Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az iment rövid szenvedés után meghalt a mérő. Du a kijelző lassan kezdett befolyni. Kihúztam. Lassan újra jól mutatott. Majd most üresen be akartam dugni. Olyat robbant a kezembe, de olyat... C16 leugrott, zárlat. End!
-
40-es izzóra:
Voltcraft: 40.6W
Lidli: 37W60-as izzóra:
Voltcraft: 61.5W
Lidli: 56W150-es izzóra.
Voltcraft: 158W
Lidli: 152-3W -
válasz
üzenetére
Jelenleg, 3 perc alatt 3 voltot esett a multi, 3-at a voltcraft és 2-őt a lidlis.
Ki hazudik? Napok óta bőven 230 felett mutat a voltcraft, a 240 a csúcs nála.Lidlis:
[link]
[link]
Érdemes tanulmányozni...
Alacsony cos fi-nél röhögök miket tud. trafós és kapcsoló üzemű tápra 2W-ot mutat, utóbbira akkor is ha rajta van 300mA-es teher a secunderen. Tehát nem pontos. Mindent kerekít és vadul 40W a különbség a gépem full terhelése között ő szerinte. Izzó: Voltcraft 148W, lidli 155W, de a 40W-osra egyformát mutatnak tehát nem tudom.
Rettentő lassan reagál a teherre, ha valami nem terheli folyamatosan akkor képes 0-át is mutatni, pl a keltetőgép utánfűtője van h el sem indítja mert 3 pillanatokra fűt fel ami neki kevés a mintavételhez. -
válasz
csemberlen
üzenetére
Igen, bele van dugva a router modem, hangfal, gép, lcd.

Második kör ahol azt hiszik h üresen fogyaszt ennyi. -
Baromira felnyomták a hálózati feszt!
235V van! Ez így már sokkal rosszabb fogyasztást hoz. Multiméterrel is ennyi kb a fesz. -
Azért megosztom veletek. Éjféltől ma délig mért folyamatosan a mérő. 26-27W-os folyamatos felvétellel. Látni akartam ő mit mutat a végén. 12 órára kijött 0.324KWh * 2 = 0.648KWh / nap. Sajnos éppen akkor jött a T-home-os kolléga amikor 12 órához értem, tehát ez sem 100%-os de én még egyszer nem mérem le....
Ha napi 0.648 akkor évente az lehet számolni.... Túl sok a készenlétért.
-
Van az a 26-7W-os alap fogyasztása a hosszabbítónak, azt mértem le. Éjféltől délig. Lényeg, hogy havonta legalább 750-800ft-ot jelent. Persze ez akkor igaz ha soha nem kapcsolom be a gépet és csak üresen jár egy hónapon át non stop. Csináltam további számításokat is, de nincs pofám leírni.... Én látom a villanyszámlánkat, látom (mióta megvan az Energy Logger 4000) én mennyit fogyasztok és látom min lehet és kell változtatni. A megoldást keresem ezekre.
-
válasz
AMDfantomi
üzenetére
Csak neked.
-
Kész a teszt! Kicsit dolgoztattam a gépet így előbb kész lett. Nem merülök bele a mikéntekbe, de figyelembe vettem az 1 perces adatgyűjtési időt a digit esetében, átlagoltam az ez idő alatti fogyasztást, stb stb és az jött ki, hogy 0,003 ezred KWh a kettő mérő közötti különbség. Inkább nem számolom bele a 1.5W-os stand by fogyasztást a digit esetében. Eléggé kicsi ez a 0,003 KWh. Ki mit gondol?
-
Elindítottam egy 1KWh-ás mérést, nem tudom belefér e a mába. Érdekes, a digit mérő 1 percenként frissít (10x lemértem) napi mért elfogyasztott KWh-ás adatokat és 0.004 . 0.005 KWh-val növekszik az érték. idle + hangfal megy. Azért remélem valaki ért!

-
NAGYON FONTOS UPDATE!
A két mérőt összehasonlítottam gyorsban, ezred pontossággal váltott egyszerre a kettő. Idle system alatt. Ehhez vegyétek hozzá az én leolvasási lassúságomat és akkor is kijön a végére, h nagy pontossággal együtt jár a kettő. Az analog méri a digitális 1.5W-os saját fogyasztását is!
Az analognak nem lassan ugrik a számlálója hanem egy határozott kattanással vált egyet. A két kattanás közötti értékeket olvastam le és ami az analogon egy tized volt az a digitálison is ~~~Végül is lassan kialakul, h ez nem mér olyan rosszul!
-
válasz
Kolondrum
üzenetére
1968-as.
moha21! Én nem tudom pontosan, de a G80-asnak nincs 2 meg 3D-s órajele, az mindig maxon pörög úgymond. Azért sem lepett meg az, hogy órajel állításra szinte semmit sem mozdultak a wattok (windows alatt). Nekem nincs olyan mint amit látok máshol hogy windows alatt visszavesz a teljesítményből. Erről amúgy valaki felvilágosíthatna.

-
joghurt! Ja h nálatok direktbe ment? Éééérdekes. Mindenütt máshogy van. Én csak lestem amikor be kellett kötnöm direktbe, mondom a tulajnak ennek hol a kapcsolója? Ilyet szól ennek nincs éjjel nappal megy. Mondom magamba jóóóóvan nem én fizetem a villanyt.
Nálunk van egy kapcsoló a lakószinten és ha kell gyorsba meleg víz akkor átbillentem. Nem kizárt, hogy idővel rászánom magam és áldozok egy olyan megoldásra, hogy csengőkapcsolóval egy impulzust kap és megy tegyük fel 5 percig. Rendszeresen úgy szokta hagyni valaki, reggel meg a hideg víz helyén is meleg folyik egy ideig..
A fűtés meleg vize más dolog, azt a szivattyút a kazán indítja és leállás után még 5 percig keringet.Dark Archon! Mindenki megvan min akad fent, te ezen, de ez a jó mert tisztázódik.
Mérési hiba alatt azt értem, hogy miért ugrana el csúcsra ha fekete hátteret látok? H értsd olyan hibára értem mint mikor a hőlégfújóra olyan wattot mutat amit a mérő hivatalosan ki sem tud írni (4200W) és számolással is csak bő 16A-es felvétellel tudna elérni. Valószínűleg többet vesz fel ténylegesen, de nem annyival többet mint amit kiír.
Érdekes, de ezeket a barmi nagy felugrásokat nem jegyzi meg a maximum mért teljesítmények között. Mintha a szoftver ezt a hibát ismerné. Azokat jegyzi meg amik valóban tartanak x y másodpercig.atesss! Jaja én is néztem már csak más weblapon. Gondolom mivel rendesen kiterhelem ezért közelít a mérés és a valóság egymáshoz.
A régebbi mérő miért olcsó? A maga kis 1xxxx-es árával nekem drága.
Amúgy kaptam, elfekvőbe volt valahol. 
Amúgy az ágyam alatt nem ágynemű hanem pl analog fogyasztásmérő lapul, húúú úgy emlékszem 1868-as.
Anno szépen forgott, de nem tudom mi igaz belőle. Tudod amikor a suliba készültek kiszúrni a dolgokat mert jöttek a nagy átalakítások akkor az fért be a táskámba. 
-
Adam Form - Down Inside (Subterra & Dekko Remix) >>> 23.8W, aztán amikor rákezd 28-32W. Amint eltűnik a basszus visszaáll erre a 23W körülire.
Aquagen - Summer Is Calling >>>> 26-8W tipikusan.
Sabre Dance - Aram Khachaturian >>>> 23.8W

Az első hangereje sokkal nagyobb mint a többinek, azért a többlet.
HXY! Kolléga mondja jól, a rádugott dolgok esznek 26W-ot, maga a hosszabbító nem fogyaszt.
moha21! Annyi hosszabbítón megy át a nafta a gépig h sztem azon elvesztek pár voltot a hálózatiból.

-
Kész az új oldal. Megyek harapok valamit addig rágjátok át. Kaja után teljesítem a kéréseket.
moha21! Csak azzal tudom ami van.
-
Újabb Update következik hamarosan! Trafós vs. kapcsoló üzemű táp!
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Nem néztem, van ott egy relé is a képben, nem merülök bele, de a 100m A-es gyors bizti mindent elvisz nem veri ki!
Fúúúú most jut eszembe van neonom! Majd azzal is megnézem. Van vagy 5 éves a kicsike. Kék! Köszi! 
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Ha nem lenne nekem se a modem és egyebek akkor én se fogyasztanék sokat. A képeken nem látni de nekem világítás is van a gép körül amit a számítógép táplál. LED-ek de akkor is fogyasztanak.
Azon töröm a fejem h a modem trafós adapterét lecserélem kapcsoló üzeműre. hm hm
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Tegnap Metroztam, rápillantottam 402W mindennel együtt.
-
válasz
Silentfrog
üzenetére
Kizárólag azt hogyan tudod kimérni? Ez mindig is érdekelt.
LED-es háttérvilágítással már nem annyira drasztikus a plusz fogyasztás. -
Direkt nem írtam ki mert drága. Írd be google-ba a nevét.
atesss! Viszont hiába egy jó minőségű készülék ez, szerintem ez is nagyon pontatlan tud lenni kisebb CosFI-nél. >>ez így van, ezzel is ez a baj szerintem.
Chieftec GPS-550ABA 550w tápom van.
"A te régebbi mérődet miért nem hasonlítottad össze a Voltcraft-al ?" >>> Tervezem!
"Amúgy nem tudod pontosan milyen típus ez ?" >>> Azóta ott egy link a mérőről. Enyém max 20A-ig jó, a linkelt meg tovább is.
A bojleres téma nekem már sok!
Atos23! KÉSZ!
Dark Archon! Ne húzd fel magad.
kpal! Szerintem semmi nem tud real time-ba mérni, max az analog. Az bizony egy pillanat alatt felpörög.
A teló töltős dolog biztosan mérési hiba, annyira keveset fogyaszt h nem mutatja.Dízeles! Jóóóvan értem!
Tegnap számoltam és ha a gépem nem lenne..... 
"Esetleg tudnál fogyasztási adatot írni
19" CRT röl
19" TFT röl
22" TFT röl" >>>Van egy 21 colos hp (sony trinitron) CRT monitorom, de nem jó, vagyis nem üzembiztos, így inkább kihagynám. -
-
válasz
csemberlen
üzenetére
Akkor egyik címke hazudik.
- = Zk = -! Kb!

-
Egy lényegi dolgot fűznék a hozzászólásádhoz. Árulok rengeted 12V/0.5A-es DC tápot. trafósak. Üresen rengeteget eszenek meg, ha az ember nem a 230-at szakítja akkor kész pazarlás.
rolkaDb! Remélem!

fzoli15! Na ez az! Akkor is forgatja az órát, én tojok a gép részére mert akkor is kifizetem érte az x forintot.

Diszipál! Ha ez nem lenne a GTX480 is sokkal zöldebb lenne.
Nézzen mindenki körbe a szobájába/házába. A fűtési szezon egész éves! A trafó üresen is melegszik, ezt csak akkor tudja ha fogyaszt. Minden fűt! Modem, Router, Tv, Hanfgal, minden. Kicsi az a hő de ott van. Kifizetjük....
0.1W-tól mér "pontosan" tehát nem tudom, viszont zúg, ezt csak akkor tudja megtenni ha valamiből teszi, mégha az kicsi is. A kockatöltő biztosan fogyaszt. Abba is trafó van.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
csemberlen! Ennek a mondatnak semmi tudományos alapja nem volt. Egyszerűen odablattyogtam a leszerelt bojlerhez és megnéztem a címéjét. Ezután odamentem az újhoz és a bekötése alatt megnéztem annak is a címkéjét.
"Leirásodból úgy látom a villanyszerelésben, és a fizika törvényeiben valamennyire járatos vagy. " >>> Pályakezdő technikus tojással a fenekén.wwenigma! Tiéd a nap mondata cím! Főleg mert igazad van!

-
válasz
Razermazer
üzenetére
Okos cucc! Már visszanéztem 3 nap fogyasztásait.
Látom sokan nem jutnak túl az első oldalon, kiemelkedően sokan ott befejezik az olvasást.
Mondom én gazdag ország ez! 
-
UPDATE!! Pár perc és a mérjünk oldal bővül.
-
válasz
Razermazer
üzenetére
Hajnali fél 1-ig töltötte fel netre az (unalmas)vidiket, folyton megszakadt. Ma 11 tájt olyan 30%-ban átírtam egyes részeit, de ez titok.
A te mérőd se tűnik gagyinak. Jónak tűnik az anyagminőség. 14adam kolléga mondta h volt nála Logger 3500-as és nagyon jól összerakott volt.
philoxenia! Notinál nagyon szigorúan csak addig vesz fel ami a tápra rá van írva.
Idle alatt meg elmenne egy ceruzaelemről heteket képletesen szólva. -
válasz
üzenetére
Nem tudom miért történtek ezek, de szerintem rájuk lett parancsolva és a kis kínai gyorsba azt mondta a másiknak, hogy vedd el az elejéről majd kitalálunk rá valamit, addig meg másszanak be hátra az európia emberek. A célt teljesítettek nem? Olvastam a genius topicban h valaki kereste a 6000-esen a stand by gombot és már vissza akarta vinni h ezen ilyen nincs.

Asztali gép offba, a hosszabbító 26-7W-os felvétele most 38-9W mert a notiról hallgatok zenét (stereo jelet adok ki 5.1-re). Halkan.
-
válasz
üzenetére
Tudom, de leírtam h nem feltétlenül pontos a mérés.
Egy körülbelüli képet ad a valóságról.
Figyu meddig tart azt a kapcsolót más kialakítással a mély elejére tenni a stand by gomb helyére? Gyors megoldásként levették az előlapról ami volt és csak a hátsó áramtalanító üzemel. Lassan csak lesz arra is pénzügyi keret h azt a főkapcsolót az elejére telepítsék. + ha nem analog a cucc akkor a beállított hangszíneket ne felejtse el kikapcsolás után. Én így látom. -
válasz
üzenetére
Azon töröm a fejem miként lehetne Wattokat nyerni pl a stand by kiiktatásával. Ha már a gép fix pont (mert az marad OC-n ezzel az áramzabáló VGA-val).
Sajna a hifit nem húzhatom ki mert ha újra elindítom az óra elállítódik és villog az a ***i grafika rajta, a modem-router még nem elveszett dolog. A hangfalam is olyan amit nem húzok ki mert akinek 5000-ese van az tudja h néha olyat durran a hangfal magától az áramtalanítástól h nekem fáj. A cikkben nincs benne de már az a mozdulat h a dvd írót kinyitom az wattokat jelent, nagyon keményen dolgoznak ezek a kis fogyasztók a gépen belül. Egy 5.1-es film movie módban annyit jlent h ami eddig 250W volt az az egész film alatt ~290W -
válasz
üzenetére
Én vitáznék a 11W-al mert a trafó nem a hatásos felvételéről híres. Ha kételkedni kell akkor a hangfalban kételkedem a legjobban. A Genius már kivette a képből a stand by-t az új EU-s előírások miatt. Ha ma veszem pl egy 6000-es azon bizony nincs kapcsoló csak hátul éppen ahogy te most ki be kapcsolgatod. Vegyél távirányítós konnektort. Nekem az éjjeli lámpa és a kis nyári ventim megy onnan. Éjszaka a párnám alatt van a távirányító, félálomba is nyomkodom ha kell.
Hála égnek az 5000-esbe még van stand by, de ha esetleg majd veszek újat itt van neki a 3. távirányítós konnektor. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Mondom én!

-
Amúgy már napi szinten látom, h kb mennyit fogyasztok el, igazából nem merem leírni. Majd egyszer össze kellene hasonlítani a másik mérővel a hangfalam bal oldalán.
LackoMester! A Q6600 + G80 ráadásul 8800 Ultra mindezek OC-vel, egyszerűen szörnyű mennyit vesznek fel. A csúcs pontok óriásiak. IBT-vel biztosan többet tudtam volna mérni CPU-nál, de ez is elég ahhoz h lássam óriási a fogyasztás.
-
^Clown! Én gondolkoztam azon h a modemet és a routert éjszakára időzítővel kikapcsolom, de mióta van ez a mérő ki be van dugva és gyakran nincs net. Lehet hogy a vihar is közrejátszik, majd ha csend lesz újra nekifutok.
Degeczi! Azért mértem vele olyan dolgokat amiknek szinte pontosan lehet tudni a fogyasztásukat. Ami tisztán hatásos fogyasztó azt biztosan pontosan méri.
ELP! Hát igen a tisztán magas hangokra nem vesz fel szinte semmivel sem többet.
-
Ha lehet priviben írjátok meg miket javítsak. Köszönöm!!
Enszuke! Ez az LCD-t rendben méri, HA igaz a gyári leírásban szereplő érték.
-
A Genius HF-5000-be holt paraszt transzformátor dolgozik. Szerintem egyértelmű, hogy a mély a leg energia igényesebb dolog benne és ha jön a mély "jel" akkor a trafót megrántja. Ugyan úgy viselkedik mint a hifim. Nagy hangerő sok mély ez a képlet a nagy fogyasztáshoz.
GIJoe! A 3500-as változat 1.5W-tól pontos. Én inkább a majdnem csúcsmodellel próbálkoztam éppen ilyen apróságok miatt. Iskolás évek alatt találkoztunk digitális mérőkkel, olyanokkal amik a mostani analog mérőket válthatják és akkor azt sulykolták belénk, hogy ezek még nem elég pontosak. Szerintem ma sem jobb a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ki hazudik? Napok óta bőven 230 felett mutat a voltcraft, a 240 a csúcs nála.

235V van! Ez így már sokkal rosszabb fogyasztást hoz. Multiméterrel is ennyi kb a fesz.
Igen az a tervem!
A számlapja analog, de belül digitálisan mér.

Tegnap számoltam és ha a gépem nem lenne.....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)