- Poco X6 Pro - ötös alá
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
"A GetDataBacket nem fogja zavarni, hogy most Linux partíció van rajta, mert látni fogja, hogy hol vannak NTFS-ses fájltöredékek."
Akkó jóvan. Mondjuk én már minitool partition wizarddal is találtam és állítottam vissza törölt partíciót. De azt nem tudtam hogy EXT-en is kezd valamit.
Kétségtelen tény hogy a partícióhatár pár fájlt érint, de az oprendszer nagyobb területet vágott ki magának mint amekkora az XP volt, ott előfordulhat zűr esetleg.
Egyébként 120GB adatot hoztam vissza getdatabackkel mikor az SP1-es XP 128GB-os limitje életbe lépett a 250-es HDD-n. De az NTFS volt ugye.
-
Llew
senior tag
Na, akkor pontosítok:
Van egy 120 GB-os vinyó, amin volt egy 15 GB-s C az XP-nek, meg két ~50-és adat. Erre raktam fel először a Zorint az XP helyére, meghagyva a két adat partíciót. Aztán mivel a Zorin nem nagyon akart működni, lecseréltem a Mint-re. Az volt a hiba, hogy a Zorin cseréje opciót választottam az egyéb helyett. Így most van egy partíció rajta a Minttel, meg ~ 106 GB üres hellyel.Szóval az elbukott cuccok eredetileg külön partíción voltak, csak most lett minden egybe szabva. Vertem is a fejem a falba, mikor a telepítés után nem vo lt meg semmi és leesett, hogy mennyire elvesztem.
Így is van esély a visszanyerésre? Mert akkor most egy linux partícióm van, azt az NTFS-es GetData nem is fogja látni, nem? Illetve ha igen, akkor nem lenne jobb egy másik gépbe betenni a lemezt és egy másik vinyóra menteni ami visszanyerhető?
-
King Unique
titán
Igaz nem kommersz home user felhasználás, de nyilván azon rétegnek, ilyen tevékenységgel foglalkozó cégeknek azért eleve kizáró ok. Sok helyütt megfordultam már műszaki területen, ahol max szervernek voltak Linuxok, de tesztberendezéseken, irodai gépeken pont ezek, v más xy hasonló igényű programok miatt futottak Windows.ok.
Persze egy kisvállalkozásnak alap célokra bőven jó lehet Linux, Open/-LibreOffice is, csak ott meg dolgozók, titkárnő hőbörög, h nem ahhoz van szokva, nem jó neki...ez a nyílt rendszer, nyílt szoftver németben is megbukott hivatalokban, aztán visszatáncoltak Linuxra, aztán akkor mégse, maradt végül a Windows...most nem tudom mi lesz, v mi van, de ott se vált be maradéktalanul. -
törölt tag
"ezt nem váltja ki akármilyen angolszótár vagy a Google Translate"
Egy -- talán nem is olyan magas -- szint után már érdemes az egynyelvű szótárakkal próbálkozni. Angolból nem akármilyenekkel, hanem pl. ezekkel:
Merriam-Webster
Oxford DictionaryTetszik az összefoglalásod.
-
King Unique
titán
Ez igaz, nem kell félni Linuxtól, bőven felhasználóbarátak a modern disztrók, én is használok másodlagos rendszernek Mintet.
Viszont azért nem minden programra van tökéletes alternatíva, én pl. AutoCad-re, v 3D-s tervező progikra nem nagyon találtam igazán jót...Wine-ban is max esetleg régi verziók futnak el, de az újak nem nagyon. Van persze, mint mindenre, erre is alternatív program Linux alatt, pl. LibreCad, FreeCad, Q-Cad és társai, csak azoknál kompatibilitás se az igazi más rendszerekkel, fájlformátumokkal és tudás terén is sokx igen primitívek. Meg azért akad néhány program, v olyan Windows-user, akinek tanulmányai, munkája révén megkövetelt a Windows-os munkakörnyezet és sosem lesz 100%-os alternatíva számára a Linux, max 9x, de lehet épp az a pár százalékra eső program sokat számít adott esetben.Azért, ahogy te is utalgattál rá félig, Win8.1-nél bőven használható szintre lettek varázsolva a dolgok, főleg mióta Update 1 kijött, méginkább kényelmesebbé tették a desktop használatot, de előtte se volt egyáltalán vészes. Szeptemberben érkező Update 2-ben meg még start menüt is visszavarázsolják a népnek, holott most is van legalább 8-10 féle ingyenes alternatíva, aminek keresése-felrakása 2 perc, másrészt asztalra és tálcára pakolva ikonokat is bőven megtalálni majdnem mindent, de kezdőképernyőre kimenni 2 másodpercre, majd ott indítani és vissza desktopra se olyan megerőltető, mint ahogyan egyesek állítják...+ alap bal klikkes start menü is bőven funkciódús. Az nem igaz, h mindent elölről kéne tanulni, mert ugyanúgy adott a desktop felület és gyakorlatilag el lehet úgy dolgozni a rendszerben, h egyáltalán nem kell modern UI-t használnod. De utóbbi használatához se kell nagy tudomány, meg tanulás. Tanulni egy programot kell huzamosabban, pl. egy Excel használatát, abban makrót programozni, nem egy ilyen egyszerű, xar kis Windows-t.
Ahogyan Linux OS vs Win userek kapcsán a probléma, h ők belekényelmesedtek a Windows használatába és Linuxot is Windows-ként akarják használni, úgy igaz ez XP/ 7 vs 8.1 esetén is valamennyire. Utóbbi esetben sokan belesüppedtek előbbiek használatába és ahogyan Linuxos példánál, úgy itt se hajlandóak rászánni egy fél órát, v egy délutánt, h kicsit felfedezzék, hanem, pár apró, már-már triviális kezdeti nehézség után élből elutasítják az egészet és xarnak titulálják...másik oldalról a mainstream win user "elvár" időről-időre vmi kis csicsát, új dizájnt, mert ezt az Aero Glass-t már ugye 2x előtték Vista,7 kapcsán és harmadjára olcsó dolog lett volna. Csak hát az igényeiknek nehéz megfelelni...
Az objektív érvéket, mikor vkinek esetleges gondja akad bizonyos 3G mobilnetetnél a beállítással, v épp régi hardveréhez nincs 8 driver teljesen ok, ha felrója, emiatt nem vált új rendszerre. De a többi, javarészt triviális, szubjektív dolog, már fárasztó... -
CsaBully
tag
Úgy tudom a külön /home partició arra jó ha mókolod a rendszerfile-okat és ha vmi balul sül el,akkor a rendszert újratelepítve csak be kell mountolni a /home-ot és újra megvannak a telepített programjaid,beállítások,adatok akár.
a winfos meg alapbeállításaiban erőlteti a logikai particiót,ezért jobb manuálisan beállítani és úgy telepíteni.
-
petipetya
nagyúr
Most az egyetlen rendszerpartíció mellett fogok felszólalni.
Régen még win/linux volt a gépen, így kellett 4 partíció:
- win
- linux
- a közös egy fat32 volt, melyet mindkét rendszer elért
- swap
Mint egyszerű mezei otthoni felhasználó, sosem volt szükségem arra, hogy külön partíción legyen a home, rendszer stb.Aztán win nélkül jött az alábbi felállás:
- linux
- swap
- adatok (fat32)Viszont idővel rájöttem arra, hogy minek nekem külön adat partíció? Hisz a fontos doksik, képek stb. a felhőben vannak (nekem fontos a gép/teló összhang), így a gépen lévők mind csak másolatok. Úgyhogy fogtam, és legutóbb már csak két partíciót csináltam:
- linux
- swap
Főleg filmek/sorozatok aktuális epizódjai foglalják el a helyet. Így egy Linux Mint 16-17 váltással (sosem frissítek) csak ezek mennek a levesbe, amelyeket újra leszedek a torrentről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest