-
Mobilarena
Xiaomi MI-3 téma összefoglaló
ANDROID 6.0 MARSHMALLOW FRISSÍTÉS
Olvasd el, mielőtt nekikezdenél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Köszi az infót.
Közben feltettem a MIUIHU 8-at. Eddig egy gondom van vele, hogy a Mi message nem akar aktiválódni. Ami kifejezetten tetszik a globalhoz képest, hogy a recentsben és a kikapcsoló menüben visszatért a blur (sima szürke háttér helyett). Amint látom, az értesíti felületről globalhoz hasonlóan hiányzik a kereső, de főképernyőn felfelé swipe-pal elérhető. A naptár jelzi a kínai ünnepeket... Na ez talán kicsit felesleges errefelé. -
morfondőr
addikt
Érdekes, hogy a Mi2 topicban agyon dicsérik a 8-at, hogy már mennyire jól sikerült az alfa is! Ezek szerint Mi3-ra már nem ilyen rózsás a helyzet. Holnap jön a china developer, kíváncsi vagyok, hogy arról milyen vélemények jönnek! Én már nagyon kíváncsi lennék rá, de várok egy jól használható verziót!
-
vampire17
addikt
Ismert Alpha bug. Itt tudod confirm-olni: http://en.miui.com/thread-291925-1-1.html
(Elv jogosultsag problem, az app nem kap engedelyt az internet hasznalatra)
-
kew
senior tag
Én ilyennel szívtam most, nem is értem, ez hogy lehetséges, de fastboot romos telepítés után "megjavult" a kijelző.
Kijelzőcsere után néhány héttel sokszor nem kelt fel a kijelző, bár szerintem csak a háttérfénye, mert az érintéseket érzékelte csak nem mutatott semmit. Viszont ha erővel benyomtam mondjuk a közepét, akkor bejött a kép. Ugyanez fordítva is, ha rányomtam erősen a bal felső sarokra, elment a kép. Kivéve fastboot módban, és bekapcsolás után a logót kb 5mp-ig. Ezeknél teljesen jó volt a kép, sosem ment el, hiába nyomkodtam a kijelzőt. E mellett twrp már nem adott képet.
Teljesen azt hittem hw hiba, és már fel is dobtam eladásra. Fastboot romot ráhúztam eladás előtt és hopp, ahogy abból újraindult, többet nem szállt el a kép és azóta is tökéletesen működik. Azóta se értem, hogy lehet ilyen sw hiba, de egyre inkább annak tűnik. Eléggé érdekes
-
jety91
őstag
Hát igen
Én már így kaptam meg a telefont, hogy csináljak vele valamit, elvileg 5.12.11-es MIUIHU volt rajta a frissítés előtt. Állítása szerint "nem jött már frissítés (4.4)", így felraktak egy másik szoftvert (6.0). Én arra tippelek, hogy sikerült egy nem cancro alapú ROM-ott recoveryben elindítani... Mindegy, írtam miuiszervíznek, kíváncsi vagyok mit válaszolnak. Az olcsóbb a kijelző csere, a drágább az alaplap...
-
vampire17
addikt
Mondjuk az igazsaghoz hozzatartozik, hogy a band 2 nem volt bejelentve. A Mi Max es a MIUI8 az a forumon be lett jelentve, de a band 2-rol ket fenykep jelent csak meg, ezek alapjan indultak a pletykak, hirek, net szerte.
Szoval, "hivatalosan" nem kesnek
Ui: gondolom a cel is az volt, megszelloztettek, felkeltettek az erdeklodest, kb azt is leszurhettek, mennyi lenne ra az igeny es lattak, hogy nem fogjak birni kapacitassal...
Mondjuk nem csodalom, ez azert nem egy telefon, a sima band 15$, ha ez a duplaja lesz, akkor is apropenz es tuti hogy rengeteget akarnak venni...
A masik dologra reagalva, en tokre beglepodtem az Oppo-n, nem gondoltam, hogy ennyire nepszeru... A Huawei az OK, de az mas teszta, en oket nem szamolom soha, mert a Huawei az maga a kinai allam, mellettuk egyszeruen nem rughat labdaba mas ceg
De az Oppo-rol nem gondoltam volna, hogy ennyire feljon...
-
Tomi_Ohl
veterán
Nájsz
Ha a héten sem lesz fejlesztői, akkor a hétvégén felteszem én is. Még utoljára MIUI7-ezni akarok a 8 előtt.mizoli épp tegnap láttam a changelogot, szokásosan hosszú. Amint látom új bootanimáció is lesz a mostani lollipopos helyett.
Amúgy mekkora kitolás már... Hétvégén feltettem a hivatalos CM-et, azóta pedig nem jön új nightly
Pedig új WiFi driverek is vannak benne, állítólag két évnyi lemaradást pótolnak.
-
Mr.C
őstag
de ha úgy nézzük, eddig kellett egy félresöprés és lett 9 kapcsolód, most meg egy félresöpréssel 5 új kapcsoló, ergo tízet érsz el ugyanúgy egy "suhintással"
nem tudom, meglátjuk, valószínűnek tartom, hogy megcsinálja majd az eredeti noti-bárt egy flashelhető zippel valami lelkes emberkevagy Ivan
-
Mr.C
őstag
Ha nagyon laggol, akkor a medium lesz a nyerő.
Én még így is sokallom a ~430 mb szabad ramot, de a lentebb veszem, akkor elkezd akadozni.Gondolom a CPU kiegyensúlyozott szabályzója miatt7.3.1 stailról: sztem a MIUIHU csapata nevezte el magának, mert téyleg semmi hivatalos nincs róla...
-
zolikaDB
veterán
A sima Mi Note tkp hardware-esen nagy vonalakban egy Mi4, nemde? Snapi 801, 3GB RAM? Csak 5.7".
Hat, ez olyan dolog, h a Mipad is melegedett Tegraval - jatek alatt, igy nalam nem
De ha jo ara lenne a Mi5-nek, vagy lenne egy iPhone SE ellenfel Mi5 mini bivaly vassal, jo vetel lehetne.
Igazabol ha egy Pro-t megcsipnek 80e korul, na az meg pláne.Delutan utanakerdezek ennek a frissitesnek.
Persze hogy tiszta telepitest csinalnek, csak erdekes, h a magyar stabilnak eddig nem volt OTA frissitese. (jol gondoljatok, magyar ROM).OFF: paromnak van egy Zenfone-ja. Csak szakmailag: amint felkinalja a MM-t, ott is pucoljak kifele Recoverybe, pusztitas, es utana feltenni? Ugye, az azert csak nem MIUI!
havril1: hol nezted a jo arat Pro-hoz?
-
havri1
félisten
Nem emiatt írtam, hanem az zavar, hogy általában olyan emberek írnak véleményt egy készülékről, amit jó esetben még kézben sem fogtak. Ezt hallottam, meg azt.. Érted. Viszont konkrét tapasztalatokat szívesen fogadnék, tulajdonosoktól. Vagyula is pro-t használ, még nem hallottam panaszkodni.
Mi4 hibáit is saját magam tapasztaltam ki, fórumról semmi nem derült ki. -
laci laci
addikt
-
Tomi_Ohl
veterán
Mondjuk talán pont nekik kéne erre a legjobban figyelni, de talán nem volt bekapcsolva a teljesítmény mód.
Más: van egy új, nem hivatalos RR build. Nincs benne alap böngésző és fájlkezelő, de ez nem nagy baj, felteszem.
Jött új ZeurionX is, vissza lett téve bele a Double tap to wake (Mr.C)
-
Mr.C
őstag
Igen, érdekes nekem is. De valószínűleg csak a kijelzéssel van probléma. Rég csináltam már akku kalibrálást, úgy látszik, neki kell.
Most nekem úgy néz ki, kezd beállni. Reggel kB 2,5 órán keresztül tartotta a 99%-ot (bár lehet, csak az írja és valóban nem is)
Hozzateszem, töröltem az Analytics (vagy valami hasonló nevű alkalmazást, valami com.miui.analytics). Azóta nincs anomália -
morfondőr
addikt
Eddig nem volt baja, tegnap frissítettem a legújabb multi-ra és ma reggel szóltak, hogy folyamatosan foglaltat jelez. Beállításokba nem is voltam, nem állítottam semmit. Most csináltam egy backup-ot, töröltem a data+system-et a twrp-ben, most települ a rendszer, meglátom mi lesz.
-
kriver
tag
Korábban már írtam ide is, miuiandroid.hu-ra is, de semmi válasz. Így másikat használok.
Sehogy nem engedett be a miclud, pedig a jelszó stimmelt. És hála a gyenge angolomnak, valószínűleg én csinálhattam vmit rosszul. Pontosan már nem emlékszem, hogy lett új azonosító a telefonszámomhoz. De az ujat hiaba töröltem. Telszámhoz nem engedett máshogy belépni.
-
kriver
tag
Azt raktam vissza, amit a telefonon volt zip csomag. Android verzió stimmel, és a MIUI szám is. Első körben már nem volt elég hely a mentés visszamásoláshoz. Amikor sikerült törölnöm, és elindult, akkor pedig random hibákat is írt ki. Pont a lényeges appok, beállítások nem sikerültek. De még egyszer nem kísérletezem. Ahogy a Mi azonosítóm is buktam (vele együtt 2.5 GB cloud mentést képekről), ettől sem estem kétségbe.
A számomra lényeges dolgok biztonságban vannak. -
kriver
tag
Este visszaraktam a régi rendszert. A mentés többszöri próbálkozásra sem ment vissza. Állandóan hibát jelzett. Valamint mintha duplázott volna egy csomó fájt, mert mér nem engedte először visszarakni a durván 1.7 giga mentést. Meguntam, visszaraktam az újabbat. Érdekes módon már pl nem látta az Xperia billentyűzetet, nem akart a mi fiókomhoz csatlakozni. Harmadik nekifutásra sikerült minden. Most csak a MiFit-tel szívok, mert az új appokban nincs színes ledes beállítás alkalmazásokhoz, a régebbi meg nem csatlakozik a MiBandemhez. Este lesz újabb meló vele.
Fogom Rootolni is.
Hiába a tiszta telepítés (wipe cache, wipe user data), szerintem nem ártana egy wipe all data sem, illetve wipe SD. Bár most pont jó minden, nincs kedvem megint az estét ezzel tölteni.
Várom a stabil 6.1-es MM-et. -
kriver
tag
A Root most nincs is meg.
A lauchert eddig nem nagyon babrálta. Témázva volt (minden részlete személyre szabva).
A Tomi által javasolt 7.1.3.0 gondolom szerinted is elég egyelőre.
Nem merem A 6.0.1-es MM-et felrakni.
ART számomra érne vmit? Szerintem a jelenlegiben nincs is engedélyezve. -
kriver
tag
Még a gyári ROM volt rajta (MIUI 4.7.4) Egy fórumtárs segített beszerezni a Mi3-at, és azt hasznátam, amit ő rakott rá.
Tehát akkor vissza a régi rendszer, és a gyári rendszermentés úgy visszaállítható?
Ahogy eddig néztem, meg tudom szokni a jelenlegi állapotot. SMS-ek nem lényeg, Vier üziket meg az appból mentettem pár napja. Már személyre szabtam nagyjából a rendszert. Érdekes, hogy eddig az adatok (képek, zenék, beállítások, appok) 90% megvan az új rendszeren is. Még a rejtett képek is visszanézhetőek.
Egyelőre maradok, de megtartom a mentést. Titaniummal vagy egy éve próbálkoztam felhőbe (Dropbox) menteni, de akkor nem működött. Majd próbálkozom megint, ha szükségét érzem.
Eddig ami zavaró az új rendszerben:
- zenelejátszó kinézete nagyon gagyi
- a gyári Kamera appban nem lehet méretet beállítani (Mp-re), csak 4:3 / 16.9 képarány, és három tömörítési mód.
- A jegyzetekben csak listanézet van
- Egyelőre nem szinkronizálta a kézzel felvitt naptárbejegyzéseket
- a felső értesítési sáv elég pirinyó lett, de szokható -
Tomi_Ohl
veterán
"Az értesítési terület, záróképernyő és a többi szerintem kurvajól néznek ki gyárilag." - a kinézet még rendben, de az, ahogy működnek, már nem. 4.4 alatt még fejlettnek számítottak, de 5.0 óta kicsit nehézkesnek érzem az értesítési felületet és kiforratlannak a zárképernyőt (pl az értesítések megjelenési módja sem olyan könnyed, mint AOSP-n). A recent apps-szel ugyanígy vagyok. Egyszóval a systemui az, amit szerintem alaposan át kéne dolgozniuk MM alapokon.
mizoli amíg a MIUI nem material, addig muszáj.
Nagyon bízom benne, hogy a MIUI 8 már értelmes verzióugrás lesz, és kombinálni fogják benne a jelenlegi dizájnt material összetevőkkel.
-
mizoli
addikt
-
mizoli
addikt
-
Mr.C
őstag
Lehet, de itt bukik ki a userek követelése... Mindig picsognak, hogy legyen frissítés minél hamarabb, meg a "mikógyünmánazújandroid?" és a hozzá fűzött károgások. És persze semmi sem jó.
-Eddig jöttek a stabilok akkor, amikor és megbízhatóak voltak (szerintem.) Ez nem volt jó, legyen sűrűbben update
-Jön Sűrűbben update, persze a stabilitás rovására, ez sem jó, mert akkor miért stabil (amit persze megértek de ez az ára ha kapkodni kell)?
Szvsz.Más: xposed modult ki használ dev. Miui mm-en? Megbízható már? Fel akarom tenni az xprivacy miatt, mert a gyári permission manager-ben egyre jobban ne bízok
-
Mr.C
őstag
Spotify nálam lejátszás közben sose záródott be... De tény, hogy ez az app igen ramzabáló szerintem. Sokkal többet fogyaszt, mint amennyit illene nem beszélve a cache részéről. Nekem nincs prémium, de hogy kB 350 MB cache van egy kis zenehalllgatás után, úgy, hogy amúgy internet nélkül nem is használja, mert nem lehet cache-be letoltott tartalmakat lejatszani.... Értelmetlen
-
vampire17
addikt
Fullos FB app, de mar sokan irtak h zabal, uh le is csereltem a Lite-ra. En is amugy a mi band-re gyanakszom (marmint a BT-ra) de sajna nagyon megszerettem az ertesitest, meg a kepernyo feloldast vele
A Whatsapp is kell, mert "termeszetesen" van a kollegak koztott egy, aki ignoralta az FB-t...
Nalam a fenyero auton van. A GPS-t azert szeretem, mert pl az idojaras widget is hasznalja. A GPS-t nem lehet ugy beallitani, hogy pl az appok be tudjak kapcsolni helyadatok lekeresehez, mondjuk x idokozonkent, de ne menjen Non-Stop?
-
vampire17
addikt
En nem ertem hogyan csinaltok ilyen uzemidoket, komolyan
Full friss install volt, meg a systemet is toroltem... A hetvegen volt Akku csere, teljesen uj van benne.... Nem jatszom, nincs fonn semmi olyan app ami meritene.... Nem ertem...
Ami van:
- MI band (alkalmazasokra jelez, hivasra, sms-re nem)
- Whatsapp, FB Messenger, Outlook, meg excange email kliens
- Facebook app az egyetlen kozossegi dolog...
- Chrome bongeszo,A tobbi az nem fut rendszeresen (ilyen OTP smartbank, Index app, hasonlok.....)
A telo megy ejjel-nappal, adatkapcsolat/wifi/GPS mindig van, de gondolom ez alap mindenkinel. Szoval nem tudom mi meritheti....
-
Tomi_Ohl
veterán
Na igen, az új Nexusok már elég drágák... Eredetileg úgy indult, hogy a Nexusokon nem akartak pénzt keresni.
Mr.C SailFish OS érdekelne.
FFOS-t eddig csak appból próbáltam (van egy hivatalos alkalmazásuk, amiben benne van egy csomó FF system app, így ki lehet próbálni a felületet), különösképpen nem fogott meg.mizoli az xSystemui-s képből nem derül számomra ki: a kép csak a fejlécen van, vagy a gyorskapcsolók mögött is?
Napszak szerint változó header image van RR/AICP/stb-ben, de custom már ritka. -
Mr.C
őstag
és a 2016-os modell? persze, nem tudunk róla semmit.
és nézd meg, mi kapta meg a (preview) Android N-t először? Az 5-ös... ami mikori is? 2012-es? ja és van rá ubuntu.... ja és van rá nethunter.... ja és mekkora ROM support, unofficial support van mögötte?Amit kiemelnék azok az alternatív ROM-ok:
-Firefox OS
-FlymeOS
-IUNI OS
-LeWa OS
-MIUI
-Plasma mobile OS
-Sailfish OS
-TouchWiz
-YunOShú, ez egy kicsit propagandának tűnik
-
vampire17
addikt
Elotte levo ROM-okkal sem volt valami acelos mar jo ideje...
atlag masfel, ket napot bir ki, olyan egy, masfel ora kepernyoidovel. (de ez nem jatekkal vagy ilyesmivel jon ki, hanem mondjuk rapillantok az email-re, stb... szoval semmi eroforras igenyes cucc) Annyi hogy folyamatos szinkron az van. (email, stb..)
Meg szerintem ha igy nyomkodnam, pl jatek, akkor kb 1 ora alatt siman lemerulne....
-
Fejvadi
nagyúr
Köszönöm Mester a lehetőséget.
Van még idő átgondolni, de nem biztos, hogy kedvem van mér ezekhez a trükközésekhez.
Ha még adnál is nyitó kódot, Magyar még nem lesz rá jó darabig.Amit te linkeltél Mi4, nem csak olcsóbb, de a tiéd 4G-s, a másik link csak W.
(#23185) morfondőr
Nem, de annak nem is az a lényege, mint egy Xiaomi-nak. -
Tomi_Ohl
veterán
-
weinmaker
őstag
Ez igen, de nálam nem ilyen.
Vampire: jól látod, de mondtam is, hogy én nem a romokkal akarok játszadozni, hanem használni szeretném, ehhez képest kapásból ezzel kellett kezdenem, és még most sem jó. Most álljak neki témát keresgetni ahol majd a naptár jó lesz, vicc.
Biztos azért vagyok negatív, mert sokkal többet vártam ettől a telefontól, és ahhoz képest nagy csalódás, de ez az én véleményem. Tőlem ha valak élvezi, hogy naponta romot cserél, legyen vele boldog, nekem ez használati eszköz.
-
weinmaker
őstag
Nemár? És honnan szívjam ki, hogy melyik témánál jó az a widget. Most komolyan egy szikrával sem jobb a régi telómnál, már bánom, hogy megvettem. Csak a szívás van vele. Alapból nem volt jó, aztán új rom amivel már működik de tudásilag nem nagy szám. Mitől ennyire ász ez a telefon? A képernyője sem jobb, semmiben nem látom, és a régim, sokkal komfortosabb volt (zte v5).
-
Fejvadi
nagyúr
Ezt nem tudnám megmondani, hogy mikor mi van neki, de nemrég küldtem neki egy haverét és abba eredeti kijelző, aksi, és a ház is eredeti lett. Ha valami utángyártott akkor előre szól és nem is szereti, mert csak a gond van vele utána. Sose legyen rá szükségem.
#22848) kew
Ezt mondtam én is. 18-20 munkával együtt és eredeti.
Nem a Zoli csinálta neked? -
kárátékutyá
őstag
Igen tudom hogy az van benne, de azt már ezernyi más helyre is oda lehet tenni. Oldala, hátulja, esetleg retinaszkennert fejleszteni. De nekem sokkal jobban tetszett volna, hogy mindegyikhez csomagolnak egy MiBand.et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bevonják az AI-t az atomreaktorok építésébe
- Sweet.tv - internetes TV
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- IPhone 16 pro - Desert Titanium 256GB
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest