- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
Új hozzászólás Aktív témák
-
arnyekxxx
veterán
válasz
ubyegon2 #551 üzenetére
Igaz nem is érdemben kezelik, mert ezt nem tudom, hogyan érted, hanem egyszerűen csak használják!
Mivel használni* ugyanugy kell mint a wint amin felnőttek, így emiatt azért én nem esnék annyira hasra. Az érdemben kezelés ott jön elő ha az ember belefut valami porblémába. Winnél ilyenkor az 1bites juzernek van annyi esélye, hogy beirja a kugliba "windakármisorszám nem megy az új SmartDidloSync" és nagy valószínüséggel a kugli első 5 találatában lesz egy "töltsd le ezt, futtasd, inditsd ujra a gépet és menni fog" megoldás, linuxnál meg talál olyat, hogy "hát igen a Zbuntu XGZ az ezzel a SmartDidloSyncel szokott ilyet csinálni és ezt tudhattad volna mielőtt Zbuntu XGZ-t telepítesz ha végigolvasod az internetet, de azért megpróbálhatod beirni a terminálba, hogy "magicword - get- miracle - ajmexpert- 3,4,34" miután megkerested a winx driverét és feletetted a beállítások csakazérrtiswindrájvertteszekfel almenüben. Valószínűleg így se fog menni, de lehet, hogy mégis. Ha nem, akkor tedd fel a LinuxMeat LMBTQ verziót a KGB felülettel mert az ugyis sokkal jobb mindenben és alapból kezeli a SmartDidloSyncet általában. De azért előtte olvass utána mélyebben, ne buta windózos fejjel gondolkozz.
*használni = gép elindul a power gomb megnyomására, a firefox/chrome/videopléjer elindul a firefox/chrome/videopléjer ikonra kattintva és bezár a sarokban az X-re kattintva, a power gomb megnyomására leáll a gép.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
ubyegon2 #517 üzenetére
"Linux disztrót hanyadik alkalommal telepítettél? Legalább annyiszor, mint Wint"
Linuxot többször. Már ha virtuális gépre telepítés is ér. Sok éve próbálom magam meggyőzni, N+1 linuxot feltettem, próbálgattam de mindig ebuktak valamin. Jellemzően azon, hogy a paintshoppro-captureone-vegas hármasnak nem találtam érdemi alternaiváját.
félóra utána olvasással még mindig benne vagy az egy órában
csak az idő amíg elmegyek a könyvtárba (itt jelezném újra, hogy internet nélkül tök nehéz a neten utánaolvasni)
nem egy pörgős gépet kap, hanem Winx-et, hadd kinlódjon vele a gyenge gépén.
Nem volt észrevehetően gyorsabb az X-el a gép mint utána a W10-el és a W10-el se kínlódás.
nem csak egy esélyt adtam neki
Én viszont nem megtanulni akartam a linux problémáinak megoldását, csak feltenni egy tökmindegymilyen oprendszert amin a muter tud fészbukozni a fater meg el tudja olvasni az indexet.
Egyébként korábban tettem már sógornő gépére is linuxot az Xp mellé, hogy ne kelljen többet foglalkoznom vele, ott nem volt semmi gond, felment, mindent felismert örömboldogság. Persze kb akkor volt utoljára a linux inditva azon a gépen, csakazértis az Xp-t használta. És használja ma is ugyanazt a telepítést kb 8 éve, évente ledúrok róla félszáz malware-t de ez nem zavarja.
-
arnyekxxx
veterán
Ősrégi scanner és nyomtató, linux alatt pöccre, windows alatt utoljára XP-n. Most akkor elmondhassam magamról hogy én kipróbáltam a wintizet aztán egy rakás szar mert elsőre nem ment rajta, linuxon meg plágenpléj? Teccikérteni.
1. Nem azt írtam, hogy a linux szar, hanem leirtam egy friss történetet egy nemlinuxfan átlagjuzer szemszőgéből.
2. a történetben nem 20éves XP-only periféria a főszereplő hanem egy 5éve megjelent procival szerelt gép és nem egy egzotikus komponens nem ment hanem a hálózati kártya ami nélkül kb lábon van lőve az ecceri juzer.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Apollyon #506 üzenetére
ha úgyis tudtad, hogy nem fog működni.
Honnan tudtam volna? Nem rendelkezek a jövőbelátás képességével. Naivan arra számítottam, hogy a 10ubuntu képes megbirkózni a feladattal ráolvasás nélkül.
(#508) ubyegon2 válasza arnyekxxx (#505) üzenetére
"Ezzel annyi gond van, hogy míg a WIndows telepítésével félnapot is elszuttyog a felhasználó"
Sacc/kb 1 óra volt a pendrive bedugásától a firefox indításáig a w10 telepítése. HDD-s gépen. Az Xubuntu kicsit hamarabb felment, csak hát nem müködött és netelérés nélkül nehéz megtalálni a neten az esetleges megfejtést.
(#509) Dave™ válasza arnyekxxx (#505) üzenetére
"Ha fordítva lett volna"
De nem fordítva volt.
-
arnyekxxx
veterán
faterék régi netezős Dellje letérdelt pár napja, kaptak egy bizniszLenovot egy marék üveggyöngyért (desktop gépekről van szó)
Gondoltam ha már úgyis szórakozni kell telepítéssel kap egy esélyt a linux. Xubuntu pendrájvra fel, telepítés indul, hopp már fent is van, jajdejó. Upsz, nincs hálózat. Hát jó, biztos nagyon egzotikus benne a lan, van wifistick majd azzal csatlakozva csak tud vadászni netről drivert magának a dróthoz is. Stick be, jelszó megad, csatlakozás van. Net nincs. Gyors anyádpcsája, w10 pendrive be, telepít, müködik.Tudom, én vagyok a hülye.
-
arnyekxxx
veterán
"talán nem hülye az az évi pártízmillió ember, aki megveszi az olcsó laptopokat."
Nem hülye, de nem is tud róla, hogy nem csak a teszkóban meg aldiban lehet laptopot venni így nem túl releváns, hogy ő egy olcsó vackot vett. Anyósék 5+ éve akartak vetetni velem valami occólaptopot otthonra, akkoriben egy 100ezres árat jelentett 2GB rammal kijelzővel meg valami hulladék procival, eszükbe se jutott, hogy van más lehetőség is. Rábeszéltem őket egy lenovo t4xx-ret 65ért 4GB rammal. Azóta is gond nélkül nyúzzák.
A használtüzleti lehetőséget ismerők hány %-a vesz csakazért is ilyen tablethardveres vackot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest