Új hozzászólás Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
cowboy_bebop #186 üzenetére
Hát ezt majd a jövő megmondja, most úgyse tudjuk. Azért a "gamer-társadalom" úgyse fogja beérni DX10.1 kártyával, amikor már DX11 is van, ez elég valószínű.
(DX10 megjelenésekor is inkább vették a nyomorult 8600 GT-ket, mint pl. a jó kis DX9-es X1950 Pro-kat, holott sz*rrá verte az utóbbi az előbbit ugyanazon az áron.
)
(#188) stevve: Így van. Ezért jobb választás (anyagilag is) inkább évente venni egy ilyen 4770 kategóriájú kártyát, mint 1,5 évente egy csúcskategóriásat. Persze akinek fontos a nagy felbontás meg a max. grafika, annak nincs sok választása...
-
tibz03
őstag
válasz
FireKeeper #179 üzenetére
Én 2 hónapja vettem 4830-at 29k-ért, most a legolcsóbb helyen is 23k. Valami kellett, akkor pedig ez volt a legjobb ár/érték arányú. Buktam rajta 6k-t 2 hónap alatt. 1 év múlva talán még ér 10k-t. Tehát több mint 1 év alatt bukok rajta 20k-t. Aki 4870-et vett 2 hónapja, szerinted mennyit fog bukni 1-1,5 év alatt?
Ne mondd már, hogy jobban megéri...
(#180) stevve: Persze, nincs itt azért eget verő különbség. 1 év múlva már amúgy is DX11 lesz (játék nem biztos, kártya biztos.
), ezek a DX10-es kártyák annyira lesznek kelendőek, mint mondjuk tavaly nyáron a DX9-esek (semennyire, illetve agyonnyomott áron).
-
tibz03
őstag
Értem, világos.
Ettől függetlenül is jó teszt, és köszönjük. Nem elégedetlenkedni akartam, inkább egy kis "ötletmorzsát" elhinteni egy következő teszthez. Úgy is mondhatnám, hogy szerintem erőltethetnétek jobban is az OC teszteket. Pl. a 4830 tesztnél: az OC eredmények az egyik grafikonban benne vannak, a másikban már nincsenek, azért ez elég fura.
Persze ez esetben teljesen érthető, hogy kimaradtak.
(#173) Csabee.: Szerintem elég egyértelmű.
Amúgy ezzel nem nagyon lehet mit tenni. Emlékezzünk csak vissza a (G80-as) 8800 GTS/GTX után megjelent (G92-es) 8800 GT-re... mennyi embernek okozott bosszúságot és több 10.000 Ft-os kárt.
-
tibz03
őstag
Hááát... a 9800 GTX+ majd' mindenhol elveri a 4770-et. Na most ennél egy picit gyengébb a 9800 GTX, ami ugyebár egyenlő a 8800 GTS-sel. Ebből a képletből nekem semmiképp sem jön ki olyan eredmény, hogy egyértelműen elverné a 4770 a 8800 GTS-t (természetesen 1-2 esetet leszámítva). Tehát szvsz cserélni max. 1-az-1-ben éri meg.
-
tibz03
őstag
Elolvastam a tesztet. A tuningról ezt írja fLeSs:
A kártya túlhajthatóságával kapcsolatban egyelőre nem tudunk nyilatkozni, mert a Catalyst Control Centerben található Overdrive-on kívül egy program sem volt képes felismerni a 4770-et, az Overdrive viszont maximálisan 830/850 MHz-es órajeleket engedélyezett (ezt persze simán bírta a kártya).
Én pedig ezt írtam a #141-ben:
"Nem csak a Catalyst Overdrive funkciója létezik. Van erre más program is, vagy BIOS-átírás."
Nem értem, mi ezzel a bajod. Esetleg elkerülte volna valami más a figyelmemet a teszttel kapcsolatban? Vagy inkább a te figyelmedet kerülte el a hsz.-om?
Szerk.: Bár való igaz, azt megértem, ha egy kölcsön kártyát nem akar a tesztelő BIOS-flasheléseknek alávetni!
-
tibz03
őstag
-
tibz03
őstag
Érdekes egyébként, hogy ennyire várták, hiszen akit érdekel(t) a kártya, az már 1 hónapja is találhatott róla tesztet. Mi, PH!-sok mégis mindig a PH!-tesztet várjuk, mert az kell a lelki békénkhez.
Egyébként már a 4830 tesztnél feltűnt, most ismét: mi akadályozza meg a tesztelőt, hogy feljebb vegye az órajelet? Nem csak a Catalyst Overdrive funkciója létezik. Van erre más program is, vagy BIOS-átírás. Nem hinném, hogy ez gondot okoz egy tesztelőnek.
És akkor megnézhettük volna az eredményeket mondjuk egy 20%-os OC után, ami szerintem sokat dobna a teszten.
Szerk.: Egyébként most már az is kiderült, hogy a DX10.1 FPS-ben tényleg többet nyújt, nem csak marketing-rizsa. Miért van az, hogy bizonyos cég el tudja adni a termékét úgy is, ha igazat mond, míg a másik sorozatosan veri át a vásárlóit?
(Költői kérdés volt.
)
-
tibz03
őstag
Mennyi hsz., cirka 3 óra alatt!
Nem szőrszálhasogatás, de itt van egy vesszőhiány:
integrált nyolccsatornás HD-audio kontrollerrel, audiót is támogató HDMI-vel, nem is kívánhatnánk többet jelenleg, 2009 első felében.
Egyébként annak mi az oka, hogy a GPU el van forgatva 45°-kal (az RV770-hez képest)?
Szerk.: ...vagy 135°-kal, attól függ, hogy nézzük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Amazon Kindle
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest