Új hozzászólás Aktív témák
-
skip_donahue
újonc
Sziasztok!
Vadi új vagyok itt, kérdésem a következő. 1 hete vettem T-mobile-os L300-ast (tudom hogy itt az A300 van terítéken, de az utolsó mentsváram vagytok!) , és a videokari 4500 M. Ez csak 128 Mb-ot tud maxban? nem lehet pöckölni? jó lenne...legalább a Fallout 3-hoz, nem kéne több......kattogok srácok HELP ME PLEASEEEEEEEEEE!!!!!
-
balazska85
csendes tag
válasz
karmester #112 üzenetére
Köszi! tökéletes a 60 Hz, csak hozzá voltam szokva, hogy az LG-s Lcd monitoromon is be szoktam állítani a 80 Hz-et! Szóval csak amolyan megszokásféle! Köszönök mindent!
Ajánlom a vasat amúgy mindenkinek! Xp-vel nagyon szépen muzsikál! Talán kicsit éehetne erősebb az akksi....Lehet beruházok majd egy 9 cellásra, már ha kapok valahol....
Üdv mindenkinek -
balazska85
csendes tag
válasz
karmester #110 üzenetére
Köszi! már minden stimmel!
Még van egy kérdés ami időközben felmerült! Hogy van az, hogy csak 60 Hz-en frissít a kijelző 1280x800-as felbontásban? nem lehet valahogy a frissítést feljebb küzdeni olyan 75-80-85 Hz környékére? vagy ez ebben a felbontásban lehetetlen? nem vagyok képben laptop kijelző frissítési gyakoriság témakörben sem....
Köszi még egyszer! -
-
balazska85
csendes tag
Sziasztok!
Kedves Karmester! Príma a cikked! Köszönöm a hasznos leírást. 2 napja vettem meg a vasat, s a te leírásod alapján raktam föl rája az XP-t, és frankón futkározik rajta. azt hiszem minden működik kivéve egy valamit. Nem tudom használni a FN gombot és az ezzel elérhető funkciókat. Erre van valami orvosság? feltettem minden olyan cuccot, amit írtál, de nem tudom előhozni a funkciókat....(halkítás, hangosítás, miegymás...)
kösz a választ: Balázs -
nuke7
veterán
válasz
karmester #87 üzenetére
hmm, én ugy tudtam - ugy vettem észre - hogy a hang- és videoszerkesztö programok SOKKAL jobban mennek ujabb oprendszeren és 64biten ha a proci támogatja... (és asszem a tied ilyen)
például win xp-n e6750-es procin 4-5 sávot tudtam real-time-ban effektezni, míg 64bites win7-tel 12-t simán -
Ulkesh
őstag
válasz
karmester #20 üzenetére
"Nem gondolom, hogy mindenki XP-t használ, de szerintem ha már valaki Windows-t használ, akkor az XP-vel sokkal jobban ki lehet használni a gép erőforrásait és tartalékait, mint a Vista-val."
Egy 64 bites vasnál ugye csak viccnek szántad ezt az elmélkedést
"Vista-val. Csak meg kell nézni, hogy bekapcsolás után mennyit foglal el a RAM-ból az XP a Vista-val összehasonlítva"
Mivel a Vista elfoglalja a teljes memóriát, hogy azt cache-elésre és az alkalmazások gyorsítására használja, ha szüksége van az alkalmazásnak több memóriára, akkor azt felszabadítja neki.
Ha nem értesz valamihez, akkor nem kéne véleményezned."A hugim Compaq Presario notebookja kb. két éve gyárilag telepített Pistával jött"
Amiről helyből le kellett volna leszedni minden gyárilag felrakott szemetet. A HP híres arról, hogy teleszemeteli try out szoftverekkel a gyári rendszert, ami lelassítja a gépet.
-
BluEyes
őstag
válasz
karmester #71 üzenetére
Kár, hogy a szóhasználatod lerontja a színvonalat. Az rendben van, hogy a Vistát nem kedveled - ezzel jónéhányan így vagyunk - de ez a Pistázás nagyon nem való ide. Ugyancsak nem értem, miért kell levakarni, lekarmolni egy drivert valahonnan, miért nem jó szimplán letölteni. A "lecsekkolni" kifejezés is elmegy a fórumon, kifejezve a hozzászóló hihetetlen lazaságát, vagányságát, és mintegy jelezve az angol nyelvben való jártasságát, ám egy cikkben ezek a kifejezések nem helyénvalók.
Ettől eltekintve jópofa írás.PuMbA: egy délutánt bírt ki nálam a win7, majd format c. Erről ennyit.
-
PuMbA
titán
válasz
karmester #42 üzenetére
"Ha utána olvasol, a Microsoft hivatalosan elismerte, hogy a Vista-t eleve rossz koncepció alapján kezdték építgetni"
Ha olyan rossz a koncepció vajon a Windows 7 miért a Vistára épül? Nem különös ,hogy mindenki el van ájulva a Windows 7-től pedig lényegében az egy továbbfejlesztett Vista és olyan sok különbség nincs a kettő között. Az egész csak marketing,belenyomják az emberekbe ,hogy szar a Vista a Windows 7 meg jó.
"Nekem a Windows XP nagyon ritkán fagy ki, kékhalált 7 év alatt csak párszor láttam saját gépen, akkor is minden esetben a saját hibám miatt"
Ez így van rendjén
-
^Clown
addikt
válasz
karmester #37 üzenetére
Nagy butaságokat beszélsz a Vistáról. Ilyen véleményt tipikusan azok mondanak, akik még soha életükben nem is használták. Hogy csak egy előnyt említsek: sokkal sokkal biztonságosabb rendszer a Vista, mint az XP. Pont ma jött ki a magyar SP2, és nagyon jó op.rendszer lett belőle (szvsz már az SP1 után is az volt).
Az egekig magasztalt Win7 is a Vistára épült...Hogy ON is legyek: milyen ruhával törlöd le róla az ujjlenyomatokat?
-
Protezis
őstag
válasz
karmester #37 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy 2GB memóriával kínszenvedés*, de 4GB-tal gördülékeny munka végezhető Vista alatt. A te gépeden ha Windowst kellene használnom, valószínűleg Vistát, vagy 7-et használnék és szerintem a többség így gondolkodik. Hátrányként említeni egy 8 éves OS körülményes telepítését nem tartom fairnek. Igazából csak ezért írtam le mindezt.
*Az én felhasználói szokásaimat figyelembe véve.
-
Tikakukac
titán
válasz
karmester #48 üzenetére
Lényegében 8.04 és 9.04 közül lehet válogatni esetünkben, amikkel alapból tudsz live módot is használni. Csak leszeded mondjuk Innen az egyiket kiírod és válogatsz a módokban.Megnézed milyen legalább. Elsőre szörnyű lesz az biztos, de hamar belehet jönni és rengeteg leírás van neten mit és hogyan, ubuntu fórumrészen is segítenek ha kell. El kell szakadni a berögződésektől és merni kipróbálni mindent. Én 3 szor raktam újra, de lassan teljesen kész vagyok vele. Perpill úgy néz ki mint az OSX meg nem mondanád hogy nem Apple
Ha kell benne segítség írj Ubuntu-s részre és segítünk -
mob_zzz
aktív tag
válasz
karmester #37 üzenetére
Én nem beszéltem a Vista piaci sikerességéről (szerintem ez amúgy is bonyolultabb téma, nem biztos, hogy olyan szoros az összefüggés aközött, hogy egy termék "jó"-e és hogy sikeres-e a piacon, mint azt te gondolod).
Azt írtam csak, hogy egy szakmai cikkbe nem nagyon passzol az ilyen stílus (írhattad volna pl. azt, hogy te jobb szereted az XP-t, ezért azt telepítettél).
Egyébként én személyes tapasztalatokra támaszkodva javaslom a Vista használatát, nálam kb. SP1 óta van használatban és kiválóan működik, nem lassabb és nem instabilabb mint az XP. Igaz, magasabb a hardverkövetelménye, mint a 2001-es Winnek, de azt hiszem a te géped esetében sem nem lehet probléma.
-
PuMbA
titán
válasz
karmester #37 üzenetére
Nagyon jó részletes írás
"de a stabilitás/kompatibilitás/ és teljesítmény (nekem nem mindegy, hogy mennyi idő alatt renderel össze egy DVD-re való videó anyagot..."
Stabilitás éppen ,hogy Vistán jobb,hiszen XP-n ha egy progi kifagy kattintgathatsz 20x a bezárás gombra mire megához tér az egész. Kompatibilitás terén nem tudom mi a gond,nekem hibátlanul megy a Duke Nukem 3D is (azthiszem ez elég régi) sőt nem profi programozók által Pythonban írt program is. Teljesítményben sem rosszabb a Vista,nézd meg az én laptopomat az aláírásomban,ettől a géptől 3x rosszabb mégis ugyanolyan gyorsan megy rajta a Vista (szigorúan SP2-es) ,mint az XP. Szvsz egy ilyen új gépre nem való XP,hiszen nem tudod kihasználni a hardver tényelges tudását vele (jobb többprocesszoros ütemezés,okosabb memóriahasználat,jobb hangkezelés,hardveresen gyorsított asztal megjelenítés).
-
-
mexicanraven
senior tag
válasz
karmester #11 üzenetére
Bocs, hangkártyát elnéztem. De persze Realtek volt az is. 1200-es lada is rohad, meg a kocka is.
Amíg le nem halt minden a gépemben én is fenntartottam, h valóban minőségi gép. Ami azt illeti, most van egy acer kölcsönbe, hasonló kaliber/kor, és a Toshiba gyorsabb volt... De ennyi, ebben az acerben tudok dvd-t írni legalább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Spórolós topik
- Google Home/Nest
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Megújult a PROHARDVER!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged