- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Xiaomi Mi4c
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orionhilles
senior tag
-
jety91
őstag
válasz
30z.Samu #7678 üzenetére
Sokban, az egyik gyári Android a másik meg a xiaomi műve
Ha az AICP-re gondoltál, akkor kb semmiben. Nincsenek extra beállítási lehetőségek benne, mint az AICP-ben. Teamsuperluminal csapatot azért kedvelem, mert rendesen osszerakják a ROM-ot, és csak azután publikálják. AICP-nèl voltak néha olyan releasej, hogy egyből raktam vissza az előzőt, mert annyira laggolt.
[ Szerkesztve ]
-
yusukee
aktív tag
válasz
30z.Samu #7612 üzenetére
Tudom ezért sem értem, hogy miért nem hajlandó bebootolni egyik alacsonyabb verziós androiddal sem, csak a 7-essel.
(#7613) jety91 CM13 volt ami jól ment régen, azt akarom felrakni. Ott soha nem melegedett a teló és tovább is bírta az aksi. 1 óra youtube nem 50%-ba került.
Tudom nem látszik, de régi telómmal sokat romoltam, ott soha nem voltak ilyen gondok. Csak xiaomi szivat
[ Szerkesztve ]
-
Emberke83
csendes tag
válasz
30z.Samu #7534 üzenetére
Pont ez a bajom. Sajnos az összefoglalóban irt két módszert próbáltam és egyikkel sem jön össze.
A multitool úgy csinál mintha feltenné, de nem indul a folyamat végén újra a teló a TWPR-ben.
A Miphone megtalálja a telót, de flesheléskor ismeretlen hibát dob.
Egyedül a Flashifiy-s megoldást nem próbáltam, asszem most nekiesek annak. Bár nem bizom benne. -
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #7522 üzenetére
Az egyik problémát megoldom, jön egy másik. Leszedtem a Xiaomi.eu-ról az 5.1-es romot, felpakolom, de egyszerűen nem indul el. Megjelenik a Mi logo, pár másodperc és eltűnik, a 7.0 pedig elindul. Gondoltam leszedem a tavaly decemberi romot, amit feltettem korábban is, viszont az nincs fent az oldalon.
Esetleg tudtok olyan helyet, ahol le lehet szedni a régebbi 5.1-es ROM-ot MIUI 8-cal?
És sajnos a másolás sem olyan gyors művelet, mert a PC Suite nem ismeri fel a 7.0-val a telefont...[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Orionhilles
senior tag
-
30z.Samu
félisten
válasz
30z.Samu #7488 üzenetére
Itt valami nem kerek, valamit biztos elcseszek vagy nem tudom. Gondoltam kinyitom nem hivatalos úton a BL-t, hogy ha majd kijön a MIUI 9, akkor majd felteszem. Az angol videót választottam, viszont annak ellenére, hogy követem az ottani utasításokat, a BL-t nem nyitja ki. Nyissam ki inkább hivatalos úton?
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
Orionhilles
senior tag
válasz
30z.Samu #7477 üzenetére
Egyedül Zorall tette fel eddig még, ő neki ilyen: [link]
[link]Aztán ha te is feltetted, írj róla!
Délután kisvizsga/kisérettségi (mert amíg a végzősök érettségiznek, nehogy már az alsóbb évesek lazítsanak) utána én is fel fogom tenni!
Szép és jó az RR, de de a gyors kamera és akku visszacsábít MIUI-ra... Sőt, tovább megyek, nem EU-s ROM-ot fogok feltenni, hanem Globe-ost!
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
Occon adom
aktív tag
válasz
30z.Samu #7423 üzenetére
A fura azt jelenti ezen esetben, hogy a Pokémon figura nem találja a pontos helyét, fut ide-oda sokáig.
GPS rész pedig olyan, ha netközelben indítom, megvan a pozíció és megyek vezetni,
ha anélkül akkor van hogy 10 perc után talál pozíciót.
Nem gyakori, de tud bosszantó lenni. -
Methionyl
senior tag
válasz
30z.Samu #7253 üzenetére
Sikerült is csak hamar szoltam..
Azért leírom, hátha később valakinek jól jön
Elsőre beraktam mind2 SIM-et, nem ment, megcseréltem, úgyse. Aztán utána olvastam, hogy a SIM2 csak 2G-t támogat így beraktam SIM1 netes kártya, SIM2 telefonos kártyát.
Igen ám csak mikor egyszerre van berakva, a legutolsó simnek az APN-jét jegyzi meg és hiába mondod megneki, hogy a másik SIM legyen az elsődleges adatnál, nem fogja használniA megoldás az lett, hogy először csak a netes kártyát beraktam, kicsit használtam, majd utána raktam a másikat és jó lett
They can break you but not your promise, even death won't keep you apart. Through this darkness you will find him in your sword still beats, a heart.
-
-
0xmilan
addikt
válasz
30z.Samu #6506 üzenetére
Ha már gyors merülésről van szó...
A napokban elkezdett erős melegedés mellett rohamosan merülni a telefonom és fogalmam se volt, hogy miért. Majd egy terminal emulatorból a 'top' paranccsal megnéztem, hogy mi eszi a procit és volt 2 db shell UID-val futó process, ami összesen ~40%-ot használt. Beugrott, hogy a DroidCam is adb shell-t használ az USB-s képtovábbításhoz, amit úgy látszik nem sikerült bezárnia. Ezeket 'killelve' megoldódott a probléma. Érdemes erre figyelni, de más beragadó app debuggolásához is jól jöhet.(#6541) DG790401
Nálam most 2%, de valószínűleg közre játszik, hogy a fenti probléma miatt az Android System 45%-on van. -
0xmilan
addikt
válasz
30z.Samu #6489 üzenetére
Megneztem most gyorsan, mukodik USB-n keresztul adb-vel, wifi nelkul is.
USB debugging engedelyezese a telefonon:
Settings > about phone > MIUI verzion sokat tapizni > fejleszto lettel > egyet vissza > additional settings > developer options > USB debuggingadb telepitese:
Innen toltsd le a rendszerednek megfelelot, csomagold ki valahova es rakd be a Path nevezetu kornyezeti valtozo vegere a mappat, ami az adb-t tartalmazza.
(windowson: start menu > computeren jobb klikk > properties > advanced system settings > environment variables...)adb driver telepitese: MiPCSuite nevu csoda elintezi neked.
Dugd a telefont a gepre es engedelyezd rajta, amikor hozzaferest ker.
Ezek utan a parancssorbol (win (+ R) > cmd > enter) kiadott 'adb devices' parancsnak listaznia kell a telefont. Ha ez nincs meg, akkor a windowsos kliens nem tud kommunikalni a telefonnal.Innen mar csak annyi, hogy PC-n es telefonon is elinditod az appot es Start.
Mindez feltetelezve, hogy windowst hasznalsz. Linuxhoz is van kliens, de ott nem nextnextfinish a telepitese.
Bocsi a sok angolert.[ Szerkesztve ]
-
0xmilan
addikt
válasz
30z.Samu #6465 üzenetére
A hétvégén kipróbálom USB-vel, ha lesz időm. Egy korábbi telefonomnál elég sokáig kerestem appot, ami ezt tudná, de egyikkel se működött.
Ha nem videostream kell, hanem elég egy térfigyelő kamera-szerű funkció, akkor az egyes képeket elég egyszerű adb-vel áttolni gépre, majd pl. böngészőben megjeleníteni. Bár kis felbontásban talán így is lehet olyan gyorsan küldeni, hogy folyamatosnak hat.
Apropo adb, a kliens app ezt használja, szóval ellenőrizd, hogy működik-e. USB debugging engedélyezve legyen a fejlesztői beállításokban, stb.
'adb devices' parancsot kiadva mit kapsz? -
darvinya
titán
válasz
30z.Samu #6449 üzenetére
Inkább nem töltéssel vágod haza, mert olyankor nem elég üzemre kell ez energia, hanem még kommunikációra.
Amúgy 100% után nincs töltés, s 50% alatt kapcsolja vissza.
Igaz ezt nem mutatja, mert állandóan töltést mutat.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
Disque
aktív tag
válasz
30z.Samu #5884 üzenetére
Szerintem sehol nem írták hogy nougattal jön a MIUI 9. A MIUI verziószám nincs összefüggésben az android verziószámával, MIUI 8 van 4-es androidtól egészen a 7-esig, telefon típustól függően.
A xiaomi eddig mindig úgy csinálta, hogy azokra a telefonokra amin android verzió frissítést tervez, az mindig akkor tette meg amikor az éppen aktuális MIUI verzió már elég stabil volt, és azon csináltak egy android verziószám emelést, az új MIUI verziók soha nem jöttek ki új android verzióval, gondolom elég nekik egy rendszer bug-jait javítani egyszerre
MIUI 9 valószínűleg csak nyáron lesz, a nougatot elvileg tavasz környékén megkapjuk. -
darvinya
titán
-
g_g_g
őstag
válasz
30z.Samu #5693 üzenetére
Kérdés, hogy jelenleg milyen ROM van a telefonodon.
Vannak olyan ROM-ok, melyeknek lesz OTA frissítése és lesz ahol manuálisan kell majd frissíteni.De szerény véleményem szerint, mindenképp érdemes lesz "Tiszta telepítést" csinálni majd, így biztosan úgy működik majd az új rendszer ahogy kell neki."
-
gipsztigris
addikt
válasz
30z.Samu #4265 üzenetére
Az könnyen lehet, de akkor is érdekes!
Elvileg az is lehet, hogy az EUStock romban van benne, de akkor meg kellene találni más készülékben is ugyanezt.
Egyébként meg csak arra tudok gondolni, hogy valaki visszaküldte (mondjuk elállás történt) és eladták újra, újként.....pedig az ilyeneket csak újracsomagoltként szabadna értékesíteni ha jól tudom."Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
gipsztigris
addikt
válasz
30z.Samu #4262 üzenetére
Érdekes, mert én találtam benne egy bejegyzést a "jövőből"!
Mit jelenthet ez? Mármint nem a kézkrém....azt tudom
, hanem az, hogy elvileg vadi új készülék és valaki már előttem belefirkált.
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-
-
-
darvinya
titán
válasz
30z.Samu #3972 üzenetére
És jety91
Nincs Win7-es gép most.
Linux-on nincs tesztelve, arra most nincs kedvem, hogy tesztelő legyek.Már nagyon ráuntam, mint Bagyusz.
Mostani gépem 8 éve nem raktam újra.
Tehát sokat nem használom.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz
30z.Samu #3957 üzenetére
Nagyon gáz.
Mint egy moslék.
Hiába van rendesen megcsinálva IDtag nem is veszi figyelembe.
Mappa nézet szintúgy egy moslék, ott időrendbe összeömleszti, figyelmen kívül hagyja főmappát.Más
EUStock telon lévő fw-nél a gyári recovery-vel nem rakható fel SuperSU.zip-et?
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Milestone2
nagyúr
válasz
30z.Samu #3948 üzenetére
Nem használtam napi használatban.
De a Xiaomi készülék valódiság ellenőrző alkalmazás csak "performance" módban hajlandó futni, így innen tudom hogy van, illetve csakis valódiság-ellenőrzéskor fut "maximális teljesítmény üzemmódban" az épp aktuális kezemben lévő készülék[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
grafnet
veterán
válasz
30z.Samu #3897 üzenetére
Ácsi!
Nem véletlenül van az Android főszám váltás!
Az, hogy a MIUI már alapból hoz egy-két fícsőrt, amit a Stock droid csak "később" tesz általánossá, nem összekeverendő!Az 5.0 és 5.1 között is "csak" annyi volt a különbség, hogy a memória zabálást orvosolták...
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
30z.Samu #3886 üzenetére
Nem! A 6.0.1 hajtja meg a MIUI-t
. Amúgy a többire nem tudok válaszolni, kezdö Xiaomi-s és MIUI-s vagyok. Majd valaki hozzáértö. De nem rég írták itt hogy van már 6-os régen a készülékre, ami sokkal jobb az általam linkeltnél. Énis hagyom így a készülékemet, nem piszkálom. Bár ha 6-ossal jobb üzemidö csiholható ki, akkor elgondolkodok rajta...
"De hát kinek van ideje egyszerre 1 órán keresztül bármit is csinálni a telefonjával." - Úton munkába buszon 1 óra az út, és vissza fele is, eközben nyomogatom, olvasgatok, chatelek...
[ Szerkesztve ]
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
30z.Samu #3818 üzenetére
Személy szerint én csak minél kevesebb hibát akarok benne, megbizhatóbbá akarom tenni a telót, azért. Jelenlegivel van 1-2 hiba, azért cserélem hátha megoldódik amúgy nem tenném.
Másik telefonomon pl. egy frissebb rom-ba már megemelték a processzor sebességét, amit a teljesítményére is hatással volt
. Nem mindegy.
Én ilyenek miatt. Hivatalosat is azért szeretem, mert némelyik custom rom tele lehet hibákkal, mert össze vissza van gányolva stb. áhh! Ha jó lesz ez a xiaomi.eu-s MIUI8-as, akkor fent hagyom, és annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Milestone2
nagyúr
válasz
30z.Samu #3818 üzenetére
1. Van akinek nem kell a stable, amivel kapta, szeretne developert
2. Van aki olyan sz@r webshopos rommal kapja, hogy még a mobilnet se nagyon megy
3. Van aki szeret kisérletezgetni, kipróbálni a miui mellett más rendszereket is.
4. Van aki nem tud angolul és ha gyári rommal kapja, kell neki a multi hogy tudjon magyarul.....tudnék mér pár változatot írni....
[ Szerkesztve ]
Lényegében megszűntem létezni. Az adataimban található e-mail címen még egy darabig elérhető vagyok...
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
30z.Samu #3748 üzenetére
Hülyeség takarítani, mert aminek futnia kell azt úgyis visszaindítja. Ha valamit végleg le akarsz állítani mert ritkán használod akkor arra ott a "kényszerített leállítás" a telepített alkalmazásoknál (legalábbis stock androidba van ilyen nem tudom van e miui-ban is). Én mindíg ezt csináltam. Az összes RAM pucoló progi is egy nagy hülyeség. Csak azért vannak, mert sokaknak belassul a telója mert össze vissza telepítget mindent, és futnak, használják a pucolót, és kilövi öket pár percre és azt veszik észre az átlag felhasználók hogy jaj dejó gyorsabb lett, ajánlom másnak is. A naív felhasználókból élnek ezeknek a proginkak a fejlesztöi is. Aminek futnia kell az úgyis visszaindul pár perc után, és visszaáll a RAM a pucolási elötti állapotra. Totál felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz
30z.Samu #3669 üzenetére
Nem történt semmi. Viszont hamarosan kiderül, én is kíváncsian várom. De tényleg nem lesz fekete belőle? A Plus jelölésűnél legalábbis nem írtak soha feketéről
(#3672) Milestone2 :
Ha erre teszünk valamennyit (persze majd kiderül mennyit), a nemzetközi webshopok árát elérve, akkor is korrekt induló árnak tűnnek.
[ Szerkesztve ]
-
citkar
addikt
válasz
30z.Samu #3665 üzenetére
Meglátjuk milyen üzletpolitikát követnek majd. Ami nagy változás a "régmúlthoz" képest, hogy ontják magukból a készülék típusokat, már túl sokat, túl gyorsan. Jó árban, önmagában ez nem probléma, bár a szoftverfejlesztésben talán kissé elmaradtak bizonyos területen, de összességében azért még jó, sőt az egyik legjobb. Ha változna a helyzet, vált az ember arra, ami jobban megéri, jobban tetszik neki.
(#3668) 30z.Samu:
Hát én mindig nézek sokfélét, nyitott vagyok új gyártók felé, sőt szeretnék is kipróbálni többet, de olyan sok van, hogy mindet nem tudom
Valamint az általam preferált 5 colos (kb. 14x7 cm-es) méretű készülékek már egyre kevesebben vannak, a LeEco nem is csinál ilyet
Egyelőre jó árban vannak a Xiaomik, az Mi5-t sem nevezhettük drágának megjelenésekor, szerintem tartják magukat ehhez és az Mi5S vagy az Mi5S Plus sem lesz drága a tudásához képest.[ Szerkesztve ]
-
gulupeti
senior tag
válasz
30z.Samu #3624 üzenetére
Pc/telefon téren ez nekem is ismerős. Csomó embernek javítottam a gépét régen, de már nagyon beleuntam. Már csak egy nagyon szűk körnek segítek, másnak meg sem ingyen, sem pénzért, sehogyan sem. Nem éri meg az ember drága, elvesztegetett idejét. Soha nem is tudtam megérteni, hogy hogyan lehet csak használni valamit, addig használni, amíg tönkre nem megy. Aztán meg engem nyaggattak már olyan dolgokkal is, amit egy kis google-utánajárással simán meg lehet oldani. És ahogyan te is írtad, nekem is ez volt a tapasztalatom ezzel kapcsolatban: mindig olyan hibák, anomáliák voltak, amivel előtte soha nem találkoztam
, nem is hallottam róla. Szóval elég volt, ezért vannak a szerelők.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
30z.Samu #3624 üzenetére
Sajnos jellemző.. És neki sose lesz jó egy telefon se.
Ez is fullos, aztán bírt nála 2 napot....
Most meg kínlódjak én vele, mert még nem látott TWRP-t...
Mindegy, egyelőre elindult, most az eu rom megy fel rá. Remélhetőleg gond nélkóül
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
batai15
félisten
válasz
30z.Samu #3555 üzenetére
Nekem most p9 lite van. De siralmas a multitask. 2-4 appot bír,egyre jobban idegesít. Nexus 5 x lenne kinézve,de h nagyon nyomott áron megy el a p9 lite, akkor sokat kell rá dobni és asszony azért meg ol. amúgy aosp parti vagyok, szeretem kedvenc play appjaim hasznalni , nem a gyáriakat.miuit amúgy se szeretem, ezért kérdezem hogy mennyire jók az aosp romok .ha nem alternatíva akkor lepek is tovább , akkor nincs mas hatra benyelem és ha elmegy a lite bevallalok egy veszekedést a nexusert. Moto g4 lenne még jó de sehol nem kapni.
[ Szerkesztve ]
-
grafnet
veterán
válasz
30z.Samu #3435 üzenetére
Mivel Eust...hu-tól van a készüléked. Ők vagy a MIUIHU-t vagy a szlovák EU-t teszik fel. Készülékünk esetében az EU-s stabil van fent 7.5.x. (Sajnos nem teljesen magyar, 99%-os.
)
Ezek a ROMok a "főzött" ROMok közé tartoznak, nem hivatalos ROMok. Attól még szépen teszik a dolgukat.
[ Szerkesztve ]
Motorola Edge 40 5G; Samsung S10+ (8/512) + Honor Band 6
Új hozzászólás Aktív témák
ma Visszafogott méretben erőteljes okostelefon: erre vágynak nagyon sokan, a piac mégis szűkös. A Xiaomi most korrekt eszközt tudott használható méretű házba préselni.
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- BestBuy topik
- LEGO klub
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok