- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcfly82
tag
válasz
yusukee #9212 üzenetére
Sziasztok! Tegnap feltettem az új AICP-t, ami már 8-as (egész pontosan 8.1-es) Android. Eddig nagyon pozitívak a tapasztalataim. Boot idő pár másodperc (nem mintha számítana, pár hetente szoktam újraindítani a telót). Gyors, szaggatásmentes. Az akksi idő kb ugyanolyan, mint a 7.1 esetén volt.
Kicsit jobban érzem.a teló teljesítményét, bár ugye tiszta telepítéssel tettem föl, lehet az is segített, hogy ezzel kipucoltam a telót.
A lényeg, hogy jó, aki jó romot keres, ezt is vegye számításba.
Ja, és nem mellesleg, felment a régi Lollipop bootloaderre, nem zárta a telót. -
Gonz0
tag
válasz
yusukee #9134 üzenetére
Azért említeni lehetne a b20-at, az ujjlenyomat olvasót és az sd kártyát is.. Kamerája kb. ugyanolyan képeket csinál. A cpu és gpu is kb a 4c teljesítményét hozza. NFC nagyon hiányzik belőle. A stock android viszont nagyon más mint a miui. Van akinél ez előny van akinél hátrány.
“I can’t see an end. I have no control and I don’t think there’s any escape - I don’t even have a home anymore. It’s time for a new keyboard.”
-
válasz
yusukee #8774 üzenetére
Pofon egyszeru az akksi csere , a hetlap korommel s leszedheto ovatosan , mamd kb 10 csavar kitekerese , a belso burkolat leszedese ,az akksi csatlakozot lehuzod az alaplaprol , hajszaritoval egy kis melegites es a ketoldalas ragaszto foíianal fogva kiemeled az akkumulatort [szetszedos video ] .
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
válasz
yusukee #7708 üzenetére
Hát én feladom. A leírt összes lehetséges recovery felrakást kipróbáltam, de nem jó. Vagy kiírja, hogy telepítés kész vagy valamit kiír, de olyan gyorsan be is zárja, hogy nem tudom elolvasni. Persze Recovery-be nem indul újra se így, se úgy.
Egyelőre marad így. Remélem egyszer kiadnak hozzá valami olyan szoftvert vagy telepítési módot, amivel én is meg tudom csinálni, mert a jelenlegi módok egyike sem jó.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
jety91
őstag
válasz
yusukee #7619 üzenetére
Na hogy egy kis rend legyen a fejekben:
MIUI:
- Android 5.1: Erre épülnek a régebbi CM ROM-ok, illetve a TWRP is erre van optimalizálva (3.0.2.0-ig)
- Android 7.0: Új android főverzió miatt új bootloader (és kernel) is jött (ez miatt kell a nyitási procedúra is, mivel ezt is frissíti a telepítő és ez miatt lesz lezárva újra ha eddig nyitva volt), TWRP-ből a 3.0.2.0-esnél nagyobb ami megfelelően fog menni vele.AOSP ROM-ok (CM13, CM14, LinageOS, XOSP, AICP, stb...):
Ezek mind az Android 5.1-es bootloaderrel működnek, tehát ha a 7.0-ás van a telefonodon, akkor nem fognak bebootolni. 3.0.2.0-es TWRP-vel fognak megfelelően működni, bár lehet hogy az újjal is, ezt nem próbáltam.Az AICP ezek közül a kivétel, mert van hozzá egy tesztverzió ami az új bootloaderre épül, de én nem ajánlom az ezzel való kísérletezést.
Öszzefoglalva:
- Ha valaki vissza akar térni az 5.1-es alapú MIUI-ra 7.0-ásról, akkor mindenképp újra kell flashelnie a régi bootloadert és kernelt. Ennek a legegyszerűbb módja ahogy te is írtad az MiFlash-el felrakni egy 5.1-es ROM-ot, ami mindent megcsinál.AOSP ROM-okhoz van külön flashelhető 5.1-es kernel [link], illetve Magisk framework is [link]. Hogy ez a módszer működik MIUI-nál is, azt passzolom. Elméleti szinten nem különbözhet a kernel, tehát elvileg jónak kell ennek is lennie.
[ Szerkesztve ]
-
galbi1972
tag
válasz
yusukee #7599 üzenetére
Én is ugyan abban a dalban vagyok amiben Te voltál....Elküldenéd azt a TWRP.img-t amit Te raktál fel, mert én már próbáltam így is úgy is egy párat de semmi. Mind (MultiTool / parancssor) az írja hogy minden ok de még sem indul el TWRP módban. Bootloder nyitva ellenőrizve!
Koszi!Galbács Csaba
-
30z.Samu
félisten
válasz
yusukee #7614 üzenetére
Ezt Velem is játszotta, a legfrissebb 5.1 nem volt hajlandó elindulni..utána fogtam magam, leszedtem ugyanazt a ROM-ot, amit még decemberben tettem fel rá. Azzal megy hibátlanul.
Szerk.: Nekem nem megy le 50%-ot 1 óra alatt a Youtube miatt...ott akkor valami nem kerek.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
ZCoyote
őstag
válasz
yusukee #7247 üzenetére
Igen.
Még egy világszám: Ugye felraktam egy N-es fejlesztői romot. Most neki ültem, hogy unlockoljam a telefont. A MI Unlockere azt mondta, hogy nincs szükség unlockolásra. Mondom mi van??
A MIUIHU MultiToollal megnézem, azt írja, hogy a bootloader nyitva!Most akkor telepítés után nem zárta vissza a rom a bootloadert?
Esküszöm, hogy nem értek már semmit
Romani ite domum.
-
Disque
aktív tag
válasz
yusukee #7107 üzenetére
Elvileg lehet, legalábbis pár hónapja még lehetett.
Unlock bootloader[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
yusukee #6115 üzenetére
Mennyit ad le a teló USB-je? Annyit mint egy sima PC-s 2.0-ás usb (5V 500mA)?
Amúgy tsabeekaa-nak müködik a 32-es is...
Az jutott eszembe, hogy lehet tényleg a tápellátás a baj, és különbözö gyártók OTG kábeleinek/adaptereineky más-más a fogyasztása, vagy nem adják le a megfelelö tápot az USB-n. Ha jól tudom ezeknek az OTG adaptereknek is van elektronikájuk/chipjük ami még felvesz tápot a telóból.
[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz
yusukee #5125 üzenetére
Play áruház Weather Mate(M8).
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
grafnet
veterán
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
yusukee #3872 üzenetére
Hát pontosabb mint a Doogee X5-öm volt, söt úgy vettem észre hogy eddig hiba nélkül érzékel oda ahova megérintem (az én készülékemen, de lehet vannak touchpanel hibás példányok is), nincs panaszom. Irogatok messengeren is sokat, egyszer nem érzékelte félre. Futtattam egy touchscreen tesztet is, végig húztam az ujjam a képernyön mindenhol, pontosan ott húzta a csikot ahol az ujjam érintette a képernyöt. De majd akkor figyelem még...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma Visszafogott méretben erőteljes okostelefon: erre vágynak nagyon sokan, a piac mégis szűkös. A Xiaomi most korrekt eszközt tudott használható méretű házba préselni.
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Autós topik
- UHD filmek lejátszása
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Dell notebook topic
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok