- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Nokia N900 - egy kategória újraértelmezése
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Áhh... Hülyeség lett volna a 4890-et 40nm-en erőltetni... Így is elég kétes volt, hogy mi lesz a 40nm-el.... Nem az igazi ott még a kihozatal, az se volt biztos, mikor indulhat rajta a gyártás.... Inkább biztosra mentek, így is elég jó lett a 4890....
Ráadásul tökéletesen ellátja a feladatát, egy turbózott, hibajavított, tökéletesített, 1GB-os 4870.....A 4770 viszont gyakorlatilag egy "tesztkártya" a 40nm kitapasztalására. Nem véletlen lőtték be a 4830 és 4850 közé, így amíg nem működött volna a gyártás, mehetett volna a 4830/4850 tovább.... Így viszont ezeknek jóeséllyel búcsú, 2 legyet ütnek egycsapásra, 2 termékből lett egy, nagyob haszonnal árulható, még így is bestbuy kártya, ami még a későbbi csúcskarikhoz is segítség lesz.....
-
HSM
félisten
Ezt nem tudom, hogyan csináltad, de pl. melóhelyen a Q6600-as gép 3650-el kb 100W körül kajál üresben, az othhoni I7-em 3500-ra tuningolva 180W 4890-el, ha kicsit visszaveszem a VGA-t, akkor olyan 145W....
Nem kötöttél véletlen rá az E5200 mellett egy radiátort is a tápodra?
Vagy egy monitort? Úgy már stimmelne....
-
HSM
félisten
Hát, nálam volt egy lehalt SP1-SP2 váltás, igazából semmi sem romlott el, de minden másfélszeres idejébe telt... Egy kollégámnál (informatikus ő is) épp a napokban halt le az egyébként rendszeresen frissített XP SP2 HOME-ja SP3 telepítéstől.... És neki ráadásul teljesen boot-képtelenné vált a rendszer az SP3-tól...
Lehet User-error, de én is tévedhetek, ergó nálam is elszállhat, tehát amíg nálam jól megy, marad...
-
HSM
félisten
Örülj neki hogy még nem volt gondod...
De ezekszerint mindkettőnknek bevált a technikája...
CF-hez hozzá kell tenni, hogy ha nem megy, akkor a 4890 sebességének kb max a 60%-a van meg, és ha kifogy az 512MB ram, akkor megint padló a 4770CF-nek... Aki most vesz 4770-et, annak lesz majd valamikor eg fél év múlva jó opció, hogy CF-esítsen, bár addigra lehet, hogy lesz olcsóbb/gyorsabb alternatíva....
Én ha alapból a 4770CF vs 4890-en kéne gondolkodnom, asszem egyértelmű, mit vennék... (Lásd adatlapom....
)
-
HSM
félisten
Én úgy vagyok vele, hogy ami jól működik, azt nem kell megjavítani.... Mindig csak olyan patch-et rakok fel, amire szükségem van, vagy amit tényleg fontosnak látok.
Eddig bevált... Sokkal több problémát hallok azoktól, akik használják a frissítést, mint amivel én találkozom otthon, persze ez nem jelent semmit, de pl. remkül elketyeg az XP-m is SP2-vel, és nem egy ismerősömnél szállt el, mikor SP3-at próbáltak frissíteni, de az SP2-vel is ugyanez volt anno... Vagy szűz rendszerre ment fel, vagy minden baja lett.... (Nem sokszor persze, de épp elégszer, hogy 2X is meggondoljam a dolgot éles rendszeren....)
Köszi srácok a visszajelzést, este megnézem pontosan.
(#95) Gabás: Most már értem, mire gondoltál....Nem is az aero kapcsolta, hanem mikor scrolloztam a böngészőben...
(#100) gyiku: Ööööö.... Semmit...De hidd el, én örülnék neki a legjobban, ha nem lenne ez váltogatás, mert akkor nekem se kéne hülye progikkal vacakolnom, hanem BIOS-ba beírnám, azt csoki....
És nálam -35W az üres fogyi így a 4890-el (épp tegnap este mértem meg, konnektoros fogyimérővel), nem 10-25W, mint amit gyanítok a 4770-nél...
-
HSM
félisten
Nem az IE7 lenne? Megmondom az őszintét, originál SP1-es Vistám van, frissítéseket meg kikapcsoltam, ne turkáljon a rendszeremben mindenféle marhaság miatt.... Szóval azzal a böngészőben, ami a Vista64 SP1-ben van alapból... De nálam tuti csinálta... Hazamegyek ránézek megint... Fura, hogy csak nálam van így....
Nem értem...
(#88) old gray:
(#90) Sanyix: Az észrevételed jogos, visszagondolva GPU-Z-ben látszott pontosan, hogy fel-le kapcsolgatja az órajelet, CCC-ben csak az látszott, hogy felkapcsolt, ha hagytam, akkor meg le....
-
HSM
félisten
Lehet, Te még nem láttál, de ha nyitsz egy CCC-t overdrive fülön, vagy egy GPU-Z-t és nézed az órajelet, IE7 vistán, scrollozásnál úgy rántgatja nálam pl. a PH! fórumánál a 2D-3D órajeleket, hogy öröm nézni....
De hogy mi, és miért kapcsolgatja nem tudom, de kapcsolgatja, az 100.
(Lehet Flash-player, vagy valami, nem tudom... De a jelenség adott...)
-
HSM
félisten
válasz
cowboy_bebop #69 üzenetére
Ha nem tévedek, pl. az Ati tray tools-al meg lehet csinálni ezt a profilos mókát.
(De majd jobban beleásom magam a témában, és akkor többet fogok tudni...) 4870 topicban lehet, többet tudnának erről mesélni... (És ráadásul igazából 4770-en csak órajeleket kell kapcsolgatni....)
(#71) gyiku: BIOS átírás nem játszik, mert pl. Vista explorer állandóan 2D-3D kapcsolgatja az órajeleket, ha átírod BIOS-ból a memória visszavételt, állandóan "villogni" fog a képed, mivel állandóan kapcsolgat, ami nagyon zavaró lenne szerintem, mert nagyon sokat váltogatja a módokat.... Viszont ATT 2D-3D profil kézzel kapcsolgatva tökéletes...
Alap profil 2D, mikor game, akkor meg felhúzod az órajeleket kézzel, pár kattintás.
-
HSM
félisten
válasz
cowboy_bebop #65 üzenetére
Egész pontosan egyszeri alkalommal csinálja (ahogy apply új órajel), és nem tart tovább egy másodpercnél. Olyan, mintha nagyon gyorsan picit feljebb, majd picit lejjebb menne a kép, és utána gyönyörűen visszaáll a helyére, és utána tökéletesen működik.
Egyáltalán nem lesz rossz a kép tőle. Gyárilag azért nem rakhatták bele, mivel pl. Vistán az explorer scrollozásnál folyamatosan kapcsolgatja 2D-3D mód között a karit, képzeld el, mi lenne ebből a sok kis apró dologból...
Kész flash...
Ezért kell kézzel csinálni fix 2D és 3D profilt, akinek számít ez a pár watt.
-
HSM
félisten
válasz
waterman_ #50 üzenetére
Najó, de ha neked fontos az a 10-25W, akkor utánanézel a dolognak, hogyan lehet kézzel csinálni a karinak 2D-s profilt, hogy te kézzel állítsd be a 2D-3D módot. Én ezt fogom csinálni a 4890-el, ott kis bütykölés -35W spórolás, igaz, ott 975Mhz-es a GDDR5, és a magon is lehet spórolni... [link]
Jó ez a GDDR5 amúgy, és ez a jelkalibrációt is jó dolognak tartom, csak sajnos egy a jelenleginél intelligensebb vezérlés kéne, hogy hatékonyan lehessen alkalmazni az órajelcsökkentést ezeknél a kariknál.. Arról nem is beszélve, hogy szerintem nem szabad a gyártónak úgy kiadni egy kártyát, hogy villog rajta néha a kép... Persze, az nem kizárt, hogy később megoldják, hogy villanás nélkül tudja magát kalibrálni a GDDR5.... De az nyilván sokkal drágább lenne, mint ez az elsőgenerációs GDDR5....Szerintem ez élhető kompromisszum ebben az árkategóriában....
Szerk: Muszáj neki tudtommal mindig új órajelhez beállítani. Mondjuk lehet megoldható lenne, hogy megjegyezze, vagy hogy ne villanjon közben...
De mint írtam, az már újgenerációs cucc lenne, nyilván drágábban...
(#59) korcsi: Ezt nem értem pontosan, hogy mire gondolsz... Amúgy igen, amit írtam órajelcsökkentés, az meg olyan 70% spórolás, szemben a 30%-al, négyzetes változás ide, vagy oda...
-
HSM
félisten
Ez a feszültséges teóriád igaz, csak azt felejted el, hogy hiába a négyzetes hatás, ha feszt tudsz csökkenteni 1,2V-ról 1V-ra, alig ér valamit, viszont az órajelet le tudod csökkenteni 800-ról 250-re is akár.... Persze, a kettő együt az igazi...
A 4830-as dolog meg csak annyiból sántít, hogy csak addig igaz, amíg a 4770 memóriáját nem húzod fel ~1Ghz környékére... Onnantól kezdve a 4830-at megnézem, hogy húzod fel 800Mhz+ GPU-ra....
(#43) FefeeX: Ugyan miért szarok ezek a GDDR5-ök???? Teljesen jók, tudtommal technológiai sajátosság, hogy tesztelnie kell mindig a frekit, amin üzemel, gyanítom ekkor ugrik picit a kép... Amúgy a 4890-emen röhögve bírja a 250Mhz-es órajelet is....
Az meg, hogy kb. egy tizedmásodpercre fel-le ugrik a kép...
Ennyi erővel játékot se indíts, mert akkor is ugorhat a kép, mikor fullscreenre teszi...
Szerk.: Megtaláltam egy Quimonda GDDR5 doksiban... [link]
"GDDR5 offers the possibility to build cost efficient applications running at very
high data rates and reduces product development times for systems operating robust
and reliable. The GDDR5 signal training concept offers the possibility to train
several signals and clocks relative to each other. Hereby training means phase adjustment
of the various signals"Tehát, ha új órajelet állítasz be, a ramnak újra kell kalibrálnia magát a megbízható működéshez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest