- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Olvastam itt ilyen szólamokat, hogy az AMD-s platform, processzoros gépek nem annyira Linux barátak.
Ezeknek alapjuk is van? Vagy arra vonatkozik, hogy az újabb hardverek driver-ei valami miatt lassabban kerülnek bele a Kernelbe mint az Intele-ekéi? -
zoltanz
nagyúr
Mondjuk a legtöbb Windows-os még csak hírből sem találkozott asztali Linux-okkal. Másik oldalon meg majd mindenki Windows-zal. Úgyhogy érdemi, építő jellegű vita ebből nem fog kibontakozni. Leszólni a legkönnyebb valamit. Mondjuk nem mind ha egy képzetlen Gipsz Jakab Bivaly borzadályról valami magvasat tudna megosztani a Winről is.
-
zoltanz
nagyúr
Én pl egyszerűen néha, hogy pihentessem az agyam egyik odalát, (ha szabad így kifejeznem magam) szoktam egy kicsit "matekozni", "informatikázni". azután sokkal jobban tudok koncentrálni más dolgokra megint. Mondjuk tudom, nem egyformán gondolkozunk, működünk.
Hogy on is legyek 37000 ft-os noti: (akciósan 32 000 Ft.Kiano SlimNote 14.2 No komment.
Pár idézet az értékelésekből: (vannak pozitívak is azért 50%)
"ha ki kapcsol juk akkor kicsit nehéz be kapcsolni"
"Néha magától elmegy a hangja..."
"A touch pad túl érzékeny" (többen írják)
"Garanciaidon belül most kell másodszorra szervizbe küldeni. Ahol is mar az első alkalommal közölték, hogy sajnos a gép fizikai hibaira a gyártó nem vállal garanciát. A szerviz Miskolcon van , az az egyetlen az országban. Első nekifutasnak széttört a gép alja, teljes csere kellett billentyűzet, minden. Saját költségre! A második körben most a teteje tort szét teljesen. (pár hétre rá) "
"nem működnek a billentyűk..." -
zoltanz
nagyúr
"Próbáld ki Pentium M-es hardveren a 8-10-et"
Én ismeretségi körömben is van ilyen, kínszenvedés vele böngészni, pedig reklámblokkolók, gyors böngésző minden fent van.
Anyagilag simán tudnánk venni valamit, meghalt rajta már a Wifi (nem cserélhető), HDD lett cserélve. Kínából kellett rendelni szalagkábelt, hónapokig tartott mire megjött. Az egész noti nem ér annyit, vehettek volna belőle egy újat, és annak nem zéró az akkuideje sem. Csak hát nem kellett volna hiányozni matekórán annó. Elér egy kort ugyanúgy mint az autóknál nem gazdaságos javítgatni, mert a többszörösét ráköltik. -
-
zoltanz
nagyúr
Mondjuk ebben a cikkben taglalt gép nem is low-end, mert ott is már az újak 4 magos ~2GHz Cherry Trail procik játszanak ilyen 80 e Ft -os ársávban.
Esetleg ami ezek mellett szólhat, csak az, hogy a súlya kisebb, cserébe könnyebb törik, nehezebben, rocsolással szerelhető, nem igen bővíthető. Igaz az üzletiek között kicsit keresgélni kell ha energiatakarékosság/aku üzemidő is szempont. -
zoltanz
nagyúr
Nem vagyok programozó, de ha jól tévedek, nem nagy munka ha már driver-t készítenek OSX-hez, kiadjanak egy Linux-ost is, nem áll messze a két rendszer.
Másik a partner kapcsolatok pl Canonical, Red Hat kapcsolatban van többek között a HP, Dell, Lenovo, Asus -szal, amik által ezek alkatrész beszállítóival is. Egy alkatrész gyártó jól felfogott érdeke, ha nagyobb piacot akar tehát, legyen Linux drivere. -
zoltanz
nagyúr
"Mekkora a Win "üresen"?"
Winx-hez 50 GB hely nem árt,hogy a nagyfrissítéseket tudja hova rakni magának. De ha nem törlöd szorgalmasan a temp könyvtárakat megtelik a 128 GB SSD rögvest (az is csak úgy gyors ha van 10-20 % szabad hely rajta)
Windows-on ugyanúgy szenvedni, keresgélni kell a drivereket néha. pl FN-gomb funkciók, normális tapipadhoz.
Wi-fi adapterekkel én spec többet cumizok Windows-zal mint Linux-al, ugyanígy a hangkártyákkal is kevesebb gondom volt Linux-on.
Valamint több megmagyarázhatatlan, x-aktával dologgal szembesültem Windowson. -
zoltanz
nagyúr
"ami tud NTFS-szintű ACL-eket és nem tojja össze magát egy nem tervezett reboot-tól(pl. áramkimaradás, kernel panic)..."
Bocs ezt a magas labdát le kell csapnom.
Persze, mert volt elég tapasztalatuk kernel panic,kék-halál témában.
Viccen kívül, nálam még Linux fájlrendszer sem csinálta össze magát többször. -
zoltanz
nagyúr
Ez mindenkinek a saját ingerküszöbére van bízva mikor vált, vagy nem vált.
Sztem egy-két játékot töréséhez több tudomány kell, mint egy Linux telepítéshez, ezzel még is tömegek boldogulnak.
Linux telepítéskor nem kell lemondani a Winről sem, létezik dualboot, ismerkedni lehet vele virtuális gépként is Windows alól, Live módban telepítés nélkül is. -
zoltanz
nagyúr
Hosszú távon sztem a Linux-ba érdemes energiát feccölni.
A Windows egyre lassul, nehézkesebb lesz, egyre jobban ki akarják zárni vagy nagyon megnehezíteni a felhasználók dolgát a jogosultságokkal, engedélyekkel. (mondjuk ez Linuxon sem egyszerű, de ott átgondoltan működik).
Kezelésben ugyanez, Startmenü témában is nagyon nehéz volt megváltoztatni az MS agresszív terjeszkedési politikáját és ez is kérdés mennyire lesz tartós. -
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
válasz
-Skylake- #235 üzenetére
Valaki újban gondolkozik, (én sem vetem meg a használtat, de el tudom fogadni, hogy valaki máshogy gondolkozik, igaz használtat is lehet venni garival)
Mondjuk nem árt ha egy notiban később tudunk CPU-t Ram-ot fejleszteni esetleg belső Wifi kártyát cserélni. Vagy úgy egyáltalán, roncsolás nélkül kisebb javításokat el lehessen végezni rajta. pl ventilátor tisztítás. -
zoltanz
nagyúr
Amúgy Linux párti vagyok, de én nem vettem észre videólejátszásban, böngészésben ekkora difiket.
Windows sem rossz ma már, de ugye az nem ingyen van, meg az MS Ofiice sem. (jó vállalkozók el tudják számolni, de azért akkor is meg kell termelni valahogy azt)
Két dolog.
-Ha vírusvédelemmel ellátott Windowst hasonlítunk egy Linux-hoz ott már van különbség.
-Nekem a Windows 1-2 év után be szokott lassulni, tisztogatás stb hatástalan ilyenkor, újra kell telepíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Thin A15 B7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- TUF A17 FA706IU 17.3" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe gar
- Lenovo Thinkpad X13 Gen4 - AMD R5 7450U/32GB/1TB
- ELADÓ - LENOVO LEGION SLIM 7i 16IAHV - 40GB RAM, 1.5 TB SSD
- 27" AOC C27G4ZXE Gaming 280Hz 0.3ms válaszidő
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest