- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
-
Osi222
tag
válasz
Bl.Gyo. #6198 üzenetére
Én azért ezt a cikket fenntartásokkal kezelném. Persze a megemelkedett hőleadás soha nem tesz jót az akksinak, de pont ezt kontrolálja az elketronika.
Bővebbet angolul itt lehet olvasni a témakörről.
És egy fontos statement:
Here's what Qualcomm had to say on the subject when we asked them:
Quick Charge 2.0 does not change the way battery charging takes place today. The level of the current going into the battery is controlled by the OEM and depends on battery capacity, battery type and other factors. Quick Charge 2.0 allows device manufacturers to achieve the full rated capability of the batteries they choose while still meeting the performance and safety standards set by the battery manufacturer. With Quick Charge 2.0, the life of large-format batteries (2000mAh and above) will be in line with that of smaller format batteries charging from traditional USB chargers.
-
Bl.Gyo.
őstag
Lehetöségem van használni a gyorstöltöjét a mi4c-nek, ennek fejében olvasgatok a neten a gyorstöltésröl ITT:
"Alapesetben egy készüléknél 1,5-2 év után észlelhető, hogy már kevesebb ideig bírja, a sorozatban gyorsan töltött mobiloknál viszont ez az idő akár 1 év után is jelentkezhet.
A javaslatunk az, hogy a telefont ha lehet, ne töltsük gyorstöltővel – a készülékek többségnél le is tilthatjuk ezt a funkciót. Érdemes ezt megtenni, és csak akkor visszakapcsolni, ha tényleg nagyon időszűkében vagyunk. Sokkal jobban járunk már egy 5 voltos, 2 amperes töltővel is!"
Jelen esetben is a gyorssal töltöm, de ezután visszatérek a 5V 2A-eshez, azt csak akkor használom a gyorsat, ha sietek/nincs sok idöm. Szerencsére max 5 alkalommal töltöttem eddig gyorssal.
Csak érdekességként osztottam ezt meg.
[ Szerkesztve ]
-
gaster
csendes tag
Sziasztok!
A Light Flow alkalmazás működik a telefonon root nélkül? Neten talán mintha azt olvastam volna, hogy nem, és én sem tudom beállítani, hogy működjön. Tud valaki erről valamit? -
g_g_g
őstag
válasz
Mercutio_ #6190 üzenetére
Nem fogja a jelenlegi állapotot megtartani, újra kell csinálnod Nova-ban.
Egyébként korábban én is Nova-t használtam és volt pár dolog ami hiányzott a MIUI felületből, többek között a folyamatos asztal görgetés, de megszoktam így és azt kell mondjam nem is hiányzik már ez a funkció.
(#6192) ******
Ez gyors volt, üdv újra közöttünk
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ha minden jól megy megint lessz ma egy mi4c 3/32-es telefonom
Elegem van néány nap alatt az iphoneból,alig várom hogy megint a kezembe foghassam
-
Mercutio_
félisten
Próbálok amiből lehet a gyárit használni, de így lehet feldobom az ingyenes nova lauchert
Ez esetben milyen funkciókról kellene lemondanom, illetve mindent újra ki kellene pakolnom az asztalra, gyűjtő mappákat létrehozni, vagy a mostani állapotot meghagyja a Nova?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
darvinya
titán
válasz
Mercutio_ #6185 üzenetére
ne álljanak meg a 2 szélén, hanem körbe menjenek
de olyat se látok mint a rendes lauchereknél, hogy mefadhatnám 1 képernyőn hány sor és oszlop lehet.
Ilyennel eddig én sem találkoztam alap Launcher-nél.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Mercutio_
félisten
Skacok, biztos én vagyok a béna, de nem találom hol lehet 8.1.3.0 alatt beállítani, hogy az asztal lapjai ne álljanak meg a 2 szélén, hanem körbe menjenek
de olyat se látok mint a rendes lauchereknél, hogy mefadhatnám 1 képernyőn hány sor és oszlop lehet.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Martine
tag
Nem vagyok szaki de ez lehet segíthet a b20 feloldásában:
https://forum.xda-developers.com/mi-note-pro/general/how-to-unlock-lte-frequency-bands-mi-t3215880[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Mi fiókodból igényeld a készülék hozzárendelést, mert tulajdon váltás történt.
Honlapon tudod megtenni.Mercutio_
Telo, plusz szám(ha megadtad), egyéb.
Ha lopásgátló is be van kapcsolva, akkor még fw számához is kötődik.[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
MI acc telóhoz kötött, nem moblszámhoz?
És ha előző tulaj már nem emlékszik a passwordre?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Ayg0
senior tag
-
-
darvinya
titán
válasz
katalin888 #6167 üzenetére
Mert ez 3/32-es és nem 2/16-os.
-
katalin888
aktív tag
Itthon olcsóbb már a Mi 4C mint Kínában, hogy lehet? A szomszédból pedig 35ezerért is be lehet szerezni!
[ Szerkesztve ]
-
Ayg0
senior tag
Sziaszok!
Magyar dev ROM-ról frissítettem a legfrissebb, stabil globalra (bár ne tettem volna), de csak elb@#*ta a készüléket. (nem lehet se telefonálni, se SMS-ezni és még sorolhatnám...)
Letöltöttem a gyártó oldaláról a bootloader nyitót, beléptem elindítottam a programot, beléptem a MI accountommal, teló Fastboot módba, csatlakoztattam a laptophoz, és az alábbi hibaüzenetet dobja:Ötlet valakinek?
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
Disque
aktív tag
válasz
darvinya #6160 üzenetére
Our ROMs features (Whats not in Global):
...
Added charging sound switch
...
Minden heti fejlesztői rom topikjának első hozzászólása végén ott vannak felsorolva a különbségek a global romhoz képest.Egyébként a 6.10.27 romtól van ez az opció.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ki lehet kapcsolni a töltő fel- ill lecsatlakoztatásának értesítési hangjait? Kerestem, de nem találtam. Köszi.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
#63534592 #6149 üzenetére
Amúgy miért váltál meg töle?
Tulajdonképpen a Mi5 nem jön be nekem, mert túl nagy (nekem csakis a min 4.5" - max 5"-ig), meg nem tetszik az a gomb alul, tiszta samsung koppintás; Na ott elis taknyolt a Mi5 nálam. Nézegettem a mostani modelleket, vannak sokkal jobbak, pofásabbak, de gondolom az áruk is megvan. Mindenesetre én maradok a Mi4c-nél amig müködik. De nekem is a kövi telóm majd xiaomi lesz, remélem nem hagynak fel a telefon gyártással addigra. Barátnöm telója egy iPhone 6s Plusz, és mind kettöt használva a sajátom jobban bejött... Pedig ilyenkor jön elö az hogy: a szomszéd füje mindíg zöldebb. Ezesetben nem volt az!
-
törölt tag
válasz
Bl.Gyo. #6146 üzenetére
A mi5 is megfordult a fejemben,sokáig gondolkodtam is,ha nem jön össze a mi mix,akkor lehet hogy mi5 lessz,az biztos hogy xiaomit veszek semmi mást.Nekem nagyon bejött,szuper telefonokat csinálnak,a xiaomi után az iphone vicc kategória,főleg a zenei része,ahogy szól a xiaomi után az elfogadhatatlan.
Na ezért biztos kapok,de ez a személyes véleményem
-
bibliator
aktív tag
Sziasztok!
Mi az a com.quicinc.cne.CNEService?
Minden telefon indításnál engedélyt kér. Persze engedélyt nem adok 😃. CM resurection remixem van 7.1-es android van fenn.Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
Gargo96 #6141 üzenetére
A 8.0.5.0 mindenkinek jól müködött, próbáld ki azt elöször. De az újabbakba sincs sok változás, mindegyik 5.1.1-es androidon alapul, ugyan úgy néz ki stb.
Innen letölheted: MIUI 8.0.5.0 by xiaomi.eu
TWRP-böl kell installálni, a szokásos wipe-okkal utána!
[ Szerkesztve ]
-
Gargo96
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném felrakni a telefonomra miui8-t, jelenleg 7es van rajta.
Abban kérnék segítséget hogy melyiket érdemes felrakni hétköznapi használatra.
Olvastam a fórum leírásban, de sok fajta van és nem tudom melyik ami stabil, és érdemes felrakni.
5s droid van a telefonon és eustockról vettem,Köszönöm a segítséget.
-
darvinya
titán
válasz
mindthecrap #6136 üzenetére
Nekem csak ezek jutnak ennél eszembe:
-rossz az aksi, mert terheléskor(kamera app-ban be van kapcsolva helymeghatározás is) elveszíti töltetségét
-töltő elektronika hibás, ami terheléskor leold
-hirtelen melegedési opció be van kapcsolva, ahol nem csak figyelmeztetés van beállítva[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
mindthecrap #6136 üzenetére
szerintem az akkud lehet hogy cellazárlatos
-
mindthecrap
aktív tag
sziasztok, próbáltam visszakeresni kulcsszó alapján de nem találtam semmit: a gondom, hogy ha kint vagyunk hidegben, a kamera megnyitására a legváratlanabb pillanatokban kiírja hogy akku lemerült és kikapcsol, úgy, hogy vissza sem lehet kapcsolni amíg nem kapott 10 perc töltést legalább. de ezt úgy kell elképzelni, hogy ilyen 46 meg 39%-os töltöttségnél, és ha bedugom a töltőt, akkor is ennyi százaléktól kezd tölteni. más is tapasztalt ilyet?
minden mással teljesen le lehet meríteni a telót 4-5 százalékig, kizárólag a kamerával csinálja ezt (bárhol, tehát Messengerben vagy third party appokkal is), és csak télen. tavaly márciusban kezdte amikor a Tátrában voltunk, utána fél évig soha, és most télen megint.
olyan cérna vagyok, akit anyám százszor tűvé tett
-
DG790401
tag
Jelenleg mire érdemes cserélni a miuihu fejlesztőit hogy a sot és az akkuidő javuljon
-
törölt tag
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
#64315648 #6131 üzenetére
Területfüggő. Én 4G-vel egyedül Siófokon találkoztam, de az odavezető úton E és H, H+ volt.
Nálunk vidéken B20-al sugároz a Voda. Szóval marad a H+, de nekem ez is megfelel, viszont, ha májusban lejár a hűség, tuti, hogy megyek máshova, mert ezerszer jobb konstrukciókat találni, mint ez a 2 éve kötött szar, és hát nem vodán belül találtam meg az álom csomagot. -
cs1rk3
tag
Joestét mától énis mi4c tulaj lettem
még tesztelgetem a telefont eddig inkább a kamera fronton de látom hogy a régi lumia 925 kamerája van annyira jo mint a mi4c-nek
-
shun
csendes tag
TS AOSPA ROM-nál ezek mit jelentenek?
Based on marshmallow-caf branch.
Proprietary blobs are from miui stable V8.0.4.0 version.
Baseband update from miui V7.5.4.0,Köszi.
-
Bl.Gyo.
őstag
Mi4c, 2/16, 85 ezerért: [link]
Nem semmi
! EUstock-on 45-ért vettem.
Egyébként az egyik legjobb telefon amit valaha vettem. Volt jópár telefon a birtokomban és eddig 2 havonta cserélgettem öket mert mindegyikben volt valami olyan gond/hiányosság amit nem fogadtam el. a Mi4c az elsö telefon aminél eszembe nem jut más telefon után nézni!! Örülök hogy rátaláltam!
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
yusukee #6115 üzenetére
Mennyit ad le a teló USB-je? Annyit mint egy sima PC-s 2.0-ás usb (5V 500mA)?
Amúgy tsabeekaa-nak müködik a 32-es is...
Az jutott eszembe, hogy lehet tényleg a tápellátás a baj, és különbözö gyártók OTG kábeleinek/adaptereineky más-más a fogyasztása, vagy nem adják le a megfelelö tápot az USB-n. Ha jól tudom ezeknek az OTG adaptereknek is van elektronikájuk/chipjük ami még felvesz tápot a telóból.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
Nem az lehet nálatok a baj, hogy túl sokat fogyaszt a pendrive? Nekem akkor csinálta ezt, amikor hordozható usb-s hdd-t dugtam rá, amit nem tudott ellátni elegendő táppal.
-
tsabeekaa
aktív tag
Sziasztok!
Fentebb linkeltem, egy otg-t, és egy átalakítót, amibe a micro usb-s otg-t, adatkábelt, stb, lehet csatlakoztatni.
Most kipróbáltam mindkettőt 1,2,4,8,16,32 gb-os pendrive-okkal(van közöttük ledes is). Mindegyikkel azonnal működik mindkettő. Tehát a 32gb nem lehet gond. A régi mp3 lejátszó is......
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom volt e már, de ma kijött a xiaomi.eu-n a 7.0 android a telóra.
-
Bl.Gyo.
őstag
Megtaláltam az ösrégi 512MB-os mp3 lejátszómat, ami ugye flash tárolóként is üzemel. Rádugtam a telóra, és megjelent rendesen méretekkel a total kommanderbe, tudtam böngészni benne stb.
mp3 lejátszónál megjelent hogy: USB 3.8MB / 481MB
32GB-os pendrive-nál meg: USB 0/0Szerintem nem tudja kezelni a 32-eset...
-
Kikoma
csendes tag
Igazatok volt szenzor a fólia maitt vacakolt. Ha leveszem akkor nem csinálja. Közben meg is jótt az üvegfólia, valahogy rá kellene varázsolni.
Tegnap a telefonon wifizés közben arra lettem figyelmes, hogy inkognitólappal tud működni, hogy az egyiken zenét hallgatok a másikon nézelődök. Vagy kilépek a böngészéből és hattérbe megy. Viszont ha csak kiválasztok egy zeneszámot vagy saját listát indítok el a youtube-on nem ugrik automatikusan a következő zeneszámra. Mindig bele kell ugrani és már tölti is. Ezt hogy lehetne beállítani, hogy automatikusan ugrás nélkül csinálja, mint itt a pc-n vagy laptopon. Ötletek?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ma Visszafogott méretben erőteljes okostelefon: erre vágynak nagyon sokan, a piac mégis szűkös. A Xiaomi most korrekt eszközt tudott használható méretű házba préselni.
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Tudományos Pandémia Klub
- Játékba csomagolt malware 85 GB-ban
- Elektromos autók - motorok
- Azonnali processzoros kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest