- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
üdv!
nem tudom, mennyire aktív ez a topic, de talán valakinek van rá értesítője. most kezdtem játszani egy ilyennel, egyetemi projekt... az SD-re adatmásolás végét jelzi valami, vagy elég úgy döntenem 10 perc után, hogy már csak rámásolta, és kihúzhatom?
-
TheTruth
tag
Hat pontosan ahogy mondod. Eladjak tobb csatornasnak, en azt hittem jol felveszek 2-3 heten keresztul minden csatornara, es majd latom az adatokat... ehhez kepest... Ezert pedig meg penzt is kernek... semmi ertelme ennek a meronek, egyenerteku egy tok egyszeru, olcso merovel, mert ez is ugyis csak 1 dolgot kepes mutatni. A felvetel probalgatasahoz nekem nem volt ennyi turelmem.
-
duke
aktív tag
Latom vannak meg akik hasznaljak a merot, annak ellenere, hogy eleg bosszanto szerkezet
Az enyem egy eve tonkrement, de szerencsere, csak a nagyfeszultsegu resze lett zarlatos. Maga a mero aramkor nem serult, igy a nagyfeszultsegu kondi es az egyeniranyitokat kicserelve sikerult megjavitanom.Ugy altalaban a kulonbozo adat irasi problemak eseten, erdemes kulonbozo tipusu kartyakkal probalkozni.
Nekem peldaul, csak egy regi lassu 1 GB-os kartyara irja ki az adatokat. Az ujabb gyorsabb szinten 1 Gb-os kartyara semmit sem ir. Sima Fat-ra szoktam formazni.TheTruth : Ezt a ID valto funkciot en sem ertem, mert ID valtashoz szerintem torolni kell az adatokat. Akkor meg semmi ertelme az ID valtasnak, ha ugyis csak egy meres lehet rajta.
-
TheTruth
tag
Energy Logger 4000-nél azt tudjátok, hogyha mondjuk felveszek ID0-ra, majd átváltok ID1re és oda is felveszek, akkor hogy tudom visszavinni a gépet az ID0 adataira? Mert ha a "MODE" és ">" gombot nyomom 2 másodpercig, megint lehet ID-t választani, ámbár ha ekkor visszanyomom 0-ra, az ott levő adatokat törli. Így töröltem le egy hét felvételét...
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is van 1 Energy Logger 4000-em és gondoltam megpróbálom az új szoftverrel hátha működik az adatkiolvasás, mivel a régivel nem ment.
Csak az a probléma hogy már az SD-re másolásnál problémák vannak, 0%-on ál és csak villog az sd ikon.
Hiába formáztam Fat/Fat32-re különböző blokkméretekkel, nem működik.
2GB-os a kártya és 1 éve még működött vele, igaz akkor is szenvedtem vele de pár formázás után jó volt.
Ti mivel/milyen paraméterekkel formáztátok ami működött is? -
Az iment rövid szenvedés után meghalt a mérő. Du a kijelző lassan kezdett befolyni. Kihúztam. Lassan újra jól mutatott. Majd most üresen be akartam dugni. Olyat robbant a kezembe, de olyat... C16 leugrott, zárlat. End!
-
sc200
csendes tag
Sziasztok.
Hol tudnék szerezni egy voltsoft progit?
Előre is köszi a válaszokat...
-
Andreas2
tag
Az elmúlt hetekben többektől is kaptam kérdéseket privátban, ezért leírom ide is az infókat az Energy Logger 4000-ről.
Az én mérőm néhány hete tönkrement. Garanciában cserélték, valószínűleg egy újabb firmware-rel rendelkező darabra, mert a korábbi példányhoz adott Energy Logger Viewer program immár patch-elés nélkül is elfogadja az adatokat. Ez lehetett tehát a magyarázata, hogy miért kellett szenvednem a programmal az előző mérővel.
Az újhoz már egy Voltsoft 1.64 nevezetű programot adnak. Ez ugyan hibaüzenettel indult, de a leíráshoz mellékelt web címről letölthető 1.71-es verzió már nem ad hibát:
http://www.conrad.de/ce/de/product/125444/VOLTCRAFT-Energy-Logger-4000-Energiekosten-Messgeraet-Datenlogger-mit-SD-Karten-Slot-LCD-0001-9999-kWh-4320-hHozzáteszem hogy a hibaüzenet után az 1.64-es is elindult és az adatokat beolvasta.
A lassan fejlődő szoftver volt akit arra késztetett, hogy saját szoftverrel oldja meg az adatátvitelt:
http://www.mb200d.nl/wordpress/2011/12/energylogger4000/Linux (vagy más oprendszer) alá elérhető egy Perl szkript a bin adatfájlok csv, xml vagy png formátumba konvertáláshoz:
http://cel4000.codeplex.com/releases/view/32875Egy észrevétel: az áramértéket a mérő 1 mA felbontással szolgáltatja, de ez a szkript 10 mA-re kerekít. Ha valakit ez zavar, akkor a 188. sorban a 4. százalékjel után a .2f-et írja át .3f-re, így:
printf("%d;%s;%.1f;%.3f;Végül egy wiki oldal a mérőről rengeteg hasznos infóval:
http://wiki.td-er.nl/index.php?title=Energy_Logger_3500Néhány érdekes adat az oldalról:
- Az adatokat extrém alacsony sebességgel írja ki az SD kártyára. Az ajánlott méret 512MB-2GB (a 4000-es papír leírása szerint ez már 512MB-32GB). Kisebb méretű kártyáknál a blokkméretnél kisebb fájlok olvasása meghiúsulhat (ld. 102 byte-os konfig fájl). Néha hibásan kerülnek kiírásra az adatok a kártyára, talán elektromos zavar miatt. Mivel a mérőről ekkor még nem törlődtek az adatok, célszerű azonnal ellenőrizni PC-n, hogy sikerült-e az átvitel.- Az SD kártya írása közben az eszköz órája leáll, ezért fokozatosan egyre nagyobb csúszást tapasztalhatunk.
- Egy ellenállás segítségével állítható a kijelző kontrasztja (garanciavesztés árán).
A Conrad 2009-ben elérhetővé tette a fájlformátum leírását, ha valaki saját programot szeretne írni:
http://www2.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/125000-149999/125323-da-01-en-Datenprotokoll_SD_card_file_Formatv1_2.pdf -
Heffi
őstag
Szép napot!
Elég régen volt it hozzászólás, de hátha van még a fórumnak gazdája, ezért kérdezek:
Van egy ilxen Energy Logger 4000-s mérőm, de az adatokat nem tudom megjeleníteni a voltsoft-ban. Amikor inportálni akarok, mindíg hibaüzenettel megáll a mutatvány:
Már úgy is próbáltam, hogy átmásolom a kártyáról a fájlokat egy mappába a merevlemezre, de onnét sem nyitja meg.
Ötlet? Épp most cseréltettem ki a készüléket garanciában egy újra (ezek szerint feleslegesen), és ugyan ezt csinálja ennak a mentéseivel is.
-
Andreas2
tag
válasz
Andreas2 #202 üzenetére
Még annyit, hogy a kiugró tüskék a diagrammon nálam is jelentkeznek. (8-12 kW!) Excel-ben megnézve az adatokat kiderült, hogy a feszültség értékekbe kerül fals adat (2,4 kV, 4,8 kV stb.) Az áramértékek és cos fi nem tér el jelentősen az előző és következő értékektől, tehát lemásolva a feszültségértékeket és kézzel korrigálva a teljesítményt, kiiktathatóak ezek a mérési hibák.
-
Andreas2
tag
Felhozom a topic-ot, mert ki kell írnom magamból, hogy mekkora hulladék szoftvert adnak a nemrég vásárolt Energy Logger 4000-hez.
Kezdjük ott, hogy megvannak az SD kártyára lementett adatok. Telepíteni kell a CD-ről egy EnergyLogger Viewer nevű szoftvert. Egy utólag mellékelt papírról kiderül, hogy telepíteni kell egy Software patch-et is. Itt először úgy értettem, hogy az EnergyLogger Viewer-t, fogja patch-elni, mivel az még az Energy Logger 3500-ashoz készült. Már ettől is felvontam volna a szemöldököm, mivel egy CD-n van a kettő, miért nem a kész telepítőt írták fel?
Aztán kiderült, hogy nem erről van szó. Az EnergyLogger Viewer maradt a régi 3500-as szoftver ,de minden egyes mérési eredményt meg kell patch-elni az EL Data Patch V2.1 programmal!
A program egyébként úgy néz ki, hogy mintha Windows 3.11 alatt készült volna, csak a .NET 2.0 igénye utal arra, hogy ebben a században készült.
Közben azért még volt egy félórás közjáték, ugyanis a Data Patch nem fogadja el forrásnak és célnak ugyanazt a könyvtárat. Ez simán megtévesztett, mivel ha ennyire tiltakozik a program a két könyvtár vegyítésétől és a végeredmény könyvtárba csak egy 100 bájt körüli bin fájl kerül, arra gondoltam hogy hibás adatokat mentett le a Logger egység és a konvertálás elakad.
Véletlenül jöttem rá, hogy ezt a 100 bájtos fájlt be kell másolni a többi, adatokat tartalmazó bin fájl közé és ezután nyitja a mérési eredményeket a Viewer.
El nem tudom képzelni, hogy ez a sufni megoldás hogy férhet össze a legendás német precizitással. Talán az előző programozó kilépett és magával vitte a 3500-as Viewer szoftver forráskódját? A patch programot meg gondolom kisiskolások készíthették el nyári gyakorlaton
Ja és a CSV-be exportálás is borzalmasan rosszul van megírva. 144 kbyte adatot kb. negyed órán át másol át egy Excel táblába...
-
rpeter11
újonc
Sikerült egyenlőre a 32 MB -ossal egy rövid időszakot lementenem ( kb. 15 percet). A siker oka valószínüleg az, hogy a fogyasztót az ID 0 -ra állítottam. Ha az ID 1 -en lett volna, akkor valószínűleg az ID 0 adatát keresi, ami ez esetben nem lett volna meg. Ez okozhatta a hibát...
-
rpeter11
újonc
Fő a fejem. Az ideg szétvet. Nem tudom, hogy hol basztam el, de a problémám megoldását még a leírásban sem találtam meg. Ahogy olvastam a hozzászólásokat, meglepett, hogy mindenki boldogan használja a készüléket, de senki egy szót se írt eme készülék különleges képességéről, ami miatt feltehetően megvettétek (tisztelet a kivételnek). Ez pedig az adatok lementése SD kártyára és a program használata.
Az első meglepő dolog ezzel kapcsolatban, hogy a lementett adatok nagysága nem haladja meg a 130 kb -ot, amit "*.bin" formátumban mentett le (11 % adat. 89 % szabad). A leírásban benne van, hogy MIN 5 MB szabad helynek kell lennie az SD kártyán, tehát valószínűleg 6 hónap adat lementéséhez 5 MB szabad helyre van szükség. (bár a leírás a 3500 -ashoz készült, ami csak 4 hónapot tárol)
Ahogy észrevettem a szoftver súgójában, hogy a "*.bin" formátumot a készülék beállításainak lementésére lehet használni. Ebből arra tudnák következtetni, hogy ez a formátum nem az adatokat tartalmazza, amire nekem szükségem lenne. Na persze mindig megjelenít egy figyelmeztető üzenetet adatok beolvasásának kísérleténél, hogy jelöljem ki az adatmappát.
Én bevallom, hogy 1 GB -os MicroSD -vel és egy 32 MB -os SD -vel próbálkoztam. A "kártya jel" nem villogott, tehát a készülék elfogadta mindkét tipust. Ennek ellenére, lehet, hogy ez a probléma.
A kérdés ezek után már csak az, hogy a tapasztalatok alapján milyen formátumban menti le az adatokat, és milyen méretben? -
HXY
addikt
Másik kérdésem az lenne, hogy a sw-e a 64 bites Win 7-et támogatja-e?
-
HXY
addikt
Én 14-ért láttam a Conrad-ban.
Olcsóbb helyet nem tudtok?
-
duke
aktív tag
Van egy ilyen merom, es az problemam, hogy ujabban az adat mentes nem igazan mukodik.
Megformazok fat32-re egy kartyat, elinditom a mentest, de osszevissza ertelmetlen fileok jelennek meg rajta.Olyan mint amikor osszezavarodik egy filerendszer.Kiprobaltam hogy sima fat-ra formazom es akkor 3-bol egyszer sikerul jol kiirnia az adatokat.
Talalkoztatok mar ilyennel volt mar valakinel ilyen hiba ?Amugy a mero meglepoen pontos, osszehasonlitottam egy 4.5 digites multimeterrel,es tized watt pontosaggal hozza az abbol szamolt teljesitmenyeket.Peldaul megmerve egy 100 wattos izzot a feszultseget, aramot osszeszorozva 100.1 watt jott ki, es a mero is 100.1 watt-ot mutatott.Persze azert volt ingadozas,de jellemzoen 100.1 watt-ot mutatott.
Es kis ugyeskedessel meg egeszen kis 0.1-0.2 watt teljesitmenyeket is lehet vele merni.
Persze kozvetlenul 1.5-2 watt alatti latszolagos teljesitmenyre nem reagal a mero.Peldaul egy 0.13 watt fogyasztasu nokia toltore semmit sem mutat.De ha elobb rateszek nemi fogyasztast peldaul egy 10 wattos izzot, es utanna teszem ra a nokia toltot, akkor mar mutatja hogy a fogyasztas felment 10.1 wattra.Igy siman lehet vele merni nehany tized wattokat fogyaszto keszulekeket is. -
neduddki
nagyúr
HI!
"- A mérőnek is van stand by fogyasztása: 1.5W"
uni-t ut71e szerint 1.5-1.9w az az ertek: - )udv
neduddki
-
Dízeles
aktív tag
Hy
Esetleg energia takarékos izzókra valamilyen mérési adat?
9 , 11, 22 W ? -
kpal
nagyúr
válasz
csemberlen #177 üzenetére
Akkor nézegetem de azon kivagyok hogy ide az én városomban ritkán van ilyen akció. Volt olyan a Pesti Aldiban volt a Debrecenibe meg semmi.
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #171 üzenetére
Ezért mondom, hogy azt kellene csinálnod, hogy a multimétereddel megméred az égők feszültségét és áramát, összeszorzod. Ehhez már tudod viszonyítani a P-mérőket.
(A multimétered tuti pontosabb, mint a másik kettő...legalább az adatlapján ott vannak a pontossági osztályok) -
40-es izzóra:
Voltcraft: 40.6W
Lidli: 37W60-as izzóra:
Voltcraft: 61.5W
Lidli: 56W150-es izzóra.
Voltcraft: 158W
Lidli: 152-3W -
válasz
#27483136 #166 üzenetére
Jelenleg, 3 perc alatt 3 voltot esett a multi, 3-at a voltcraft és 2-őt a lidlis.
Ki hazudik? Napok óta bőven 230 felett mutat a voltcraft, a 240 a csúcs nála.
Lidlis:
[link]
[link]
Érdemes tanulmányozni...
Alacsony cos fi-nél röhögök miket tud. trafós és kapcsoló üzemű tápra 2W-ot mutat, utóbbira akkor is ha rajta van 300mA-es teher a secunderen. Tehát nem pontos. Mindent kerekít és vadul 40W a különbség a gépem full terhelése között ő szerinte. Izzó: Voltcraft 148W, lidli 155W, de a 40W-osra egyformát mutatnak tehát nem tudom.Rettentő lassan reagál a teherre, ha valami nem terheli folyamatosan akkor képes 0-át is mutatni, pl a keltetőgép utánfűtője van h el sem indítja mert 3 pillanatokra fűt fel ami neki kevés a mintavételhez.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Kolondrum #130 üzenetére
"felnyomták a hálózati feszt! 235V van! Ez így már sokkal rosszabb fogyasztást hoz"
min jön ki sokkal rosszabb fogyasztás?
izzólámpán érezhető lenne egészen enyhe növekedés - de a fogyasztóid többsége nem olyan, és a tápegységúkön keresztül annyit vesznek föl, amennyire szükségük van...
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #163 üzenetére
Nemtom, ahhoz sok égőt, Tescosat, Tungsramosat, újat, megnyúlt izzószálas használtat végig kéne nézni. De akkor már érdemes az adott 100W-os égő áramát, és a konnektorfeszét megmérni egy digit multival, összeszorozni és ahhoz hasonlítani. Ez így már inkább etalon lenne. Csak sejtem, hogy a különböző gyártmányú és elhasználtságú égők között akár 10% is lehet. Így viszont hiba kizárva.
Csak egy ötlet. -
kpal
nagyúr
SymbianOS nem te töltöted fel a you tubra videot a mérőmüszeröl ?
-
14adam
addikt
Megkésve,de köszönöm a cikket,ezért érdemes volt ezt ajánlanom
-
PAStheLoD
csendes tag
válasz
Kolondrum #142 üzenetére
Nem mondanám magamat fakérgen és napfényen élő hippinek, de azért nem fordulok meg minden nap az Auchanban (OBI-ban, Praktikerben stb..)
Oké, rendelni eBayről nem tart 5 percig sem, de azért csak nem pacsálnám el a pénzt, főleg, hogy a 7. hsz alapján elég valószínű, hogy mindössze az lenne, nem pedig rendes beszerzés. :]
-
PAStheLoD
csendes tag
Igen, és biztos megkérhetném a CERN-t, hogy építsenek nekem egyet, ami elektrononként számol, de ..
Viszont mire találok egy olyat, ami 2-3 ezer pénz ÉS plusz-minusz epszilonnal, az elég sok idő, utánajárás.
Persze, ha tudsz egy olcsó & jó megoldást, ne tartsd magadban, ha kérhetem. (Az ELMŰ-s kölcsönkérős dolog nem hangzik rosszul, de azért nem venném készpénznek.)
-
válasz
csemberlen #135 üzenetére
Igen, bele van dugva a router modem, hangfal, gép, lcd.
Második kör ahol azt hiszik h üresen fogyaszt ennyi. -
csemberlen
őstag
válasz
Silentfrog #129 üzenetére
Detto, az AEG-em 6 w-ot fogyaszt, vagyis már nem
-
PAStheLoD
csendes tag
Nagyon jó kis teszt, rég nem léptem be, de most muszáj
Gyorsan kérdezném, hogy az ELMŰ-nek a valós teljesítmény alapján fizetünk-e? Az óra mit is mér? (És hogyan?)
Illetve, csak a szpemmer Konrád árulja idehaza a készüléket?
-
Baromira felnyomták a hálózati feszt!
235V van! Ez így már sokkal rosszabb fogyasztást hoz. Multiméterrel is ennyi kb a fesz.
-
Silentfrog
veterán
Egy érdekes dolog,bár nem egészen ide tartozik.
Bedugtam a mérőmet a kikapcsolt automata mosogépbe és elcsodálkoztam,hogy a látszolag teljesen kikapcsolt állapotu mosogép 14wattot fogyaszt.
Igy azota mosás után ki van hizva a konnektorból.
Anyámnál is kipobáltam az ő más márkáju mosogépe nem fogyasztott áramot,csak ha müködik.
Sok helyen el tud folyni az energia amiről nem is gondolnánk. -
Azért megosztom veletek. Éjféltől ma délig mért folyamatosan a mérő. 26-27W-os folyamatos felvétellel. Látni akartam ő mit mutat a végén. 12 órára kijött 0.324KWh * 2 = 0.648KWh / nap. Sajnos éppen akkor jött a T-home-os kolléga amikor 12 órához értem, tehát ez sem 100%-os de én még egyszer nem mérem le....
Ha napi 0.648 akkor évente az lehet számolni.... Túl sok a készenlétért. -
Van az a 26-7W-os alap fogyasztása a hosszabbítónak, azt mértem le. Éjféltől délig. Lényeg, hogy havonta legalább 750-800ft-ot jelent. Persze ez akkor igaz ha soha nem kapcsolom be a gépet és csak üresen jár egy hónapon át non stop. Csináltam további számításokat is, de nincs pofám leírni.... Én látom a villanyszámlánkat, látom (mióta megvan az Energy Logger 4000) én mennyit fogyasztok és látom min lehet és kell változtatni. A megoldást keresem ezekre.
-
válasz
AMDfantomi #121 üzenetére
Csak neked.
-
AMDfantomi
csendes tag
Csak nekem nem látszanak a becsatolt képek ?
-
kpal
nagyúr
Az a Notis fogyasztás nagyon megfogott lehet majd szerzek valami alaptudásut mert netezni az is elég a nagy gép meg csak játékra jó lesz ugy is többet netezek mint játszok.
A napi 7-8órás gépjáratás elég lenne a Noti-hoz lagalább 2 hétre. -
Kész a teszt! Kicsit dolgoztattam a gépet így előbb kész lett. Nem merülök bele a mikéntekbe, de figyelembe vettem az 1 perces adatgyűjtési időt a digit esetében, átlagoltam az ez idő alatti fogyasztást, stb stb és az jött ki, hogy 0,003 ezred KWh a kettő mérő közötti különbség. Inkább nem számolom bele a 1.5W-os stand by fogyasztást a digit esetében. Eléggé kicsi ez a 0,003 KWh. Ki mit gondol?
-
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #107 üzenetére
Az 1968-as azért nem mai darab.
Mondjuk ha Ganz, akkor szerintem még az is viszonylag pontos lehet.
Az enyém asszem 2006-os, de használva sosem volt még.
Itt van a leírása, adatlapja, hibagörbéi: [link]
(Ahol találtam, egyébként van még egy csomó más fogyasztásmérő, digitális is : [link] )
Ez alapján 0,5-ös cosFI-nél is elég pontosan tud mérni.
Viszont kis terhelésen már lehet nem annyira pontos (mondjuk 20W alatt), bár ez nem látszik egyértelműen a görbéből. -
Koczka
tag
a VA az mit takar? mi még úgy tanultuk VA = W
-
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #109 üzenetére
Ha jól értelmezem a percenként 0.004 az 0.24kWh egy óra alatt, magyarul 240W-os a terhelés.
0.005 az meg 300W.Elindítottam egy 1KWh-ás mérést, nem tudom belefér e a mába.
Vagyis mindkét mérőn azt várod meg, míg 1KWh-ra ugrik a mérő, és megnézed mennyi idő telt el ?
A fenti adatok alapján ez 3,33 - 4,16 óra lesz, azaz ha 6-kor kezdted, akkor legkésőbb 10 után nem sokkal vége lesz.A "régi" mérő analóg lenne ?
Szerintem a mérete miatt nem nagyon lehet analóg, szerintem lehethogy az is digitális, csak másmilyen.
Az analognak nem lassan ugrik a számlálója hanem egy határozott kattanással vált egyet.
Ez az "ugrás" alapból ezt erősítené bennem, csak a kijelző típusa alapján meg analóg lenne.
Meg az is, hogy van impulzuskimenete.
Mondjuk ha akarnak simán be lehet rakni egy kis motorral meghajtott számkijelzőt. -
Elindítottam egy 1KWh-ás mérést, nem tudom belefér e a mába. Érdekes, a digit mérő 1 percenként frissít (10x lemértem) napi mért elfogyasztott KWh-ás adatokat és 0.004 . 0.005 KWh-val növekszik az érték. idle + hangfal megy. Azért remélem valaki ért!
-
NAGYON FONTOS UPDATE!
A két mérőt összehasonlítottam gyorsban, ezred pontossággal váltott egyszerre a kettő. Idle system alatt. Ehhez vegyétek hozzá az én leolvasási lassúságomat és akkor is kijön a végére, h nagy pontossággal együtt jár a kettő. Az analog méri a digitális 1.5W-os saját fogyasztását is!
Az analognak nem lassan ugrik a számlálója hanem egy határozott kattanással vált egyet. A két kattanás közötti értékeket olvastam le és ami az analogon egy tized volt az a digitálison is ~~~Végül is lassan kialakul, h ez nem mér olyan rosszul!
-
válasz
Kolondrum #105 üzenetére
1968-as.
moha21! Én nem tudom pontosan, de a G80-asnak nincs 2 meg 3D-s órajele, az mindig maxon pörög úgymond. Azért sem lepett meg az, hogy órajel állításra szinte semmit sem mozdultak a wattok (windows alatt). Nekem nincs olyan mint amit látok máshol hogy windows alatt visszavesz a teljesítményből. Erről amúgy valaki felvilágosíthatna.
-
joghurt! Ja h nálatok direktbe ment? Éééérdekes. Mindenütt máshogy van. Én csak lestem amikor be kellett kötnöm direktbe, mondom a tulajnak ennek hol a kapcsolója? Ilyet szól ennek nincs éjjel nappal megy. Mondom magamba jóóóóvan nem én fizetem a villanyt.
Nálunk van egy kapcsoló a lakószinten és ha kell gyorsba meleg víz akkor átbillentem. Nem kizárt, hogy idővel rászánom magam és áldozok egy olyan megoldásra, hogy csengőkapcsolóval egy impulzust kap és megy tegyük fel 5 percig. Rendszeresen úgy szokta hagyni valaki, reggel meg a hideg víz helyén is meleg folyik egy ideig..
A fűtés meleg vize más dolog, azt a szivattyút a kazán indítja és leállás után még 5 percig keringet.Dark Archon! Mindenki megvan min akad fent, te ezen, de ez a jó mert tisztázódik.
Mérési hiba alatt azt értem, hogy miért ugrana el csúcsra ha fekete hátteret látok? H értsd olyan hibára értem mint mikor a hőlégfújóra olyan wattot mutat amit a mérő hivatalosan ki sem tud írni (4200W) és számolással is csak bő 16A-es felvétellel tudna elérni. Valószínűleg többet vesz fel ténylegesen, de nem annyival többet mint amit kiír.
Érdekes, de ezeket a barmi nagy felugrásokat nem jegyzi meg a maximum mért teljesítmények között. Mintha a szoftver ezt a hibát ismerné. Azokat jegyzi meg amik valóban tartanak x y másodpercig.atesss! Jaja én is néztem már csak más weblapon. Gondolom mivel rendesen kiterhelem ezért közelít a mérés és a valóság egymáshoz.
A régebbi mérő miért olcsó? A maga kis 1xxxx-es árával nekem drága.Amúgy kaptam, elfekvőbe volt valahol.
Amúgy az ágyam alatt nem ágynemű hanem pl analog fogyasztásmérő lapul, húúú úgy emlékszem 1868-as.Anno szépen forgott, de nem tudom mi igaz belőle. Tudod amikor a suliba készültek kiszúrni a dolgokat mert jöttek a nagy átalakítások akkor az fért be a táskámba.
-
válasz
Dark Archon #102 üzenetére
POST alatt még nincs engedélyezve a C'n'Q és a többiek, mert azt a BIOS engedélyezi a prociban.
-
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #80 üzenetére
Pedig ez a táp is aktív PFC-s már [link], úgyhogy olyan nagyon nem kéne pontatlannak lennie a mérésnek.
Főleg hogy baromi sokat fogyaszt a géped, én az ilyen 70W körüli Idle fogyasztáson vagyok. Mondjuk egy HD4670 van a gépemben.
És egy 250W-os 80+-os FSP HEN táp, de hiába kevesebb mint fele a tiédnek max. teljesítményben, ha a fogyasztásom meg ennél az aránynál még kevesebb.
Azaz még kisebb %-os terhelésen üzemel a táp, így a PFC sem tud olyan hatékony lenni.
Azt mondják 20% alatti terhelésen már elég keveset ér az A-PFC.
Mondjuk ez szerintem a PFC vezérlőtől, primer puffertől, az A-PFC tekercsétől, a következő fokozat (nagyfrekvenciás "szaggató"tranzisztorok) terhelési görbéjétől, stb. még inkább függ.Hát ez a "régebbi" mérő alig kerül többe, mint ez a Logger !
Vagy valahonnan nagyon olcsón szerezted a loggert ?
SO (jelkimenet) 0,5 Wh/impulzus.
Na ez az ami jó dolog, így elég jól fel lehet dolgozni az adatokat, persze megfelelő rendszer kell hozzá.Mondjuk ez sem a klasszikus mechanikus, úgyhogy könnyen lehet, hogy ez is rosszul mér kisebb CosFI-nél.
De szerintem nem is a pontos mérés lenne a lényeges ebből a szempontból, hanem az, hogy azt mérjük, amiért fizetünk - vagyis ugyanúgy legyen pontos és pontatlan a mérő, mint a szolgáltató órája.
Ez pedig döntő többségében még mechanikus villanyóra itthon, tehát ezzel lenne a legjobb mérni.
Én ezért is vettem az Actaris-t, csak be kéne üzemelni.
Amúgy ezt a gödöllői Ganz mérőgyár utódja (ugye nyugati tulajdonosa van ennek is...) gyártja, ami szerintem azért még most is garancia a minőségre ! -
válasz
Kolondrum #77 üzenetére
Mármint, hogy bekapcsolás után boot alatt ugrik fel? Annyira nem figyeltem számtech órán, meg régen is volt... 10-ből 8 mindenesetre elég sok ahhoz, hogy mérési hiba legyen. Utána kellene nézni, mi is történik pontosan a POST alatt. A mérő nem késik láthatóan semmit? Bár azt csak egy másikkal tudnád megnézni, mindenesetre nincs kizárva, hogy az még a bekapcsoláskori ugrás. Ahogy anno mérés órán mondták, egy mérés nem mérés, 2 mérés fél mérés, 3 mérés az már mérés
-
Hasznos dolog egy ilyen kis mérő. Én pl. azon döbbentem le, hogy a fűtésünk apró kis keringető szivattyúja önmagában ette meg a lakás fogyasztásának ötödét. Beraktam egy termosztátos kapcsolót néhányezerért, hogy ne pörögjön, ha nem megy a fűtés, és hurrá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire RX 470 Platinum Edition videókártya
- Precision 7510 15.6" FHD IPS i7-6820HQ FirePro W5170M 16GB 500GB + 1TB HDD gar
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest