- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovi831
aktív tag
Nekem is majdnem ilyen notebookom van(A300-22Z).Viszont gondok vannak a satas driver integrálással.A telepítő cd amit készítettem látja a hdd-t, le is formáztam vele, fel is települnek a telepítő fájlok, csak újraindításnál/gép bekapcsolásánál a "félkész" rendszer nem indul, azt írja ki lemezolvasási hiba ctrl+alt+del stb.
[link] -
revolman
csendes tag
Most eladó egy ilyen laptop:
http://hardverapro.hu/apro/elado_toshiba_satellite_a300-1no/friss.html -
leo3
csendes tag
Üdv!!
eddig XP volt a gépen de tegnap feltettem 7-et. Sajna ehhez nincs power saver alkalmazás a gyártó honlapján pedig nagyon kéne. Szinte megvan bolondulva össze vissza megy a venti. Amit a win 7 en belül lehet állítgatni az meg nem sokat ér. Régen nem volt semmi probléma.
létezik valamilyen program hogy állítgassam a teljesítményt?
köszi üdv -
kisspeter
csendes tag
Egy rövid kiigazítást teszek , mielőtt elmennénk más téma felé.
Szóval egy kollégám , régi jó cimborám volt a telepítő. -
kisspeter
csendes tag
Sziasztok !
Még karácsony előtt vettem egy ilyen laptopot.
Meg is lennék vele elégedve.
Jól hasít.
Barátom pakolta fel a cuccokat.
XP-vel nyomulok így.
Kb-re átfutottam az írásaitokat.
Azt látom , hogy profik vagytok.
Ezért kérném a segítségeteket.A gondom : Csinálhatok akár mit. Be és kikapcsolásnál ( hibernálás )rendszeresen lefagy a cucc.
Itt röpködnek a mitévő legyek !
Ha tudtok segítsetek légyszíves.Köszönettel :
Péter -
revolman
csendes tag
Ha valakit érdekel egy használt Toshiba Satellite A300-1NO (egy éves sincs, jó állapotban), az írjon PUt, vagy e-mail-t (xrevolman@indamail.hu)!
-
karmester
senior tag
válasz
skip_donahue #158 üzenetére
A Fallout 3 hivatalos honlapján a minimális rendszerkövetelményeknél ez van:
NVIDIA 6800 or better/ATI X850 or better
Az Intel 4500 sehol sincs ezekhez képest...
Nem fog az menni... csoda, ha 640x480-ban, minimális beállítások mellett egyáltalán elindul...
-
karmester
senior tag
válasz
skip_donahue #156 üzenetére
Az Intel jelenlegi laptopokba szánt VGA megoldásai mindenre jók, csak épp játékra nem. Régi játékok még elfutnak rajta, szerény beállítások mellett... szóval ha játék volt a fő célja a laptop vásárlásnak, akkor ez nem volt egy szerencsés választás...
-
skip_donahue
újonc
válasz
skip_donahue #155 üzenetére
2008. júniusában jelent meg GMA X4500 (G43 chipkészlet, 65 nm)és a GMA X4500HD (G45 chipkészlet, 65 nm) grafikus chipkészlet. 2008. július 16-án jelent meg a laptopokhoz fejlesztett GMA 4500MHD verzió. A fő különbség a három verzió között, hogy a GMA 4500MHD hardveresen támogatja a 1080p videókat is, beleértve a Blu-Ray formátumot is.
A GMA X4500 shader modell 4.0, valamint a DirectX 10 támogatás mellett, 2-szer gyorsabb mint a GMA 3100 grafikus chipkészlet (G33 chipkészlet), valamint 70%-kal gyorsabb mint a GMA X3500 (G35 chipkészlet) sebességéhez képest (3DMark06 alapján mérve).
Ez wikipédiáról van és megmondom őszintén emiatt is választottem ezt a notit.....átb*sztak vagy full hülye vagyok?
-
skip_donahue
újonc
Sziasztok!
Vadi új vagyok itt, kérdésem a következő. 1 hete vettem T-mobile-os L300-ast (tudom hogy itt az A300 van terítéken, de az utolsó mentsváram vagytok!) , és a videokari 4500 M. Ez csak 128 Mb-ot tud maxban? nem lehet pöckölni? jó lenne...legalább a Fallout 3-hoz, nem kéne több......kattogok srácok HELP ME PLEASEEEEEEEEEE!!!!!
-
alfa147
tag
Nem találtam infot, hogy az A300 1NO tipusba mekkora winchester lehet rakni, mekkorát támogat még? Valaki tudna segíteni?
-
<Adamsky>
nagyúr
Sziasztok!
Unokatesóm vett egy A300-at (22Z), aminek a telepítésében én segétkeztem. Vista 32bit került rá. Kérdésem az volna, hogy rengetek Toshiba szoft. közül melyik felelős az "fn" billentyűk megnyomásának OSD-s megjelenítéséért? Pl. némítás, videó forrás választása, stb. Vagy a Toshiba-nál nincs ilyen?
-
karmester
senior tag
Igen, az lehet a bibi... rengetegen kérdezték már ugyanezt tőlem... A külföldi fórumok is tele vannak ilyen kérdésekkel... mint írtam a cikkemben, a módosított telepítőlemezes megoldást javasolom, az nálam bevált, gyors is a gépem, mint a veszedelem...
Tehát a BIOS-ban szépen vissza kell állítani a gépet AHCI módba, el kell készíteni az nLite segítségével a módosított telepítő lemezt, felrakni a Windows XP-t, aztán a driverek telepítésénél is gondosan odafigyelni a cikkben leírtakra... ez működni fog... azért írtam le mindezt a cikkben...
karmester
-
Lizsó
csendes tag
Sziasztok!
Ugyanilyen gépem van, és valami miatt nagyon lassú. XP Prof + SP3 op rendszer van rajta.
Az az érdekes, hogy van egy régi L10-202-es laptopom, ami sokkal gyorsabb, mint az új....Néhány időfaktor amit mértem: elöl az L10, hátul az A300-1NO (másodperc)
Windows bejelentkezés: 41 - 190
Másolás PEN drive-ról 550 MB: 48 - 247
Másolás CD-ről 550 MB: 230 - 473Érthetetlen, hogy a régi, csikorgós laptopom min 2, max 5-szörös sebességeket produkál, holott csak egy sima Intel Celeron 1,6-os hajtja 2 GB RAM-mal. Ugyanazok a programok, ugyanaz a vírusirtó van rajtuk...
Egyébként már telepítéskor feltűnt, hogy csak egy szűz operációs rendszerrel is nagyon lassú.
Szerintetek okozhat lassúságot, hogy a BIOS-ban a SATA Controller Mode Compatibility-n van? Érdemes próbálkoznom a cikkben leírt módszerrel, és az AHCI módhoz? Mert így nagyon csalódott vagyok. Vagy Vista esetleg 7 oprendszer?Köszi a válaszokat, Lizsó
-
r007
csendes tag
válasz
Tikakukac #50 üzenetére
Csatlakozom Tikakukac üzenetéhez...sztem is a legjobb választás a linux! Én most tettem fel az xp mellé az ubuntut és nagyon meg vagyok elégedve! A gyorsaságától el vagyok ájulva...mellette az xp egy 80 éves bácsika aki már fél lábbal a sirban van. A kezelöfelület és az effektek csodásak. Ha nem lenne a világ ennyire windows függö azonnal le is törölném az xp-t,csak sajnos a játékoknak,programoknak(pl: MSN) megvan az ára...igy tehát marad mellette az xp! Remélem a win7 is legalább ilyen sebességgel és tudással bir majd...
-
revolman
csendes tag
Sikerült! A lényeg az, hogy tényleg a Vistás driver kell, de a kompatibilitásnál át kell állítani Vistára a rendszert és rendszergazdaként is kell futtatni a telepítőt!
-
revolman
csendes tag
Annyi kérdésem lenne, hogy aki használja ezt a notit, annak nincs gond a ,,scrollozással" Sevenen? Mert nekem Ubuntun ment touchpaddal a scroll, de Sevenen már nem megy. Próbáltam Toshiba oldaláról Vistához (mivel Sevenhez nincs mg részleg) letölteni drivert, de azt meg a seven nem hagyja feltenni. Javaslat ?
-
karmester
senior tag
Szerintem akinek van ilyen, és sikerült jól belőni a gépet, az egyhamar nem fogja elpattintani...
MEGJELENT ÉS KAPHATÓ A Satellite A300-1NO útódja:
Gyakorlatilag minden ugyanaz, a proci egy generációval frisebb és kisebb a gyártási csíkszélesség is (névleges sebesség és L2 cache ugyanaz, mint a T5800-nál), illetve nagyobb a merevlemez kapacitása.
Én maradok a Satellite A300-1NO notebooknál, úgyis vettem külső noti vinyót és USB/E-SATA házikót hozzá, az prociért meg nem éri meg nekem cserélni...
Ettől függetlenül az utód is szerintem megéri az árát (főleg, hogy most 25% az ÁFA), és jó beruházás lehet hosszú távon is.
karmester
-
benjoe1
aktív tag
Sziasztok!
Ha valaki az A300-1NO laptopjának az eladásán gondolkozik, az keresen meg.
Vevő lennék egy ilyen gépre.Köszi
-
Kormi76
aktív tag
Barát, az az asztali gép, azon Linux van.
De szöget ütött a fejembe, úgyhogy a Toshibán most tesztjelleggel kipróbálom a 7-et, az XP után, mivel kezdésnek azt tettem fel. Az tény, hogy a telepítés szó szerint harmadannyi időt vesz igénybe, mint az XP, külön drivert csak a BT-hez tettem fel. Az meg majd elválik, hogy az erőforrásokkal hogyan gazdálkodik. Bootolás gyorsabb egy nagyságrenddel. Nem gondoltam volna pedig...
-
karmester
senior tag
Én még friss, elsőre kiadott tökéletes operációs rendszert nem láttam a Microsoft-tól, ez alól a Windows 7 sem lesz kivétel...
Ebben fogadni mernék... lehet, hogy jobb lesz bármilyen korábbi Windows-nál és van is rá esély, de akkor is...
Aztán: a szoftvergyártók fejlesztései a Win. 7-re is el kell érjenek egy bizonyos érettségi szintet ahhoz, hogy az ember nyugodtan váltson. Rengeteg multimédiás programot használok, ezért csak akkor váltanék, ha ezeknek az újabb változatát vagy hasonló programokat minden gond nélkül tudok futtatni Windows 7 alatt, kompromisszumok nélkül... ezért nem sietek... bevált, biztos dolgokra szeretek építeni... -
PuMbA
titán
"Mercury PSM4 alaplap: SiS661FX/GX, P4 2,6/512/533/1,5v D1 s478; 1GB DDR400 Kingmax RAM" Erre a gépre tényleg az XP a jobb.
"első nagy szervízcsomag a kritikus javításokkal"
Mégis milyen nagy kritikus hiba van benne? Mivel a Vistát fejlesztették tovább,így semmi baja sincs. Már a kiadásra jelölt verzió is tökéletes,van olyan minőségű ,mint az XP SP3.
-
Csuty12
csendes tag
sziasztok
ma veszem meg ezt a notit, amiben ez a kis írás is segített, ezért már alapvetően jár a köszönetOlvasgattam a kommenteket és nem tudom eldönteni hogy milyen op rendszert rakjak rá.. Win7et nem nagyon ismerem, és a Vista-t sem, csak az XP-t.. Melyik lenne rá a legalkalmasabb, a megszokástól el lehet tekinteni, majd megszokom
Köszönöm a segítséget. -
Kormi76
aktív tag
Nekem is ilyen notim van. Nagyon jó cikk, sokat segített! Gratu!
A laptoppal pedig nagyon meg vagyok elégdve, szerintem ár/érték verhetetlen, plusz még jól is néz ki, ráadásul Toshiba. Szerintem ha drágább lenne is ezt vettem volna, így viszont tuti befutó volt!Játékokat is próbáltam, de ahhoz képest, hogy ez nem egy gamer konfig, elég jól viszi a (főleg régebbi) játékokat. NFS: Undercover is fut rajta türhetően, bár az egy nagyon gyengén optimalizált game. Csodát nem kell azért várni. Valóban multimédiára van kihegyezve arra pedig bomba jó.
-
Jocee89
csendes tag
Másnak, hogy sikerült regisztrálni magát a Toshiba honlapján, mert nekem "Szerződés száma"-ot kér, meg olyat is ír, hogy a vásárlási dátum kívűl esik valami határon, utána meg csak azt küldte mail-ben, hogy: Normál jótállás
efejezetlen, Jótállásbővítés
ihagyott.
