- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Client
tag
Nézegettem a fogyasztásokat, és egy érdekes dologra bukkantam:
egy régebbi tesztben is volt mérve a 4850 fogyasztása, de egy kicsit más érték jött ki, pedig a konfig igen hasonló, talán a táp más, de nem tudom, okozhat-e ez ekkora különbséget:
http://prohardver.hu/teszt/radeon_hd_4870_a_gtx-ek_ellen/osszegzo_tablazat_tesztkonfiguracio_es_fogyasztas.html -
borfoci
csendes tag
Sziasztok!
Core2 Duo E6400 (gyári órajel 2.13 Ghz, amit én, mint hozzá nem értő a fesz. emelésével 2.4 Ghz-rn használok) elég egy 4770-hez vagy 4850-ez szerintetek?
Köszi előre is!
-
thomeef
őstag
Különösen Ajánlott mi?
Drágább mint a hd4850, ez Mo.....
-
DMG
senior tag
nem tudom aktív e még a topic, de kéne egy kis help. Már egy ideje szemezgetek az új ATI kártyákban és kis fogyasztás érdekelne, ugyanis Slim Dell Optiplex-be kéne valami jó kari mATX táppal, ami 220W :.-( Persze nyílván tető le, mert a kártya kilóg, de ez ilyen fogyasztás mellet elketyeghet a gépben? Ha nem, akkor mi történik? Még nem volt ilyennel tapasztalat, szóval csak szimplán nem indul el pár fogyasztó és fagy a masina, vagy szétvágja a gépet? Mert arra gondoltam próbaképpen megveszem, azt ha elketyeg, akkor jó ha meg nem megy akkor táp ki aztán "külső" táp be, és talán egyszer építek neki valami fasza házat, hogy ne legyen minden szanbadon. A gép nem az én elcseszett választásom volt, céges, itthoni használat, szóval nem leszólni, csak próbálnám menteni ami menthető, és kicsit tuningolni.
-
pengegyerek
aktív tag
Most akkor meik kártya éri meg jobban a 4770 vagy a 4850?
Persz mindkettőböl 1 gigás változat lenne tehát még így is úgy is várok míg nem lesz 1 gigás 4770 -
-
válasz
Hunpriest #390 üzenetére
De senki nem mondta azt, hogy akinek 8800gt-je van az váltsa le erre a kártyára... Ezt a kártyát azért dicsérik, mert jobb mint egy 9800gt, 9800GTX is megszorongatta, kevesebbet eszik. Jó ára van és a 9800gt az drágább is volt, most ennek a kártyának köszönhetően vitték lejebb az árát.
-
Hunpriest
senior tag
Tényleg régi, de nézd már meg a tesztet te is.
5-15 FPS-nél sehol nincs nagyobb eltérés. (na jó a Stormrise-ban van, de az meg egy kalap szar minden szempontból
) És ott ahol 15 FPS eltérés van a 4770 javára ott is az 50-60 helyett van 65-75...
Na persze 1:1-ben érdemes cserélni, de pénzt adni azért a kicsivel több teljesítményért szerintem nincs sok értelme.
-
tserrof77
őstag
...Akkor meg kell venni 75k-ért egy XFX 4890-est, most akciós a Bestbyte-ben!
-
shteer
titán
-
euchi
aktív tag
Leszállnál légyszíves a 96GT-ről?
Még most is azt használom, és semmi bajom nincs a tudásával. Egyébként nem azt mondták róla, hogy 5%-val lassabb, hanem kb. 10-20-val, a várt 50%-os különbség helyett. Én még mindig azt mondom, hogy jó vétel volt.
Neked konkrétan mi bajod a 4770-vel? Nincs meg a várt teljesítmény többlet? Csak azért kérdezem, mert én is gondolkodom egy ilyen kari beszerzésén.
-
g@bo
nagyúr
asszem egyetértek. túlzás azt állitani, hogy a 4770 (100% osan) leveri a 8800 9800 gt karikat.
megbántam a cserét.
gddr5 ugyan, de nem oké ez a 128 bit.
ez megint egy olyan teszt, mikor a 9600gt-t istenitették, hogy 5% lassabb mint a 8800gt, és sokkal olcsóbb. ott is ráfáztam.
-
tserrof77
őstag
A kártya az előzetes várakozásokhoz képest jól teljesít. Ráadásul ár/érték aránya kiváló, a kisker ára 30k alatt lesz, és nem a noname kártyákról beszélek. XFX lesz ennyiért. Az AMD tudott újat húzni, nVidia hasonló ár/értékben szerintem nincs. Szóval, hajrá AMD, tessék nekünk jó és olcsó dolgokat csinálni, hadd örüljön a nép! És ne cirkuszt és kenyeret adjanak, hanem ócccó procit és vga kártyát
-
mobbo
senior tag
8800gt cserevel en meg varok
ahhoz ez meg kevesha 1:1-be tudod cserelni akkor talan, de ne szamits semmi latvanyosra
-
Zayl01
tag
Engem az érdekel hogy ez így szép és jó a 4770 veri a 4830-at, de ez csak a játékokat érinti nem lesz hátrány más téren ahol hiányozna a 256bit például grafikai megjelenítés vagy renderelési szempontból vagy mit tudom én
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nézd meg a többi oprendszert, ott sincs még 4770 a listában, ettől független nyugodtan kipróbálhatod a 9.4-es Catalystal (ezt tölti le, akármelyik 4000-es szériás karira kattintasz), tekintve h. win alatt is azzal tesztelték...
Vagy vársz egy picit, már bármelyik nap megjelenhet a 9.5-ös Catalyst.
-
Tomate
veterán
válasz
technoboy19 #341 üzenetére
Nézz be 4770 topicba van egy két CF eredmény a nevem mellett.
stevve:Van egy csomó. Írd be googleba, hogy 4770 Cf Review és kidob egy csomót.
-
Inv1sus
addikt
Elnézést, ha butácskának tűnik a kérdésem, de ehhez milyen drivert kell letölteni innen?
-
N-vidi-A
őstag
válasz
technoboy19 #342 üzenetére
Ez már igen, így már majdnem 4870x2 is lehetne!
-
peti_s
addikt
válasz
Silenzio #307 üzenetére
Tudod, nem feltétlen a tudáshoz kell nézni egy termék árát, mert az előállítási költségek legalább olyan fontosak. Ezt a kártyát pedig nagyon olcsó előállítani, ami drága rajta max. az a memória. Tehát ez a kártya nem ér meg annyit mint amennyiért most dobálják. Ha te pedig csak 40000-ért tudsz 4850-t venni, az eléggé szomorú.
-
kariad
senior tag
Nyekem Tetszik.
Ki dob nekem egyet ide....
-
válasz
Ezt már a topik elején is megtaláltad volna... fura hogy még mindig csak ez az 1 CF teszt van 4770-ről.
-
pargeting
csendes tag
jóféle kari ez a 4770 kipróbálnám mit tud a 4850esemmel szemben.
-
válasz
Persze, de ez benchmark, nem valós játék alatti teszt...
-
technoboy19
tag
nah mégis megtaláltam neten
-
technoboy19
tag
szerintetek crossfireben mennyivel lehet jobb?
-
joi29
őstag
-Azt nem irtam hogy mondták, azt irtam hogy ...mintha ők is utaltak volna rá.
-Idézem: "A játékok többsége egy szálon működik, fellelhető néhány unikum,
amelyik akár négy magot is képes kihasználni, főleg a fizika számolásánál."
-Nos én úgy vettem észre hogy ép ezekben a játékokban van némi előnye
a Ph2-nek a többi procihoz képest a magassabb felbontások alatt.Cadal
-Mivel nekem 770-es chip szettel szerelt lapom van igy ezt nem tudom sem
megcáfolni, sem megerősiteni. -
technoboy19
tag
a nyáron elég fasza ára lesz remélhetőleg.
ha igen akkor beruházok egy 4770-be -
Taranti
senior tag
válasz
CsíkosMókus #336 üzenetére
Az adatátvitel összsebessége számít, amit a memvezérlő és a memória sebessége ad ki. Vagyis 128 bites vezérlő 800MHz gddr5 memóriával kb. ugyanannyi, mint a 256 bites vezérlő 900MHz gddr3-mal. Böngész át a teszt eleji táblázatot a memória sávszélességről.
(Szerk)
Erősorrend (kisebbtől nagyobbig):
1. memóriavezérlő 64bit + ddr2 memória;
2. 64 bit + ddr3 ez kb egyenlő lehet 3. 128 bit + ddr2;
4. 128 bit + ddr3 ez kb egyenlő lehet 5. 256bit + ddr2;
6. 256bit + ddr3;
7. 256bit + ddr5 ez kb egyenlő lehet 512bit + ddr3.Léteznek ddr4 memóriával szerelt kártyák is, ezek (azonos feltételek mellett) kis mértékben gyorsabbak persze - pl. 128bit + ddr4.
-
fagy53
nagyúr
Azért 128 bit a memvezérlő, mert a gyártási költségei alacsonyabbak a kártyának, a GDDR5 memória a működési elvéből kifolyólag dupla annyi adatot képes továbbítani azonos idő alatt mint a GDDR3-4, amelyeket a 256 bites mem.vezérlőknél alkalmaznak.
A végeredmény, hogy kevesebb önköltséggel azonos sávszél érhető el, ráadásul a GDDR5 memóriák alacsonyabb feszültségen is működnek.
Spóroltak ezen a kártyán ahol csak lehetett, nem véletlen a 40nm csíkszélesség sem, ez a kártya a recesszióban született.zsolt320i: egyetértek!
-
Taranti
senior tag
Ha már újabb tesztek: a jövőben ennél érdemes lehet megvizsgálni, mit teljesít két hd4770 2x8 pcie illetve 2x16 pcie lapban - gondolok itt a p45/x48-x58 közötti árkülönbségre elsősorban.
-
Taranti
senior tag
Hát, jobb későn, mint soha, én is hozzászólok
Az AMD most ugyanazt csinálja, mint az Intel a Core2-esekkel: kitalált egy jó architektúrát, és csiszolgatja, finomítja. Jó ez így. (És ha még cpu téren is rátalál valamire...)
Amúgy vállalható teszt, nekem egyelőre nem hiányzott a tuningrészleg. Azt hiszem, fogunk még tesztben találkozni a hd4770-nel, újabb driverek, riva, att, stb. Ja, és az a véleményem, hogy a hd4830-hoz hasonlóan, itt is jobban megérheti az 1GB verzió (ami valamiért egy darabig nem lesz).
-
Dyrg
aktív tag
Nem hinném, hogy AMD-vel jobb lenne, miért is lenne jobb, ha eddig az intel jobb volt!
A Vga-ról annyit, hogy egyszerűen nem fér a fejembe, hogy 2009ben miért adnak ki egy kártyát 128 bit-tel???Nem jönnek rá, hogy a mai 2dvd-s játékoknak ez már kevés?
Adják pár ezerrel drágábban, akkor még úgy is megérné...
Amúgy a 4830-asom van, ami aztán megint csak tuningolható... és jelenleg olcsóbb mint a 4770, hát akkor inkább 4830!
Amúgy én is egyetértek az előttem szólóval, a 8800Gt már megvolt, az ára is lement, de itt azért a fogyasztás/hűtés/tuning szempontjából ez verhetetlen. Az alsó/közép kategóriát pedig mindig kell frissíteni,mert arra van a legnagyobb igény. (De miért 128bit...)
-
Champipi
aktív tag
Zoomolj ki egy kicsit és nézz körül, ez a teljesítmény már évek óta itt van velünk, csak kezdetben úgy hívták: 8800 GT. Az is 30 000 Ft körülre ment le már vagy egy éve. Most az AMD (ATI) is kihozta azt a teljesítményt, de ebben semmi csoda nincs, nem kell nyáladzásnak beindulnia.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Csiborbogár #325 üzenetére
A BestBuy kimutatások szerint 50 dollár környékén és az alatti kategóriákban (EOM/retail) sokszor annyi GeForce fogy, mint Radeon. Ennyit számít az 1 GB-os DDR2-es GeForce 9400 GT és 9500 GT telítődése.
Szomorú tudom, de ha ez kell a júzereknek.
Cadal: ez így leírva aranyosan hangzik, de a valóságban ennek több a füstje, mint a lángja.
-
Cadal
őstag
"ami pedig
az AMD-AMD~ATi párosítást illeti, szerintem sincs semmilyen előnye
vagy hátránya ha egyazon családon belül rakunk össze egy konfigot."Erről az AMD-nek más a véleménye:
Auto Xpress*
The technology for qualified performance boosts that automatically activates with AMD/ATI components to deliver better CPU, GPU, and system performance...
-
Csiborbogár
őstag
Megmondaná valaki, hogy egy ilyen év után miért is van még nagyobb részesedése az Nvidia-nak?
Ennyit számít a játékokban látható "Runs great on Nvidia" szöveg? -
TomBoy1986
veterán
válasz
TomBoy1986 #323 üzenetére
teszteltem=teszteltek.
-
dezz
nagyúr
Core2/PhII nagyjából mindegy, de ilyen esetben (VGA limit) az i7-en sok esetben kevesebb fps jön ki... Igaz, valószínű egyforma a lassulás minden kártyánál. Ezt persze le kellene letesztelni, ha átállnának i7-re (amire nem sok esély van, mert a játékosok többsége nem i7-et használ).
Hozzáteszem azért, most, hogy az ATI az AMD kezében van, el tudnék képzelni olyat, hogy a drivereket elsősorban AMD procikra optimizálnák.
-
fagy53
nagyúr
válasz
zsolt320i #315 üzenetére
Tökéletesen értelek, jobban mint gondolnád! Azt viszont nem értem miért rajtam kell számonkérni, hogy a PH!-n és " bármilyen külföldi, hazai oldalon a vkártyát tesztelnek, legyen ati, nvidia stb stb csak és csakis inteles proci adja a környezetet?".
Ünnepélyesen kijelentem ezennel, hogy semmi közöm a PH! tesztkörnyezethez és nem állok kapcsolatban semmilyen külföldi tesztoldallal, legfeljebb olvasói minőségben.
Továbbá teljes elfogulatlanságomról teszek tanúbizonyságot azzal a bejelentéssel, hogy az általam használt számítógépek / 4 db / fele A64 X2-vel másik fele Intel P C2D-vel működik, ráadásul holnaputántól a fele ATi VGA-t, a másik fele nV VGA-t használ majd.
Részemről pedig örülök ennek az eszmecserének, nem sajnálom, de a folytatásától eltekintek, mert feleslegesnek tartom. -
Igen ilyen szempontból érthető, de amint egyre jobban elterjed, hogy a
PhII procikal jobban kihasználható az új játékok többszálas futtatása úgy
előbb utóbb kénytelenek lesznek ezt is figyelembe venni.öööööö... ezt ki mondta? nekem... hogy is fogalmazzak... nem tűnik túlzottan realisztikusnak
amúgy abban biztos vagyok, hogy ha bejön egy CPU, ami a jelenleginél számottevően jobb, akkor a pH!-s srácok át fognak arra térni.
-
joi29
őstag
-Mondjuk ezt vitatnám ugyanis területi eloszlásban más és más értékek
születnének ha az AMD~Intel konfigok menyiségét vizsgálnánk.
-Mert míg a nagy városokban él a cseréljünk sűrűn konfigot, alkatrészt vagy mondjuk húzzuk széné a cuccot, addig vidéken a minél olcsóban minél időtállóbb
megoldások vannak túlsúlyban.
-Egyébként a gazdasági elemzők és az Ámerikai kereskedők az utóbbi időben
az egyensúly megbomlásáról hadoválnak, vagyis a 2/3-os többség már inkább
60-40% természetesen még az Intel javára de ami késik nem múlik.(#306) gbors
-Igen ilyen szempontból érthető, de amint egyre jobban elterjed, hogy a
PhII procikal jobban kihasználható az új játékok többszálas futtatása úgy
előbb utóbb kénytelenek lesznek ezt is figyelembe venni.
-Megjegyzem erre már egy korábbi tesztben mintha ők is utaltak volna.m1sk4r
-Igen ideje volna már egy cpu/vga pár választónak az alsó és közép kategória
szintjén is. -
Gyusz
őstag
válasz
zsolt320i #315 üzenetére
Az Athlon 64-es korszakban AMD procikkal teszteltek itt a PH!-n, most a Core 2 megjelenése óta Intel van. Egyébként nemrég változott a tesztkonfig alapja (lett négymagos proci, négy giga memória, stb.). Igaz, lehetett volna akár rögtön az idén megjelenő Phenom II-re cserélni, de gondolom egyszerűbb volt a meglévő Inteles gépet bővíteni. Nem kell ezt túlmisztifikálni.
-
zsolt320i
senior tag
A minimum elvárható, jogos, mert meg bírja hajtani a vkártyát 100%-on és ha már az amd gyártja ezt is azt is akkor nem értem, hogy miért nem amd-s procit használnak?!
DE ezzel nem azt mondtam hogy kötelező amd-t procit használni vagyis :
"ki mondta hogy amd konfighoz ati kártya jár?" mondat jogos és nem mond ellent az előzőnek!
Csak azért hogy veled is érzékeltessem amit mondani szerettem volna:
az elvárható lenne=jobb lenne és nem kötelező!
Mind a 2 procival több mint valószínű közel azonos eredményeket kaptak volna, de tényleg nem értem, bármilyen külföldi, hazai oldalon a vkártyát tesztelnek, legyen ati, nvidia stb stb csak és csakis inteles proci adja a környezetet?
Miért?
És azért mondtam hogy legalább az ati kártyák esetén használnának amd procit!
Remélem így már világosabb és te is érted a lényeget.
Ha nem, sajnállak. -
Végre egy teszt, köszönjük!
-
fecg21
aktív tag
Nagyon jó kis kártya, jelenleg HD3870-es kártyám van, a kérdésem az lenne hogy : érdemes lecserélni egy HD4770-re ? A HD3870 és a HD4770 között kb. mekkora a teljesítménybeli különbség?
-
csiky
tag
jó kártya
de nem kéne . még ha olcsóbb sem
-
m1sk4r
aktív tag
-
hanem épp hogy mindkét platformban egyszerre.
ez rettentő mennyiségű + energia befektetését igényelné (vedd figyelembe azt is, hogy az egyszer megejtett méréseket többször is felhasználják, ami így részben szintén bukna) - minimális extra érték termelése mellett. nagyon csodálkoznék, ha Flessék erre ráharapnának...
-
joi29
őstag
-Nincs is szándékomban átterelni a szót arra hogy "most már igazán a teringettét"
csakis AMD, hanem épp hogy mindkét platformban egyszerre.
-Vagyis egymás után, mivel egyszerre igen nehéz lenne, ami pedig
az AMD-AMD~ATi párosítást illeti, szerintem sincs semmilyen előnye
vagy hátránya ha egyazon családon belül rakunk össze egy konfigot. -
fagy53
nagyúr
De mint korábban utaltak rá, éppen a VGA-k összehasonlításánál alkalmatlan az eltérő platform használata. A hitelesség miatt ugyanabban gépben azonos játékokal ér csak valamit a teszt.
Teljesen más dolog és egy mást teszt tárgya lehet az Intel és AMD procik tesztje, de azonos VGA-val. Illetve a másik pedig az lehetne, hogy előny-e az AMD proci - ATi kártya párosítás?
Ez a két tesztsorozat nem férhet bele a topik címadó tesztjébe. -
joi29
őstag
-Had álljak ki kicsit zsolt320i mellett, mert bizony én is láttam már olyan
tesztet (speciel ez cpu teszt volt) ahol a cpu teljesítményeket hasonlították
össze vga terhelése nélkül (800x600-on) és amint vissza kapcsoltak a játékok
élvezhető futtatásához szükséges üzemmódba (1680x1050-re + látvány javítók),
azonnal a PhII került előnybe a Ci7-el szemben.
-Ezért is volna időszerű egy PhII-es cpu-val szerelt konfigban is leteszteli
a kártyákat, ha másért nem is egy jó kis kék, zöld, piros vita topic erejéig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- ASUS RTX 3070 8GB GDDR6 ROG STRIX Eladó!
- PNY RTX 5080 16GB GDDR7 Overclocked Triple Fan - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest