- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #16783 üzenetére
Oké!
Köszi szépen, csak hogy tudjam mit rendeljek
Olcsóbb mint egy új telefon ... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16787 üzenetére
Ezt nem értem? Miért is kellett a Z3C után - ilyen rövid időn belül - Z5C-re váltani?
Vagy csak pörgetni akarod a gazdaságot?
Egyébként, igen. Amíg nincs root, addig csak egy drága telefon. Utána lesz belőle okos telefon. -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16783 üzenetére
Jobb később, mint soha.
Én sokáig nem töltöttem fel semmi romot, utána eljátszadoztam vele, de valami bosszantó apróság mindig volt. Úgyhogy jó nekem a 4.1-es főverzió is, kit érdekel. Nem látok giga újdonságokat, amitől úgy kellene éreznem, hogy bármiről lemaradok. Majd egyszer, ha esetleg újra kedvem szottyan vagy kénytelen leszek váltani.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16752 üzenetére
"Egy csomó gyári Android feature már 2 MIUI verzióval ezelőtt is megvolt."
Biztos volt ilyen, de "a kód változás" bizony jelentős az egyes Andriod főverziók között. Jó példa erre a ma nagy divatnak örvendő okoskütyük támogatása. Ha pl. van egy MiBand-ed, és szeretnéd, hogy az auto un-lock is működjön, akkor ahhoz bizony 5.x-es Android kell.
Szóval lehet így-úgy (meg)magyarázni, hogy mi, miért van, de az - szerintem - ciki, hogy egy Mi3/Mi4 és a Xiaomi első tablet-je is még KK-n van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16750 üzenetére
" .. Gravitybox-os fícsörök külön megtalálhatóak voltak a repo-ban ... "
Ezt nem tudtam, ennek megfelelően nem is kerestem (még).(#16748)
Nekem mint Mi2s tulajnak mondjuk pont nincs sok okom picsogni a support-al kapcsolatba, de ha megnézed a többi -- nem ritkán sokkal újabb -- készülékét, akkor láthatod, hogy nem kicsi a baj.
" ... de főverziót már nem cserél ... " - na, pont erről beszélek. Ugye nem mondok újat, ha azt írom, hogy ebben a Xiaomi se jeleskedik -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16731 üzenetére
" ... milyen szorgalmasan kapod a frissítéseket a készülékre.
Az én szememben emiatt jelenleg összesen két alternatíva maradt gyártóra szűrve:Xiaomi ... "Nem látom az összefüggést.
A Z3C-re viszont tényleg jön valamilyen európai MM-es, 6-os droid-os beta teszt.
Tudom, nem egy liga, de azért itt meg kell említenem a PH! TV-ben tegnap szereplő Tesco mobilt, 25e-ért Lollipop-al, magyar garanciával.A Saygus-ba még az S801-el is van potenciál. Legalábbis én csak emiatt nem zárnám ki. Ahogy írtad is, a "processzor" egy dolog. Saygus pedig már most olyan dolgokat kínál, amit - jó eséllyel - a nála gyorsabb (modernebb?) SoC-al felszerelt készülékek se fognak.
(#16736) Karavik
Hááát, nyilván változhat, de akkor felmerül a kérdés, hogy mennyire vehető ez a bagázs komolyan? Szerintem ilyen szinten mi itt a fórumban is össze tudnánk dobni egy mobilt. Aztán mire összejönne a pénz, talán arra a szintre is eljutnánk, hogy meg tudjuk építeni. Vagy nem ... -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16731 üzenetére
"Az én szememben emiatt jelenleg összesen két alternatíva maradt gyártóra szűrve:
Xiaomi és Sony."Hasonlóképpen nálam is, de a kedvezőbb árfekvés és a szoros érzelmi kötődésem a MIUI-hoz
okok miatt, marad a Xiaomi, mint egyedüli gyártó. A következő telóm minden kétséget kizárólag Mi5 lesz (amennyiben valóban S820 SoC-al jön)
(#16732) <Adamsky>:
Mivel a Symetium teló csak tervezés szinten készült el, valóban van esély, hogy a végleges fizikai darab méretileg változni fog picivel. Én ezt csak úgy veszem, hogy kvázi így fog kinézni és a vitatott mérettel csak a most divatos széltől-szélig kijelző megoldást akarják szemléltetni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16699 üzenetére
"Most vettem zsír új akksit ... "
Honnan, mennyiért? Ha nem titok, akkor megadnád a forrást?
Ja, és a legfontosabb: eredetinek, ill. jónak tűnik az akksi?(#16698) Neck
"9.17 merül, mint balta nyél nélkül ... "
Szomorú. Remélhetőleg "egyedi eset" (úgy értem, hamarosan javítva lesz. Bár, az, hogy a 9.24 se muzsikál valami jól, nem kecsegtet semmi jóval). Egyébként a 6-ról 7-re való átállásnál érezhető volt némi üzemidő javulás? Mert marketing szinten nagyon ment az ígérgetés.6-os stabil ROM-ot esetleg próbálta valaki?
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #16696 üzenetére
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #16677 üzenetére
Attól, hogy preorder, még nem lesz más az ára, a dhl 17usd, de nemhogy 85ezer, hanem 90-95ezerért is jobb vétel a Mi4c snap808-al, 3GB RAM/32GB ROM. (100ezer körül megvenném itthon áfásan rögtön, lehet be is vásároltatom valamelyik sufniboltossal
)
Ettől függetlenül ez is egy remek lehetőség, hogy áfásan 86k! cégre nagyon megéri ez az Mi4i, csak nekem is pl. kevés a 16GB, ezért kilőve.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16677 üzenetére
Pre-Order, mert nincs készleten, de 6-10 napon belül küldik a cuccot. Valóban shipping-el és egyéb költségekkel nem számoltam, így két lehetőség van:
#1: 3GB RAM/32GB ROM Mi4c=279USD + DHL=17USD + biztosítás=2USD Össz.: 298USD (~87k HUF)
#2: #1 + áfa és vámmentesség biztosítás=13,95USD Össz.: 311,95USD (~92k HUF)
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16674 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16674 üzenetére
Ez tényleg nem rossz ár ...
... annak, akinek elég a 16 Gbyte (kb. 12-13 Gbyte) tárhely. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16641 üzenetére
Így jár az akinek (én is az AOSP-vel) nem jó a gyári ROM
Az más kérdés, hogy én egy kezemen meg tudom számolni, hogy eddig hány MMS kaptam. Ezen felül a Messages app-ban fogtam és ki-X-eltem az "Auto-retrieve" funkciót, így az MMS automatikus betöltődése kilőve.(#16642) ginola
A panel lottó mellett a kameráról se feledkezz meg. Én mondjuk személy szerint arra is kíváncsi leszek, hogy hogyan muzsikál (szó szerint) majd. Sajnos a hangminőség nem a Xiaomi-k erőssége.(#16636) balewi
Igen, ez nekem se világos, hogy ha már ott a 808-as SoC, akkor hogy a bánatba nem tudja a 800 Mhz-t. A modem nem a SoC része? Nem értem.Valaki homályosítson már fel!
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16641 üzenetére
Lenovo A606-ra nem találok miuit, valaki tudna ebben kicsit segíteni?
!C nekem is bejönne, de a panellottó, és hogy Vodás vagyok....hát.....
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16637 üzenetére
Nálam is "not vulnerable" az eredmény. Hihetetlen milyen biztonságos ez a MIUI rendszer
-
Disque
aktív tag
válasz
Makszimusz #16637 üzenetére
Not Vulnerable
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16606 üzenetére
Itt van új MIUI music player-ből módosított változat, amiből a Kínai szarságok mind ki vannak szedve, többek közt az online (discover) tab is, ami amúgy sem működött EU usereknél. Kínai mentes music.apk: [link]
Nem kell telepíteni, csak root explorer-el kicseréled a music.apk-t: /system/priv-app/music/ music.apk majd visszaállítod a jogokat 0644 és reboot.
-
balewi
aktív tag
válasz
Makszimusz #16576 üzenetére
Nekem a V6-nál nem változott, de a hetessel egyértelműen nőtt a fényerő.
A feleségem meg majd csak akkor kapja meg a hetest, ha pl. a fb messenger lebegő chat feje nem lesz láthatatlan. Meg sok apróság, ami a V5-ben működött, az újra használható lesz. -
balewi
aktív tag
válasz
Makszimusz #16572 üzenetére
Szerintem igen.
Éjszaka töltőn van, ilyenkor egy papírzsepit rakok a telefon alsó részére, hogy ne zavarjon a villogás.
Tudom, meg is fordíthatnám, de akkor éjjel ha fébredek vissza kellene fordítani ahhoz, hogy megnézzem mennyi az idő. Most a papírzsepi nem tudja úgy tompítani a fényt, mint eddig.
Rettentő komoly teszt volt mi? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16533 üzenetére
Azt még nem mertem.
Ha az lesz, akkor sem leszek "early adopter". 1/2 - 1 évet még simán kimozgok a Mi2s-el (remélem). Mindazonáltal egyszerűen nincs alternatívája. Kis túlzással annyit kérhetnek érte, amennyit akarnak. -
trebrona
nagyúr
válasz
Makszimusz #16511 üzenetére
Igaz nem MI-2, hanem Redmi, de én ezeket használom:
MasterCard Mobile
iCsekk mobil fizetésCsak ezekkel az alkalmazásokkal, de mobilon nem vásárolok mondjuk paypal-lel.
-
bojtix
tag
válasz
Makszimusz #16505 üzenetére
Gondolom az, hogy nem gyalogos módban akart tervezni... Kocsival meg elég gázos a balos kanyar...
Minden programban és térképben vannak hibák!!!
Direkt raktam OFF-ba mert ezek SZIGORUAN személyes tapasztalatok amik kb 7 év és 400-500 e km alatt jöttek össze és nem kívánok sem felbújtó sem céltábla lenni...
Kb 5 évvel ezelött egy évig használtam garmin-t amiben a vas nagyon el volt találva. GPS jel mindíg volt, de tudott érdekeseket tervezni. M7 visszavelé Pestre úgy nézett ki, hogy Érden csinált volna egy "nyolcast" a le és felhajtón, vagy ha véletlenűl túlmentem simán megfordított volna a Hungária körúton is
Az IGO8-l vett navon-nak meg már a térképe, tervezése sokkal jobb volt, de ott meg a vas nyomába sem ért a garmin-nak (üzemidő, pontosság stb.)
Már droidon 2-3 éve nekifutottam a SYGIC 1-2 hetes próbaverziónak, de a színvilága nagyon nem tetszett és néha azért érdekesen tervezett úgy hogy nem is vettem meg. (Bár az elgondolást, hogy ha korrekt áron megveszed akkor minden kütyüdben használhatod, nagyon felhasználóbarátnak tartom. Most néztem a play-re feltöltött képek és funkciók alapján azért látom a fejlődést, lehet hogy kipróbálom...)
Mostanra már jóval kevesebbet megyek vidékre és a Pesten elég jónak tűnik a Waze. Egy-két dugótól már megmentet. Elég jól tervez és nem főzi a telót (nekem is vannak melegedési gondjaim), de a házszámokkal néha hadilábon áll. Az meg jobb esetben meg kin van írva..
Azért én is leszedtem a "szülinapit", de csak akkor használom, ha koordináták vannak, mert ez a PRIMO-ra egyszerűsített változat sem jött be. -
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #16497 üzenetére
Nagyjából egyetértek
Annyival viszont kiegészíteném: ha csak a lopás szól az iGo mellett, akkor (ha jól tudom) a Sygicet is el lehet lopni - más kérdés, hogy szerintem 6200 forintért ajándék volt a lifetime EU...
Szerk: Szuszinho: olcsó húsnak híg a leve -
válasz
Makszimusz #16497 üzenetére
Addig nézegettem hogy vettem is egy Lifetime Worldwide változatot.
Kemény 23.61 EUR volt egy örök életre szóló navigáció, vésztartaléknak jó lesz.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16492 üzenetére
Ez így már korrekt, ezzel egyet is értek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16487 üzenetére
Kicsit bántó volt számomra a hangnem, de már túltettem magam rajta. Fátylat rá!
(#16488) ginola
Keress rá a "bootloader" és az "emmc_appsboot.mbn" szavakra itt a fórumban. A lényeg, hogy fastboot-ból kellene feltenned a recovery image-et, és cserélni az emmc_appsboot.mbn fájlt. Sajnos nem sokkal a 6-os ROM-ok megjelenése után a Xiaomi változtatott a bootloader-en, és a recovery-jük, ill. az Updater app-juk sem fogadja már el a CWM-es zip-eket. Szóval tudtommal nincs más megoldás ...
... sőt, olyan mintha már ez sem működne. Illetve kérdéses, hogy a 6-os v. 7-es Miui mit lép a régi loader-re. Nincs mese, ezt ki kell próbálnod. Vagy vársz egy kicsit, hátha csinált már ilyet valaki. Mondjuk én arra tippelnék, hogy aki Miui-t használ, az búcsút intett a CWM-nek, és utóbb már nem is próbálta behegeszteni azt az új rendszer alá. -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16487 üzenetére
Updaterből feltettem a legújabb ROM-ot, de visszaállt a Mirecovery, CWM R11-et hogyan tudnék ezek után felrakni?
-
Disque
aktív tag
válasz
Makszimusz #16473 üzenetére
Megnéztem ezt a gps.conf-t szerintem ez a sor
INTERMEDIATE_POS=1
oldja meg a problémát, nem is értem miért van alapértelmezettben 0-n bár gondolom nem IGO-ra optimalizáltákmert az IGO nem kezeli rendesen az új GPS-eket.
The variable “INTERMEDIATE_POS=1″ assists newer devices, with our common chipset, find our location much quicker. This setting acts as though the GPS signal is 100% connected and operational for the GPS unit. In reality, it’s halfway there. Newer devices and work through the “halfway” data and the 100% data from other satellites to get a better, faster read.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16484 üzenetére
Ezt Tőled nagyon nem vártam volna...
DrKapocs-nak már elég régóta gondja van az iGO-val és a 6-os / 7-es Miui-val. Erre írtam, hogy esélyes (direkt nem írtam, hogy tuti ez a gond, mert ki nem tudtam próbálni) a gps.conf fájl ...
... ja, és bocs, hogy egyéb elfoglaltságaim miatt nem írtam le - újfent - hogy nézzétek meg, ill. próbáljátok már ki azt amit írtam.
-
Karavik
veterán
válasz
OK köszi, de előtte letesztelem az eredeti conf fájlal is.
Úgy tudom, hogy sMIUI - ban is módosított gps.conf fájl van, érdemes azt is kipróbálni...
Mi2-ben van glonass vevő? Mert annak megfelelően kell a sys.txt beállitani az iGO-ban.
-
vornia
senior tag
válasz
és amúgy ám a T. fejlesztő urak miért nem tudják maguktól már így fejleszteni?Miért a felhasználóknak kell rajta agyalni,mókolni?? Régebbi config file-t használtál?Korábbi verzióból?
-
Disque
aktív tag
válasz
Makszimusz #16469 üzenetére
Azt próbáljátok ki hogy a biztonságnál az engedélykezelőt kapcsoljátok ki, nálam a google maps az ami nem kap hozzáférést a GPS-hez ha be van kapcsolva, hiába kapja meg az engedélyt hozzá.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16467 üzenetére
Nem erről van szó, olvastam a teszted. Egyszerűen nem értem a jelenséget, ennyi. Hogy lehet az, hogy nálam nem ment az 5.8.20-al, mikor például Neked ment. Már arra is gondoltam, hogy valami a gappsal volt, nem volt jó esetleg a gapps csomag. Ha a high accuracy-t választottam, akkor standard módon bedobott egy google location-al kapcsolatos kérdést (értelem szerűen választottam, próbáltam több módon is, engedélyeket megadtam, stb). Vagy esetleg az echte kínai verzió a ludas. Nem tudom. Egy biztos, jövő héten nem próbálom, mert elég macera volt ez a kétszeri rom belakás, illetve tényleg kell a navigáció. Viszont nagyon pozitívan írtok róla és izgatja a fantáziám ez a 7-es rom. Lehet a multilangot kellene feltenni.
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16446 üzenetére
Hát nem esett le. Működő Twrp, ami tudja a TDB-t és a legújabb ROM-kal is bír létezik?
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16449 üzenetére
"Amúgy van egy issue: reboot után fekete képernyő fogad, és power gomb megnyomás után jön csak fel a képernyőzár, utána lehet pin kódot adni"
Reboot után engem egyből a feloldó képernyő fogad, tehát Mi2-n (legalábbis nálam) nem kell power gomb-ot nyomni.
"A Mi2 DEV verzióban a tárcsázóban tudsz ékezetes karakterekre keresni? Pl. a Győrfűtő Béla felugrik ha a 496738-at beütöd? A kínaiban a T9 ékezetre nem ment."
Kipróbáltam működik szépen a kapcsolatokban. A tárcsázóban viszont nem listázza az ékezetes karakteres találatokat...
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16444 üzenetére
Elárulod, hogy mivel mented le és állítod vissza a ROMokat?
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16435 üzenetére
Csak az a baj, hogy némelyik ROM összevont, míg más nem összevont partíciójú.
-
válasz
Makszimusz #16437 üzenetére
UI.zipre átnevezni.
-
coal56
csendes tag
válasz
Makszimusz #16428 üzenetére
háát, ott egy jó régi twrp van, ami nem is a merger particióhoz való, mivel akkor még nem volt olyan.
Nekem van egy 2.8.6-os (TWRP2.8.6_merged_partitions_chinese.zip) és ez működik is, de kínai...
Ebből kéne anol. -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16433 üzenetére
Leírnád, hogy hogyan tudom megoldani a TDB hiányát, ha másik Rom pl nem jó... stb?
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16431 üzenetére
Pont ezért szeretem, mivel egyik rendszerem a fix, bevált ROM, a másikon meg tesztelek, de így ezt tovább az új ROM-kal nem lehet megtenni, ha jól értem.
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16428 üzenetére
Known Issues:
tdb don't work, all work in system 1
If you want install roms based on KK or fewer don't choose format system in advanced wipe -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16426 üzenetére
Ezek biztosan jók Mi2s-hez? Ha tudnád, és nem lenne nagy fáradtság linkelnél egyet?
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #16423 üzenetére
Nem is szeretnék, kéne TWRP, ami TDB kompatibilis, és nem is von össze partíciót
Létezik ilyen?
A stalib globált próbálnám ki, másikon Ivan lenne. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16405 üzenetére
Tudom, hogy szar a Hangouts nekem is csak az azért van telepítve mert kellett tesztelnem MIUIv6/v7 alatt, mert DND módban FC-zett. Azóta javítoták ezt a bugot....
Viber egész korrekt, még netes hívásokra is egész jól használható.... -
balewi
aktív tag
válasz
Makszimusz #16386 üzenetére
Későn szóltál, 2 hete rendeltem ...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16381 üzenetére
Emlékeim szerint Te MiFlash-el toltad fel a MIUIv6 fastboot verziót, ami már Lollipop alapon volt és így lett a telódon merged partition. Máskülönben neme lenne merged partíciód...
Dirty flash MIUI-KK-ról MIUI-L-re sokaknak okozott random FC-ket és "nincs WiFi" problémát...
-
Jack@l
veterán
válasz
Makszimusz #16371 üzenetére
Megtaláltam, de nem ottt, hanem az additional settings legmélyebb bugyrában. Nem hiszem, hogy assisted vagy anélküli mód lenne a megoldás, nem amiatt dobálja el a jelet, az csak a felkapcsolódás gyorsításához kell.
Igo még mindig szar. -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16371 üzenetére
Elhiszem, hogy megy vele a waze és here. Ezeket nem próbáltam.
High accuracy-n használod?
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16375 üzenetére
...azért, mert befigyel pár Google play szolgáltatások FC és egyéb furcsaságok MIUI KK -ról MIUI L-re történő frissítés után wipe nélkül...de ha úgy tetszik akkor erősen ajánlott
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16367 üzenetére
Ez nem működött.
Én áttettem high accuracy-ról device-re. Ekkor ment a gps, ahogyan írtam is. De ahogyan visszateszed high-ra, onnan újra meghal a dolog. A google location settings-en belül azt állíthatod, hogy a google appok hozzáférhessenek a hely adatokhoz. Illetve természetesen át tudsz menni innen a location beállításokhoz, de ez ugyan az, mint amit fentebb írtam. Csak nem a beállításokból jutsz oda, hanem a google alól. -
Jack@l
veterán
válasz
Makszimusz #16367 üzenetére
Nekem location settings nincs a google accounton belül.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16338 üzenetére
Hát igen, én egyből össze is vontam a partíciókat mihelyt lehetett.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16328 üzenetére
Más szoftvert nem próbáltam, én ezt használom. Lehet van nála szebb, biztos van jobb, de én ezt szeretem. Nekem ez jött be.
Egyik rommal sem tapasztaltam még ilyet egyébként, soha. A V6-tal sem volt ilyen gondom.
Most visszatettem a V5-öt, azzal simán megy. -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16326 üzenetére
Legyen igazad, de attól én még szerethetem. Nem ez a lényeg, hogy eljárt-e felette az idő, vagy sem.
De szerintem nem ez a lényeg. A V5 és a korábbi V6-ok sem voltak finnyásak ilyen téren, ilyen gondom azért nem volt vele. -
Jack@l
veterán
válasz
Makszimusz #16296 üzenetére
Feljebb írtam, hogy akár még emiatt is várhattak a miui7-ben a cserével.
-
sagar89
újonc
válasz
Makszimusz #16199 üzenetére
Mi is the best.
Waiting for <a href="http://www.xiaomiminotepro.com">note pro</a>. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16231 üzenetére
Egyszer már megtörtént, nem? No, persze nem úgy, ahogy írtam, de ha a végeredményt nézzük, hogy mire van most L-es, 6-os Miui, akkor igen.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16229 üzenetére
De nagyon fogok röhögni, ha a Mi2 kapja meg elsőként a 7-es Miui-t. Akkor szegény Mi3/Mi4 tulajok tuti földhöz vágják szeretett készüléküket.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16224 üzenetére
Hát igen, jó esély van rá, hogy az Mi2/S köztük sem lesz...de ebbe még belegondolni is szörnyű!
...de ahogy a jó öreg mondás tartja, a halversenyen az aranyhal ért be elõször, a reményhal meg utoljára.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Én még az sem biztos, hogy ragaszkodnék jelenleg egy váltás esetén a Xiaomihoz. ROM és hardver téren sem látok ördöngős fejlődést házon belül, egyre inkább elhúz a mezőny mellettük. A V6 nem hozott igazi átütést, sokkal inkább egy ráncfelvarrása a V5-nek. Értem én, hogy V7, de mint tudjuk, a mostani bejelentés azt jelenti, hogy elkezdenek rajta dolgozni/gondolkozni, hogy kellene. Jövő év májusára megkapja közönség.
Ha most kellene váltanom, szerintem egy ilyeben gondolkoznék:
Elephone P6000 Pro
39eFt, 3 GB ram.#16200 Jack@l:
Ez nem egyértelmű mitől keletkezik, legalábbis számomra. Én azt mondom, hogy az én kijelzőmet fizikai hatás nem érte (leginkább öltöny zsebben hordom, por-kosz nem érte soha, tokban van, fólia van rajta, mindig is volt). Van, aki a hőt emlegeti. Én azt gondolom, hogy minden együtt... gyenge minőségű a panel vagy a ragasztó vagy mittomén. Ezért (is) gondolkoznék el egy újabb Xiaomi megvásárlásán. Jó telefon, szeretem, de mi garantálja, hogy a Mi4, Mi4i vagy az új Redmi 2 nem fog ugyan így járni? -
Neck
veterán
válasz
De ha pl eladom a telót, aki veszi, nem tudja, hogy gányabb a kijelző benne...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16203 üzenetére
"Használtad?"
Nem, de volt szerencsém összevetni a Mi2-met egy Note 3-al ...
... meg olvastam ezt a tesztet.
Idéznék belőle: "The Xiaomi Mi 3 did rather disappointingly in our audio quality test and we were hoping that its Mi 4 successor will fix that. Unfortunately, even though the new flagship did improve some of the scores of its predecessor it still remained a rather mediocre performer."
Röviden: a borzasztó gyengus Mi3 után a Mi4 erős közepes. Nyilván nem vagyunk egyformák, és valakinek elég ez is, de én már csak e miatt is nagy ívbe kerülöm a Mi4-et. Ami szintén elég kínosabb, hogy a Redmi 2 elpopsizza a flagship-et."A méret az méret, a párod is megszokná hamar a nagyobbat. :-D"
Háát, azt hiszem ott is van egy felső határ, ami felé nem érdemes menni ...
-
zdanee
őstag
válasz
Én is így tettem... Tényleg jó a Mi4. A mérete miatt ódzkodtam tőle, de lassan összeszokunk.
Amúgy foltosan mennyiért mehet egy 32 gigás Mi2 (nem 's') a 3000-es akkuval meg két normállal, dobozzal? -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16203 üzenetére
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
" .. a mi4 pedig nagyon jó telefon ... "
Kár, hogy a hangminősége nem valami acélos, és nagy (szubj. vélemény)(#16197) Neck
Ezzel kapcsolatban nehéz (lehetetlen jó tanácsot adni).
Én, egy esélyt adnék az új kijelzőnek, és/vagy várnék picit, hátha jönnek a mostaniaknál jobb telefonok. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16182 üzenetére
Én is jobban ürülnék új GUI-nak mert szeretem a változatosságot, újdonságokat, újításokat (ez szexben is igaz rám
), attól függetlenül, hogy semmi bajon a MIUIv6-al, de jöhetne valami más...szóval legyen neked igazad
-
zdanee
őstag
válasz
Makszimusz #16150 üzenetére
Köszi, az lett a vége. Meg kézzel telepítés. Kicsit meglepett a dolog, el vagyok kényeztetve, hozzászoktam, hogy ezen a telón magától működik minden, ahogy azt az ember elképzeli...
-
szuszinho
őstag
válasz
Makszimusz #16120 üzenetére
Lesz az még nagyobb is
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16120 üzenetére
-
szuszinho
őstag
válasz
Makszimusz #16069 üzenetére
Kielégíti az igényeimet, csupán a dual band wifi, amit kissé hiányolok.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16064 üzenetére
Pont az a lényeg, hogy ezek a hardver elemek automatikusan kikapcsolhatóak opcionálisan gyenge akku szint esetén. Egyetértek, hogy az appok kilövésének nem sok értelme van, de ez utóbbi beállítható hogy akár egyik appot se lője ki soha.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16056 üzenetére
Végül nem került bele a pénteki kiadásba ez a feature, mert néha FC-zett, de ha csak abból indulok ki, hogy ha manuálisan kikapcsolom a WiFi és adatforgalm folyamatokat, már akkor jelentősen tovább húzza az akksi. Ezt szoktam kézzel kikapcsolni amikor elérhető kell hogy maradjak és nincs töltésre lehetőség. Ha pedig ez automatizálható, mint az említett feature-ben, akkor ez hasznos lehet ilyen esetekben szvsz...
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16056 üzenetére
Én nem vagyok szakértő, de pont emiatt írtam. Az appok kilövése legjobb tudomásom szerint értelmetlen. Az android őskoráb volt ennek értelme (úgy emlékszem, hogy talán a gingerbreadig), de már nincs. Az pedig, hogy bizonyos százaléknál kilője a wifit, adatot, gps-t, stb. annak nem sok értelmét látom. De biztos van, akinek hasznos.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15999 üzenetére
A z3c szinte ugyan akkora, mint az mi2s. A kijelző ugyan nagyobb, de maga a telefon nem igazán, milliméternyi a különbség. Egy a "gond" vele, az ára. Ettől eltekintve tökéletes telefon. Egy az egyben cserélek, ha gondolod.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15985 üzenetére
Jövő héten újra felteszem a V6-ot, ekkor ki fogom próbálni a cserét. A kínait fogom feltenni és kicserélem a betűtípust. Most nem merem a navi miatt, félek, hogy elveszek. Most nagyon kell, tutira megyek. De jövő héten még a boltba is navigációval fogok járni a V6-tal és tesztelem.
Amúgy a folt elindult a képernyő széle felé. Lett egy körív, befelé még nem nőtt. Sárga, piros, kék, lila árnyalatú. Nem tudom, hogy ez feature vagy bug?
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15939 üzenetére
Nem tudok kövezni. Nem vagyok iPhone párti, de ennek főleg az ára az oka. Egyszerűen nem adok telefonért annyit. Ma is nyomkodtam egy 4-est, és egyre jobban, feltűnőbben hasonlít rá a Xiaomi. Pl ez a led villogtatás bejövő hívás esetén... ezt miért kellett? Én lehet bevállalnék egy 4-est, de inkább egy 5-öst.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #15939 üzenetére
"Kövezzetek meg!" - már röpül is.
Én eddig se azért nem vettem iPhone, mert drága. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #15930 üzenetére
Egy költői kérdés (logikát ne keressetek benne): Volt olyan tulaj, akinek úgy sárgult be a kijelző, hogy nem csapta oda, nem volt nagyon forró, és nem volt rajta fólia?
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15928 üzenetére
Az kemény. Veszel fél zsák pénzért egy jó telefonot, és sárgul. Megölne az idegbaj.
Jó lenne tudni az arányokat, hogy a telefonok hány százalékát érinti ez a probléma mondjuk 3-6-9-12-18-24 hónapon belül. Akár modell szinten is. Na ilyet soha nem fogunk tudni. Itt a fórumon is több kolléga volt, aki jelezte a sárgulást. Oké, nem reprezentatív minta, de arányaiban nem is olyan kicsi szám ez szerintem. Javíts ki, de más gyártóknál ilyet nem olvastam; no persze ott van más gond.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #15871 üzenetére
Igazad lett. A folt árnyalata sötétebb, a körvonal kicsit vastagabb lett, de durván nem nőtt. Aztán majd látjuk a jövőt.
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #15918 üzenetére
De ez nem ugyanaz mint ami eddig volt elérhető a Biztonság-Adatforgalom-Korlátozás menüpont alól?
Ott ugyanezt állíthattad be ha jól értelmezem soraidat. wifi +mobilnettel kapcsolatban, használhatják vagy nem használhatják az alkalmazások.. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15918 üzenetére
Köszi szépen, így már egyértelmű és villany egyből! Akkor ez tényleg hasznos!
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15916 üzenetére
Villany, de mi az értelme, mi az előnye, hol tudom kihasználni? Amikor bakapcsolom ezt a funkciót akkor a státusz báron a WiFi jel megváltozik olyanra, mint amikor mobil netet osztok meg, és? Ilyenkor az appoknak korlátozott hozzáférésük lesz a hálózathoz, ennyi csak?
A SwiftKey-t holnap tudom kipróbálni, akkor érek haza
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15901 üzenetére
OK villany!
Egyébként észrevettem, hogy csak akkor fagy ki a SwiftKey amikor nagyon gyorsan egymás után ezerrel írom a szavakat swipe írásmóddal. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15899 üzenetére
AZ jó régi verza lehet mert most ennél a stabil: 5.3.2.67 és ennél a béta verziónál tartanak: 5.3.3.59
APKmirror-on nincs is rajta az a verzió amit írtál. Szvsz mivel csak kb.2 hete tapasztaltam az FC elég lenne egy nam annyira régi verzió is...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #15890 üzenetére
Ha nem FC-zett volna, akkor én is hűen használtam volna tovább a SwiftKey-t. Egyébként 10 napig ingyenesen kipróbálható az ai.type plus fullos verziója, érdemes kihasználni (régebben használtam rövid ideig ai-t, aztán visszatértem a SwiftKey-hez, de azóta sokat változott a helyzet...)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #15881 üzenetére
O.K. 1:1
Folyt. köv. ha mást is érdekel a téma ...(#15885)
" ... sajnos csak 1.5 napot bír ki ... "
Tyíí, nagy áldozat ez a Miui-ért
Hangminőségben odaver a Mi2-nek? És hangerőben? ... zenehallgatás esetén. -
®abstract®
őstag
válasz
Makszimusz #15881 üzenetére
más!
hogy szuperál a z3c?
véleményed róla?
melegszik? -
DrKapocs
őstag
válasz
Az MI felirat alatt található, kb. 1,5 cm-el. A panel szélétől indul, félkör, befelé kb 4-5 mm. A kör szélessége, vagyis maga a sárga körvonal 1-2 mm. Csak maga az ív sárga, beljebb nem. Biztos, hogy nem történt vele semmi prezúr, nem kapott ütést, nem ejtettem el, stb., vigyáztam rá. Koszt, port soha nem látott. Persze nem vitrinben van, de olyan hatás nem érte, ami bármely telefonnak gondot kellene okozzon. Kicsit zavar, de nem áldozok rá. Szeretem, jó telefon, de úgy látszik, ez olyan típushiba. Úgy látszik az mi2s-nek ez. Ez van, végül csak azt mondom, kínai. Sokkal olcsóbb volt mint az S4-es, S4 mini, jobb is, ez benne van. Amíg tudom, használom. Kímélni nem tudom, akarom, végülis ő van értem. Ha tönkremegy, azért nagyon remélem, hogy ez elég sokára lesz, akkor szemezek mondjuk egy meizuval vagy valami hasonlóval. Egyre kevésbé tetszik az irány a xiaominál, főleg a szoftver terén, felesleges, értelmetlen feature, néhány új bug. Szerintem ennyi volt a lendület, kipukkant a fejlődési lufi a rizsnél. Nincs új, normális ötlet. Majd jön pár új modell, de a rom nem üt nagyot.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #15875 üzenetére
" ... egyetlen gyártó készülékében futó optimalizált rendszert a diverzikus android alapú gyártókkal összevetni ... "
Ennek - szerintem - semmi köze az optimalizációhoz. Vagyis nem a szoftvereshez. Itt sokkal inkább a SoC-ról, és a köré épített készülékről van szó. Lehet, hogy labor körülmények (az "asztalra" kitéve) között egyformán muzsikálna az A8 és mondjuk a 808-as v. 810-es, de még ezt sem tartom túl valószínűnek. A HTC-ből kinézem, hogy mindent megtettek azért, hogy a 810-es hűvös maradjon. De sz@rból várat ...
(#15876) szupersanyi
Milyen rendszerek voltak fenn? És mit tettél fel? V6L-ből (emlékeim szerint) TDB-re egy a miuiandroid-tól eltérő verzió kell (Attipapa írt erről korábban, keress rá kérlek)(#15877) coal56
Nem hiszem, hogy a rendszer lenen a ludas (főleg, ha az elején jól muzsikált). Sokkal inkább valamelyik program. Egy backup után én a helyedben nyomnék egy factory reset-et, figyelném a rendszert pár napig (lehetőleg minél kevesebb felhasználói app-al). -
szuszinho
őstag
válasz
Én sem foglalkozom vele, pedig nem vagyok csaj. Nekem fel sem tűnik már a folt
-
Zamasun
aktív tag
válasz
Makszimusz #15848 üzenetére
Komolyan megremegett a kezem. Ez A tökéletes készülék. Bár lehetne 4,7, de egye fene. Csakhogy mégis 200ezer Ft-ról beszélünk. Ez egy abszolút prémium készülék lesz (kivéve a soc) ilyen tekintetben pedig talán nem is olyan sok, látva a csúcs készülékek árait. Én azonban megvárnék 1-2 review-t, nem 1 készülékről láttunk már igérgetést, aztán akadós-szar UI-al jelentek meg stb. Igaz, ez kifejezettem ígéretesnek tűnik, a kompromisszummentes szó jól jellemzi. Hmmm, egyre elgondolkodtatóbb, azért a fa alatt az év végén jól mutatna
-
parkasz
senior tag
válasz
Makszimusz #15846 üzenetére
Na, ez a teló komolyan felkeltette az érdeklődésemet.
Ebből mikor lehet valami kézzelfogható?
Kíváncsi vagyok csoportos rendelésben mennyit lehetne az árából faragni, ha lehet persze
Amúgy ez dual sim-es?Az mi5 sem lesz olcsóbb, az tuti. Meg nagyobb is lesz. És nem lesz dual sim képes szvsz.
-
buca84
őstag
válasz
Makszimusz #15841 üzenetére
Mennyi egy ilyen teló?
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #15837 üzenetére
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEM!!
SOSEM!!! -
Attipapa
aktív tag
válasz
Makszimusz #15812 üzenetére
Nem áldozok rá 100 dollárt. Majd csak megszokom ezt a foltot. pár hónap és 2 éves lesz és aktuális egy csere,mert ilyen sokáig nem maradt nálam még telefon. A hozzászólásom már régen nem az IGO-ról szól,hanem a melegedésről,csak az éppen felrakott rom-al indultam útnak és ez volt az első aminél tapasztalhattam.Nem állítom,hogy a melegedéstől van,csak azt írtam,hogy erről olvastam,és azt is elhiszem,hogy a véletlenek játéka,hogy pont akkor jött elő a folt amikor qvára felmelegedett. A Te mechanikai sérüléses verziód szóba sem jöhet.Azért köszönöm a felajánlást,ami a javításra vonatkozik,de a fogadásba már nem mennék bele a fentebb leírtak miatt. Azért csak melegítsd ha van időd.
Neck
Örülök neki,hogy senkinek nincs ilyen problémája. Nekem meg az Ivan-al nincs semmi problémám!
Aki nem AOSP-t használ mint én ( 2014.11.11.) óta,annak biztosan nem feltűnő és nem is tudja összehasonlítani de én azóta azt használom,és van alapom az összehasonlításra.A ROM felrakást biztosan nem rontom el,nem hiszem,hogy oktatást igényelnék ez ügyben. Miflash-el felraktam a stabil verziót,és ugyanaz volt a helyzet. Talán az én MI2S-em nem szereti a MIUI V6L romokat,mert már ez a csúnya AOSP megfertőzteEzek után,már talán ezt is képes vagyok elhinni.
A tegnapi romról is olvashattok hozzászólásokat a miui.com-on,hogy már nem annyira "lázas" (így fordítja a google magyarra a kinait) mint az előző hetiek voltak,de még ez is melegebb az átlagosnál. -
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
Makszimusz #15818 üzenetére
Nem
Semmire nem reagál amíg le nem teszi a másik fél. -
Attipapa
aktív tag
válasz
Makszimusz #15794 üzenetére
Soha nem esett le,nem koppant semmihez,mióta meg van.Apró gyermekem,sem unokám nincs aki leejtette volna. Első perctől flipp tokban hordom,mellény,vagy ing felsőzsebben,így még idegen tárgy sem érhetett hozzá. Most már sötét narancsszinű a félkör. Nem ér meg 100 dollárt egy csere még akkor sem ha 5 perc egy csere ( Neked :-))
2órája raktam fel az új mai miui romot hogy bizonyítsak magamnak,hangsúlyozom..magamnak. Azóta olvasgatom a fórumokat,mert nem voltam eddig net közelben. A kijelző azóta megy és nagyon forró most is. Ez másik rommal éppen hogy melegnek érződött eddig. Csak keress rá a googleban a mi2 s yellow tint- re és az első helyen máris arról írnak,hogy hány tipuson tapasztalták (Nexus5,Lg,samsung)és egyértelműen a hőtöl van az a hiba,amit Te is pontosan leírtál,csak éppen nem mechanikai sérüléstől! Nálam is 100%-ban kizárható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Le Mans Ultimate
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- XPEnology
- PlayStation 1 / 2
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest