- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #171 üzenetére
Ezért mondom, hogy azt kellene csinálnod, hogy a multimétereddel megméred az égők feszültségét és áramát, összeszorzod. Ehhez már tudod viszonyítani a P-mérőket.
(A multimétered tuti pontosabb, mint a másik kettő...legalább az adatlapján ott vannak a pontossági osztályok) -
Degeczi
nagyúr
válasz
Kolondrum #130 üzenetére
"felnyomták a hálózati feszt! 235V van! Ez így már sokkal rosszabb fogyasztást hoz"
min jön ki sokkal rosszabb fogyasztás?
izzólámpán érezhető lenne egészen enyhe növekedés - de a fogyasztóid többsége nem olyan, és a tápegységúkön keresztül annyit vesznek föl, amennyire szükségük van...
-
törölt tag
válasz
Kolondrum #163 üzenetére
Nemtom, ahhoz sok égőt, Tescosat, Tungsramosat, újat, megnyúlt izzószálas használtat végig kéne nézni. De akkor már érdemes az adott 100W-os égő áramát, és a konnektorfeszét megmérni egy digit multival, összeszorozni és ahhoz hasonlítani. Ez így már inkább etalon lenne. Csak sejtem, hogy a különböző gyártmányú és elhasználtságú égők között akár 10% is lehet. Így viszont hiba kizárva.
Csak egy ötlet. -
PAStheLoD
csendes tag
válasz
Kolondrum #142 üzenetére
Nem mondanám magamat fakérgen és napfényen élő hippinek, de azért nem fordulok meg minden nap az Auchanban (OBI-ban, Praktikerben stb..)
Oké, rendelni eBayről nem tart 5 percig sem, de azért csak nem pacsálnám el a pénzt, főleg, hogy a 7. hsz alapján elég valószínű, hogy mindössze az lenne, nem pedig rendes beszerzés. :]
-
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #107 üzenetére
Az 1968-as azért nem mai darab.
Mondjuk ha Ganz, akkor szerintem még az is viszonylag pontos lehet.
Az enyém asszem 2006-os, de használva sosem volt még.
Itt van a leírása, adatlapja, hibagörbéi: [link]
(Ahol találtam, egyébként van még egy csomó más fogyasztásmérő, digitális is : [link] )
Ez alapján 0,5-ös cosFI-nél is elég pontosan tud mérni.
Viszont kis terhelésen már lehet nem annyira pontos (mondjuk 20W alatt), bár ez nem látszik egyértelműen a görbéből. -
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #109 üzenetére
Ha jól értelmezem a percenként 0.004 az 0.24kWh egy óra alatt, magyarul 240W-os a terhelés.
0.005 az meg 300W.Elindítottam egy 1KWh-ás mérést, nem tudom belefér e a mába.
Vagyis mindkét mérőn azt várod meg, míg 1KWh-ra ugrik a mérő, és megnézed mennyi idő telt el ?
A fenti adatok alapján ez 3,33 - 4,16 óra lesz, azaz ha 6-kor kezdted, akkor legkésőbb 10 után nem sokkal vége lesz.A "régi" mérő analóg lenne ?
Szerintem a mérete miatt nem nagyon lehet analóg, szerintem lehethogy az is digitális, csak másmilyen.
Az analognak nem lassan ugrik a számlálója hanem egy határozott kattanással vált egyet.
Ez az "ugrás" alapból ezt erősítené bennem, csak a kijelző típusa alapján meg analóg lenne.
Meg az is, hogy van impulzuskimenete.
Mondjuk ha akarnak simán be lehet rakni egy kis motorral meghajtott számkijelzőt. -
válasz
Kolondrum #105 üzenetére
1968-as.
moha21! Én nem tudom pontosan, de a G80-asnak nincs 2 meg 3D-s órajele, az mindig maxon pörög úgymond. Azért sem lepett meg az, hogy órajel állításra szinte semmit sem mozdultak a wattok (windows alatt). Nekem nincs olyan mint amit látok máshol hogy windows alatt visszavesz a teljesítményből. Erről amúgy valaki felvilágosíthatna.
-
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #80 üzenetére
Pedig ez a táp is aktív PFC-s már [link], úgyhogy olyan nagyon nem kéne pontatlannak lennie a mérésnek.
Főleg hogy baromi sokat fogyaszt a géped, én az ilyen 70W körüli Idle fogyasztáson vagyok. Mondjuk egy HD4670 van a gépemben.
És egy 250W-os 80+-os FSP HEN táp, de hiába kevesebb mint fele a tiédnek max. teljesítményben, ha a fogyasztásom meg ennél az aránynál még kevesebb.
Azaz még kisebb %-os terhelésen üzemel a táp, így a PFC sem tud olyan hatékony lenni.
Azt mondják 20% alatti terhelésen már elég keveset ér az A-PFC.
Mondjuk ez szerintem a PFC vezérlőtől, primer puffertől, az A-PFC tekercsétől, a következő fokozat (nagyfrekvenciás "szaggató"tranzisztorok) terhelési görbéjétől, stb. még inkább függ.Hát ez a "régebbi" mérő alig kerül többe, mint ez a Logger !
Vagy valahonnan nagyon olcsón szerezted a loggert ?
SO (jelkimenet) 0,5 Wh/impulzus.
Na ez az ami jó dolog, így elég jól fel lehet dolgozni az adatokat, persze megfelelő rendszer kell hozzá.Mondjuk ez sem a klasszikus mechanikus, úgyhogy könnyen lehet, hogy ez is rosszul mér kisebb CosFI-nél.
De szerintem nem is a pontos mérés lenne a lényeges ebből a szempontból, hanem az, hogy azt mérjük, amiért fizetünk - vagyis ugyanúgy legyen pontos és pontatlan a mérő, mint a szolgáltató órája.
Ez pedig döntő többségében még mechanikus villanyóra itthon, tehát ezzel lenne a legjobb mérni.
Én ezért is vettem az Actaris-t, csak be kéne üzemelni.
Amúgy ezt a gödöllői Ganz mérőgyár utódja (ugye nyugati tulajdonosa van ennek is...) gyártja, ami szerintem azért még most is garancia a minőségre ! -
válasz
Kolondrum #77 üzenetére
Mármint, hogy bekapcsolás után boot alatt ugrik fel? Annyira nem figyeltem számtech órán, meg régen is volt... 10-ből 8 mindenesetre elég sok ahhoz, hogy mérési hiba legyen. Utána kellene nézni, mi is történik pontosan a POST alatt. A mérő nem késik láthatóan semmit? Bár azt csak egy másikkal tudnád megnézni, mindenesetre nincs kizárva, hogy az még a bekapcsoláskori ugrás. Ahogy anno mérés órán mondták, egy mérés nem mérés, 2 mérés fél mérés, 3 mérés az már mérés
-
Silentfrog
veterán
válasz
Kolondrum #84 üzenetére
Crysis alatt a x4 phenom a 4850 videokari a 19" tft monitor és a genius 5.1 5000 hangfalszettemmel/szoval mindennel együtt/ 267-270 watt a fogyasztásomA legdurvább ugyenez a rendszernek a kikapcsolt állapotban lévő fogyasztása 35W.
Igy esténként konektorbol ki van huzva -
Silentfrog
veterán
válasz
Kolondrum #82 üzenetére
Integrált videokártya van a gépemben.Lemértem inegrált videokártyával utánna hozzátoltam a 4850 ugy is lemértem.
Igy kijön a videokártya fogyasztása.
A konfigom az adatlapomon.
Ide fogy.integrált videokártyával 60watt,4850 videokártya párositásával 90W Én mindent lemértem már amit konektorba lehet dugni!
Sőt rányomtam egy kis Crysist is,Az integrált és a 4850 között pont 100watt külömbség van igy az a kártya terhelt fogysztása /gondolom a cysis leterheli maximásisan a kártyát/Jelenleg több helyen is látam fogyasztás mérőt viszonyleg olcson ha valaki ilyet akar venni szivesen elmondom,hogy hol.
-
atesss
addikt
válasz
Kolondrum #69 üzenetére
A bojlernél is figyelembe kell venni azt is, hogy szerintem a régi még 220V-ra volt számolva.
230V-on 9,3%-al nagyobb a teljesítménye - ha tényleg 230V van, éjszaka azért sok helyen 240 körüli.
És az, hogy a régi bojler kevesebbet fogyaszt, az szerintem ponthogy nagyon nem igaz sajnos.
Mi kb. 4 éve cseréltük le a 15-16 éves 150l-es Hajdu bojlerünket egy új Hajdura (Z150E a mostani).
Az újnak a fala érezhetően melegebb + jobban száradnak a mellé tett ruhák, tehát észrevehetően magasabb a készenléti hővesztesége.
Ugye azt is privatizálták, és a régi alapvetően katonai célú (ha kellett volna, pár nap alatt átállnak katonai gépgyártásra) gyárból (ahol a minőség és a tartósság volt a szempont, és nem spóroltak az anyaggal + a tervezéssel sem), egy profitmaximalizáló cég lett. Nem tudom, hogy magyar tulajdonban-e, vagy külföldiben, utóbbi álltalában még rosszabb.Az katalógus hővesztesége a Z150E utódjának, a Z150EK-nak 1,8 kWh/24h, valószinűleg 65 fokon, bár a hőfok nem egyértelmű: [link]
Az újban lévő kisebb fűtőszál sem tetszik, a nagyobbal nem hinném hogy észrevehetően romlana a hatásfok, viszont a délutáni vezérelt árammal jobban fel tudná fűteni magát, vagy nappalira (is) kapcsolva ha valamiért néha sürgősen kellene melegvíz, gyorsabban lenne.
Most majd hogy vízkőtelenítem nyáron, próbálok is szerezni bele erősebb fűtőszálat. -
csemberlen
őstag
Leirásodból úgy látom a villanyszerelésben, és a fizika törvényeiben valamennyire járatos vagy. Épp ezért nem értem, hogyan érted az amit irtál a bojlerről?:
A régi 1200W 8 óra alatt 60 fokra, az új 1800W, de csak 4.2 óra alatt.
Mert ugye a fizika alapján ez nem lehetséges. -
Razermazer
őstag
válasz
Kolondrum #32 üzenetére
Igen az masszív darab, 1 hónapnyi adatot tud eltárolni aztán törölni kell(van benne egy kis kvarcelem). Hát igen az az sd kártya bővítés az nagyon jó ötlet, egész éves adatot le lehet menteni, és szépen kielemezni hogy melyik fogyasztón lehet spórolni. Nálunk meg szerintem mindenkinél ha van, természetesen a Bojler a gyilkos fogyasztó, utána jönnek a hűtők, a tv-k bár ők egy érdekes jószág fényerő függvényében fogyasztanak, hol kevesebbet hol többet. A pc a kettő között van. A havi áramszámla fix 10000ft lenne ha nem lenne olyan marha nagy az áfa, és az energiaalapú rendszerhasználati díj, elosztói alapdíj, ez csak 7000 forint, és még nem fogyasztottam semmit, erre jön rá a fogyasztás 10000 forintja
. Akkor még ott van szénipari szerkezetátalakítási díj, kedvezményes árú vill.energia támogatás is. Minden centet kiszednek az emberből, és tuti nem megy fejlesztésre. És az a röhej hogy fokozatosan csökken a fogyasztásunk, és mégis többet fizetünk, mert én is nagyobb többségben a kis htpc-t használom már, a nagygépet csak játék idejére izzítom be 3.- 4 órát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lightyear - befektetési app
- Parfüm topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bittorrent topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja