- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Kansas
addikt
Igazából az amerikaiak egy csomó mindenre használják, mániákusan(Xmas, XOXO, Xperience(XP, UX), stb), itt gondolom nem onnan jött, hanem valami magyarra ráerőszakolt latin szám behelyettesítésből, ami praktikusan alig rövidít, tehát inkább kúlfaktor/csúfnév mint praktikum.
Egyébként ha valaki pártatlanul tekint rá, itt nem arról van szó, hogy Windows-zal nem jó, Linux-szal meg hasít, hanem hogy vastag(vagy "teljes", vagy mi a lingó) DE-ssel lassabb, mint könnyűsúlyú(lightweight) DE-ssel.
A vaskosabb, Unity-s, KDE-s, mittoménmi DE-s Linux-okkal se lenne sokkal gyorsabb, ahogy említetted is a Fedora kapcsán, csak nem volt túl hangsúlyos az a félmondat.
Történetesen Linux-on van lightweight DE, Windows-on meg még nincs, de már úgy tűnik ők is dolgoznak rajta. Azt mondjuk nem értem, miért mindig a Win32 API támogatás eldobásával kezdik, de az az ő bajuk, max ez is besül, ahogy a Windows RT. Én legalább is senkit nem ismerek, aki az UWP appok miatt használna Windows-t...A 2K-t meg nem értem, mire használod, igazából a 1080p a 2K(nem a megapixeleket, hanem az oszlopokat számolták eredetileg a DCI-nél)
Hogy az eredeti kérdésre is kitérjek, én pl. azért nem szeretem a konzumer netbookookat, mert rühellem a vacak szigetes billentyűzeteket - ThinkPad-ből is azért vettem X220-at, nem 230-at vagy 240-et, mert a 220-ban még a régi TP billentyűzet van, és tudtommal kis konzumer gépben olyan sose volt. Újonnan meg már üzletiben se nagyon van... tán kivéve a jubileumi TP-ket.
-
vadkörte
addikt
"Gondolkozom ezen az EndlessOS teszten..."
Ha szopni akarsz hajrá. VB-ban próbáltam ki, de azon kívül, hogy színes szagos nagyon nem győzött meg, hogy nekem RÁ van szükségem. Maradtam az XFCE-s Manjaro mellett az öreg AMD-vel...(#327) CPT.Pirk:
Puppy-ban mi a jó? OK, tudom, hogy egy abakuszon is elfut, de a megjelenésével annyira nem gyűzött meg. Legalábbis az amit én próbáltam. -
ferensz
senior tag
A cím az még oké, hogy arról szól, ami a későbbiekben a cikk témája lesz, de egy erőteljes beleszállunk a több-kevesebb észérvet és megértést mutató használt üzletiket preferáló tagokba szekcióval kezdődött, az első oldalon az utolsó bekezdés volt az, ami nem erről szólt, bár még az sem magának a cikknek a lényegéről. Ilyen erős kezdés után ne csodálkozz ha triggered lesz az érzékenyebb olvasó és egyből jön kommentelni anélkül, hogy végigolvasta volna a cikket...
-
En a hasznalt low-end laptopra eskuszom egyebkent.
Most is az van utazasi celokra: Acer V5 121, amit 22-ert vettem, es +6k volt bele egy WD Green SSD akciosan, es 5k-ert el tudtam adni a 320GB-os WD Blue winyot, ami benne volt.
Szoval 23-ert van egy hibatlan hasznalt low-end laptopom AMD C-70 procival, 2GB Rammal, amin Mint XFCE van, es teljesen szepen megy. -
hunluki
senior tag
"Mondjuk N3060-as processzorral így felejtős dolog a 720p Linux alatt, de 480p-re nagyjából elég lehet."
Ez a mondat nekem is csípi a szemem. Épp ma reggel néztem meg egy atom N455-ös gépen egy 720p youtube videót egy hd ready TV-n. Linux mint alatt, smtube-al, 2 giga rammal és a fent említett szörnyeteg erejével. És még tearing se volt rajta, tény hogy 99%-on volt a load, de az elején pufferelt kb 3-4 másodpercet utána pedig akadás nélkül végigtolta.
Valaki írta lentebb hogy 1080p se megy valamelyik c2d procinak... Mac mini 2009, igaz van mellette egy NV 9400M kőkemény 256 memóriával, de youtube 1080p-t simán kiizzadja magából.
Valaki világosítson már fel mert amit páran írtok az szög ellentéte annak amit nap mint nap tapasztalok.
-
Köszi az infót, azért kértem, hogy pontosítsunk, mert 18.04-et írtál!
Így meg említették már a 18.04 Ubuntu alapú Mint Tara-t is. A Mint 18 és a 16.04 alap nagyon jó, igazából a 14.04.x Ubuntu alapú Mint 17.3 volt, ami igazán super volt, nálam két esetben is bizonyította varázserejét. A Cinnamon verzió fenn volt még a gépemen és mikor NAT-olt a szolgáltató, kizárólag a 17.3 volt, ami minden weboldalt behozott! A 17.3 XFCE meg egy öreg Fujitsu Amilo gépre ment fel, de úgy, hogy 3/4 gigával egész használhatóan elindult, amikor semmilyen más lightos disztró még csak be sem bootolt rajta!
-
NGA
addikt
"Hi! Olyan ket hónappal korabban alltam vissza a gyari allapotra (olyan 6 orat dolgozott rajta a gep) majd hagytam hogy felpakoljon minden szart, oppardon frissítést. Erre olyan 12 ora ment el (saccra), és mindezt 3 napra osztotta be a drága."
Ehhez képest letöltöttem a legfrissebb msn buildot a szeptemberi frissítésekkel, 4 perc alatt feltelepítettem usb-ről ssd-re, majd kb 20 percig frissített, és kész.
-
Dexar007
veterán
Nekem fel nap volt mire fel tudtam telepiteni pendriverol mert a chuwi letiltotta ezt a lehetoseget. Majd ujabb fel nap,hogy a windows melle emmc-re tegyem.Most fent van,dual-boot is mukodik,most fel nap elment arra,hogy a touchpadet mukodesre birjam (nem sikerult). Billentyuzetetnel kivalasztottam a magyart,de teljesen el vannak csuszva a gombok.Most se nem magyar se nem angol,irni nem lehet vele,hianyoznak rola dolgok,hiaba allitom mas kiosztasura.Eddig itt tartok.
A windoz ekozben 1 gombnyomas volt,es minden mukodott pikkpakk. Persze az allando frissitesektol kiakadok,foleg hogy 64gb emmc-n alig van mar szabad hely...
A legjobb,hogy meg csak nem is tunik gyorsabbnak a rendszer,csak kivancsiva tett a cikk. -
-
vadkörte
addikt
"AMD fanboy vagyok, de a Linux és az AMD nem igazán jó pajtások."
Eléggé finoman fogalmaztál.
Öreg AMD laposom van, egy MSI PR210X (AMD Athlon64 dualcore 2GB RAM). 2009-ben vettem Vista volt az utolsó MS oprendszer amivel kompatibilis volt, bár Win7/8.1 még eldöcögött rajt. SSD-evl is szívfájdítóan tetű volt, és melegített, mint a búboskemence. Annó buisness-nek hirdették, a fene tudja, lehet van benne valami.
Most XFCE-s Manjaro van rajt (szemezek LXDE-vel) és használati értékben ég és föld az MS-hez képest.
Próbáltam rajt Ubi-t, Mint-et és a grafikus alrendszeren hasalt el mind. Egyszerűen túl régi a chipset.Gondolkodok a cserén már lassan 1,5 éve
Nézegettem az olcsóbb konzumer gépeket is és a használt buisness-eket is.
Szól érv minegyik ellen is és mellett is. Valószínűleg valami használt buisness lesz (sokáig a HP 12"-okkal szemeztem, de a Dell E72xx elgondolkodtatott...) Ritkán használom, de akkor kell és nem árt ha van némi teljesítmény is. Operációs rendszernek viszont Linux. (mondom ezt úgy, hogy alapvetően Win-es vagyok)
A cikk érdekes volt, a hsz-ok közötti hisztiket viszont kicsit furcsállom, de ez legyen az én bajom.
(#193) hcl:
Egy mág annál is gyengébb Atom330 CPU-s gépet használok "NAS"-nak, OMV-vel. Vígan teszi a dolgát. -
AMD E350 a NAS-om, mindenki mondta, hogy fúú, az nem lesz jó Ubuntu alá, hát azóta is megy
@SunMount3r : SSD mindenen dob, mert egyszerűen annyira lassú egy bármilyen gyenge proci mellé is a winyó, hogy mindig arra vár, ha valami nincs a RAM-ban.
Vagy borzalmas sok RAM-ot teszel mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest