Amazfit Cor - corszerű

    Az Amazfit Cort a Huami fejlesztette a Xiaomi számára mint a Mi Band 2 utódja. A képességek fejlődtek, a kijelző színes, minden más maradt, ami jó, mert az elődmodell is eleve az volt.

Hirdetés