Köszi előre is a segítséget!!! -
mc.g
aktív tag
pont egy ilyet használok ideiglenesen
a boltban ki lett cserélve az 1GB-os ram modul 2GB-osra, tökéletesen mükszik
aránylag jó összeszerelési minőség, és masszívítás jellemzi, a hangszórok igazi pozitívumok, az optikai meghajtó panasonic ( MATSHITA ), tapasztalatom szerint ez a márka képes a legjobban beolvasni a lemezeket, ha ez nem olvassa, akkor semmi. a WD winyó is pozítivum, keveset fogyaszt, nagyon halk, és megbízható. a kamera nemnagy eresztés ( nemrég próbáltam egy egy fujitsu-t, melyben egy vga logitech volt, jobb érzékenységgel, és képminőséggel ). a kijelző olyan átlagos, nem rossz, de az asztali ( szintén tn-film -es ) monitoromnak ( mely szintén fényes felületü ), jobbak a betekintési szögei, jobb a szinhelyessége, és a kontrasztja. egy pixelhibát már találtam ( fekete háttérnél világít ). szal, a fényes felület képminőség szempontjábol előny, de az lg-philips monitor a gyenge pontja, és a kamera talán...
egy kicsit negatívum, hogy a "satellite" felirat is világít, felesleges csicsa, és a gép bekapcsol a multimédiás érintőgombok érintésére.
a windows 7 -el tökéletesen működik, csak a bluetooth drivert kellet letöltenem a toshiba oldaláról, és telepítenem, minden mást felismert. ( pre-RTM 7229 )
összeségében kifejezetten jó vételnek tartom, a jó minőség, jó felszereltség-teljesítmény, és olcsó ár miatt !
( sajnos a laptopoknál nem lehet minden komponenst megválogatni igény szerint, mert ha a monitor, és kamera jobb lenne, akkor a szinte-tökéletes jelzővel illethetnénk ebben az árkategóriában ! ) -
PuMbA
titán
válasz
revolman #121 üzenetére
Hát 2014-re már biztos nem lesz sok XP (tudtommal akkor lesz vége a támogatásának),mert addigra muszáj lesz váltani annyira rossz lesz (már most is rossz egy kicsit az új gépekre,mert nem használja ki őket rendesen) . Én is így vagyok vele,minden gépre a Win7-et tolom fel és kiválóan megy. Szüleim gépén is Win7 van és nincs semmi gondjuk vele...
-
revolman
csendes tag
Igen. akiknek én tartom karban a gépét, azoknak már mind a 7-es van feltéve és nincs vita
. Aki pedig maga telepíti a gépét, az pedig már jobban ért a dolgokhoz és tudja és érzi, hogy nem mindegy, hogy 20 perc, vagy pedig 1-2 óra kell, hogy feltegyen egy rendszert driverekkel.
Miután megszűnik az XP Microsoft támogatása (tehát nem lesz frissítés már rá), szerinted megmarad az Xp-s tömeg? Lesz aki tovább fejleszti maszekban?
-
PuMbA
titán
válasz
revolman #119 üzenetére
Nekem sem volt problémám, se a Vistával se a 7-tel,csak sok minden máshogy van/működik és ezért nem váltanak sokan (nekem is meg kellett szoknom). Felteszik aztán nem talál mindent ugyanott meg ilyen-olyan gondja van,majd mondja 1 nap után,hogy szar és visszateszi a jól bevált XP-t - nekem ez a tapasztalatom.Ha nem így lenne már mindenki Vistát használna....
-
Jocee89
csendes tag
Jövőhéten akarnám megvenni én is az ilyen gépemet, csak egy probléma van, hogy az ipon.hu-n meg a pcx.hu-n már nem lehet kapni, pedig pár napja még lehetett mindkét helyen. Elfogytak volna a raktárból, azért vettek le? Valószínűleg marad a pc-outlet.
-
PuMbA
titán
válasz
balazska85 #113 üzenetére
VIstával több akksi időt kapsz,XP energiagazdálkodása kaka...
-
balazska85
csendes tag
válasz
karmester #112 üzenetére
Köszi! tökéletes a 60 Hz, csak hozzá voltam szokva, hogy az LG-s Lcd monitoromon is be szoktam állítani a 80 Hz-et! Szóval csak amolyan megszokásféle! Köszönök mindent!
Ajánlom a vasat amúgy mindenkinek! Xp-vel nagyon szépen muzsikál! Talán kicsit éehetne erősebb az akksi....Lehet beruházok majd egy 9 cellásra, már ha kapok valahol....
Üdv mindenkinek -
karmester
senior tag
válasz
balazska85 #111 üzenetére
Szerintem laptopnál a 60Hz teljesen jó. Az ATI Catalyst Center is ennyit mutat: maximum felbontás 1280x800@60Hz. Ez nem hagyományos CRT monitor, ahol szükség lenne magasabb képfrissítési frekvenciákra...
-
balazska85
csendes tag
válasz
karmester #110 üzenetére
Köszi! már minden stimmel!
Még van egy kérdés ami időközben felmerült! Hogy van az, hogy csak 60 Hz-en frissít a kijelző 1280x800-as felbontásban? nem lehet valahogy a frissítést feljebb küzdeni olyan 75-80-85 Hz környékére? vagy ez ebben a felbontásban lehetetlen? nem vagyok képben laptop kijelző frissítési gyakoriság témakörben sem....
Köszi még egyszer! -
karmester
senior tag
válasz
balazska85 #109 üzenetére
Most néztem a gombokat, nálam tökéletesen működnek... fel kell telepíteni a Toshiba Hotkey Utility-t
-
-
karmester
senior tag
válasz
balazska85 #106 üzenetére
Bocs, kifejtenéd részletesebben? Nem tudom, melyik gombra gondolsz... azt olvastam, hogy némely funkció csak Vista alatt működik, de én nem maceráltam eddig még különösebben a funkció gombokat....
-
balazska85
csendes tag
Sziasztok!
Kedves Karmester! Príma a cikked! Köszönöm a hasznos leírást. 2 napja vettem meg a vasat, s a te leírásod alapján raktam föl rája az XP-t, és frankón futkározik rajta. azt hiszem minden működik kivéve egy valamit. Nem tudom használni a FN gombot és az ezzel elérhető funkciókat. Erre van valami orvosság? feltettem minden olyan cuccot, amit írtál, de nem tudom előhozni a funkciókat....(halkítás, hangosítás, miegymás...)
kösz a választ: Balázs -
revolman
csendes tag
Nekem hétfőn érkezik meg a laptop
és 99%, hogy Seven fog rajta hasítani!
-
langward
tag
Nem tudom hogy mennyire érdekel, de a chipset mizérián megakadt a szemem:
GM: integrált Intel 4500-as van abban
PM: cserélhető videókártyatehát neked PM-ed van ha Ati Radeon van benne
-
karmester
senior tag
Én naponta használom, eddig semmi gond vele... remélem így is marad
A memória bővítést kérdezd meg attól a bolttól, ahol veszed, nem tudom, hogy ezzel mi a helyzet, de szerintem boltfüggő lehet a történet. Az Iponnál van noti memória is, csak azt is le kell rendelni. De ha már 2x2 Gb-ra akarsz bővíteni, akkor muszáj lesz egy 2x2 Gb-os kit-et rendelni, mert annak az esélye, hogy olyan 2 Gb-os memória modult találj, ami minden gond nélkül dual channel-ben menjen a laptopban található 2 Gb-os Hynix modullal szinte esélytelen.
Üdv:
karmester
-
Jocee89
csendes tag
Gratulálok az íráshoz
, elolvastam végig, mert pont új laptop vásárlás előtt állok, és pont ezt néztem ki, mielőtt elolvastam volna ezt a cikket. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire strapa bíró a gép, mert én viszonylag sokat használnám (programozás, internet, filmek, stb.) ?
Gondoltam, hogy majd a jövőben, lehetne bővíteni a memóriáját 2x2GB-ra? Erről mi a véleményed? ( Bocsi a hülye kérdésért, de ezt megtudják csinálni majd ott is, ahol a vettem a gépet, úgyhogy megmaradjon a garanciája ? )
Valószínűleg, hogy ha megveszem kipróbálom ezt a telepítési howto-t is, amit leírtál (remélem nem írtad el sehol sem ^^).
Köszi még egyszer a cikket, sokat segít a választásban!! -
karmester
senior tag
Jól megy, a külső tömörítő ketyere biztos nem rossz, de már nem fér bele a tatyómba..., így is tele van pakolva szegényke... (van ott minden, Leadtek ExDTV2300 H és kábelek, 2 pendrive, egér, numerikus pad, usb kábel, 3 m hálókábel, személyi iratok és természetesen a kották)...
Majd megoldom szoftveresen...
-
R a y
senior tag
windows xp...... :ASD
-
talmida
Közösségépítő
Köszi a cikket. Nagyon szuper paraméterei vannak a csodagépednek!
Nekem TOSHIBA A135 S4427 típus-számú laptopom van. Két éve nyúzom. Vista Ultimate volt rajta tegnapig. Jelenleg XP!
. A movie makert még nem próbáltam ki az XP-sített változattal, de régen ragyogóan futott a vistával. Ezt az egyet sajnálom... Egyszer sem fagyott le, akárhány képet használtam is...viszont a régi XP-s laptopom rendszeresen lefagyott, ha kicsit több képet importáltam..
nuke7 Lehet, hogy nekem is inkább Win 7-et kéne használnom az asztalimhoz (64 bites)...azt is vistástalanítottuk
, most XP fut rajta, de valami oknál fogva a media player csak az elsô percekben ad színes képet, majd fekete-fehérre vált bármit nézek rajta.. Hallottatok már ilyesmirôl?? (Na, jó éjt! )
-
nuke7
veterán
válasz
karmester #87 üzenetére
hmm, én ugy tudtam - ugy vettem észre - hogy a hang- és videoszerkesztö programok SOKKAL jobban mennek ujabb oprendszeren és 64biten ha a proci támogatja... (és asszem a tied ilyen)
például win xp-n e6750-es procin 4-5 sávot tudtam real-time-ban effektezni, míg 64bites win7-tel 12-t simán -
karmester
senior tag
válasz
Napfénysüti #91 üzenetére
Ja, nekem sem kifejezetten pozitív a fényes felület, ezt sajnos szokni kell, illetve a "karbantartására" némi időt és energiát áldozni.
2 év gari van a notebook-on, rendszeresen nyúzom, szerintem a Toshiba nem rossz gyártó, én a felső közép-kategóriába sorolnám.
-
Napfénysüti
nagyúr
Jó kis írás. Anno mikor barátnőmmel mentünk a gépéért akkor mellettünk egy másik vásárló éppen ilyen gépet vett. De én elszörnyülködtem a fényes felületén. Nem tudnék ilyen gépet használni.
Barátom meg L300-as Toshibát vett kb fél éve, de abban 2 hét után behalt az alaplap. Ez még elő is fordulhat de hogy 1,5 hónap alatt csinálták meg neki... -
qwertly
addikt
Sziasztok!
Én is több gépre raktam mostanában xp HP,Lenovo és mindegyiknél át kellet állítani a IDE módba a winyót.Esetleg megoldható,hogy egy általános sata drivert integráljak be a nlite telepítővel?Vagy egyáltalán valami teljesítménybeli különbség a IDE vagy SATA módban? -
karmester
senior tag
Az akkumulátor üzemidő nálam megoldható, mert olyan helyeken használom általában a gépet, ahol van áramforrás. A Toshiba Power Saver sokat segít, amennyiben akksiról megy a laptop.
Azok a szoftverek, amelyeket használok (Ulead VideoStudio 10, Ulead DVD MovieFactory 5, Sibelius 5, Photoshop, AutoGK, Adobe Audition, Microsoft Train Simulator) gyorsabban és megbízhatóbban futnak XP-n.
-
nuke7
veterán
hello!
csak egy olyan kérdésem lenne, hogy egy ilyen kaliberű gépen miért xp-t használsz..?
(csak mert annak a legrosszabb az akksis üzemideje.. ) -
joey04
titán
A Windows Vista felejtős számomra. Ilyen erőforrás zabáló, okoskodó, idegesítő és idegölő, maraton-türelem gyakorlatokat igényelő operációs rendszer esetében
lol. engem maximum akkor tudnának Vista elől újra XP elé ültetni, ha fegyvert nyomnának a fejemhez. Annyira jó a Vista, hogy a Win 7-re való váltást nem nagyon fogom elkapkodni. -
karmester
senior tag
Lehet, hogy a felesleges szoftverek leszedése segített volna valamit, de nem bánom, hogy XP-t tettem rá, akkoriban a hugim semmiképp nem akart több ramot a laptopba, pedig lehet, hogy ez is segített volna valamelyest. Most, hogy az XP fut a gépén, nagyon hálás nekem azért, hogy végre egy gyors és stabil működésű notebookja van.
-
karmester
senior tag
Köszi a hozzászólást! A következő dolgokat nem értem: hogy van az, hogy a Win. 7 olyan gyengébb konfigurációkon is vígan elfut, ahol a Vista meg se moccant...., ezt miért nem tudták megcsinálni a Vista-nal is? Egyébként, mint már írtam, csak akkor váltanék Windows 7-re, ha már kiforrottá válik maga az oprendszer, és a szoftvergyártók Windows 7-re írt alkalmazásai is elérnek egyfajta érettségi szintet...
-
Ulkesh
őstag
válasz
karmester #20 üzenetére
"Nem gondolom, hogy mindenki XP-t használ, de szerintem ha már valaki Windows-t használ, akkor az XP-vel sokkal jobban ki lehet használni a gép erőforrásait és tartalékait, mint a Vista-val."
Egy 64 bites vasnál ugye csak viccnek szántad ezt az elmélkedést
"Vista-val. Csak meg kell nézni, hogy bekapcsolás után mennyit foglal el a RAM-ból az XP a Vista-val összehasonlítva"
Mivel a Vista elfoglalja a teljes memóriát, hogy azt cache-elésre és az alkalmazások gyorsítására használja, ha szüksége van az alkalmazásnak több memóriára, akkor azt felszabadítja neki.
Ha nem értesz valamihez, akkor nem kéne véleményezned."A hugim Compaq Presario notebookja kb. két éve gyárilag telepített Pistával jött"
Amiről helyből le kellett volna leszedni minden gyárilag felrakott szemetet. A HP híres arról, hogy teleszemeteli try out szoftverekkel a gyári rendszert, ami lelassítja a gépet.
-
BluEyes
őstag
válasz
karmester #71 üzenetére
Kár, hogy a szóhasználatod lerontja a színvonalat. Az rendben van, hogy a Vistát nem kedveled - ezzel jónéhányan így vagyunk - de ez a Pistázás nagyon nem való ide. Ugyancsak nem értem, miért kell levakarni, lekarmolni egy drivert valahonnan, miért nem jó szimplán letölteni. A "lecsekkolni" kifejezés is elmegy a fórumon, kifejezve a hozzászóló hihetetlen lazaságát, vagányságát, és mintegy jelezve az angol nyelvben való jártasságát, ám egy cikkben ezek a kifejezések nem helyénvalók.
Ettől eltekintve jópofa írás.PuMbA: egy délutánt bírt ki nálam a win7, majd format c. Erről ennyit.
-
PuMbA
titán
válasz
karmester #42 üzenetére
"Ha utána olvasol, a Microsoft hivatalosan elismerte, hogy a Vista-t eleve rossz koncepció alapján kezdték építgetni"
Ha olyan rossz a koncepció vajon a Windows 7 miért a Vistára épül? Nem különös ,hogy mindenki el van ájulva a Windows 7-től pedig lényegében az egy továbbfejlesztett Vista és olyan sok különbség nincs a kettő között. Az egész csak marketing,belenyomják az emberekbe ,hogy szar a Vista a Windows 7 meg jó.
"Nekem a Windows XP nagyon ritkán fagy ki, kékhalált 7 év alatt csak párszor láttam saját gépen, akkor is minden esetben a saját hibám miatt"
Ez így van rendjén
-
Bluegene
addikt
mi is gondolkodtunk ezen de végül msi ex720-ast vettünk
nem fogja nagyon a port és az újjlenyomatokat a csilli villi külseje?(talán ezért mondtunk le róla)
-
karmester
senior tag
Azzal, amit adnak a laptophoz. Látni azon az oldalon, ahol a csomagolást és külsőségeket tárgyalom (második kép). Ritkán egy puha törlőkendőt megnedvesítek és teszek rá egy csepp mosogatószert, azzal áttörlöm a felületeket, utána meg a laptophoz adott törlőkendővel is.
A Windows Vistát használtam a hugim laptopján, de elegem lett belőle elég hamar. Operációs rendszer kérdésében a tapasztalataimra és a programozó ismerőseim véleményére alapoztam a véleményemet. A Microsoft is beismerte, a Vista egy olyan operációs rendszer, amin lehet javítani, de már startból elrontottak olyan dolgokat, amelyeket nem lehet szervizcsomaggal korrigálni, mivel a struktúra és koncepció szintén történtek alapvető tévedések. Ezt a Microsoft emberei ismerték el újságírók, tv riporterek és kamerák előtt.
-
^Clown
addikt
válasz
karmester #37 üzenetére
Nagy butaságokat beszélsz a Vistáról. Ilyen véleményt tipikusan azok mondanak, akik még soha életükben nem is használták. Hogy csak egy előnyt említsek: sokkal sokkal biztonságosabb rendszer a Vista, mint az XP. Pont ma jött ki a magyar SP2, és nagyon jó op.rendszer lett belőle (szvsz már az SP1 után is az volt).
Az egekig magasztalt Win7 is a Vistára épült...Hogy ON is legyek: milyen ruhával törlöd le róla az ujjlenyomatokat?
-
karmester
senior tag
Köszönöm, nagyon hasznos hozzászólás! Remélem, hogy a Windows 7 beválik. Ha ez bekövetkezik, akkor kihagyom a Vista-t. A Vista-ról már a Microsoft is lemondott, így megvárom a Windows 7 piacra dobását + legalább egy fél évet és az első átfogóbb szervizcsomag kiadását is. Ha érett operációs rendszer lesz és a szoftverfejlesztők Windows 7-re írt termékei is kiforrottá válnak, mindenképp váltani fogok...
Nálam egyelőre a megbízható működés, illetve az érett, bevált szoftverek és operációs rendszerek a nyerők... hamarosan megválok az asztali PC-től, így minden adatom a laptopon lesz és a laptopon fogok minden munkát végezni... így a biztonság és megbízható működés volt a fő szempont...
-
karmester
senior tag
Asszem igazad van. Van egy haverom, aki asztali Core 2 Duo konfiggal dolgozik, 8 Gb memóriával és Vista Ultimate 64 bites "vörzsönnel". És tényleg jól muzsikál a gépe. Rengeteget dolgozik Photoshoppal. A fotózás a szenvedélye. Akár 5-6 nagyfelbontású képen is tud dolgozni egyszerre.
Egyetlen kérdés maradt: milyen operációs rendszer az, aminek gyors működéséhez 4 Gb ram kell? Mit tudtak beleírni a fejlesztők, hogy ennyi erőforrást igényel? A LINUX ezen a téren elég szépen bizonyítja, hogy ma is lehet olyan jó operációs rendszert írni, ami 512 Mb memóriával nagyon szépen muzsikál... és nagyon gyors ablakos működéssel is...
-
domi007
őstag
Egyetértek a HarmanKardon hangszórók dicséretével, ezek a legjobbak amiket valaha is hallottam.
Csak átfutottam:
DOMy -
Typhoon47
senior tag
ez igen, grat, PH! minőségű teszt
minden elismerésem
-
Protezis
őstag
válasz
karmester #37 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy 2GB memóriával kínszenvedés*, de 4GB-tal gördülékeny munka végezhető Vista alatt. A te gépeden ha Windowst kellene használnom, valószínűleg Vistát, vagy 7-et használnék és szerintem a többség így gondolkodik. Hátrányként említeni egy 8 éves OS körülményes telepítését nem tartom fairnek. Igazából csak ezért írtam le mindezt.
*Az én felhasználói szokásaimat figyelembe véve.
-
karmester
senior tag
válasz
BlackMonkey #58 üzenetére
Jó kis kiegészítőket lehet ott hozzá vásárolni...
-
Wise
csendes tag
Nagy hálával tartozom neked! Pont ilyen gépet akarok venni, és Te ilyen részletes és objektív tesztet közölsz róla! Nem is tudod mennyit segítettél!
Amúgy valszeg meg is veszem
-
BlackMonkey
csendes tag
Hamár irtatok rolla:
megemlitem, hogy az én kedvenc boltomban olcsobban megkaphajátok
Pc-Outlet.Frankó kis gép.
-
karmester
senior tag
Anno Everest-el megnéztem az eszközöket, mielőtt Xp-t tettem volna rá... csak az volt a gond, hogy a pld. a megfelelő hangkártya drivert nem a hangkártya gyártó honlapjáról, hanem valami egyéb szoftver és meghajtó program gyűjtő oldalról kellett levakarni, a telepítése sem a szokásos volt, külön részletes leírást kellett keresnem hozzá az egyik fórumról, hogy rábírjam a működésre... ez csak egy dolog volt a többi macera között...
-
hobizoli
nagyúr
A hugod notebook-jahoz a megfelelo XP drivereket baromi ecceru lett volna megkeresni, tobb oranyi forumozas meg net bujasa nelkul megtudhato max 1 perc alatt mi van benne. Ecceruen bemesz Vista-ba -ha mar ugyis fent volt- es megnezed miket lat az az eszkozkezeloben. Ezekhez megkeresed az XP drivert max 10perc alatt es voila. En igy csinaltam szinten hugi notebookjahoz, ahhoz se oprendszer se driver CD nem jart se Vista-s se XP-s.
Origi XP CD-nk volt, de SP1-s, a SATA-t nem latta. Itt megjegyzendo a Vista se kente a SATA cuccot, csak miutan beadtam neki pedrive-rol a SATA drivert...a Vista felment, nem latott semmit csak a Relatek halozsugat tobbit befrissitette a netrol. Aztan igy elarulta mibol all a gep, mert a FuSi szinten kancso modra szinten nem adja meg a honlapjan. Ezutan viszont erzekeny bucsut vettunk tole...marmint a Vista-tol.
Ez a SATA dolog csak intel chipset-nel szopo egyebkent, mert az en az ovenel fel evvel ujabb nvidia chipsetes notim hiaba szinten SATA-s, az tok siman feltelepul ugyanarrol az SP1-s XP CD-rol, mindenfele nLite-s driver izelkedesek nelkul is csipobol. Hugiehoz vegul en is nLite-l csinaltam egy hekker XP-t, par egyeb dolgot is egyuttal beletalicskazva (SP3, + tobbfele, popularisabb LAN, +SATA/IDE RAID driverek)De azert, mert az a biztos, ami ziher, az Ebay-rol fruttiert (par EUR volt postazva(!)) beszervaltam egy NEC USB FDD-t...
hobizoli
-
Tikakukac
titán
válasz
karmester #48 üzenetére
Lényegében 8.04 és 9.04 közül lehet válogatni esetünkben, amikkel alapból tudsz live módot is használni. Csak leszeded mondjuk Innen az egyiket kiírod és válogatsz a módokban.Megnézed milyen legalább. Elsőre szörnyű lesz az biztos, de hamar belehet jönni és rengeteg leírás van neten mit és hogyan, ubuntu fórumrészen is segítenek ha kell. El kell szakadni a berögződésektől és merni kipróbálni mindent. Én 3 szor raktam újra, de lassan teljesen kész vagyok vele. Perpill úgy néz ki mint az OSX meg nem mondanád hogy nem Apple
Ha kell benne segítség írj Ubuntu-s részre és segítünk -
Paul119
addikt
Elméletileg holnapra kapom kézhez a Toshiba x300 asomat
-
karmester
senior tag
Szerintem ott nagyobb súllyal bírt a lobbi, illetve a kormányzati pénzek. Az amerikai hadsereg ha Vista-t használ, lelke rajta...
A szoftveres fejlesztő ismerőseim: az egyik az ország egyik legkeresettebb honlap írója/üzemeltetője, a másik a T-Mobile egyik fő szoftverfejlesztője és az egész szoftveres rendszer felügyelője, a többiek kisebb cégeknél dolgoznak. A véleményük egybehangzó: maradtak az Xp-nél.
-
Tikakukac
titán
Remek és mindenre kiterjedő kis teszt és grat a géphez. Amúgy ne félj a Linuxtól, én a gyári HP-s Vistámat is lecseréltem rá mert 1 giga ramot kért az aero alaphangon kicsit felhúzott. Linux alatt köbö 10X komolyabb grafikus felületem van 280mega ramból és minden hardvert elsőre felismert kivétel a távirányító ami nem kicsit komoly. Van vele néha probléma Windowsos dolgok emulálásánál de a sebesség és testre szabhatóság mindent kárpótolt nálam
Egy LiveCD próbát megcsinálhatsz esetleg abból sok minden lejön, mi jó mi nem. Kis ráfordítással atomstabil oprendszered lehet ez biztos.
Jah és sok kellemes percet a drágasággal -
karmester
senior tag
Lehet, hogy eldobtam a sulykot. Az ok az a rengeteg szenvedés, amit átéltem akkor, amikor a hugim laptopjával kínlódtam. A Windows 7 már sokkal ígéretesebbnek látszik, bár, amint az előző hozzászólásomban írtam, csak akkor cserélnék Win. 7-re, amikor a szoftvercégek fejlesztései Windows 7 platformra elérnek egy bizonyos kiforrotsági szintet.
-
karmester
senior tag
Ha utána olvasol, a Microsoft hivatalosan elismerte, hogy a Vista-t eleve rossz koncepció alapján kezdték építgetni, mert ők 6 GHz-es processzorokra számítottak, nem 2-3-4 magos, alacsonyabb órajelű processzorokra. Nekem a Windows XP nagyon ritkán fagy ki, kékhalált 7 év alatt csak párszor láttam saját gépen, akkor is minden esetben a saját hibám miatt. Emellett a Windows Xp sem tökéletes, de ez az a platform, ahová 8-9 éven keresztül fejlesztettek a szoftver cégek, most kiforrottak lettek a fejlesztések is, + egy kiforrott operációs rendszerről van szó. A Vista-ról ugyanezt nem lehet elmondani. A Windows 7-nél is el kell teljen pár év, amíg a szoftver fejlesztők kiforrott termékekkel fognak majd előrukkolni. Ezért nem nagyon jó 3 évente új operációs rendszerre váltani szerintem...
-
mob_zzz
aktív tag
válasz
karmester #37 üzenetére
Én nem beszéltem a Vista piaci sikerességéről (szerintem ez amúgy is bonyolultabb téma, nem biztos, hogy olyan szoros az összefüggés aközött, hogy egy termék "jó"-e és hogy sikeres-e a piacon, mint azt te gondolod).
Azt írtam csak, hogy egy szakmai cikkbe nem nagyon passzol az ilyen stílus (írhattad volna pl. azt, hogy te jobb szereted az XP-t, ezért azt telepítettél).
Egyébként én személyes tapasztalatokra támaszkodva javaslom a Vista használatát, nálam kb. SP1 óta van használatban és kiválóan működik, nem lassabb és nem instabilabb mint az XP. Igaz, magasabb a hardverkövetelménye, mint a 2001-es Winnek, de azt hiszem a te géped esetében sem nem lehet probléma.
-
PuMbA
titán
"A Vista csúfosan elbukott oprendszer. Azok a programozó ismerőseim, akik kénytelenek Windows-t is használni mesélték, hogy a szakma 99%-a maradt az XP-nél, akik meg áttértek a Vistára, többségük rövid időn belül visszatértek az XP-hez"
Ezt nem tudom honnan szedted,de nem igaz. Pl. a US Army Vistát használ... szerintem nem véletlenül. Ha a Vista egy rossz oprendszer lenne,akkor nem használná a hadsereg.
-
PuMbA
titán
válasz
karmester #37 üzenetére
Nagyon jó részletes írás
"de a stabilitás/kompatibilitás/ és teljesítmény (nekem nem mindegy, hogy mennyi idő alatt renderel össze egy DVD-re való videó anyagot..."
Stabilitás éppen ,hogy Vistán jobb,hiszen XP-n ha egy progi kifagy kattintgathatsz 20x a bezárás gombra mire megához tér az egész. Kompatibilitás terén nem tudom mi a gond,nekem hibátlanul megy a Duke Nukem 3D is (azthiszem ez elég régi) sőt nem profi programozók által Pythonban írt program is. Teljesítményben sem rosszabb a Vista,nézd meg az én laptopomat az aláírásomban,ettől a géptől 3x rosszabb mégis ugyanolyan gyorsan megy rajta a Vista (szigorúan SP2-es) ,mint az XP. Szvsz egy ilyen új gépre nem való XP,hiszen nem tudod kihasználni a hardver tényelges tudását vele (jobb többprocesszoros ütemezés,okosabb memóriahasználat,jobb hangkezelés,hardveresen gyorsított asztal megjelenítés).
-
karmester
senior tag
válasz
Lalikiraly #36 üzenetére
Nincs mit, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a gépet olyan asztalon használom, amin nincs terítő/abrosz (tehát jó a szellőzése működés közben), és olyan feladatoknál, amelyek a gép erőforrásait alaposan igénybe veszik, csak ritkán veszem ölbe a jószágot.
-
karmester
senior tag
A Vista csúfosan elbukott oprendszer. Komoly vállalatok nem voltak hajlandók lecserélni az XP-t. Sőt, vállalati szektorban a Vista alig tudott magának mondani egy aprócska szeletet. Azok a programozó ismerőseim, akik kénytelenek Windows-t is használni mesélték, hogy a szakma 99%-a maradt az XP-nél, akik meg áttértek a Vistára, többségük rövid időn belül visszatértek az XP-hez. Biztos, hogy a hálózati kommunikáció terén több beállítási lehetőségekkel rendelkezik és több az energiagazdálkodási lehetőség is, de a stabilitás/kompatibilitás/ és teljesítmény (nekem nem mindegy, hogy mennyi idő alatt renderel össze egy DVD-re való videó anyagot... és közben szeretem, ha le tudom kérdezni a leveleimet vagy meg udok írni egy levelet szövegszerkesztő programmal). Friss hír, hogy a Microsoft meghosszabbította az XP downgrade opciót 2011-ig:
Azt hiszem, ez sem véletlen. A Windows 7-et szívesen kipróbálom, de nem a közeljövőben, ugyanis a laptopot használom most minden házi jellegű munkára (iroda, Internet, multimédia, stb…).
-
-
karmester
senior tag
Ha ettől a lakkos kinézettől el tudsz tekinteni, nagyon érdemes elgondolkodni egy ilyen NOTI beszerzésén. Engem is zavart egy ideig, aztán rájöttem két dologra: használata előtt mindig kézmosás, (akkor is, ha közben nem utaztam a BKV-n
) + időnként át kell törölgetni. Ha ezzel meg tudsz békélni, akkor érdemes beruházni a készülékbe.
-
karmester
senior tag
válasz
Lalikiraly #32 üzenetére
Tetőtéri lakásban lakom egy ideje, nyáron előfordul, hogy 30 fok is van a szobában. Ilyenkor átlagos használat mellett (irodai munka, netezés) a venti alacsony fordulatszámon megy folyamatosan, de halkan végzi a dolgát. Hidegebb környezetben, csak néha-néha kapcsol be. 100%-os terhelés alatt gyakrabban gyorsabbra kapcsol a venti, de akkor is csak időnként és nem túl hosszú ideig. Engem akkor sem zavar a hangja. Egy átlagos PC-nél jóval csendesebb a működése.
-
karmester
senior tag
3DMark06-ra gondoltál? A TOSHIBA Satellite A300-1NO notebookban az ATI VGA memóriavezérlője először is 64 bites, ez eléggé visszafogja, aztán eléggé a belépő szintű VGA-k közé tartozik a 3470-es jószág. A F.E.A.R., Far Cry és társai 1024 x 768-on elfutnak közepes beállítások mellett.
-
Egyetértek. Én mondjuk a Windows 7 et mondanám. Szerintem majd fél órával többet menne akksiról a gép mint XP vel. És nézd meg úgy hogy használja ki a gépedet.
Viszont nagyon nagyon jó kis részletes írás. Nagyon örülök neki, mert éppen ma akartam ilyet venni és a döntés hiányában elnapoltam a dolgot. Szóval nagyon örülök hogy írtad. Ez az újjlenyomatos dolog aggaszt engem is.
A kérdésem nekem a hűtést illeti. Mindíg megy alapból a venti vagy hogy működik pls erről valamit mondj. Nagyon fontos lenne.
És használd egészséggel!!!
-
k.
őstag
Nekem az elsö pár sor után elment a kedvem az egésztöl.Nem volt sok kedvem ezt a szakmai cikket végigolvasni...
-
Aguinaga
őstag
Érdekes cikk, nekem at "elülső busz" és az "érintőpárna" volt csak kicsit furcsa benne.
-
zeg
őstag
A HP oldalán megtalálhatóak az XP-s drájverek, ez előre telepített visztás, biznisz lapimhoz is megtaláltam.
-
mob_zzz
aktív tag
A cikk alapos,
de a nagy Vista-fikázás nem igazán tetszik. Látszik, hogy nem használtad a rendszert túl sokat. Notebookra spec. szerintem pont hogy jobb. Gazdagabb hálózati beállítás-lehetőségek, jobb védelem, UAC, több energiagazdálkodási lehetőség (jobban is takarékoskodik az árammal, ajánlom, hogy csinálj egy tesztet arról, melyik os-sel hány percig bírja a gép) és a többi. Nem beszélve itt a kényelemről és kinézetről.#26: ára megnézhető az iponos linken, 160k.
-
Solten
őstag
Gondolkodtam anno hasonlo Toshiban, visszatartott a lehetetlen anyaghasznalat...
Ez a mindenhol "lakk" szerintem mar tul sok es esztetikatlan.
Te hasznald egeszseggel
-
Skizz
addikt
egy 1G2-est nyúzok pár hónapja. tetszik, azon kívül hogy winyót kellett cserélni benne. erős WiFi, szép hang.
-
karmester
senior tag
Nem gondolom, hogy mindenki XP-t használ, de szerintem ha már valaki Windows-t használ, akkor az XP-vel sokkal jobban ki lehet használni a gép erőforrásait és tartalékait, mint a Vista-val. Csak meg kell nézni, hogy bekapcsolás után mennyit foglal el a RAM-ból az XP a Vista-val összehasonlítva, kell nyomni egy-két tömörítési-konvertálási feladatot (nagy fájlokkal) mindkét oprendszerben, közben nyisson ki egy szövegszerkesztő programot, kérdezze le az e-maileket, és döntse el mindenki, hogy neki mi a jó. Én sokat konvertálok/tömörítek audio és video anyagot. A hugim Compaq Presario notebookja kb. két éve gyárilag telepített Pistával jött, rettenetesen szenvedett vele, időnként nagyon belassult, illetve több alkalmazás egyszerre való futtatása esetén (nem játékok) szenvedéssé fajult a gép használata. Én is használtam egy darabig a hugim laptopját, először tettem rá rendszerkarbantartó progit, kijavítottam a hibákat a registry-ben, de csak keveset javult a teljesítmény. Miután telepítettem az XP-t megtáltosodott a laptop. A tömörítési feladatok is nagyot gyorsultak.
A LINUX lenne talán a legjobb megoldás, csak nálam két gond van vele:
1. Nem minden driver elérhető könnyen, egyes driverekkel buherálni kell és nem értek egyáltalán a LINUX buherálásához.
2. Mivel sokat multimédiázok, hozzászoktam a Windows-ra írt audio és video szerkesztő programokhoz, ugyanilyen feladatokat megoldani LINUX alatt sokkal nehezebben menne. Lehet, hogy ott is vannak olyan programok, amelyek ugyanazt tudják, mint a Windows-ra írt társaik, de most nem érzek magamban annyi ambíciót, és időm sincs arra, hogy egy ilyen LINUX kalandba belevágjak....
-
alfa147
tag
Nekem volt fennt xp rajta, de van pár alkalmazás-funkció amit nem támogat csak a vista alatt.
-
karmester
senior tag
válasz
mexicanraven #14 üzenetére
Sajnálom...
Az enyémen 2 év gari van, remélem addig kiderül, ha valamelyik alkatrész cserére szorul....
-
mexicanraven
senior tag
válasz
karmester #11 üzenetére
Bocs, hangkártyát elnéztem. De persze Realtek volt az is. 1200-es lada is rohad, meg a kocka is.
Amíg le nem halt minden a gépemben én is fenntartottam, h valóban minőségi gép. Ami azt illeti, most van egy acer kölcsönbe, hasonló kaliber/kor, és a Toshiba gyorsabb volt... De ennyi, ebben az acerben tudok dvd-t írni legalább! -
karmester
senior tag
válasz
mexicanraven #10 üzenetére
Őszintén remélem, az enyém egy kicsit tovább bírja majd...
Érdekes, celeronos lapitopiban 24 bites HD Audió hangkártya csücsül?!
A Toshiba általában minőségi alkatrészekből építi a termékeit, eddig több Toshiba laptop tulajdonossal beszélgettem... mindenki elégedett volt... így esett nálam is a választás Toshiba készülékre... -
mexicanraven
senior tag
Nekem volt (!) egy celeronos Toshiba laptopom. Szerettem, de utólag pokol lett a használata, mert tönkrement benne az USB, a DVD író, és végül lerohadt a szalagkábel, úh már csak netezni sem lehetett rajta.
És ahogy szépen kiemelted az alkatrészeket, úgy figyeltem fel rájuk, és
hát ugynazok vannak benne, típusra pontosan, mint az én 3 éves gépemben- ugyanaz a DVD író, hálókártya, hangkártya, kijelző stb.
Azért nemcsak proci téren kellene fejlődniük - pedig régen "ott voltak" a szeren. -
-
Gergő_
őstag
Én is csak átfutni tudtam most.
Bárcsak minden logout cikk ilyen precíz és kiváló magyarsággal lenne írva. -
karmester
senior tag
Szerintem árához képest kifejezetten jó! Az összeillesztések mind esztétikusak, minőségi anyagokat használtak a borításhoz, egyedüli hátrány a csillogó felület, ami nagyon jól néz ki, csak gyűjti rendületlenül az ujjlenyomatokat.... Szolid készülék, bár még nem "próbáltam" elejteni... azt hiszem, ezt a "tesztet" részemről kihagyom...
Akinek van türelme végigmenni a telepítési műveleteken, annak ez a készülék nagyon jó vételnek számít!
-
^Clown
addikt
Egyik ismerős is pont ilyet rendelt a napokban, nem döntött rosszul
Az anyagminőség és az összeszerelési minősége milyen a gépnek?
-
5h4rK
tag
Csak epp atfutottam, de nagyon jonak igerkezik
-
luw2win
őstag
Azta szép kis írás, grat hozzá
-
Jó cikk lett, gratulálok! Bár csak átfutottam
-
karmester
senior tag
Első cikkem, lehet hozzászólni. Célja a laptop bemutatása, telepítési tapasztalatok ismertetése, néhány teszt és használati tapasztalatok prezentálása. Sajnos nem áll rendelkezésemre olyan hardver és szoftverkörnyezet, aminek segítségével mélyrehatóbb és komplexebb teszteket futtathattam volna. Várom a véleményeket, építő hozzászólásokat…
karmester
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,SSD,Jó akku,szép állapot
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest