Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mcfly82
tag
válasz
bibliator #9259 üzenetére
Persze, az a program fönn van (lásd #9248-as hozzászólásom). Talál GPS-t, csak instabil a vétel. De erre sokan panaszkodnak külföldi fórumokban is.
Az előző témához pedig, nem főverzióváltásra gondoltam (tudom, h azt csak tisztán szabad), hanem a mostani AICP egyik korábbi buildjére, vmelyik januárira. Ha abban jó lenne a GPS, azt simán flashelhetném, mint az újabb buildeket.
De mivel alapvető lineage probléma ez a GPS dolog, gondolom azokban sem jó. -
mcfly82
tag
válasz
bibliator #9241 üzenetére
Na, engem is utolért a GPS probléma.
Semmit nem változtattam a rendszeren, és most már nálam se működik. Semelyik alkalmazásban (próbáltam pedig többfélében is waze, google maps, g:hu, stb)
Érdekes, a GPS Test szerint látja a holdakat, használja is, mégsem pozicionál. Valami nagy szoftveres bug lesz ez, de sajnos ezt az AICP fejlesztést most befagyasztották egy időre... :/
(A fejlesztőnek nagyon nekiestek, hogy OTA elérhető lett 13-as a 12-ről, és sokaknak elszállt a rendszere emiatt. Ezért ő meg azt mondta, hogy akkor inkább most egy kicsit nem csinálja, mert nincs szüksége a sok k*vaanyázós emailre) -
mcfly82
tag
válasz
bibliator #9226 üzenetére
Szuper!
Összességében nekem is nagyon jó, pár apró bosszantó dolgot kivéve:
1. Még mindig nem találom, hogy hol lehetne beálítani a véletlen feloldás megakadályozását.
2. Hiába állítom más színűre az értesítési ledet, akkor is fehéren villog.
3. Ébresztésnél, ha szundira állítom, akkor ad egy értesítési hangot. Akkor is, ha néma módban van a telefon. Mindig azt hiszem reggel félálomban, amikor lenyomom az ébresztőt, hogy jött egy sms vagy email.
4. Ezt az értesítési hangit kiadja akkor us, ha töltőre dugom. Beállítottam saját hangot erre, akkor meg kiadja mindkettőt. Kicsit zavaró.De ezekkel bőven együtt lehet élni, összességében az egyik legjobb rom, amit eddig használtam. Pedig sokat próbáltam, miui, lineage, TS CM, AICP, mindegyikből többféle verziót. Mondjuk a TS CM 13.1 is nagyon jó volt.
-
mcfly82
tag
válasz
bibliator #9220 üzenetére
A rootot simán a supersu zip-el csináltam TWRP-ben. A GPS-t ma fogom tesztelni utazás közben, most ránéztem, és épületen belül is hamar magára talált.
Amúgy nagyon tetszik a rendszer, SOT kb 4 óra, leharcolt akksival. Már megrendeltem az új akksit amúgy, az előző AICP-n kb 3,5 óra volt a sot.
Egyedül azt nem találom, hogy a közelségérzékelő (ha takarásban, pl zsebben van a telefon) ne engedje feloldani a kijelzőt.@bobcruuise: szívesen
-
-
-
nexusking
aktív tag
-
mcfly82
tag
válasz
bibliator #8672 üzenetére
Jól teszed. Én nyár óta használom az AICP-t, és eddig ez a rom jött be a legjobban. Korábban a TS CM 13.1-et használtam, az se rossz, de ez még jobb. Bár néha egy-egy heti frissítéssel elkefélnek ezt-azt (pl. nyár végén hetekig sokkal rosszabb volt az akksiidő, meg melegedett is), de lassacskán kiforrja magát.
-
Melack
veterán
válasz
bibliator #8666 üzenetére
Csak Magisk ment fel most rá. Direkt nem kevertem. BT-n van hang, hangszórókon semmi., Mást nem mókoltam rajta. Nincs jobb ötletem, mint a telepítéshez szükséges firmware.
Most mehet fel rá az előző miuiEU stabil. Jobbat nem tudok.
Te feltetted a kért kernelt, amit írnak XDA-n pl?
-
-
Gonz0
tag
válasz
bibliator #8136 üzenetére
Ez nem egy bonyolult művelet, akksicseréhez is pont ennyire kell szétkapni a telót.. kb 10 perces meló.
- Kiveszed a sim tray-t,
- Lepattintod a hátlapot
- Kicsavarod a 11 csavart a tetején.
- Megtisztítod a hátlap belső felén a képen zölddel jelzett érintkezőt.
- összerakod az egészet.Azt írja, hogy ő kicsit elgörbítette az alaplapi érintkezőt, de azt én nem tenném.
Szerk:
oké, kár volt leírni, a videót csak utána néztem, azon rajta van minden. Hátha vki kevéssé beszél angolul vagy oroszul. -
Bl.Gyo.
őstag
-
tsabeekaa
aktív tag
válasz
bibliator #8117 üzenetére
Én ezért száműztem tartaléktelefonná. Bármit is csináltam vele, navigálásra alkalmatlan volt. Dobálta a jelet, vagy nehezen talált, de azt is dobálta. A sebesség mérés pontatlan volt..összevissza forgatta a térképet, ide-oda rakosgatta a pozíciómat. Pesten magas házak közöt elvesztette a fonalat. Itt is olvastam anomáliákról, de külföldi fórumokon is, és megoldást nem találtam.
Nyilván, van akiknek jó, nekem katasztrófa volt. Lecseréltem, egy Redmi note 4 Globalra, és megszűntek a gondjaim. A lakásban, 15-20 műholdat lát, míg a 4c egyet sem. Az akkuidő különbségről nem is beszélve. 8-10 óra SOT is elérhető.... -
elmo
aktív tag
válasz
bibliator #8051 üzenetére
Nekem egy 7.1.1 alapú RR van rajta (RR-N-v5.8.1-20170214-libra-Official egész pontosan). Akksi idő teljesen jó. Nálam is működik a kamera, viszont ha vaku is kellene, akkor kilép belőle, "lefagy" (nem, csak kiakad és úgy marad a vaku). Ha jók a fényviszonyok, akkor szépen fényképez és videóz is.
Viszont próbáltam ezt a RR-et egy régebbi telóra is (Galaxy S3), az viszont iszonyatosan merül tőle, úgyhogy valami más kell majd. (Persze nem a libra, hanem az i9300 van rajta.)
-
Jakuu
őstag
válasz
bibliator #8025 üzenetére
Nagyon jo kis rom, igaz en redmi 1s-en probaltam ki a ressurection remixet. Ez jott be legjobban a kismillio custom rom kozul, csak egy problemam volt vele, a nugatra meg mindig nincsen xposed, igy leszedtem, mert nem tudom hasznalni a moduljait, mint peldaul a xinternalsd-t.
-
galbi1972
tag
válasz
bibliator #7928 üzenetére
Igen valahogy úgy.
Viszont ezzel : xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.2.1.0.
most olyan gondom van, hogy nem megy rajta rendesen a wifi hotspot, Nem engedi a hotspot beállításainál a WPA/PSK helyett a WPA2/PSK-t elmenteni így nem tudnak a telefonomhoz csatlakozni. Az alábbi linken írják,hogy másnak is meggyűlt már a baja ennél a romnál a hotspotal. Nincs esetleg erre valami megoldás, config fájl átírása vagy hasonló esetleg? -
-
galbi1972
tag
válasz
bibliator #7915 üzenetére
Meg volt a wipe, de semmi nem változott... Ugyan az a verzió van fent mint Neked. Kár mert eddig az egyik legjobb rom volt amit mostanában felraktam... Ha ezt : xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.2.1.0.LXKCNDL_v8-5.1 akarom feltenni erre a mostani rom-ra, nem mehet egyből fel egy sima TWRP-vel jól gondolom? Mi lenne a menete?
-
-
jety91
őstag
válasz
bibliator #7864 üzenetére
Majdnem jó. a 2. pontban nem az MI Flash-el rakod fel, hanem a parancssorban a leírtakat végrehajtod:
1. kapcsold be az usb hibakeresést a fejlesztői beállításokban
2. A telefont fastboot módban elindítod (hangerő le + bekapcs
3. Megnyitod a fájlkezelőben azt a mappát ahol az img fájl található, majd: shift + jobbklikk egy fehér részen -> parancssor nyitása itt. Aztán kiadod a parancsokat sorban:- adb devices (ha jók a driverek, akkor itt meg kell jelennie a telefonnak)
- fastboot flash boot <fájlnév>Ha ezzel megvagy, akkor multitool-al tudsz felrakni TWRP-t a telefonra.
Vagy ha nagyon szeretnéd akkor a parancssorban ezt a parancsokat kiadva te is fel tudod rakni a kívánt TWRP-t: (én ezt ajánlom)- fastboot flash recovery <twrp fájlnév>
Ha nem menne, akkor itt egy régebbi kínai lollipop-os MI Flash-hez tartozó img, ami a 7es miui-t fel fogja neked rakni mindennel együtt.
Nem bonyolult egyébként, leírni szerintem hosszabb, mint megcsinálni
Hétvégén lehet dobok össze egy kis leírást ehhez, látom sokan futottatok ebbe bele sajnos.
-
Thumas
tag
válasz
bibliator #7867 üzenetére
Annyi a gondom hogy erről az oldalról: http://en.miui.com/unlock/ az unlock now gombbal tudok tovább menni ami egy full kínai oldalra megy át ahol betudok lépni az accommal és utána írja a account számot és alá gondolom valami kódot kéne beírnom.
A programot sajnos csak otthonról tudom majd ellenőrizni, melóba még hátteret se tudok változtatni a gépeken
Köszi a segítséget remélem valahogy elindulok a folyamaton. -
jety91
őstag
válasz
bibliator #7850 üzenetére
Jogos, nem néztem meg telón, azt hittem zip-es a telepítő. Ez a lollipop-os kernel a telefonhoz (nougat-os kernelt felraktad a 7-es alapú MIUI-val együtt), ezzel fognak csak menni a CM alapú rom-ok.
Ha kinyitottad a BL-t, akkor fastboot módban fel tudod flashelni ezt az img-t a telefonodra. Multitool-al tudsz egyébként felrakni TWRP-t a telefonra majd pár perc alatt.
-
jety91
őstag
válasz
bibliator #7848 üzenetére
0. bootloader nyitás kérése
1. bootloader kinyitása
2. twrp felrakasa
3. zip-ek telepítéseVan külön lollipop-os kernel zip twrp-hez, xda-s AICP leírásban megtalálod, azt rakd fel a Lineage os előtt.
https://forum.xda-developers.com/mi-4c/development/official-aicp-12-1-nightlies-t3566731
"If you are on Nougat bootloader, flash this kernel and then flash the latest Magisk framework."
-
Mercutio_
félisten
válasz
bibliator #7820 üzenetére
A 3 háttérvilágításos gomb közül a bal oldalit.
Középsőn a futó app-ok jönnek fel, jobb oldali a "vissza", a bal lenne app-okon belül a menü gomb, de így nem működikaz xosp-ben ezt is lehetett állítani.
Az itt ajánlott 05-22-i aicp van fent, nem vagyok az a gyakori rom-olgatós típus, ha van egy stabil rom az nekem 1 évig simán fent van.
szerk.: fentiekből következő kérdés: a friss aicp verziókról való értesítést hol lehet kikapcsolni, valamint a futó appok közül jelezni melyiket tartsa a rendszer a memóriában?
-
rasky
senior tag
válasz
bibliator #7660 üzenetére
LTE hálózatos sim kártyánál eldobálta a térerőt...vagy csak simán nem ismerte fel az egyik sim kártyát, vagy kijelezte a térerőt, de nem tudtam hívni, csak a másik simmel...szóval a dual sim kezeléssel például. Kamera minőség is elég gáz...még.
Volt, hogy nem ment a duplakopp csak újraindítás után...ilyesmik. Nyilván kezdetleges a rom még, gondolom javítva lesznek ezek.
-
bibliator
aktív tag
válasz
bibliator #7526 üzenetére
Ha a google-t nem telepítem akkor elindul az aicp.
Amúgy meg szerintem a Boot Image-mel van gond....azért nem tudja a Magisk detektálni.
Arra emlékszem, hogy mikor megvettem az Eustocktól a telefont akkor a TWRP valamit mindig kérdezett, talán pont ezzel kapcsolatban, hogy akarom e....blablala. Én meg arra mentem hogy nem, mivel nem tudtam mit akar.Utólag lehet valamit ezzel kezdeni a TWRP-ben?
-
Zorall
csendes tag
válasz
bibliator #7344 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült kinyitnunk a bl-t, felraktuk a miuihu legfrissebb magyar romot. Minden jól műxik, kivève h nem találom a tartalom átküldést, mira screen el akarom csatlakoztatni. hiába keresem felül a navigációs sávnál, de sajna nincs a listába. ötlet? üdv. Zorall
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Visszafogott méretben erőteljes okostelefon: erre vágynak nagyon sokan, a piac mégis szűkös. A Xiaomi most korrekt eszközt tudott használható méretű házba préselni.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest