- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hivatalos videón is karcsú a Find N5
- Saját chipekkel enyhít NVIDIA-függőségén az OpenAI
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
Disque
aktív tag
-
Disque
aktív tag
válasz attika11 #9652 üzenetére
Elvileg az oroszok ezt megoldották [link], ezt olvasd végig figyelmesen, de EDL mód kell hozzá, ami kis ügyességgel szintén kivitelezhető.
Ha mégsem akkor a nemhivatalos bootloader nyitás és ha miui kell, akkor keress vissza a régebbi romok között a xiaomi.eu -n ami még nem zárja a bootloadert, vagy ha zárja is azon az android verzión van amivel nyitod a bootloadert, vagy tegyél fel valami custom romot, elvileg azok is jók, én mondjuk soha nem próbáltam. -
Disque
aktív tag
válasz attika11 #9647 üzenetére
A megoldás feltenni az eredeti kínai romot, hivatalosan kérni a bootloader nyitását, majd ha nyitott a bootloader, twrp és úgy az EU rom.
A TWRP-ből telepített EU rom azért nem indul el, mert ott már főverzió váltás volt, kéne neki egy wipe data, de mivel nincs recovery ezért ez esélytelen.
Az MI4C-nél vannak amúgy csak gondok az ilyenekkel, a többi telót nem lehet nemhivatalosan kinyitni, ott aki romolni akar kinyitja a bootloadert mert máshogy nem lehet.
Ráadásul nem is olyan bonyolult, csak várni kell pár napot. -
Disque
aktív tag
válasz csodavas #9428 üzenetére
Ezek szerint EDL módba nem tudsz belépni.
Elvileg Deep flash cable-el be lehet lépni EDL módba, van egy leírás hogy lehet csinálni, de csak saját felelősségre, MI5S-el működött, 4C-vel nem próbáltam. -
Disque
aktív tag
válasz csodavas #9425 üzenetére
Ha jól emlékszem a MI PC suite ilyen esetben még fel tudja rá tenni a legújabb romot, egy próbát megér.
-
Disque
aktív tag
-
Disque
aktív tag
válasz Klaymen #9307 üzenetére
Lehet azóta változott a bootloader nyitás, de kb 1 éve egy MI5S-el volt hasonló problémám, ott a kínai rom felrakása oldotta meg, ezt kéne egyébként látnod.
Zárt bootloaderre nem tudsz twrp-t tenni ne is próbáld, pont azért zárják le. -
Disque
aktív tag
válasz Klaymen #9303 üzenetére
A bootloader nyitás előtt ellenőrizd le, hogy a beállítások - rendszer - fejlesztői lehetőségekben a MI unlock status -nál hozzá van-e adva az eszközöd a MI fiókhoz. Illetve természetsen MI fióknak is kell lenni a telefonon.
A xiaomi.eu-s romokon jó a bootloadernél a kép[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz trialboj #9238 üzenetére
Nem egyszerűbb USB-C OTG kábel-t venni? Azzal tuti működik.
-
Disque
aktív tag
TWRP-ben be lehet mount-olni a belső tárhelyet, és oda fel tudod másolni a telepítőt, ha mindent letöröltél akkor is.
De ha tiszta rendszert szeretnél, én úgy csinálnám, hogy előbb a china dev romot tenném fel fastboot módban flash_all.bat opcióval, és arra tenném rá a xiaomi,eu, vagy miui.hu romot. -
Disque
aktív tag
válasz Petyb00 #8325 üzenetére
Már kb január óta így működik a rendszer, amióta elkezdték a 7.0-ás romokat kiadni, hogy ha gond van lehessen factory resetelni. Többször is leírtam, hogy a bootloader nyitás nem nagy szám, ráadásul előre is lehet kérni engedélyt rá, mégis mindenki fél tőle, pedig nem bonyolultabb mint egy romot telepíteni.
-
Disque
aktív tag
Feltette már valaki a MIUI9-et? Van osztott képernyős mód.
Elsőre működik rendesen. -
Disque
aktív tag
válasz janakbacsi #8293 üzenetére
Akkor már csak azt kellene tudni, melyik TWRP-t próbáltad feltenni.
Ez elvileg a hozzávaló próbáld meg. -
Disque
aktív tag
válasz janakbacsi #8289 üzenetére
Szerintem zárt a bootloader, ki kell nyitni, és mehet a TWRP.
Esetleg ha megosztanád velünk a rom verzióját is az is segíthet. -
Disque
aktív tag
Valószínűleg az a baj, hogy a dev rom már az új bootloadert tartalmazza, míg a xiaomi.eu-s még a régi bootloaderes.
Úgy érdemes csinálni, ha már úgyis megy a fastbootból való telepítés, hogy azt a verziót feltenni a kínai romból is amit utána a xiaomi.eu-s rom lesz.
Itt megtalálod[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz trialboj #8072 üzenetére
Erre a legjobb módszer a zárt bootloader és miui fiók.
Zárt bootloader esetén működik a helymeghatározás, le tudod tiltani a telefont, tudsz rajta factory resetet csinálni, persze csak akkor ha a telefon csatlakozik az internetre.
Viszont aki ellopta nem tudja használni a telefont, mert sim csere esetén kéri a miui acc jelszavát.
Sajnos, vagy szerencsére, ez nézőpont kérdése, az MI4C-nek még van nyitott bootloaderes rom verziója így azt EDL módban felflashelve feltehető rá valamilyen alternativ rom pl: CM ami nem kér sim csere után jelszót.
MI5 esetén nincs ilyen, így arra csak zárt bootloader-ü rom tehető, amíg nem nyitod a bootloadert, ami szintén a miui fiókodhoz van kötve nincs lehetőség alternatív rom használatára.
Nyitott bootloader esetén a külsős programok semmit nem érnek egy egyszerű factory reset is megöli őket.[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
-
Disque
aktív tag
válasz galbi1972 #7919 üzenetére
Én a helyedben feltenném a legújabb china stable romot, majd arra rátenném ugyanazt a [8.2.3.0.NXKCNEC] verziószámú xiaomi.eu-s romot.
Nem jó variálni összevissza mindenféle rendszereket, mi régen mindig fastboot rom telepítéssel kezdtük a visszaállást MIUI-ra, csak aztán jött a zárt bootloader és azóta mindenkinek bootloader nyitási allergiája lett, pedig nem olyan bonyolult a nyitás, és ha már nyitva van, és nem jelölöd be a zárást, nem fogja visszazárni.[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
Az zárja a bootloadert ha 5.1-es romról frissítetted.
Itt tudod kérni a bootloader nyitását
Itt van hozzá TWRP
Fastboot módban kell telepítenifastboot flash recovery twrp.img
fastboot boot twrp.img -
Disque
aktív tag
válasz galbi1972 #7568 üzenetére
6.0-ás rom nincs. A 7.0-ás zárja a bootloadert de max 1 nap alatt megjön a nyitási engedély amit ráadásul előre is kérhetsz akár most is, és simán kinyitható, nem tudom miért fél mindenki a bootloader nyitástól, egyszerűbb mint egy rom telepítés.
A 7.0-ás rom előnye, hogy benne vannak azok az újítások amik december óta jöttek a MIUI-ra én azok kívül nagy eltérést nem tapasztaltam, igaz az első 7.0-ás dev rom óta teszem fel a heti frissítéseket. Már egy ideje szerintem simán használható, te tiszta telepítés ajánlott, a mindenféle anomáliák elkerülése érdekében. -
Disque
aktív tag
válasz Emberke83 #7544 üzenetére
Pontosan mi is a rom neve ami jelenleg a telefonodon van?
Mert itt erős ellentmondást érzek, állításod szerint fél éve tetted fel ugyanakkor 7-es androidhoz való TWRP-vel próbálkozol.
Szerintem zárt a bootloadered és azért nem megy fel a TWRP ugyanis a MIUI8 7.0-ás romja zárja a bootloadert. Az összes hibajelenség erre utal,
Ha viszont a MIUI verziója a 7-es és nem az androidé akkor fogalmam sincs miért nem megy fel a TWRP. -
Disque
aktív tag
Ha már eladtad, akkor pc be kell lépni a MI fiókba és az eszközöknél el lehet távolítani a telefont, fent középen írja, hogy 1 connected arra kattintasz majd kijelölöd a telefonod és delete device.
A telefonon keresztül is ki lehet törölni, de ahhoz be kell jelentkezni a MI fiókba a felhasználóddal és ott törölni az eszközt, az hogy csak kilépsz a MI fiókból nem elég,[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz Orionhilles #7169 üzenetére
Bolt hivatalosan nem tud bootloadert nyitni, már csak azért sem mert ez az információ a MI fiókban is elraktározódik.
-
Disque
aktív tag
válasz yusukee #7107 üzenetére
Elvileg lehet, legalábbis pár hónapja még lehetett.
Unlock bootloader[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz Bandi8bácsi #7043 üzenetére
Havonta 1 nyitás van engedélyezve, de a xiaomi.eu rom utána már nem zárja vissza a bootloadert, ha a 7.0-ról frissíted tovább.
[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz darvinya #6954 üzenetére
Igen, ha nem szeretnél várni a feloldással, mert pár óra eltelik miután megjött az sms- hogy oldhatsz bootloadert, ugyanis a MIUI fiókodban valamiért lassabban frissül az adat.
(#6955) jety91 : Nincs már kód csak annyi jön sms-ben, hogy van jogod nyitni a bootloadert, és a mi fiókodhoz rendelik hozzá ezt, a feloldó programban is be kell jelentkezni a mi fiókba, onnan tudja milyen telefonod van.
[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz Mercutio_ #6895 üzenetére
A 7.0 lezárja a bootloadert, fel lehet nyitni nem hivatalosan is, de úgy meg visszaáll 5.1-re a rendszer.
Zárt BL-el csak hivatalos kínai romot tudsz majd telepíteni utána. Előbb utóbb lesz stabil 7.0 is és valószínűleg az is zárja majd a bootloadert.
Mindenképpen ki kéne az előző acc-ból töröltetni a telefonodat, meg lehet azt oldani, van jelszócserére lehetőség.
Nekem 3 GB-s van így a memóriát nem tudom. -
Disque
aktív tag
válasz sosyname #6892 üzenetére
A 7.2.16 7,0 alapu, márpedig az első átálláskor 5.1-ről zárja a bootloadert.
Your BOOTLOADER will be relocked after upgrade from Android 5.1 to Android 7.0 MI4C, Mi4S, MINote PRO so unlock it by en.miui.com/unlock after ROM installation again!!!
És mivel 7.0 alapu nem jó rá az 5-ös TWRP-je, ezért a 7.0-hoz valót kell feltenni rá.
Install TWRP for 7.0 via fastboot "fastboot flash recovery twrp.img" "fastboot boot twrp.img"
Ezt próbáld meg
Mindez fent van a xiaomi.eu oldalán pirossal kiemelve is, de gondolom odáig nem jutottál el.
Amúgy ha lefutott az unkock szoftver tuti zárva volt, mert ha nincs zárva akkor azt kiírja.[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz bibliator #6887 üzenetére
Pedig direkt az angol linket tettem be.
Jobb alsó sarokban van egy kínai szöveg mellette egy lefelé mutató háromszög ott ki tudod választani az angolt, a megnyíló oldalon unlock a bal felső sarokban akkor már angol kell legyen ugyanaz az oldal ami először volt, és unlock now.
Amúgy a chrome le tudja fordítani a kínait is. -
Disque
aktív tag
válasz darvinya #6837 üzenetére
Tudomásom szerint nem ígérték azt, hogy csak 7,0 alapú rom fog kijönni MI4C-re, stabilból különben is csak az MI5 van 7.0. Arról volt szó hogy a fejlesztői rom lesz 7.0 alapú, amit be is tartottak, majd ha abban minden jól működik, lesz belőle stabil rom, de az idő, én tavasz végére tippelem.
-
Disque
aktív tag
Feltettem én is a 7.0-s xiaomi.eu romot.
Eddig minden jónak tűnik, a bootloader zárva van természetesen, kértem engedélyt a nyitáshoz, majd kiderül mennyi idő. Azért kipróbáltam a gyári programmal, hogy nyitja-e de nekem nem nyitotta, egyébként lehet teljes visszaállítást csinálni menüből is a mentés és visszaállítás alatt. Ha valami gond lenne akkor max megcsinálom a nemhivatalos nyitást.[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz stalker1019 #6319 üzenetére
Ha CM van fent az állítólag tud érdekes aksi érték kijelzéseket produkálni, ha MIUI akkor esélyes hogy haldoklik.
-
Disque
aktív tag
válasz darvinya #6160 üzenetére
Our ROMs features (Whats not in Global):
...
Added charging sound switch
...
Minden heti fejlesztői rom topikjának első hozzászólása végén ott vannak felsorolva a különbségek a global romhoz képest.Egyébként a 6.10.27 romtól van ez az opció.
[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz darvinya #6032 üzenetére
Én nem értek hozzá, de szerintem nem így van.
Amikor még az MI2-m volt sokat buheráltam, igaz azt könnyebb volt a 2 rendszerével, de az a tapasztalat, ha a bootloader sem jön be még mindíg van [emergency download mode], de még a bootloadert is nehéz kinyírni.
Ettől függetlenül senkinek nem ajánlom már a kernel módosítását sem, mert ahogy olvasgatom a fórumot, mi nem vagyunk annyira profik, hogy a halálból visszahozzuk a szeretett telefonunkat. -
Disque
aktív tag
Régen az okosok azt mondták, hogy másik romról való visszatéréskor fastboot rommal érdemes kezdeni, ugyanis a zip-es telepítő csak a system particiót írja újra, és legalábbis az MI2-n volt mellette még vagy 10 másik is És a CM ki tudja mit és hol ír még felül.
De mivel a fastboot zárja a bootlodert, ez már nem a legjobb megoldás.
6.12.22 van fent xiaomi.eu-s nálam működik a szenzor hívás közben. -
Disque
aktív tag
Szerintem meg az MI6-al jelentik be kb tavasszal, aztán majd valamikor nyáron mi is megkapjuk.
A nougat-ot megígérték a 4C-re, azt szinte biztos megkapjuk pár hónapon belül.
Most nézem a xiaomi.eu-n
For Mi4c, Mi4s, MiNotePRO stopped 5.1 updates because of testing Android 7.0[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
válasz 30z.Samu #5884 üzenetére
Szerintem sehol nem írták hogy nougattal jön a MIUI 9. A MIUI verziószám nincs összefüggésben az android verziószámával, MIUI 8 van 4-es androidtól egészen a 7-esig, telefon típustól függően.
A xiaomi eddig mindig úgy csinálta, hogy azokra a telefonokra amin android verzió frissítést tervez, az mindig akkor tette meg amikor az éppen aktuális MIUI verzió már elég stabil volt, és azon csináltak egy android verziószám emelést, az új MIUI verziók soha nem jöttek ki új android verzióval, gondolom elég nekik egy rendszer bug-jait javítani egyszerre
MIUI 9 valószínűleg csak nyáron lesz, a nougatot elvileg tavasz környékén megkapjuk. -
Disque
aktív tag
MIUI 9 szerintem jó esetben csak tavasszal, de inkább nyáron várható, ha tartják magukat az eddigi megjelenésekhez, az is csak fejlesztői romként, stabil az után pár hónappal.
7.1 idén tuti nem lesz, még alpha rom sincs, hol van akkor még a stable. -
Disque
aktív tag
válasz janakbacsi #5549 üzenetére
Hát nem kellett volna sokat visszaolvasni:
Csak az 5518-ig -
Disque
aktív tag
válasz redcordoba #4568 üzenetére
Ahogy már korábban is kérdezték: Mikor használod G.Map -ot megjelenik a GPS használati ikon StatusBar-on?
Magyarul leírva, zárj be minden gps-t használó programot, ekkor el kell tűnnie a gps ikonnak a status bar-ról.
Elindítod a gmap-ot megjelenik a gps ikonja és egy értesítés a gps keresése, majd ez átvált a GPS beállította a helyet.
Ha ez nem történik meg Biztonság-Engedélyek-Engedélykezelő-Térkép-Helymeghatározás bepipál
Az IGonál ugyanígy -
Disque
aktív tag
válasz gipsztigris #4264 üzenetére
Ha a welcome to notes bejegyzés az amit nem értesz, arra, ha jól emlékszem az a magyarázat, hogy ha regisztrálsz xiaomi fiókot, és szinkronizálod is a jegyzettömböt, akkor jelenik meg mert a fiók tartalmazza és üdvözölnek a felhasználók között.
-
Disque
aktív tag
-
Disque
aktív tag
válasz Bl.Gyo. #3708 üzenetére
Nem a RAM méretével van a gond, hanem a felhasználókkal
A MIUI az átlagfelhasználónak túlságosan sok beállítási lehetőséget tartalmaz, pedig a v5 után sokat egyszerűsítettek rajta, akkor volt is felháborodás, hogy pont a testreszabhatóságot szeretjük a MIUI-ban, de ahogy olvasom a hozzászólásokat, sokaknak még így is magasan van a léc, de akkoriban még kevesen használtunk MIUI.
A lényeg, alapból az energiahatékony működés van beállítva, ami nem kedvez az üzenetküldő programoknak, kikapcsolt képernyő mellett leállítja a futó programokat 10 perc után, nem ad nekik mobilnetet, megakadályozza a programok automatikus indulását, meg ilyenek.
De ez természetesen beállítható, akár minden egyes alkalmazásra testreszabható, csak érteni kéne hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest