- iPhone topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
dilajoska1
őstag
válasz
ToniSoprano #317 üzenetére
Nekem 2,2Ghz-ről át van állítva 1,7Ghz-re de nem veszek észre különbséget. Igaz ez 4 magos és nem a53-as magok.
-
Wesder
titán
válasz
ToniSoprano #317 üzenetére
Root nélkül nem tudsz kapcsolgatni ez 100%
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #315 üzenetére
Csak ahhoz meg root is kell szerintem. Arról nem tudok nyilatkozni, neked megéri-e azt a sebesség veszteséget.
De ha csak 4 magos A53 telefon kell, akkor úgy érzem teljesen felesleges G4-et venni. Persze jó árban van a G4, meg a kamera is szuper benne. Ez biztos. -
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #313 üzenetére
Szerinte. Szerintem meg szinte s410 szintre visszabutítva egy lassú szar lesz a hideg G4-hez képest. Már azt is megérzem sebességben, ha a 2 nagy mag vissza throttlingol. Lassabban tölti be az oldalakat, a görgetés darabosabb, lassabban lép ki a menübe.
Legrosszabb esetben 960Mhz-re esik vissza a 2 nagy mag nálam, akkor kb ugyan annyit tud az 1,44 GHz-es A53 al összehasonlítva. Akkor lehet megéri lekapcsolni őket. De már azzal is lassítom, mert azért a több magot az android. A Chrome például.
(#312) Szakiii
Hát akkor sajnos az új Titan X-et kell megvenni. -
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #308 üzenetére
Próbáld ki a G4-en. Szedd le a Trepn profiler nevű appot. Kapcsold be a Performance graph részt. Tölts be böngészőben egy nagy weboldalt vagy akármit. És ez utána görgess. Meg látod, hogy 50% fölé sem nagyon megy a GPU.
Az appban a lehető leggyorsabban fel le görgetve tudtam 62% körüli GPU kihasználást elérni.
Az iPhone 6S-ben 2,5 ször erősebb a GPU és még a kijelző felbontás is kisebb. Nem a GPU az oka, hogy ilyen durva gyorsan tölt be dolgokat az iPhone.
Az adreno 306 pedig egy lassú szar, még a 418-hoz képest is. Olyan vagy 10 szer lassab lehet. Jó hogy nem a mali 400mp2-vel akarod hasonlítani a 880mp12-t. Azért egy szint kell a GPU-ból is, de a mostani csócs gpu-t játék nélkül már nem használod ki.(#309) Szakiii
Játszogatni persze. Elvagyok a második generációs i5-el és a GTX 760-al. De öcsém gépén látom, hogy gtx 1060-al meg i5 6600-al egy másik liga teljesen. -
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #304 üzenetére
Ha ennyire számít a GPU, akkor miért nem lesz gyorsabb a böngészőm, ha videó kártyát cserélek? Azért mert nem számít egy bizonyos számítási szint felett. Itt internetezek és a GPU órajele meg sem mozdul. Bezzeg a CPU. Az dolgozik rendesen.
A mai csúcs androidok is túlléptek már ezen, akár 2k felbontáson is. Az iPhone-ok akik még annyira sem használnak nagy felbontást. Teljesen mindegy szerintem, egy bizonyos szint felett a GPU ereje egy telefonokban. A magozás meg annál is inkább értelmetlen, teljesen más egy CPU meg GPU nem lehet így összemosni őket. Nem ugyanaz a feladatuk.
A mai csúcs videó kártyák esetében ez ez egész megfordult. Csúcs CPU-val lehet csak kihajtani a legdurvább kártyákat FHD-ben dx11 alatt. Nem elég egy 2 magos i3 lassan casual gaming-re sem. Kell az i5 ma ha játszani akarsz. Az i7 még jobb talán, ha megengedhetsz magadnak egy komoly kártyát és egy 100 vagy 144Hz-es monitort.
-
válasz
ToniSoprano #300 üzenetére
pl. erre Intel vs. amd, hiába van az amd-ben 8mag 4Ghz, ha egy i3 2mag(4szál) 3,6Ghz tudja hozni azt a teljesítményt, mert nincs jó párhuzamosítás, a programok nem használják ki a magokat. Sok múlik a processzor felépítésén, már rég nem a magszám és a Ghz a mérvadó.
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #300 üzenetére
Ez nem így működik szerintem. Semmi köze a magszámnak ahhoz, hogy hajtja meg a készüléket a SoC. amit meglehet oldani 8 maggal azt eggyel is. A mag számnak amúgy sincs közvetlenül köze a teljesítményhez. Attól nem lesz valami gyorsabb, hogy kétszer annyi, de jóval gyengébb magot tartalmaz. Sőt inkább lassabb lesz, mert a párhuzamosítás nehéz.
A GPU meg CPU nem ugyanaz a dolog. Miért is lehetne összeadni őket? Más a feladatuk nem? Egyszerűen nem értem a logikád. -
dilajoska1
őstag
válasz
ToniSoprano #297 üzenetére
Andreno-nál ALU-k vannak. 418-nál 128 ALU
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aritmetikai-logikai_egys%C3%A9g
-
Kasya
nagyúr
válasz
ToniSoprano #294 üzenetére
A gyarto honlapjan pl.
Kisebb koritessel, itt.S7-re vonatkozóan:
The Mali-T880 can be built with 1 to 16 clusters, where the MP12 version features 12 clusters/cores. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
ToniSoprano #290 üzenetére
Ez a baromság, amit levezettél. Soha sehol nem számolják így. A Tegra 3 is 12 magos GPU-val volt már évekkel ezelőtt, mégse adja senki hozzá a CPU magjaihoz. Nem is értem honnan jött ez, de tök jót mosolyogtam.
-
Wesder
titán
válasz
ToniSoprano #290 üzenetére
Akkor az S7 meg 20 magos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+16GB
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged