-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
s4tch
veterán
válasz
mizoli #10801 üzenetére
Olvasni hasonló bugról az ivan-féle ROM topikjában is, viszont nem mindenkinél jelentkezik. Kipróbálhatod szerintem, ugyanis ha a te telefonodat valamiért pont nem érinti a probléma, akkor ez egy napi használatra simán alkalmas ROM lenne. A melegedés egy dolog, a böngésző alsó sora sem jelent sokat, de hogy telefonálni ne lehessen, az az egy nem járja.
-
Drenadar
veterán
válasz
mizoli #10753 üzenetére
Ennyire nem érdemes új verzióra átállni?
Nálam fut a micloud és cserélgetem a simet és békén hagy a telefon...
Ezzel az adatkapcsolati ízével sincs bajom... Novemberi romot használva...Megerősítetek abban hogy totál felesleges frissíteni (főleg hogy eddig minden frissítésnel megszívtam)
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #10735 üzenetére
Dehogy fog sokáig tartani. Itt már van is thread-ja, amint lehet felépíti.
Mondjuk a lollipop MIUI 6 március végén szerintem csak béta verzióban fog megjelenni, és 5.0.2 alapú lesz, de ne legyen igazam.Feltettem a XenonHD ROMot. Kicsit féltem a telepítésről, mert sok rémtörténetet olvastam róla, de végül zökkenőmentes volt.
( (#-1) Titanium Backup, TWRP backup )
( (#0) TWRP-ben wipe dalvik cache, cache, data, system (nem biztos, hogy kell )
(#1) Flash CWM
(#2) Install repartition zip
(#3) Install TWRP
(#4) Flash XenonHD, Gapps + egyéb kiegészítők
És ennyi, szépen bebootolt, bejött a varázsló, ami angol nyelven indított.
Eddig nagyon tetszik, szép, gyors (visszalépés animáció is gyorsabb, cserébe kicsit más, szokni kell).
És nagyon tetszik a billentyűzete, ez ugye AOSP keyboard, ami full olyan, mint a Google keyboard, csak van benne magyar szótár is. -
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #10718 üzenetére
Mentéseket vissza kéne tudni állítani (de ha nem akkor Titanium Backup).
Olyanra cseréled a betűtípust, amilyenre akarod.
Beállítások/Alkalmazások/Alapértelmezett/Launcher.
Csak a kezdőképernyőn, újra ki kell tenni oda és jó lesz.
Úgyhogy ennyit a problémáidról.
Az az AOSP lollipop még mindig tartalmazza az in-call touch bugot. Attól jobb lollipop ROMok is vannak. -
niki1209
csendes tag
-
-
válasz
mizoli #10496 üzenetére
Hát pont a sport célú kamerához nem kell kijelző. Sportolás közben szerintem nem a kijelzőt kell nézni. Felfogatod fejedre, bringa/motor kormányra stb aztán had szóljon. Otthon meg majd megvágod.
Az elején meg be tudod lőni fél perc alatt, hogy úgy fogasd fel, hogy arra nézzen, amerre akarod, aztán mehet a zsebedbe a telefon, vagy hagyhatod is otthon, mert van SD slot a kamerában, gondolom arra vesz.Azt mondjuk nem lenne rossz tudni, hogy egy 720p@120fps videóból mennyi fér egy 64Gb-os kártyára. Mert ha 10 percnél vége, akkor szarnak egy pofon..
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
mizoli #10500 üzenetére
Hát ez besz.rás. Nem gondoltam volna, hogy csupán a telefon tájolása befolyásolja a jelerősséget.
Én szintén kipróbáltam ma reggel melóban:
- függőlegesen: -40-41 dBm
- vízszintesen: -50-54 dBmHozzáteszem valószínűleg sosem vettem volna észre, ha nem akartam volna egy wifit igénylő játékkal játszani a barátnőmnél egy olyan helyen, ahol elég gyenge a jel és elforgatva a telefont, folyamatosan kidobott a játék wifi jel hiánya miatt.
-
Shyciii
veterán
válasz
mizoli #10245 üzenetére
Mondjuk az fura, hogy nem törlődik, mert ha format systemet adok ki, akkor mindennek törlődnie kell. Max akkor nem törlődik, ha factory reset/data reetet nyomsz, de format systemnél annak is kell törlődnie. Én most a legújabbat raktam fel. február 10-eit, de az biztos, hogy nem jó megoldás, hogy bár nem mutatja a reklámot, de egy üres fekete csík mégis levesz a kijelzőből, úgyhogy marad az Adaway. Abból úgyis most volt 2-3 napja egy frissítés
-
Shyciii
veterán
válasz
mizoli #10235 üzenetére
Elolvastam már, amúgyis gyakran nézek XDA-ra már vagy 4-5 éve
Még lehet hogy ma kipróbálom. Mivel úgyis CWM alól kell installálni, így kapóra jön, hogy amúgyis arra járok egy nandroid backup végett biztos ami biztos...leginkább azt várom már, hogy a betterbatterystat program működjön MIUI alatt.
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #10235 üzenetére
Ránéztem arra a MoABra. Amint látom, egy zipet kell telepíteni, amiben egy host fájl van. Adaway pont ezt a host fájlt telepíti, szóval ugyanaz (csak nem kell hozzá recovery és sűrűn lehet frissíteni, cserébe plusz egy app és 3MB tárhely).
Azt nem tudom, hogy a formattálások hogy ne érintenék, elvileg format system-től ennek is le kéne törlődnie. -
boken
senior tag
válasz
mizoli #10206 üzenetére
Pro-kontra:
Nekem szebbnek tűntek a színei,csempét gyorsan megszoktam,
viszont nekem nélkülözhetetlen egy olyan progi mint droidon pl a Noled.
tehát ha ki van kapcsolva kijelző akkor is lássam ha jön valami.Anap 80%-ban asztalon van a telefon én rohangálok,odanézek látom hogy jött-e email,nemfogadott hívás stb,ilyesmi a glance a Wp-ben de a 730 és 735-ben nincs sajnos. -
válasz
mizoli #10098 üzenetére
Aha tenyleg rootolt, de megizzadtam, mire rajötem. Ez a miui nagyon szokatlan. Nem tudtam, hogy a security appban elöször engedni kell a root jogot minden szarnak, kezdve a SuperSU-val
Root explorer felment, most mar persze garazdalkodhatok batran. Csengöhangokat is beraktam a ringtones/notifications mappaba es oke (de nem az sd/muiui/ringtones stb alatt vannak, hanem root/system/media/audio/ringtones alatt).
Böngeszöt is atneveztem es igy nem tud megnyilni
"Névjegyek-alapértelmezett csengőhang-" ezt viszont hirtelenjeben nem ertem, bar megoldottam mar. -
válasz
mizoli #10055 üzenetére
Felnyomtam a nemet romot. Ez rendesen müködik, ugy nez ki. Gondolom nem rootolt, nem ellenöriztem meg. Toljam fel a system 2-re is, hogy egyforma legyen?
A kepernyö erzekenysegi anomaliakat a kesztyü mód aktivalasa okozta, kikapcsoltam. Mondjuk ez igy kicsit hoztam is ajandekot, meg nem is jellegü problema.
Azt hogyan lehet megoldani, hogy sajat csengöhangokat tudjak megadni? Atmasoltam par kis fajlt, mp3 ill. ogg formatumban, de nem tudom megadni öket, nem hagyja a rendszer. Illetve a gyari zenelejatszo mappaja nem tudom hol van a gepen es oda igy nem birom bevarazsolni öket, mashol pedig nem latja az ostoba miui
Illetve a kinai böngeszö helyett dolphint hasznalok es megadtam alapertelmezettnek, de ha a gmailban hivatkozasnal rakattintok a linkre, megis a baidu indul el. Ötlet?
-
Tomi_Ohl
veterán
válasz
mizoli #10087 üzenetére
Én eddig csak a WP METROT szerkesztettem, efféleképpen.
Tervezek egy teljesen új fekete témát csinálni, de az még nem létezik. -
-
-
Tomi_Ohl
veterán
Tényleg nincs vele semmi gond, tényleg használható, és jó, meg minden, de manapság már általában a legtöbben frissítenek 6-ra, mert az sokkal korszerűbb kinézetű.
Na de ennyi elég, ma harmadszor írom le, hogy az 5 régi stílusú, már kezd lelkiismeret furdalásom lenni.1NST1G8R azért mondtam, mert van olyan üzlet, ahol kiszednek pár gyári dolgot és beletesznek csomó felesleges szemetet, ráadásul a frissítés appot is kiszedik, hogy nehezebb legyen mást feltenni.
-
1NST1G8R
senior tag
-
-
Tomi_Ohl
veterán
Köszi
Szóval egy-két kis hiba, + néhány neked nem annyira bejövős megoldás (amit könnyen lehet orvosolni). Ezek után nyugodtan kijelenthetjük, hogy azért nem tetszik neked a v6, mert már túlságosan megszeretted az 5-öt.Én meg pont azért nem mennék vissza v5-re, mert sokkal jobban bejön a v6 felülete. Az az igazi változás 5-höz képest.
---------------------AOSP 5.0 hírek--------------------------
A következő build február 25.-e után jöhet, bár a dátum bejelentése óta már jött egy changelog, úgyhogy lehet, hogy mégis hamarabb jön.
1.Fixed QuickBoot,Settings-Developer options
2.Fixed always awake with sim card,then we can go to deep sleep*Deep sleep:
Most egy RILJ wakelock miatt nincs deep sleep. Ez elég kevés akkut fogyaszt, de van rá mód, hogy kiiktassuk. Ez a két módszer működött eddig:
1. Repülőgépes mód bekapcsolása (sokaknak megmaradt a deep sleep a repülőgépes mód kikapcsolása után is)
2. Hívj fel valakit, beszélj legalább 2 percet, úgy, hogy közben lezárod a kijelzőt.
Mindkét módszerrel a következő újraindításig marad meg a deep sleep. -
Tomi_Ohl
veterán
A Google naptár akadt nagyon, azon kívül random helyeken.
A 2 óra használat alatt 2% merülésben biztos vagy? Az 100 óra képernyőidőt jelentene.
Mindegy, amúgy se valtanám erre a MIUI-t. Összeségében elmondhatom, hogy nekem ez a próba nem ért meg 50 centet (merthogy aktiválódott a napi internet csomagom, mire sikerült volna kikapcsolni a mobilnetet).Jó hír: nemsokára jön az Xposed lollira!
bozarjoska nekem az alkalmazásmegnyitási sebességel is voltak problémák, de valószínű akkor ez nem a ROM hibája (hanem nekem akadt be valami).
-
Tomi_Ohl
veterán
s4tch szerint csak 42%-ban volt awake, szóval valószínűleg tényleg deep sleepel.
Amúgy előbb én is feltettem, a gappsos verziót. Deep sleepet nem próbáltam ki, arra most nincs időm.
Nem tudom, nektek milyen, de nekem elég lassú volt, több dolog akadt, de lehet hogy csak azért, mert nem adtam időt neki. -
Tomi_Ohl
veterán
Talán mégis van deep sleep.
Ezt írja Ivan az angol oldalon:
"Bugs2.Battery usage data display error on some devices with sim card"
Ez a kínai oldalon kicsit máshogy van fogalmazva:
"2. part of the user card, set up inside the battery indicator will be abnormal, always show awake, tested to show the error does not affect the power"
Szóval: ha SIM kártya is van a telefonban, előfordulhat, hogy a telefon nem jelzi a deep sleepet. Ettől függetlenül még belép deep sleep módba. Ezt támasztják alá azok a jelentések is, amik szerint a telefon kikapcsolt képernyővel szinte nem is merül. -
Fejvadi
nagyúr
Nem úgy értettem, hogy hatalmas.
Hatalmas kütyü.
Hosszúkás, de nem mondanám szélesnek, pont formás.A futáshoz az a jó, hogy nem kell vinned magaddal a telefont sem ha nem akarod. Beállíthatod azt is, hogy milyen gyorsan akarsz futni és ha lassabban futsz rezgéssel jelzi, vagy ha megtetted a kívánt távolságot. Hazaérsz, bekapcsolod a telefonon a Mi Fit app.-ot és mindent látsz a futásodról. Nincs a telefon kitéve edzés közben semminek.
-
Tomi_Ohl
veterán
Na jó... Ne várd a jelentésem.
Véletlenül csak MIUI backuppal csináltam mentést, úgyhogy vissza kellett jönnöm a MIUI-ra, hogy csináljak TB-vel is. Közben jött ez a hír, hogy mégiscsak újraindul, ráadásul ott lesz Ivan új buildje is...
Úgyhogy maradok MIUI-n, majd legközelebb Ivan buildjét próbálom. Azt írja, hogy talán már holnap kijöhet.
Amúgy mi az a T9 search a changelogban? Minden ROMba integrálják, de fogalmam sincs, mi az... -
Tomi_Ohl
veterán
Előbb feltettem. Először nem akart minden működni, aztán újratettem, és minden jó lett. Alvó módot még nem teszteltem.
Amúgy XDA-n és a kínai oldalon is azt írták, hogy nem indul újra.Ysosy tényleg, emlékszem rád, de valahogy eltűntél... Mindenesetre jó hallani, hogy lélekben velünk vagy!
Nocsak mit látok:
Ivan's next rom changelog
I asked ivan on email about next rom and he sent me the changelog:-change log
1. Fixed call forwarding setting crash
2. Add T9 search (Thanks CM)
3. SystemUI: add quick settings pull down with one finger (Thanks CM)
4. Update file explorer icon
5. Fixed button wake device when screen off
6. Fixed cant deep sleep
7. Fixed otg
8. Fixed usage statistics crash from *#*#4636#*#*
9. Add power mode settings,Settings-Developer options
10. Update Browser (Thanks CM)
11. Update Gallery2(Thanks CM)
12. Fixed Nfc
13. Fixed random reboots
14. Fixed Cant wakeup when lock device
15. Fixed takes a few seconds to show the lock screen after the completion of boot animation*Bugs
1. FileEplorer Crash when enable Multiuser
2. Battery usage data display error on some devices with sim card
3. Touchscreen is work when calling that screen off*
Forrás: XDA -
s4tch
veterán
Nyugi, ez még elég távol van a stabil 5.0-tól, és ráadásul ki se adták. Tegnap feltettem az utolsó verziót, a sebesség nem rossz, de merül, újraindul. Ezen kívül az AOSP egy elég fapados rendszer, MIUI után heréltnek tűnik.
Március végéig kiadják a forrásokat. Szerintem addig nem lesz stabil 5.0.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged