- Yettel topik
- iPhone topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt320i
senior tag
A minimum elvárható, jogos, mert meg bírja hajtani a vkártyát 100%-on és ha már az amd gyártja ezt is azt is akkor nem értem, hogy miért nem amd-s procit használnak?!
DE ezzel nem azt mondtam hogy kötelező amd-t procit használni vagyis :
"ki mondta hogy amd konfighoz ati kártya jár?" mondat jogos és nem mond ellent az előzőnek!
Csak azért hogy veled is érzékeltessem amit mondani szerettem volna:
az elvárható lenne=jobb lenne és nem kötelező!
Mind a 2 procival több mint valószínű közel azonos eredményeket kaptak volna, de tényleg nem értem, bármilyen külföldi, hazai oldalon a vkártyát tesztelnek, legyen ati, nvidia stb stb csak és csakis inteles proci adja a környezetet?
Miért?
És azért mondtam hogy legalább az ati kártyák esetén használnának amd procit!
Remélem így már világosabb és te is érted a lényeget.
Ha nem, sajnállak. -
joi29
őstag
-Nincs is szándékomban átterelni a szót arra hogy "most már igazán a teringettét"
csakis AMD, hanem épp hogy mindkét platformban egyszerre.
-Vagyis egymás után, mivel egyszerre igen nehéz lenne, ami pedig
az AMD-AMD~ATi párosítást illeti, szerintem sincs semmilyen előnye
vagy hátránya ha egyazon családon belül rakunk össze egy konfigot. -
bezgo
csendes tag
Legyen igazad!
Anno a musashi vásárlása előtt a Gigabyte és a Scythe is meggyőzött, hogy rá fog menni...
Csak annyira közel van a gpu a kártya interfészhez (magyarul az alaplaphoz), hogy nem bírtam teljesen benyomni a kártyát a lapba...kb 1 mm-en múlik az egész, csak nem vártam meg a reccsenést
-
sid.:Rc211v
őstag
Igen végülis a 4770 bizonyára fog csökkeni, míg a gts 250 már nem valószínű..viszont ha kb 5k-6k árkülönbség lesz a két kari között(a radeon javára) az még lenyelhető mer ugye a gts 250 gyorsabb picivel..De általába az emberek az új termékeket szeretik megvenni igy a 4770-et fogják.. meg amugy is a g92b elavult
Pedig sztem nem olyan rossz kártya sőt ..Az a fránya DirectX 10.1 kár hogy nincsen a Geforce-okba
-
bezgo
csendes tag
Rendben, akkor még várunk! Igazából nem sűrgős a csere (mondjuk ez relatív, mert az nv 9500gt egy nagy rakás kaki szvsz), monitorom meg a tv-m samu le40a656, szal megvárjuk azt az 1 gigást. Köszönöm a gyors reagálást!
Egyébiránt azt hallottam, hogy az xfx kártyákat jól lehet húzni, igaz-e?
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
Érdekes egyébként, hogy ennyire várták, hiszen akit érdekel(t) a kártya, az már 1 hónapja is találhatott róla tesztet. Mi, PH!-sok mégis mindig a PH!-tesztet várjuk, mert az kell a lelki békénkhez.
Egyébként már a 4830 tesztnél feltűnt, most ismét: mi akadályozza meg a tesztelőt, hogy feljebb vegye az órajelet? Nem csak a Catalyst Overdrive funkciója létezik. Van erre más program is, vagy BIOS-átírás. Nem hinném, hogy ez gondot okoz egy tesztelőnek.
És akkor megnézhettük volna az eredményeket mondjuk egy 20%-os OC után, ami szerintem sokat dobna a teszten.
Szerk.: Egyébként most már az is kiderült, hogy a DX10.1 FPS-ben tényleg többet nyújt, nem csak marketing-rizsa. Miért van az, hogy bizonyos cég el tudja adni a termékét úgy is, ha igazat mond, míg a másik sorozatosan veri át a vásárlóit?
(Költői kérdés volt.
)
-
HSM
félisten
Ez a feszültséges teóriád igaz, csak azt felejted el, hogy hiába a négyzetes hatás, ha feszt tudsz csökkenteni 1,2V-ról 1V-ra, alig ér valamit, viszont az órajelet le tudod csökkenteni 800-ról 250-re is akár.... Persze, a kettő együt az igazi...
A 4830-as dolog meg csak annyiból sántít, hogy csak addig igaz, amíg a 4770 memóriáját nem húzod fel ~1Ghz környékére... Onnantól kezdve a 4830-at megnézem, hogy húzod fel 800Mhz+ GPU-ra....
(#43) FefeeX: Ugyan miért szarok ezek a GDDR5-ök???? Teljesen jók, tudtommal technológiai sajátosság, hogy tesztelnie kell mindig a frekit, amin üzemel, gyanítom ekkor ugrik picit a kép... Amúgy a 4890-emen röhögve bírja a 250Mhz-es órajelet is....
Az meg, hogy kb. egy tizedmásodpercre fel-le ugrik a kép...
Ennyi erővel játékot se indíts, mert akkor is ugorhat a kép, mikor fullscreenre teszi...
Szerk.: Megtaláltam egy Quimonda GDDR5 doksiban... [link]
"GDDR5 offers the possibility to build cost efficient applications running at very
high data rates and reduces product development times for systems operating robust
and reliable. The GDDR5 signal training concept offers the possibility to train
several signals and clocks relative to each other. Hereby training means phase adjustment
of the various signals"Tehát, ha új órajelet állítasz be, a ramnak újra kell kalibrálnia magát a megbízható működéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest