Új hozzászólás Aktív témák
-
karmester
senior tag
Köszönöm, nagyon hasznos hozzászólás! Remélem, hogy a Windows 7 beválik. Ha ez bekövetkezik, akkor kihagyom a Vista-t. A Vista-ról már a Microsoft is lemondott, így megvárom a Windows 7 piacra dobását + legalább egy fél évet és az első átfogóbb szervizcsomag kiadását is. Ha érett operációs rendszer lesz és a szoftverfejlesztők Windows 7-re írt termékei is kiforrottá válnak, mindenképp váltani fogok...
Nálam egyelőre a megbízható működés, illetve az érett, bevált szoftverek és operációs rendszerek a nyerők... hamarosan megválok az asztali PC-től, így minden adatom a laptopon lesz és a laptopon fogok minden munkát végezni... így a biztonság és megbízható működés volt a fő szempont...
-
karmester
senior tag
Asszem igazad van. Van egy haverom, aki asztali Core 2 Duo konfiggal dolgozik, 8 Gb memóriával és Vista Ultimate 64 bites "vörzsönnel". És tényleg jól muzsikál a gépe. Rengeteget dolgozik Photoshoppal. A fotózás a szenvedélye. Akár 5-6 nagyfelbontású képen is tud dolgozni egyszerre.
Egyetlen kérdés maradt: milyen operációs rendszer az, aminek gyors működéséhez 4 Gb ram kell? Mit tudtak beleírni a fejlesztők, hogy ennyi erőforrást igényel? A LINUX ezen a téren elég szépen bizonyítja, hogy ma is lehet olyan jó operációs rendszert írni, ami 512 Mb memóriával nagyon szépen muzsikál... és nagyon gyors ablakos működéssel is...
-
karmester
senior tag
Nem gondolom, hogy mindenki XP-t használ, de szerintem ha már valaki Windows-t használ, akkor az XP-vel sokkal jobban ki lehet használni a gép erőforrásait és tartalékait, mint a Vista-val. Csak meg kell nézni, hogy bekapcsolás után mennyit foglal el a RAM-ból az XP a Vista-val összehasonlítva, kell nyomni egy-két tömörítési-konvertálási feladatot (nagy fájlokkal) mindkét oprendszerben, közben nyisson ki egy szövegszerkesztő programot, kérdezze le az e-maileket, és döntse el mindenki, hogy neki mi a jó. Én sokat konvertálok/tömörítek audio és video anyagot. A hugim Compaq Presario notebookja kb. két éve gyárilag telepített Pistával jött, rettenetesen szenvedett vele, időnként nagyon belassult, illetve több alkalmazás egyszerre való futtatása esetén (nem játékok) szenvedéssé fajult a gép használata. Én is használtam egy darabig a hugim laptopját, először tettem rá rendszerkarbantartó progit, kijavítottam a hibákat a registry-ben, de csak keveset javult a teljesítmény. Miután telepítettem az XP-t megtáltosodott a laptop. A tömörítési feladatok is nagyot gyorsultak.
A LINUX lenne talán a legjobb megoldás, csak nálam két gond van vele:
1. Nem minden driver elérhető könnyen, egyes driverekkel buherálni kell és nem értek egyáltalán a LINUX buherálásához.
2. Mivel sokat multimédiázok, hozzászoktam a Windows-ra írt audio és video szerkesztő programokhoz, ugyanilyen feladatokat megoldani LINUX alatt sokkal nehezebben menne. Lehet, hogy ott is vannak olyan programok, amelyek ugyanazt tudják, mint a Windows-ra írt társaik, de most nem érzek magamban annyi ambíciót, és időm sincs arra, hogy egy ilyen LINUX kalandba belevágjak....
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mobil flották
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest