Hirdetés

Xiaomi Mi 4c - színes regényhős

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Manapság már teljesen természetesnek vesszük, hogy a kínai Xiaomi mennyire erős szereplője a mobilpiacnak, de ne feledjük, hogy a legelső telefonjukat alig több, mint 4 éve mutatták be. Ez idő alatt folyamatosan csiszolgatták a MIUI-t, döbbenetesen jó ár/érték arányú mobilokkal árasztották el a piacot és számos szolgáltatást építettek a telefonjaik köré. Egy ideje náluk dolgozik a Google és az Android egyik korábbi kulcsfigurája, Hugo Barra, a cég pedig jelenleg elsősorban arra törekszik, hogy még több piacot tudjanak még több telefonnal és kiegészítővel elárasztani. Kína meghódítása után Indiát látták következő célpontnak, ez pedig nem véletlen, hiszen a világ harmadik legnagyobb mobilpiacát tudja magáénak a hatalmas területen fekvő, igen sűrűn lakott ország.

Xiaomi Mi 4c kézben tartva
[+]

Az Mi 4c híre szeptemberben robbant be, nemcsak a kiváló árazása miatt keltette fel a figyelmet, hanem a méretei miatt is, hiszen a manapság divatos, már-már kezelhetetlen dimenziókkal rendelkező phabletek után végre egy kompaktabb eszközről számolhattunk be, amiben papíron gyakorlatilag minden megvan, ami egy csúcsmodellhez szükséges. Az LG G4-ből megismert Snapdragon 808 kimondottan szerencsés választásnak tűnt, de a villámgyors, PDAF-autofókusszal és dupla ledes villanóval megtámogatott 13 megapixeles kamera is jól hangzott. Szerencsére nem sokkal a megjelenés után máris felajánlotta az egyik kedves olvasónk a készüléket, ezzel az ajánlattal pedig mindenképpen élnünk kellett, azt viszont sajnos nem tudjuk megmondani, hogy itthon milyen áron várható, illetve egyáltalán forgalmazásra kerül-e az eszköz.

Az Xiaomi Mi 4c doboza
[+]

Meglepődve tapasztaltuk, hogy a mobil nem a gyártótól jól megszokott, natúr színű kartondobozban, hanem egy fényes, narancssárga felületű csomagolásban kaptuk meg a kütyüt, de a lényeg a beltartalom, az biztos, hogy a legnagyobb extra benne a mobil, hiszen ezen kívül csak egy SIM tűt, egy töltőfejet és egy USB Type-C kábelt találtunk, még a beígért microUSB -> USB Type-C adapter sem került hozzánk, fülhallgatóról pedig nem is álmodhatunk, a Xiaomi politikája továbbra is az, hogy ha valakinek headset kell, akkor rendelkezésére áll egy teljes Piston-paletta, mindenki kiválaszthatja a legszimpatikusabbat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés