Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Azért 128 bit a memvezérlő, mert a gyártási költségei alacsonyabbak a kártyának, a GDDR5 memória a működési elvéből kifolyólag dupla annyi adatot képes továbbítani azonos idő alatt mint a GDDR3-4, amelyeket a 256 bites mem.vezérlőknél alkalmaznak.
A végeredmény, hogy kevesebb önköltséggel azonos sávszél érhető el, ráadásul a GDDR5 memóriák alacsonyabb feszültségen is működnek.
Spóroltak ezen a kártyán ahol csak lehetett, nem véletlen a 40nm csíkszélesség sem, ez a kártya a recesszióban született.zsolt320i: egyetértek!
-
fagy53
nagyúr
válasz
zsolt320i #315 üzenetére
Tökéletesen értelek, jobban mint gondolnád! Azt viszont nem értem miért rajtam kell számonkérni, hogy a PH!-n és " bármilyen külföldi, hazai oldalon a vkártyát tesztelnek, legyen ati, nvidia stb stb csak és csakis inteles proci adja a környezetet?".
Ünnepélyesen kijelentem ezennel, hogy semmi közöm a PH! tesztkörnyezethez és nem állok kapcsolatban semmilyen külföldi tesztoldallal, legfeljebb olvasói minőségben.
Továbbá teljes elfogulatlanságomról teszek tanúbizonyságot azzal a bejelentéssel, hogy az általam használt számítógépek / 4 db / fele A64 X2-vel másik fele Intel P C2D-vel működik, ráadásul holnaputántól a fele ATi VGA-t, a másik fele nV VGA-t használ majd.
Részemről pedig örülök ennek az eszmecserének, nem sajnálom, de a folytatásától eltekintek, mert feleslegesnek tartom. -
fagy53
nagyúr
De mint korábban utaltak rá, éppen a VGA-k összehasonlításánál alkalmatlan az eltérő platform használata. A hitelesség miatt ugyanabban gépben azonos játékokal ér csak valamit a teszt.
Teljesen más dolog és egy mást teszt tárgya lehet az Intel és AMD procik tesztje, de azonos VGA-val. Illetve a másik pedig az lehetne, hogy előny-e az AMD proci - ATi kártya párosítás?
Ez a két tesztsorozat nem férhet bele a topik címadó tesztjébe. -
fagy53
nagyúr
-
-
fagy53
nagyúr
Most jelent meg a 4770 és a vártnál magasabb áron, kevés még az infó, egy rendes driver vagy tuningprogi nincs még hozzá, szerintem korai még ez a kérdés.
Az 1GB pedig a monitorod felbontásától, meg egy kicsit az igényességedtől függ. Szerintem pár ezer Ft különbséget megér majd az 1GB, a fent említettek figyelembevételével. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #270 üzenetére
Ez nem rossz ár most......amíg a 4770 túlárazott ez nagyon kedvező ár, de abban a pillanatban ahogy besorol a 4770 a 20-22k sávba, a GTS már nem lesz jó vétel.
Az nV az előállítási költségek miatt nem fog jelentős árcsökkentést végrehajtani, elképzelhető, hogy valahol itt 28-30k környékén van a határ az nV-nek. -
fagy53
nagyúr
A kártyához egy sempi is elég lenne, de a játékokhoz nagyon jó az A64 X2 3,2GHz-en.
ollie: elolvastam most mégegyszer én is, és bizony én sem értem, hogy miért nem?
A megjelenése óta számtalan teszt született és mások miért tudták pl a Rivaval húzni? Még a fórumtársak közül is....
-
fagy53
nagyúr
Igen a tuningnak mindig kiemelt szerepe van a tesztekben, ez egy gyorsan készült teszt, akárcsak a kártya. Mindkettőnél lehet még folytatás, a VGA-nál a nem ref kialakítás sokat dobhat, a tesztet meg esetleg mással kapcsolatosan, befejezik.
Sanyix: az nem éppen apró módosítás, hogy a ring mem.vezérlőt felváltotta a HUB vezérlés lehetővé téve a GDDR5 beépítését, ami jelentősen növelte a sávszélt!
-
fagy53
nagyúr
Jó kis teszt volt, és egyértelművé tette, hogy aki nem riad vissza egy kis tuningtól, annak messze a legjobb vétel a 4830! Az alaposan alulórajelezett kártya kb 20% tuningpotenciállal rendelkezik, a tesztekben 10%-on belül volt hátrányban, de nem minden esetben, a 4770-től. Lehet következtetni.....
A 4770 idle többletfogyasztása a 4830-hoz képest nem az órajelek visszavételének a különbözősége miatt tapasztalható, hanem valószínűsíthetően nem veszik vissza a feszt! Ez pedig nagy hiba, hiszen tudjuk, hogy a fogyasztásban a feszültségváltozás négyzetesen szól bele, az órajelváltozás legfeljebb egyenesen arányosan. Terhelésnél viszon megmutatkozik a 40nm előnye, ezért is nagy kár volt ezt nem kihasználni az idle állapotban.
Kicsit összecsapott kártya, de ha kivonják a piacról a 4830-at, akkor ezért az árért a nem ref. kialakítású kártyák, amelyek már orvosolják a fenti hiányosságokat, best buy vétel lesznek, kategória vezetők.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Magisk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ASRock RX 6600 8GB GDDR6 Challenger ITX Eladó!
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 WINDFORCE OC V2 12GB GDDR6X 192bit
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest