- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Ha vodás vagy akkor maradj vodás.
Én is vodás voltam régen. De amikor a T nél megjelent az iphone 3gs átmentem. Azóta T-s vagyok. De maradok is. Már nem variálok rajta. Ezt megszoktam, tetszik is, jó is. Jó számom is van. Már nincs hűségem december óta, se telefon se előfizetés, lejárt a két év az iphone 3gs re. De inkább kivárom az iphone 5-t, mert gagyi telefonra nem akarok aláírni két évet, amit kb akkor fogok megbánni amikor megjelenik az iphone 5....Ismerem magam. Addig is ki tudok próbálni kötöttség nélkül egy csomó telefont.
Addig meg csak hívogassanak nyugodtan a T-től hogy írjak alá két évet valam tré mobilra. -
neooen
aktív tag
válasz
Mr.Grincs #173 üzenetére
Ezt nem tudtam.
A Vodánál vagyok. Nem tudom otthagyni őket, mert nekem a percek a legfontosabbak (persze ez egy okosteló vásárlásával változhat) és abban talán ők állnak a legjobban. Meg ha úgy döntök, hogy iPhone, akkor az a 25 ropi sem mindegy (meg a sok éves "rabláncért" (de köcsögség ez a szó) is kapok 7 ezret). -
slyowich
csendes tag
Ez csak nálunk van. Megosztott, nem pedig versenypiac van. Bátyám Londonban él és pont 1 hete hogy vett előfizuval iphone 4-et. Készülék ingyen, havi 30 fontos előfizetés kint a 30 font a minimálbérekhez viszonyítva annyit jelent mint itthon 2500 ft. 2 éves hűségnyilatkozat és a csomagban halózaton belül korlátlan hívás és sms valamint 500 mb adatforgalom. Ennyi a különbség
Jah kint nem tudom pontosan de sztem simán 10-en felül van a szolgáltatók száma.
-
neooen
aktív tag
Ezt jól látom e:
Apple iPhone 4S 16GB
két éves ikon 400 előfizetéssel (11.000ft/hó 2 giga adatforgalom) 99 990 Ft (+10 000 Ft)
két éves Vodafone Matrix 5 előfizetéssel (10.400ft/hó 1 giga adatforgalom) 74.990 Ft
25.000 Ft-al olcsóbb a Vodánál ebben a felállásban? Csak mert gondolokozok rajta, hogy beruházok egyre.
-
Mr.Grincs
veterán
Az a baj, hogy nincs olyan díjcsomag iphonehoz ami pont jó lenne minden téren és az árát is megérni. Amikor volt iphone 3gsem akkor ikon 600l lett véve...igen. Két évig havi 17 guriga volt. Lejárt decemberben, átváltottam média mánia S re az 4990 ft volt akkor. Tökéletesen megérte, de az adatforgalmat sokszor majdnem túlléptem, mert az az 500 mega nagyon hurak. 1GB havonta bőven elég és arra ott az ikon 200. De ott az smsek pénzbe kerülnek más szolgáltatóhoz, nekem ez a bajom vele.
-
Zol7
csendes tag
válasz
manchester85 #166 üzenetére
Először is tisztázzuk, hogy ez a topik az Iphone-ról, mint okostelefonról szól, és annak T-Mobile-os árazásáról, ezért felmerült, hogy egyáltalán megéri-e a készüléket hűségidő vállalásával venni, vagy sem.
Az a bizonyos hozzászólás [link], amelyik először hozta fel az 1500-as előfizetést azt írta "Nekem pl. kb. 1500 Ft-os a havi előfizetésem, amit csak telefonálásra használhatok, internetezni rajta nem tudok" ezért szinte biztos, hogy nem Like csomagja van, mert nem tud netezni rajta, tehát Te csak vélelmezted, hogy milyen csomagot használ... (és úgy tűnik, hogy tévedtél)
Erre válaszolt ez a hozzászóló [link], hogy szerinte az ilyen csomag nem igazán okostelefon kompatibilis, amivel továbbra is egyetértek.Nyilván a publikus csomagok mellett léteznek nem publikus, vagy korlátozottan elérhető tarifák is, mint pl. a Te Like-od. Hidd el, hogy nem kell többször leírnod, hogy milyen ügyesen ki tudod használni a csomagodat, én is a gazdaságos megoldások híve vagyok. Azonban ettől még továbbra is az a véleményem, hogy az olyan csomag, amiben mobilnet alig van vagy egyáltalán nincs, nem igazán kompatibilis egy okostelefonnal, mivel erősen korlátozza a felhasználást, ha nincs wifi a közelben. Én emlékszem még a betárcsázós net sebességére a 33,6K modemmel, nem kívánom se magamnak se másnak. Persze, ha neked elég, az a Te dolgod. Nem véletlen, hogy manapság már abban is verseny van a szolgáltatók között, hogy ki milyen sebességű netet ad a csomag mellé, mivel pl. egyre többen használják mobil hotspotnak is a készülékeiket.
Itt nem elméletről van szó, hanem véleményről, amivel egyáltalán nem kötelező egyetérteni.
-
Na akkor tereljük vissza a topikot az eredeti témájához!
Nem elég, hogy hozzászólásokon keresztül megy az off, de ráadásul olyan témákat feszegetve, amik tiltottak. Nem szeretnék még egyszer visszajönni emiatt.Köszönöm!
-
manchester85
veterán
Na akkor a lényeg még egyszer:
Valaki leírta, hogy neki 1500-as csomagja van. Ha a reflektáló nem tudja, mit tartalmaz az a csomag, minek szól hozzá? Nem általános, valóban. Nem is általánosságban írta, hanem konkrétan, a saját példáját felhozva, Gadgetfan mégis teljesen rossz következtetést vont le belőle.
"ha igazán reprezentatív mintát néznék az okostelefon felhasználók köréből, akkor az átlag havi tarifaköltség jóval több lenne 1500, forintnál"
Ez nagyon szép és jó, csak nem erről volt szó. Nem az volt a kérdés, hogy az átlag okostelefon használónak mennyi a havidíja, hanem, hogy bizonyos összegű havidíj "kompatibilis"-e egy okostelefonnal. Gadgetfan legalább is ezzel kapcsolatban problémázott. Írta egy szóval is az illető, hogy megáll a havi számlája 1500-nál? Azt írta, ilyen csomagban van. Lehet azért, mert nem 30ft-ért akar beszélni, hanem 15-ért, és akar még 6000 percet 3 számra elosztva. Ettől még lehet neki 10 ezres számlája is, amiért sokkal több percet kap, mint egy Médiamánia L-ben, tehát logikus döntés a LIKE-ot választani. Akkor miről is beszélünk?
Na most:
Hol van az előírva, hogy egy 1500ft-os tarifa egyenlő a havi számlával?
Hol van az előírva, hogy mindenki publikus csomagokat használ?
Millió és 1 flotta csomag van, aminek szintén 2000-3000ft a havidíja, viszont egyszerűen jó feltételű, és ezért veszik igénybe az emberek, nem azért, mert ennyi a számlájuk havonta.
Hiába beszélek én havonta sokat, akkor se fogok mondjuk egy 11k-s Mozaik L-t kötni, ha kétszer annyiért kell abban a csomagban beszélnem, mint az 1500 ft-os LIKE-ban, és nincs benne 6000 percem 3 számra lebontva, csak mondjuk 350 percem, viszont én inkább néhány emberrel beszélnék, de velük sokat. Ezt kellene megértened.
A flotta díjcsomagok árai is csupán 2-3 ezerbe kerülnek, de azokkal 10-15 ezerért több hívást le tud valaki bonyolítani, mint egy média mániával ugyanannyiért. A lényeg a lényeg, a kis havidíj nem feltétlenül jelent kis forgalmat, ha jobb feltételű, mint a nagy havidíjjal rendelkező csomag. Hisz ha jobb feltételű, akkor pont azért választja az ember, mert ha sokat beszél, akkor is jobban jár vele, mint egy nagyobb csomaggal. (Amire nem csak a LIKE, de a flottás csomagok is remek példák)
És itt borul az elméletetek...
-
Zol7
csendes tag
válasz
manchester85 #164 üzenetére
arra próbáltam meg felhívni a figyelmedet, hogy a Te 1500, forintos Like csomagod NEM általános, mivel korlátozottan elérhető (szabályos keretek között) és egyetértettem a hivatkozott hozzászólóval abban, mikor azt írta, hogy "Ne haragudj, de a 1500 forintos előfizetést és az okostelefon "rendeltetésszerű" használatát nem igazán tudom elképzelni."
senki nem mondta, hogy nincs ilyen, de ismétlem "ha igazán reprezentatív mintát néznék az okostelefon felhasználók köréből, akkor az átlag havi tarifaköltség jóval több lenne 1500, forintnál"
szóval erről beszélek... -
manchester85
veterán
Ki indult ki abból? Olvasd már el még egyszer Gadgetfan hozzászólását, vagy ha az nem segít, akkor még néhányszor. Ő arról beszélt, hogy szerinte akinek 1500ft-os előfizetése van, az nem is használja a telefonját. Idézek a hozzászólásból:
"Ne haragudj, de a 1500 forintos előfizetést és az okostelefon "rendeltetésszerű" használatát nem igazán tudom elképzelni. Visszahívatni magad, meg ingyen Wifire vadászni biztos menő egy okostelefonnal, és én vagyok lemaradva. Szerintem egy 200-500MB netes előfizetés havi 100-200 perc lebeszéléssel, a minimum egy smartphone-hoz. De lehet, hogy bennem van a hiba."
Erre írtam, hogy valószínűleg fogalma sincs, mit fed az 1500ft-os havidíj. Ugyanis se nem szorulok wifire, (hisz korlátlan a net, csak lassítva van) és visszahívni is általában én szoktam másokat, nem fordítva. Egyrészt ugye 3 emberrel 100 óráig ingyen van a duma, tehát őket evidens, hogy visszahívom, másrészt a percdíj is iszonyat jó (nem 35ft-os percdíjak, hanem 15 és 25). Meg amúgy is, miért kéne visszahívatnia magát valakinek csak azért, mert a havidíj 1500ft? Nem kapcsol le a csomag, ha lebeszéltem a csomag tartalmát.
Az, hogy ez csak diákoknak érhető el (mellesleg mutatsz egy diákot, és annyi
) az egy teljesen irreleváns dolog a vitában, hisz csupán annyiról volt szó, hogy Gadgetfan szerint, egy 1500ft-os csomag egy kikapcsolt mobilnetet és visszahívósdit takar. Hát nem, nagyon nem. Arról nem is beszélve, hogy az 1500ft nem azt jelenti, hogy annyiból kell kijönnie a számlámnak, hanem, hogy annyi a csomag ára. Ha valaki 1-2 T-sel ingyen akar beszélni, akkor válasszon helyette egy ikon 400-at, vagy mi?
Vagy ha jó percdíjat, sms díjat akar.
Szóval az a helyzet, hogy fogalmam sincs, miről beszéltek.
-
Zol7
csendes tag
válasz
manchester85 #121 üzenetére
nem a like díjcsomagból kéne kiindulni, ami csak egy szűkebb rétegnek érhető el, ráadásul más T csomagból nem lehet rá váltani, csak dominóból, vagy hordozni lehet kintről (ami ugye fő cél ezzel a csomaggal!)
ha igazán reprezentatív mintát néznék az okostelefon felhasználók köréből, akkor az átlag havi tarifaköltség jóval több lenne 1500, forintnál, szerintem erre akart utalni akinek írtál -
Avicularia
veterán
válasz
Napfénysüti #151 üzenetére
Haha ,röhögni fogtok,az én barátnőm is egészségügyben dolgozik.Nővér egy öregek otthonában
-
manchester85
veterán
válasz
Cyberpunk #153 üzenetére
Sajnos nincs. Meg mertem volna esküdni, hogy az i4 ára lesz a csúcs. Utána mondjuk a 4S teljesen normális áron jött be, de azóta már harmadjára emeltek. Az a vicc, hogy háborog az ember az élelmiszerárak, a benzinárak miatt, de sajnos ott tényleg nincs mit tenni, ami egyszer emelkedett, az már nem esik vissza. Na de műszaki termékek tekintetében mi a büdös franc óta tendencia, hogy emelkednek az árak? Tehát ez a folyamat hosszú távon egyszerűen nem mehet tovább. Egy HTC Sensation meg 110k két év hűséggel. Teljesen mind1, hogy ki iPhone, és ki Android párti, de az aktuális csúcskészülékek között az árbeli különbség semmiképp se nőhetne, hisz a különbség ma már jóval kisebb, vagy más jellegű, mint volt mondjuk 4 éve. Teljesen abszurd, hogy az érintős telefonok korszakát meghatározó iPhone megvásárlása kevésbé volt luxus abban az időben, amikor érintőkijelzőt az emberek többsége még alig látott, mint most, mikor már fillérekért az emberek után dobják.
Persze nyilván, a történet nem ilyen egyszerű, hisz attól hogy valami érintőkijelzős, még nem lesz jó, de akkor is, minden olyan koncepció, amit 4-5 éve megteremtett az iPhone, ma már így vagy úgy minden telefonban benne van, és amíg ezek a készülékek hasonló árszabást mutatnak, mint évekkel korábban más telók, addig az iPhone ára ível felfele folyamatosan, minden különösebb indok nélkül. Relatíve, anno az iPhone 3G sokkal nagyobb dolog volt 2008-ban, mint egy 4S 2011-ben. Mégis, akkor 30k alatt megvehetted egy 10k-s csomagban, most ugyanebben a csomagban 100 ezret kell érte fizetni. És egy iPhone-t venni mondjuk egy N95 helyett, az sokkal nagyobb lépés volt, mint most 4S-t venni mondjuk a Sensation helyett. Arról már nem is beszélve, hogy még csak az álláspontok se egyértelműek, hisz van, aki eleve utóbbit választaná, nagyobb kijelző, változatosabb UI, stb miatt. Tehát lényegében ma 100x nagyobb luxus az iPhone más hasonló érintős csúcstelóval szemben, mint amikor az iPhone egy gyökeresen új koncepciót képviselt más csúcstelókhoz képest, és a 3,5" hatalmas kijelzőnek számított. Eszméletlen, komolyan mondom.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
manchester85 #152 üzenetére
OMG azért a lehúzásnak is van határa.
-
manchester85
veterán
Borzasztóan örülök, hogy novemberben megvettem az i4-et 110-ért részletre. Most 135k lenne...
Két éve, mikor haverom az én győzködésemre vett 3GS-t, ezek az árak voltak.
Balról jobbra haladva: ikon 200 (MM S) ikon 400 (MM L) ikon 600 (MM XL)
80 ezer--->160 ezer
40 ezer--->100 ezer
10 ezer--->30 ezer
Árfolyam meg gazdasági gondok ide vagy oda, de ez konkrétan 2 év alatt a legkisebb csomagban is 100%-os áremelkedés, és akkor tekintsünk el attól, hogy a havidíjakat és a percdíjakat is megemelték. Remélem senki nem fog venni iPhone-t, én legalább is ennyiért tuti nem.
-
whitezo88
nagyúr
ahhoz képest, hogy megjelenés napján vettem 400asban, 65ért elvéve, részletre, elég durci árak vannak
99 most
-
DonThomasino
veterán
Tényleg egyre durvább a helyzet.
Terveztem én is a vásárlást, de most újra kell gondolnom az egészet. -
pit stop
addikt
Először a második felére reagálnék, mivel egyszerűbb: azt sajnos alapvetőnek gondoltam, hogy 3 grácia összebeszél, és indokoltnál magasabban tartják megbeszélt árakat. Egyébként meg egyiküket se akartam védeni, mindegyik szánalmas amit csinál.
A másiknál részben igazad van, de van még pár dolog, mindegy is. 0 forintos vagy a közeli telefon azért kopik ki szerintem itthon, mert sokan ugye rögtön eladták miután előfizuval megvették, szolgáltató meg max. letilthatta. Osztrák sógoroknál meg a morál meg életszínvonal miatt számítani lehet rá hogy kifizeti dolgokat aki megveszi, és mindent amit megkap számlán (igaz ez alapján meg ott húzhatnák le népeket, de ezt mi nyertük.).
Későbbi hsz-hez pedig csak annyit fűznék: Igaz, hogy Afrika nem Európa, de mobilpiac eléggé globalizálódott dolog szvsz. Lassan pedig ott tartunk hogy hozzánk képest németek és osztrákok gazdasági szintje olyan összehasonlítás mint egy jobb afrikai meg mi, csak ugye másik irányba. Peace
-
keIdor
titán
De ismerős ez. Mikor az illetőnek ott van a kezében a Galaxy S II vagy az iPhone 4, HTC Desire S és nincs pénze a 200ft-os alkalmazást megvenni...
elég szánalmas.
De ugyanez a véleményem akkor is, amikor pl. drága videokártyára telik valakinek, de játékra már nem. Csak itt nevetségesebb, amikor 200ft-ot se tud már kiadni, vagy nem akar, mert akkor nem jön ki a drágább cigi.[moderálva]
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Plebi
senior tag
válasz
Avicularia #119 üzenetére
Így igen.
-
manchester85
veterán
válasz
Gadgetfan_ #107 üzenetére
Mielőtt nagyon okosnak szeretnél látszani, nézz már utána annak az 1500ft-os csomagnak...
100 óra 3 T-s számmal
15-25ft-os percdíj
50 mega net, túllépés után lassítással.Mivel én legjobb haverral és barátnővel havi 2000 percet tuti le is beszélek, így eszem ágában nem lenne elcserélni az 1500 Ft-os csomagot még egy médiamánia XL-re se. Bár a net elég hamar lelassul, de operával használható marad a böngészés is. iMessage-re, emailre pedig tökéletes. Ráadásul én két város között ingázok, út közben meg amúgy is gyenge a lefedettség, így a lassítás se nagyon számít. Ennyit az elméleteidről...
-
Mr.Grincs
veterán
válasz
Napfénysüti #118 üzenetére
Már most jobben megéri. Fentebb pár hszel írtam is mi mennyi. Vagyis egy félét de két helyről...
-
Napfénysüti
nagyúr
Ez kezd valami rossz viccre emlékeztetni. Lassan annak aki Iphone-t akar tényleg sokkal jobban megéri ha függetlent vesz.
-
Plebi
senior tag
válasz
Avicularia #114 üzenetére
Azért ez sem egy hú de nagy akció, de tagadhatatlan, hogy az előfizetés jobb mint itthon. Így is a két teló 169510 Ft és mellé mind a kettő fizet havi 16k-t 24 hónapig. Itthon havi 16k-s csomaggal 30k-ért adják darabját, egy hasonló csomag igaz itthon 25k-nál lenne, illetve nem létezik. Jobb ár mint itthon, de...
-
Plebi
senior tag
Szerintem egyáltalán nem relatív, ha ahhoz nézem, hogy az első itthon kapható szolgáltatós iphone hol indult, és itt ne nézzük az árfolyamot, mert az akkorihoz képes kb 26 Ft-al emelkedett és egy mindenhol kb 200dodós (nálunk eurós árral számolva) telefonnak itthon, 6000 Ft-ot lett volna szabad drágulnia, de még a 10k is belefér. Engem nem izgat, hogy ők most drágábban kapják, meg ilyen adó, olyan adó, stb, én is több adót fizetek, de ettől függetlenül, akkor is rohadtul megdrágult.
Akkor még a 3G-s iphone-t, ikon 400-ban 2 év hűséggel 29900 Hufért kaptam. Most mennyi is??? Az új iphone legyen i4, i4s, akkor is iphone, nem egy többlet, máshol maradt ugyanannyi, mint amennyivel a régi kezdett.
Szóval ez nem relatív emelés, ez k*rva nagy emelés. 2 évre aláírok egy ikon 400-as csomagra és 100 fölött vehetem meg azt amit ezelőtt 30 ért kaptam.
-
Avicularia
veterán
Tegnap megszületett a koronahercegnő gyereke,erre beakciózott a szolgáltatóm.
2 iphone 4s-t kapsz havi 498 koronáért (16K) ,korlátlan internettel,egymás közt korlátlan beszéd ,sms ,mms,2 éves szerződéssel
[link] -
válasz
Namelesske #106 üzenetére
-
-
joey04
titán
válasz
Gadgetfan_ #107 üzenetére
na igen, 200 perc nálam éppen elég, de figyelnem kell. netforgalom meg 1,5gb szokott lenni havonta, minimális yt. opera minivel nem szórakozok, nem ezért vettem okostelefont.
-
Gadgetfan_
senior tag
Ne haragudj, de a 1500 forintos előfizetést és az okostelefon "rendeltetésszerű" használatát nem igazán tudom elképzelni. Visszahívatni magad, meg ingyen Wifire vadászni biztos menő egy okostelefonnal, és én vagyok lemaradva. Szerintem egy 200-500MB netes előfizetés havi 100-200 perc lebeszéléssel, a minimum egy smartphone-hoz. De lehet, hogy bennem van a hiba.
Nem kell 10-20E-ben gondolkodni, én is egy kb. 5000 forintos előfizetést hoztam fel példának. De tényleg nem akarok senki zsebében turkálni, biztos vannak akik ezt sem engedhetik meg maguknak, de akkor többnyire az egy komolyabb okostelefont sem... -
Namelesske
addikt
Ki a franc akar ilyen drága telefont venni szolgáltató függőben. A Magenta bekaphatja... Akinek esze van az Apple-store ból veszi.
-
talamasca
senior tag
Egy T-s eladó-ismerőstől hallottam, hogy most a WP7-s (Nokia Lumia széria) telefonokat kell "nyomatni" a vevőkkel.
Kérdezte, hogy az is van-e olyan jó, mint az iPhone.Erre látom a mostani emeléseket. Én nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, de.......
-
Cyberpunk
félisten
Teljesen mindegy, aki ilyet akar ezután is megveszi. De a T beveheti ettől még.
De a színvonalon látom megvan,a topic hozza a szokásos párharcot.
-
válasz
Mr.Grincs #102 üzenetére
én a második lépcsőben vettem i4s telefont 4 hete, de azóta is sokat drágult, így már nem idegesít annyira!
Mexildos; arany vagy platina kiemeltségnél, már 18 hónap után mehet a minőségi készülékcsere! a 20 e ft azért nem kell havonta, én három aranyos előfizetésre sem fizetek annyit úgy, hogy kettőn 500 megás mobilinternet is van, illetve mind a háromnál adott a családbarát kedvezmény (utóbbit csak azért említettem meg, mert maga az 3 * 1 e ft!)
ráadásul a három aranykártyás előfizetéssel azét elég sűrűn cserélgethetem a telefonjaimat, mivel mindegyiknél adott a 18 hónap utáni minőségi készülékcsere! -
Mexildos
aktív tag
Én azért veszek független telefont mert a 2 évet sokallom. Minden évben jelenik meg egy újabb telefon ami érdekel és ha váltani szeretnék rá akkor nem tudnék ha alá írnék 2 évet. Így eladom amikor akarom és már vehetem is az újat kisebb ráfizetéssel. De szabad ember vagyok
Mivel nem akarok 20 ezres csomagot venni mert nincs rá szükségem ezért nem is tudnék olcsóbban telefont venni. Szóval ez nekem nem pálya. -
Zol7
csendes tag
senki nem mondta, hogy az előfizetés hibája, csak azt írtad, hogy nehezen tudod elképzelni, hogy van olyan élethelyzet, erre reflektálva írtam, hogy olyannyira van, hogy még biztosítási terméket is fejlesztettek rá... amivel a kötbér problémát is el lehet kerülni pár hónapra
-
sifarr
senior tag
Aki nagyon számol, az kezdje el azt is levetíteni, hogy ott mennyi a különadó, mennyi a sima adó, az egy ügyfélre jutó költség, várható fogyasztás ebből stb. stb.
Igazad van, reális összehasonlításhoz illik számolni is.
Sokan az osztrákokhoz hasonlítanak szívesen, mert kisebb népesség, hasonló penetráció, mégis jelentősen kisebb árszínvonal mint nálunk.
Számoljunk:
1.) Különadó TMobilra vetítve a különadó felét (13,5 milliárd) és 4,5 millió ügyféllel számolva 3000 Ft/előfizető/év, havi 250 Ft. Pite. És akkor a mobilinternet előfizetőkkel még csak nem is számoltam!
2.) A társasági adóban nincs lényeges eltérés.
3.) Magasabb a TB, az szja (bár ez nem annyira). Viszont a magasabb elvonás negyed-hetedannyi bért terhel, tehát a bérköltség összességében lényegesen alacsonyabb - nálunk.
4.) A hálózatfejlesztéshez a vasat ugyanannyiért kapjuk. Vagy drágábban (?), de akkor miért? A hálózat nagysága hasonló. Ott kisebb a terület, de több a hegy.
5.) A freki díjában akkora különbség nem lehet ott és itt, ami ekkora árszínvonal eltérést indokolna.
6.) Az osztrákok miért telefonálnának sokkal többet nálunk, ha ugyanazért a díjért mint nálunk 2-3-szor annyi percet, stb-t kapnak?Szolgáltató pedig tervek szerint elviszi állami részleget, tehát ügyfélkör nem kis részét még.
Az esetleges jövő a hosszú évek óta meglevő különbséget nem magyarázza.
Vagy a hazai 3 grácia már mondjuk 5 éve a 4-eskére készül? -
Mr.Grincs
veterán
Majd olcsóbb lesz megint, ha jön az új iphone 5.
-
Malachi
veterán
és az miért az előfizetés hibája, ha valaki közben rosszabb helyzetbe kerül? persze, hogy kötbér vonzata van, annak a kedvezménynek az időarányos részét fizettetik ki, amit a 2 év vállalásakor kapsz, cserébe azért, hogy NEM változtatsz.
nem vagyok T alkalmazott, nem is igazán kedvelem az árpolitikájukat (ezek után meg...) de amiről beszélünk az elég világos dolog, mindenki tudja, amikor megköti a szerződést. vagy tudnia kellene, csak hát odáig már nem ér az ész...
(((lakáshitel, árfolyamkockázat, trallala...)))
-
pit stop
addikt
Miért megy már megint a hasonlítgatás külföldi országokhoz - nagyrészt olyanokhoz amik teljesen nem relevánsak számunkra...
Aki nagyon számol, az kezdje el azt is levetíteni, hogy ott mennyi a különadó, mennyi a sima adó, az egy ügyfélre jutó költség, várható fogyasztás ebből stb. stb. 4. Szolgáltató pedig tervek szerint elviszi állami részleget, tehát ügyfélkör nem kis részét még.
Nem birka-effektussal kell választani, mert ők a legnagyobbak ennyien nem lehetnek lököttek, meg nagypapának is ilyen volt. Mindenki számoljon és elérhetőből válassza számára legjobbatEgyébként meg Afrika egyes részein vonalas telefonért kell több száz/ezer forintot fizetni egy percért; és aki azt eléri az örül mint majom a farkának, viszonyítsuk ahhoz
-
sifarr
senior tag
Meséld már el nekem, hogy miért is nem számít semmit az a laza kábé 20 milliárd forint(!!!) amit tavaly a Magyar Telekom csoport kicsengetett különadó címén??
Ha már így rákérdezel, válaszolok. Viszont kérdésekkel.
Ismétlésként: Ha nem lenne különadó, nem lenne áremelés?
Ha a különadó akkora teher, hogyan fér bele a Lidl csomag? 25 %-kal kisebb percdíjjal, mint a prepaid átlagos díjai (másik kettő szolgáltatót is beleértve).
A vezetékes vonalon nem találkoztam olyan emelésekkel (bár lehet, hogy vannak), mint a mobilvonalon. Pedig van telefonom, tv-m, internetem. Vagy a különadó csak a mobilrészleget sújtja?
Tény, a Telekomot nem a különadó vitte veszteségesbe. Nézd meg, a veszteséget okozó tételek részletezését. Macedónia miatt bukott 53 milliárdot. Ha ez nem lenne, akkor nagyobb lenne a nyeresége (10 milliárd) mint tavaly (7,5). Különadó mellett is.
Ráadásul a nyereség nagy részét a hazai mobilrészleg hozza, a veszteséget pedig a többi terület. -
Zol7
csendes tag
válasz
#19158016 #74 üzenetére
gyanítom, hogy a Tesco Mobile nem a UK, hanem az SK kínálathoz hasonlót hozza, mivel mi ahhoz a régióhoz tartozunk... [link]
persze inkább ne legyen igaz, de feltételezhető, hogy a Voda saját magának nem nagyon akar konkurenciát Iphone ügyben, és valami jó díjszabással Iphone-tól függetlenül is tudna csábítani a többiektől -
djculture
félisten
Addig jó míg csak ezeket emelgetik nem a havidíjakat emelgetik pár ezerrel. Mert az is benne van a pakliban..
-
Malachi
veterán
bár én nem tudom elképzelni, milyen az, de biztosan van olyan élethelyzet, amiben egy előfizetés rablánc lehet. ha telefonod van, akkor használod. nem tökmindegy, hogy havonta kártyázol, vagy csekket fizetsz? olyan 99 óta van mobilom, azóta csak és kizárólag előfizetéssel ment mindig.
közben beugrott, aki szereti gyakran cserélni a telefonját, annak rablánc a két év, de még az egy is. de attól még, hogy ő telefonmániás, az előfizetés se nem rablánc, se nem hülyeség. hasznos dolog.
-
G-Guts
aktív tag
"Többen is írták, hogy csakis függetlent, előfizetés nélkül, "rablánc nélkül" stb... érdemes venni telefont, de szerintem 100E+ kategóriában a legnagyobb ostobaság nem előfizetéssel, valamelyik csomagban venni telefont. De hát bárki lehet a saját pénztárcája ellensége
Nekem pl. kb. 1500 Ft-os a havi előfizetésem, amit csak telefonálásra használhatok, internetezni rajta nem tudok, de nem is akarok, ott van a wi-fi, azt használom. Gondolom így a pénztárcám ellensége vagyok...
Aki meg akarja és tudja fizetni a havi 10.000-20.000. vagy még annál is több havidíjat a mittudomén milyen fantázianevű internetes díjcsomagra, azt meg nem sajnálom, fizesse csak.
Ha pl. egy Sony Xperia Neo vagy hasonló kaliberű teló illetve egy Iphone 4 közül kellene választanom, akkor sem kellene nekem az Iphone 4 egyébként, így tehát engem nem ér az a "veszély", hogy többet kell érte fizetnem. Ettől függetlenül jó telefonnak tartom azért az Iphone-t, bármilyen meglepő.
A T-Mobile pedig úgy látom ássa maga alatt szorgosan az árkot, amit majd később feltölthetnek azokkal a telefonokkal, melyek a "jó" üzletpolitikájuk miatt rájuk rohadtak.
-
Touch-ko
őstag
Miert jobb fuggetlenul? En anno szamolgattam, igaz az 3,5 eve volt, es lehet, szamomra (a net miatt) olcsobban jott ki elofizetessel, mintha vettem volna egy fuggetlent, feltoltos kartyaval, es net elofizetessel. Akkor ikon400 volt szamomra a legmegfelelobb, 2 eves elofizetessel.
A rablanc duma meg ostobasag... Ennyi erovel ne legyen interneted, kabel TV-d sot, elore a BKV berletet is ostobasag megvenni....
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Gadgetfan_ #73 üzenetére
hogy őszinte legyek, szerintem mindkettő játszik, számológép, és pár óra olvasgatás + jegyzetelés, aztán kijön hogy függetlenül, vagy vmi szolgáltatósban vegyünk telefont (legalábbis nekem bejött)
-
nord_
veterán
válasz
Gadgetfan_ #75 üzenetére
Az áfa 2%-ot emelkedett. Tavaly ősz óta volt egy emelkedő USD árfolyam, ami december végén tetőzött, azóta csökken. Tavaly ősz óta egyáltalán nem volt áremelés... Miről is beszélünk?
-
Gadgetfan_
senior tag
Egyébként nem nagyon látok bele a T-mobil üzletmenetében, de szerintem ezek az emelések mögött valami olyasmi lehet, hogy adott időközönként rendel a T. az Apple-től x mennyiségű telefont, mikor fogytán a készlete. Gondolom mindig az adott árfolyamok és egyéb költségek, rendelt mennyiség stb határozza meg az aktuális árat amiért megkapják az Apple-től az iPhone-okat. Ezek a telefonok gondolom már az új, emelt ÁFA-val és sokkal kedvezőtlenebb forint árfolyamon lettek elszámolva, míg az eddigiek, egy korábban megrendelt, kedvezőbb ÁFA és árfolyam melletti árakat tükrözi. Nem hinném, hogy direkt kibaszásból, vagy szívatásból emelnének, hanem nyilván azért, mert nekik is többe kerül, és a különadók meg egyebek miatt nem akarják benyelni a különbözetet, hanem "értelemszerűen" áthárítják a vevőkre...
-
törölt tag
..talán ezt nem huzigálja ki a nagybecsű kihuzigáló...http://phone-shop.tesco.com/tesco-mobile/help-and-support/iphone-page.aspx...
-
Gadgetfan_
senior tag
válasz
Mr.Csizmás #61 üzenetére
Akkor mi van? Ha van előfizetése, akkor is jobban megéri azt meghosszabítani (vagy váltani) két évvel és úgy megvenni a telefont olcsóbban vagy részletre, mint venni a meglévő előfizetése mellé még egy függetlent, KP-ért, drágábban.
Többen is írták, hogy csakis függetlent, előfizetés nélkül, "rablánc nélkül" stb... érdemes venni telefont, de szerintem 100E+ kategóriában a legnagyobb ostobaság nem előfizetéssel, valamelyik csomagban venni telefont. De hát bárki lehet a saját pénztárcája ellensége
-
opeter87
senior tag
Kemény, kb hetente jönnek az áremelős hírek a T-től, de ez nem zavarja az új (régi) vásárlókat (előfizetőket), így amíg nincs visszaesés emelni is fognak.
-
Tiszta szerencse, hogy nem akarok venni így pont nem érdekel, hogy 100eFt vagy 500eFt.
-
joey04
titán
mondjuk ahhoz nagyon nagyot kéne emelniük, hogy átmenjek a vodához. rühellem őket, elég volt 2 év náluk... se a telenornál se a t-nél nem volt komolyabb gondom, csak náluk. előbb emelkedik annyira, hogy jobban megérje függetlenül vennem.
-
zack
nagyúr
Relatív hogy drágult...Mihez képest? Az i4s 16Gb tényleg horror 100k-ért (Ikon 400), és nem éri meg. De a 4s 32Gb nem vészes 140k-ért.
Én 2010.12. hóban az i4-et 123k-ért vettem 2 éves előfizuval MM "L" csomagban.
Ehhez képest nem sok az i4s 32Gb ára... -
sifarr
senior tag
válasz
toto2700reg #64 üzenetére
[moderálva]
Gondold meg, mi lenne ma, ha nem lenne különadó?
Nem nőttek volna a percdíjak, a készülékárak?
Vagy csökkentek volna a 3 grácia versenye miatt az előfizetőkért?Frászt! Akkor is nőttek volna. Tarifa is, készülék is, mindháromnál.
Okai:
1.) Mindhárom szolgáltató invesztált a hálózatfejlesztésbe. Pénz, kiadás akkor is, ha költségként nem is írhatja le azonnal. Be akarják szedni minél hamarabb.
2.) Mindhárom szolgáltató indult a szabad frekikért. Ez is kiadás, kinél több, kinél kevesebb, de mindnél sok milliárdos. Be akarják szedni ...
3.) Mindhárom készül a 4. megjelenésére. Addig pedig emel, spájzol. Az első félévben akarja az évi profit nagyját besöpörni. Azért, hogy ha megjelenik a 4. és kell, akkor legyen miből (magasabb tarifa és készülékár) csökkenteni.Általában pedig. A Tré meg miért is ne emelhetne. Akár iPhone átát is?
Folyamatosan, stabilan nő az előfizetői állománya, a részaránya. A felkészülést az esetleges árharcra megkezdte a Lidl-csomaggal. Lám a Tesco is gyorsít az indulással.
A Telenor pedig meglehet, hogy befogadja a hálózatába a 4-eskét. Csökkenő előfizetés mellett az aprópénz is jó lehet, amíg ki nem találnak valami ütősebbet.[ Módosította: stevve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Gadgetfan_ #55 üzenetére
és ha meglévő telefonszámhoz veszi?
-
Motyi
senior tag
Ezek már egyedi igények és mint ebből is látható még mindig megéri így venni ha valaki T-mobile-s.De pl. amikor megvettem anyukámnak ajándékba akkor csak a független jöhetett szóba, mert igaz t-mobile előfizető, de alig beszél telefonon, viszont netezget-emailezget rajta,ezért felesleges lett volna egy drága csomag mellé "olcsón" megvenni, inkább független lett és így olyan előfizetést használhat mellé amilyet csak akar.
Amúgy be is fejeztem, azért írtam csak mert láttam, sok embert felháborít a T-mobile üzletpolitikája és csak akartam jelezni, ha valakinek nem tetszik akkor van alternatíva.
-
Motyi
senior tag
Már ne haragudj de ez a luxuscikk dolog elég butaság.
Egy Ferrari, egy yacht vagy magánrepülő luxuscikk.Itthon is és a világ minden részén.
Egy apple telefon nem az, maximum az elmaradott és szegény országok átlag alatt élő polgárainak.De nekik nem is az a fő problémájuk, hogy a T-mobile megemelte az árát. -
joey04
titán
akinek meg van sütnivalója az úgy is függetlent vesz
Majd hülye leszek függetlent venni, hogy a megemelt ár mellé fizessem még a havidíjakat, ami akár magasabb is lehet, mint egy jól meggondolt IKON díjcsomag... Persze ahogy írtam én is, még kb 30k emelés kéne, és akkor néhány esetben már jobban megérné függetlent venni, ha beleszámoljuk, hogy magasabb áron is tudod majd leadni. De csak néhány esetben, és még attól is "messze" vagyunk.
-
Motyi
senior tag
Ha drágának találja valaki és /vagy nem szimpatikus neki a T-mobile akkor itt megveheti:[link]
Minden más csak felesleges duma, az egyszerű paraszt így is meveszi náluk 12 havi kamatmentesre valamilyen 20k csomaghoz, aztán majd belerakja a jó öreg dominót és nyögi a részleteket + havidíjat.
Az emberek többsége soha nem tudja meg, hogy emeltek, akinek meg van sütnivalója az úgy is függetlent vesz.Ha meg van sütnivalója, de pénze annál kevésbé akkor meg nem is foglalkozik vele. -
Gadgetfan_
senior tag
"inkább leszarom mindkettőt és megveszem sima mobil boltban ugyanannyiért, csak éppen nem kell 2 évig 6000 ft-os előfizetést fizetnem."
Ja, utána meg kiteszed a polcra és nézegeted?
Előfizetés nélkül nem sokat ér egy telefon, ha meg már úgy is kell egy okostelefonhoz mobilelőfizetés, akkor miért is érné meg jobban megvenni függetlenül mondjuk a 4S 16GB-ot 193E-ért és hozzá fizetni mondjuk egy mozaikS/5000Ft, ami szerintem a minimum egy okostelefonhoz, mint hogy ugyanezzel az előfizetéssel, megveszed a T-nél 160E-ért (vagy pláne 80E-ért + 12x6600Ft. kamatmentes részletre)?
-
jacis
nagyúr
Pedig nem érnek ennyit ezek a telefonok.
-
Malachi
veterán
röviden: a T 802 ezer!!! előfizetőt vesztett csak az USÁban, miután elvették tőle a kizárólagos iPhone forgalmazást, tavaly év végén. hm.
-
Zol7
csendes tag
Dehogynem, pontosan ezért emelik a legkedveltebb díjcsomagok és telefonok árait. Azonban ahhoz idő kell, míg a gazdálkodási eredményekben is megjelenik. Erről szól ez az év, be kell hozni, amit elvesztettek, valamint köszönik szépen annak a sok előfizetőnek, akik korábban aláírták a két éveket pl. 17-19 forintos Médiamánia XL csomagra, melyet most a fantasztikusan innovatív Mozaik XL re válthat 22-25 forintos percdíjakkal, viszont ebben már nincs net túlforgalmazási díj. amivel szépen meg lehet csúszni, ha valaki nem figyel oda.
Nem hülyék ezek, nagyon jól látják, hogy hol kell belenyúlni az árképzésbe, látják, hogy milyenek a telefonálási és telefon vásárlási szokásaink. -
Integra
titán
no problem, kicsit több diákhitelt kell majd ráforditani
-
ferikek
aktív tag
Mivel én külfölddel bonyolítom a hívások 70%-át, és csak relax 1000-hez társítható nemzetközi kedvezmény csomag (Relax 500), így csak ez marad (más szolgáltatónál meg nincs ekkora kedvezmény nemzetközi irányba)
Mobilnet? Az nekem nem nagyon kell, itthonról és irodából telefonálok, ahol van wi-fi, így asszem van egy előfizetésem havi 100 mb mobilnetre (gonet??? havi egy ezres, talán...), ebből jó ha 50 mb-t "leforgalmazok" havonta.
sms mms nem kell, minden mail és hívás
Elfelejtettem írni a hsz-emben h sok a nemzetközi hívásom, de így akkor sztem érthető h miért jó a relax
Ha lehetne mozaikhoz relax nemzetközi akkor azt választottam volna -
littlelion21
addikt
Tehát a NYSE-ről kivonultak (a Magyar T, nem az anyacég), de az OTC-piacon továbbra is jelen vannak.
dedike: köszi, nézem.
-
Zol7
csendes tag
Nem csak a jelenlegi állapotot kell nézni, hanem a jövőbeni kilátásokat. Az emberek mindig fognak telefonálni, csak esetleg kevesebbet. Jelenleg a díjcsomaghűséghez kötött árképzésükkel azon vannak, hogy a nagyobb csomagokra kössék le magukat az előfizetők, és megfelelő költséggazdálkodással a különadóval terhelt nehezebb időszak után újra jól mehet a szekér.
-
daniel909
addikt
am már amerikából is meglehet rendelni függetlenül nem? itthon is fog működni...
-
válasz
littlelion21 #36 üzenetére
Valoszinuleg az van, hogy ha az adott ceg mukodik az USA-ban vagy kereskednek a papirjaival, akkor az USA-beli torvenyeknek is (reszben) meg kell felelni. Az anyaceg (Deutsche Telekom) pedig mukodik az USA-ban is.
-
fffeco
tag
Igen most, hogy jobb munkakorulmenyeket terwmtettek kínában meg kellett dragulnia a portekanak =D
-
er2es
tag
szerintem tök jó
úgyis viszik mint a cukrot.....nem számít ez a picike +ár
-
-
válasz
littlelion21 #36 üzenetére
Olvasd el az általam linkelt cikket, abban benne van! Röviden a macedón telekom megvásárlásakor elkövetett "hülyeségek" miatt. Ebbe bukott bele még anno Straub Elek...
-
mark77
tag
Alapvetően jobban megéri telefont venni függetlenüé, pl egy műszaki áruházban, mint mindenféle hűség és előleg árán. A szolgáltatóknak viszont ez egy súlyos veszélyforrás, mert független készülékre nincs hűség, a felhasználő meg bármikor átpártolhat máshova...
Gyanítom az Apple durva áremelése áll a háttérben illetve az, hogy az iPhone nem tömegtermék, hanem luxuscikk.
Amúgy is sok finanszírozási probléma lehetett az almás telefonokkal.
ld:homár -
littlelion21
addikt
válasz
kill_bill1 #9 üzenetére
Ezzel a cikkel kapcsolatban az a kérdés merült fel bennem, - valami hozzáértő homályosítson már fel - az USA tőzsdefelügyeletének és az igazságügyi tárcájának mi köze van ehhez?
-
Ha szerinted annyira jol allnak, akkor gyerunk, vegyel reszvenyt. Jelenleg 1.07 az anyaceg (Deutsche Telekom) piaci kapitalizacio / konyvi ertek (vagy hogy mondjak magyarul) aranya, ami, hat, nem tul magas.
Ugyanigy vehetsz banki reszvenyt is, ha szerinted annyira jol allnak.
-
thompoo
csendes tag
Na ezért lapul még mindig a 3Gs-em a zsebben, és nem ujjabb....
Bár aki meghozta ezt a lépést, hogy megemelik az árat,
az biztos többet keres az átlag magyarnál.... -
Lall
veterán
Hagyjuk már ezt a veszteséges dumát. Szeretnék én ennyire veszteséges lenni, mint ezek. Kb. annyira veszteségesek mint a bankok az extra profitjukkal. Ez a jó, mert ha veszteséges vagy (papíron) így nyereségadót sem kell fizetned.
-
Fecow
aktív tag
Azt most így hirtelen nem vágom, miért jártál sokkal jobban.
A relax 1000 havi díja 25500 Ft amiért kapsz 1000 lebeszélhető percet, és elvitted 20000 ért a telefont.
MozaikXXL-nél meg lebeszélheted a 20000 ft-os előfizetést (ami 20/23 Ft-os percdíjjal ugyancsak 1000 perc, plusz a maradékot, telefon, sms, mms-re elnyomhatod) és még kapsz 3GB mobil netet. És akkor még az opcionális Mozaikhoz járó kedvezményekkel nem is trükköztem.
Hát nekem nem úgy tűnik, hogy a mozaikkal szarabbul járnál, és akkor még nem is vettem figyelembe, hogy ugyan mit csinálsz mobilnet nélkül egy okos telefonnal. Keresgéled az open Wifi-t? 2X ezres havi számlák mellett? Ne már. -
keIdor
titán
Nem az Apple draga, hanem a magyar szolgaltatok... Horror arak, de mas telefonok is dragak sajnos.
-
joey04
titán
Egyes esetekben már majdnem ott tartunk, hogy jobban megéri az Apple-től venni függetlenül, főleg ha még előre is gondolkodunk, hogy egyszer el is kell adni. Ott meg a gyári függetlenek magasabb áron mennek.
-
Plebi
senior tag
Ettől még nem lesznek nyereségesek, sőt az állandó áremelés miatt még ennyi bevétele sem marad. Érdekes nyugatabbra, ingyen telefonokkal, normális előfizetésekkel miért tudnak jóval nagyobbat szakítani, nem értem én ezt, lehet úgy jobban fogy minden, nagyobb kedvvel vásárolnak meg bármit...
-
Öngól
, gondolom arra számítottak, hogy majd szép csendben történik majd mindez, de mondjuk sok átlag user még így sincs tisztában az árak alakulásával, csak bemegy és vásárol...
@Joe100: így is , úgy is van telefonszámlád, max máshol
-
Malachi
veterán
ja és eszembe jutott, hogy érdemes lenne utánanézni, a környéken hogyan változtatja az árképzést a T. szóval az osztrák és német vevők is megérzik majd a veszteséget, vagy az egészet rajtunk hajtják be? bár, ha itt alakult ki a hiány nagy része, akkor kb. érthető volna, ha csak itt emelnének árat.
-
pit stop
addikt
Ez egy szóval jellemezhető: szánalmas
Az egyszeri tételek miatt, valamint azért mert nagyobb veszteségekre számított a piac az nem releváns - hogy emiatt árat emeljenek így...
-
halottkém
csendes tag
Az USA-ban fillérekért meg lehet venni, itt meg aranyáron adják
-
Plebi
senior tag
Mi vagyunk a legszegényebb és legdrágább ország az euban. Én ezért szeretlek
-
zelma
aktív tag
A rohadt drága Westelt és a szifont soha nem komáltam, és nem is áll szándékomban igénybe venni egyiket sem!
Mindkettő árképzése elképesztő, jól egymásra találtak! -
sid87
senior tag
Viszik mint a cukrot, miért ne emelnének árat?
-
feliks
senior tag
Tényleg jobban megéri már függetlenül venni az iPhoneokat, ha valakinek olyanra fáj a foga..
-
devast
addikt
Még csak most jöttek rá, hogy bármennyiért adhatják, úgyis megveszik az emberek...
-
Én szigorúan a készülékárak emelkedésére céloztam, mivel az eredeti bejegyzés is arról szólt...
Részben ellentételezte ezt a T-Mobile Magyarország szélessávú, valamint berendezés- és készülékértékesítésből származó bevételeinek növekedése.
Mr.Csizmás:
Pedig a DT is veszteséges...
De ott legalább elismerik, hogy mitől... -
Joe100
csendes tag
Gondolkoztam hogy átmegyek t-hez a vodától, mert 20-30000 ft-al olcsóbbak voltak, de mostmár nem megyek. Sőt inkább leszarom mindkettőt és megveszem sima mobil boltban ugyanannyiért, csak éppen nem kell 2 évig 6000 ft-os előfizetést fizetnem.
-
fendre
tag
Ha így folytatják, lassan tényleg státusz szimbólum lesz, nem pedig olcsójánosok gizda tömegterméke
@dedike: ebből a cikkből a legfontosabb részlet: "illetve három egyszeri tételt is el kellett számolnia a társaságnak"
-
kill_bill1
tag
Valószínűleg ez lehet a háttérben: Link
-
littlelion21
addikt
lol, ez már tényleg a vicc kategória...
-
ferikek
aktív tag
Mozaik csomag.... Én múlt héten vettem relax 1000-sel 4S 16 GB-t 2 éves hűséggel (1,5 év után cserélhetsz új készülékre) 20eF-ért (pontjaim miatt 0 Ft volt).
Azért ezeken kívül sok-sok akciós van a T-nél, csak nem nagyon reklámozzák...Arzért ezeket erőltetik (Mozaik) sztem h vegyed meg minél drágábban és ne kérdezz rá más konstrukciókra
-
callmeakos
veterán
Ez micsoda???? Mit képzelnek ezek? Mire jó ez????
Jézusom ezek aztán tényleg nem sz*roznak... -
Mr.Csizmás
titán
úgylátszik titokban a MOL felvásárolta a T-t, és most a benzinárhoz igazítja a készülékárakat....
-
spawn21
veterán
WTF
Na ezért sem veszek almát.
-
Malachi
veterán
azt a leborult szivarvégit. pff, hát erre nem nagyon vannak már szavak. szerintem duplázzák meg az összes árát aztán kész, minek itt amatőrködni ilyen 10-15 ezrekkel?
aki valamennyit ismeri a körülményeket és nem csak tippelget, majd mondja már meg, miért történik ez, éppen így és éppen most.
-
Apika
addikt
Kezdenek horror árat ölteni...
-
szezso15
addikt
Az szép! Gratulálok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen házat vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest