Új hozzászólás Aktív témák
-
Scrydhan
senior tag
Nagyon nagy összehasonlítási alap vagy akkor te is,mert az embereknek a nagy része 24/7-ben cicagatyában járkál-ne vegyél okostelefont ha neked a 129 gramm túl sok mert a büdös életben nem leszel megelégedve,bármit is veszel. Ja hogy te úszni jársz telefonnal,elnézést. Akkor meg sok szerencsét hogy találj egy 12 grammos 2 colos vízálló telefont.
-
Szakiii
addikt
válasz
kalimist #336 üzenetére
a készülék novemberi az i5s ez s7 meg tavasz
szóval korrekt, az hogy ők mekkora akut tesznek bele az a gyártó sara.. szóval össze lehet hasonlítani nyugodtan, ugyan ez igaz a hv-ra is de i6 nem produkál jobb akuidőt mint i5s szóval nyugodtan hasonlíthatom hozzá, mindkettő kuka ezen a téren ezért sem bírta nálam fél évnél tovább mint main telefon
Tessék lehet informálódni. i6s plus az egyetlen ami már értékelhető számomra de az meg méretéhez képest botrány ahogy kinéz
(és annak ellenére se annyira jó aku időben) de az összes többi iphone botrányos (számomra)
-
-
no more
veterán
válasz
buvartacsko #328 üzenetére
Tehát az iPhone-od bír 10 óra kijelzőidőt? Aha...
-
Wesder
titán
válasz
buvartacsko #328 üzenetére
Nem rosszból, de ha 5-6 órànàl többet nyomogatod egy nap, akkor sok szabadidőd lehet.
-
ctvagyok
őstag
válasz
buvartacsko #322 üzenetére
Hol a pélóban írtam, hogy nem bírja el a 2k kijelzőt az A9? Vagy hogy szar az iPhone hardvere
Komolytalan vagy.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
dilajoska1 #323 üzenetére
Ugye tudod, hogy az is ugyanaz? [link]
-
dilajoska1
őstag
válasz
buvartacsko #322 üzenetére
Azt ugye tudod hogy a képenyőnél inkább a gpu számít?
-
buvartacsko
addikt
Maradjunk annyiban hogy az egy vicc hogy a Samsung nem képes arra hogy a csúcs telefonjaba belerakjon egy zafir kamera lencset, meg egy zafír home gombot, az Apple 2012 óta zafír használ. A Samsung s7 meg kopik karcolodik, gyanítom a note7 is, 300 ezer forintért.
nagyon szuper
-
bebuci
tag
válasz
r3dsnake #268 üzenetére
Használtam. Nekem nem éri meg. A felár sem izgat, mivel évente cserélhetem a telómat ingyen. Vehetek iphone - t, note-ot, nexust, WP-t vagy BB-t. Mindegy. De én szeretem magam eldönteni, hogy nekem mi a jó és mi az amire szükségem van. És bocsi, de ha használod mindkettőt, rájössz, hogy a 6s plusz nincs egy szinten a note-tal. Tegnap próbáltam ki a note 7-et (Németországban a Samsung szaküzletekben bárki megteheti) és hamar rájössz, hogy a két teló nem egy kategoria. Főleg nem úgy, hogy az iphone ára 115 euróval több... Kíváncsi leszek az új almára mit hoz és mennyiért? Ha hozza azt amit a note 7,akkor váltok. Ha nem, akkor nincs miért. A HTC amiből még ma is van egy one 8 otthon, sokkal jobb a szoftver területén mint a Samsung. Viszont kamera, kijelző, illetve annak mérete, s-pen, vízállóság... Ezt a HTC nem tudja, és sajnos számomra mindez fontos. Hiába imádom a sense-t. A Samsung bedarálja a hiányosságai miatt. Na nálam ugyan ez a helyzet az almával is.
-
dilajoska1
őstag
válasz
ToniSoprano #317 üzenetére
Nekem 2,2Ghz-ről át van állítva 1,7Ghz-re de nem veszek észre különbséget. Igaz ez 4 magos és nem a53-as magok.
-
Wesder
titán
válasz
ToniSoprano #317 üzenetére
Root nélkül nem tudsz kapcsolgatni ez 100%
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #316 üzenetére
Más megtette a kikapcsolást roottal, azt mondta teljesen jó a telefon, nem érzett nagy különbséget sebességben alap dolgoknál pl. böngészés ilyesmi, viszont az akku üzemidő jelentősen megnőtt.
Nekem a J5 sebessége teljesen megfelelt, viszont itt nagyobb a kijelző és QHD. Míg egy hd kijelzőnél egy frame 0,9 millió képpontból áll, a QHD-nál 3,7 millió képpontól, és gondolom itt a GPU-nek kell dolgoznia rendesen.
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #315 üzenetére
Csak ahhoz meg root is kell szerintem. Arról nem tudok nyilatkozni, neked megéri-e azt a sebesség veszteséget.
De ha csak 4 magos A53 telefon kell, akkor úgy érzem teljesen felesleges G4-et venni. Persze jó árban van a G4, meg a kamera is szuper benne. Ez biztos. -
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #314 üzenetére
Ja csak a procik itt 1,44 Gz-zen mennek, ott meg 1,2 Ghz-en. De én annyival nem érzem gyorsabbnak mint a J5-öt. És pl. itt van egy Sanpi 410-es Samu A5 összehasonlítása egy Snapi 801-es G3 -mal mindakettő lollipoop alatt: [link]
Azért megnéznék egy összehasonlítást, hogy mennyivel lassabb G4 négy magon és hat magon alapdolgokra. Az lenne a hiteles, ha másfélszeresére nőne mert ha így az akkuidő lehet inkább bevállalnám a 4 magot.
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #313 üzenetére
Szerinte. Szerintem meg szinte s410 szintre visszabutítva egy lassú szar lesz a hideg G4-hez képest. Már azt is megérzem sebességben, ha a 2 nagy mag vissza throttlingol. Lassabban tölti be az oldalakat, a görgetés darabosabb, lassabban lép ki a menübe.
Legrosszabb esetben 960Mhz-re esik vissza a 2 nagy mag nálam, akkor kb ugyan annyit tud az 1,44 GHz-es A53 al összehasonlítva. Akkor lehet megéri lekapcsolni őket. De már azzal is lassítom, mert azért a több magot az android. A Chrome például.
(#312) Szakiii
Hát akkor sajnos az új Titan X-et kell megvenni. -
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #310 üzenetére
Én azt tudom, hogy a G4-nél CPU-ban lekapcsolta 2 fő nagy magot az egyik fórumozó és az alap dolgok hangyányival lettek lassabbak de pl. a akku másfélszer tovább bírta. Úgyhogy hiába pörög a CPU maxon igazán a mindennapi használat során annyira ezt gyorsaságban nem annyira mérvadó, és akkutakarékosság miatt jobb lenne a kevesebb proci és annak a frekvenciáját szabályozgatni .
-
Én meg a Blade and Soul (mmorpg) miatt építettem egy gépet. i3-ról i5-re váltottam+7770-et lecseréltem 950gtx-re+(8Gb ram+ssd), aztán kiderült, hogy ugyanúgy megvannak az akadások benne. Olvasgattam, kiderült, hogy két magnál nem használ többet
mondom ok megérte cserélni. Aztán olyan szerver laggok voltak, hogy abba is hagytam 1 hónap játék után.Ma már a 950gtx-et is eladtam, néha dota2-vel ha játszok, az meg elmegy gagyi grafon az integrálttal is.
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #308 üzenetére
Próbáld ki a G4-en. Szedd le a Trepn profiler nevű appot. Kapcsold be a Performance graph részt. Tölts be böngészőben egy nagy weboldalt vagy akármit. És ez utána görgess. Meg látod, hogy 50% fölé sem nagyon megy a GPU.
Az appban a lehető leggyorsabban fel le görgetve tudtam 62% körüli GPU kihasználást elérni.
Az iPhone 6S-ben 2,5 ször erősebb a GPU és még a kijelző felbontás is kisebb. Nem a GPU az oka, hogy ilyen durva gyorsan tölt be dolgokat az iPhone.
Az adreno 306 pedig egy lassú szar, még a 418-hoz képest is. Olyan vagy 10 szer lassab lehet. Jó hogy nem a mali 400mp2-vel akarod hasonlítani a 880mp12-t. Azért egy szint kell a GPU-ból is, de a mostani csócs gpu-t játék nélkül már nem használod ki.(#309) Szakiii
Játszogatni persze. Elvagyok a második generációs i5-el és a GTX 760-al. De öcsém gépén látom, hogy gtx 1060-al meg i5 6600-al egy másik liga teljesen. -
Szakiii
addikt
Nyilvan programnak is ki kell hasznalnia jatekoknal kevesbe jellemzo de munkara hasznalt programoknal nem az.
őstag: hat ez reszben igaz de csak akkor kell ekkora ero ha mindent maxra tolsz es tenyleg 144 htz a monitor egyeb esetben egy i3 kozepkat vga boven jo jatszogatasra de i5 egy 50k-s vgaval meg mar kifejezetten visz mindent nyilvan itt nem egy arc meccsre gondolok hanem mondjuk egy wircher 3ra
Egyebkent en ezert sem tartom gondnak azt hogy a huawei relative gyenge gpukat hasznal mert telefonon tenyleg csak jatekra kell a combos gpu
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #307 üzenetére
De pl. a görgetés a böngészőben mobilnál azért gördülékenyebb lesz, pl. egy csomó mozgó tartalaom stb.
Akkor ezek szerint tök mindegy hogy egy GPU HD, Full HD, vagy QHD kijelzőt hajt meg csak a proci megy ilyenkor, a GPU nem dolgozik? De akkor ki kéne próbálni hogy pl. Samsung S7 proci mellé, mondjuk egy népszerű, de elég alapszintű Snapdragon 410-en lévő Adreno 306-os GPU-t beletennénk, milyen lenne a böngészési élmény? Szerinted te nem vennéd észre a különbséget?
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #304 üzenetére
Ha ennyire számít a GPU, akkor miért nem lesz gyorsabb a böngészőm, ha videó kártyát cserélek? Azért mert nem számít egy bizonyos számítási szint felett. Itt internetezek és a GPU órajele meg sem mozdul. Bezzeg a CPU. Az dolgozik rendesen.
A mai csúcs androidok is túlléptek már ezen, akár 2k felbontáson is. Az iPhone-ok akik még annyira sem használnak nagy felbontást. Teljesen mindegy szerintem, egy bizonyos szint felett a GPU ereje egy telefonokban. A magozás meg annál is inkább értelmetlen, teljesen más egy CPU meg GPU nem lehet így összemosni őket. Nem ugyanaz a feladatuk.
A mai csúcs videó kártyák esetében ez ez egész megfordult. Csúcs CPU-val lehet csak kihajtani a legdurvább kártyákat FHD-ben dx11 alatt. Nem elég egy 2 magos i3 lassan casual gaming-re sem. Kell az i5 ma ha játszani akarsz. Az i7 még jobb talán, ha megengedhetsz magadnak egy komoly kártyát és egy 100 vagy 144Hz-es monitort.
-
ToniSoprano
addikt
Általában azt mondják a 8 mag azért kell, mert van 4 erős mag és 4 takarékos mag. Mondjuk ezt nem értem miért egyszerűbb magokat össze vissza kapcsolgatni, mint leszabályozni a proci frekvenciát? Te érted ezt?
Mondjuk szerintem az Iphone nagy erőssége pontosan ebben, van hogy sok már új dolog nincs benne pl. VR és egy csomó érdekes dolog. De amire az emberek 80%-nak szüksége van azt nagyon jól tudja és másfél 2 év múlva is ugyanilyen megbízhatóan tudja ezeket a már már inkább alap dolgokat pl. whatsapp, messenger, skype féle dolgok, email, telefonálás, és egyéb mindennap sokat használt okosfunkciók. És a frissítések miatt sem kell aggódnod, míg droidon izgulhatsz jól sikerült-e a telefonodra az új droid verzió adaptálása, nem lesz-e valamiben rosszabb ha frissítesz pl. üzemidő, kameravezérlés stb..
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ctvagyok #301 üzenetére
Mert pl. egy telefonnál számítógépnél a kettő együtt adja ki az élményt, a fluidságot, azt hogy mennyire használható a gép, telefon.
Önmagában a CPU-t sem tudnád semmire sem használni, és a GPU-t sem, és itt azért a telefonokban ezek nagyon integrálva vannak és a CPU-GPU integráltság, összhang is fontos. Valószínűleg azért egy 6S plus egy jóval gyengébb GPU-val jóval döcögősebb lenne, legalábbis nem lenne olyan sima áttűnésekél, animációknál hiába ugyanaz a proci.Create: ezzel egyetértünk, és valamit tud az apple, bár egy jó kétmagos Intel i3 proci a játékok többségénél elég, max multiplayerbe kell az i5, de ott is elmegy a játékok többsége i3-mal full HD-be nem teljes részletgazdagásgban megy minden. És hol vannak az asztali gépes játékokhoz a mobilos játékok részletességben, bonyolultságban? Szerintem a doridos oldalon a 8 mag inkább marketing duma, és akkutakarékosság miatt van, bár nem értem teljesen miért jobb ez mint magokat leszabályozni. Igazán 4 magnak bőven elégnek kéne lenni mindenre. Sokan kapcsolgatják le 4 magosra a fórumon pl. a Snapi procikat, azt mondják nagy teljesítmény, gyorsaságban különbség nincsen, hangyányi talán.
-
Szakiii
addikt
válasz
buvartacsko #293 üzenetére
Van i5s itthon most is de mar ezerszer leirtam es sose mondtam hogy szar csak azt hogy kozelebe se er egy csucs droidnak jelen esetben nalam az s7hez.
De amugy tenyleg nem szar, a minimalis napi dolgokhoz eleg annal tobbre viszont nehezen kepes.
Create: azert ez nem ilyen egyszeru. Van ami kihasznalja, android pl pont ilyen.
-
válasz
ToniSoprano #300 üzenetére
pl. erre Intel vs. amd, hiába van az amd-ben 8mag 4Ghz, ha egy i3 2mag(4szál) 3,6Ghz tudja hozni azt a teljesítményt, mert nincs jó párhuzamosítás, a programok nem használják ki a magokat. Sok múlik a processzor felépítésén, már rég nem a magszám és a Ghz a mérvadó.
-
ctvagyok
őstag
válasz
ToniSoprano #300 üzenetére
Ez nem így működik szerintem. Semmi köze a magszámnak ahhoz, hogy hajtja meg a készüléket a SoC. amit meglehet oldani 8 maggal azt eggyel is. A mag számnak amúgy sincs közvetlenül köze a teljesítményhez. Attól nem lesz valami gyorsabb, hogy kétszer annyi, de jóval gyengébb magot tartalmaz. Sőt inkább lassabb lesz, mert a párhuzamosítás nehéz.
A GPU meg CPU nem ugyanaz a dolog. Miért is lehetne összeadni őket? Más a feladatuk nem? Egyszerűen nem értem a logikád. -
ToniSoprano
addikt
válasz
dilajoska1 #299 üzenetére
"A processzorok, a CPU-k és a GPU-k a számítógép belsejében található, belülről nagyon erős és bonyolult ALU-k; egy egyszerű alkatrész is számos ALU-t tartalmazhat."
És az S7 egy processzora, vagy az Iphone 6S proceszora hány ALU-ból áll, mert ez is lényeges lehet nem?
Egyébként ha az andreno 418-nál 128 alu nem különíthető el, mondhatjuk egy processzornak is, akkor ezen az elven továbbgondolkozva. A QHD kijelzőt is meghajtó Snapi 808 GPU-val együtt 7 magos, umíg Iphone esetén GPU+CPU összesen 8 mag.
-
dilajoska1
őstag
válasz
ToniSoprano #297 üzenetére
Andreno-nál ALU-k vannak. 418-nál 128 ALU
https://hu.wikipedia.org/wiki/Aritmetikai-logikai_egys%C3%A9g
-
ToniSoprano
addikt
válasz
r3dsnake #295 üzenetére
És Andreno 418 hány magos akkor, mondd meg nekem? A számítógépemen, pl. a megjelenítésnél videóknál, játéknál, grafikai dolgoknál áttűnéseknél sokkal fontosabb, a videókártya, mint a proci. Szerintem a kettő együtt fontos önmagában az hogy 2 magos a CPU nem sokat mond. Szerintem a mobilokban a 8 mag CPU inkább marketing, egy 4 magos intel asztali proci szinte a csúcs kártyákat is kihajtja játék esetén.
Meg persze az is fontos milyen kijelzőt hajt ki a proci, az andoridos csúcsmobilakban gondolom elsősorban, hogy a VR is élvezhető legyen, már QHD felbontás van.
szerk. Ha csak egy full HD kijelzőt hasonlítunk egy QHD, ez a full HDn-él 2,1 millió pontot kell megjeleníteni framenként, QHD-nél 3,7 millió pontot. -
Kasya
nagyúr
válasz
ToniSoprano #294 üzenetére
A gyarto honlapjan pl.
Kisebb koritessel, itt.S7-re vonatkozóan:
The Mali-T880 can be built with 1 to 16 clusters, where the MP12 version features 12 clusters/cores. -
r3dsnake
nagyúr
válasz
ToniSoprano #290 üzenetére
Ez a baromság, amit levezettél. Soha sehol nem számolják így. A Tegra 3 is 12 magos GPU-val volt már évekkel ezelőtt, mégse adja senki hozzá a CPU magjaihoz. Nem is értem honnan jött ez, de tök jót mosolyogtam.
-
ToniSoprano
addikt
Azt hol lehet megnézni, hogy pl. az S7-ben hány magos a GPU sehol sem látom?
Vagy az LG g4-emben egy snapi 808 esetén Adreno™ 418 GPU van, de sehol nem látom ohgy a 418 hány magos? Még a gyártó oldalán sem. Ezt meg tudja valaki mondani hol lehet megnézni?Itt sem írnak semmit a GPU magokról csak annyit, hogy a 808-ban 6 mag van:[link]
-
Szakiii
addikt
válasz
buvartacsko #289 üzenetére
Nekem ez sose lesz problemam
mert en ezert nem fogok 2 keszuleket hordani hiaba kapok majd ha kapok leendo munkahelytol.
De remelem nem iphonet kapok majd
bar eladni jo
-
Wesder
titán
válasz
ToniSoprano #290 üzenetére
Akkor az S7 meg 20 magos...
-
ToniSoprano
addikt
Ez egyébként baromság, mert az Iphoneban 8 mag van összesen 2 a prociban, 6 mag a GPU-ban van.
Szóval egy 6S pl. 8 magos. Nem tudom egyébként mi ez a trükk, hogy csak 2 magos a proci, és 6 magos még emellett a GPU mert, ezek eléggé intergrálva vannak, pl. a GPU a prociba, Nem tudom hogy lehet elválasztani a kettőt? -
Szakiii
addikt
válasz
buvartacsko #287 üzenetére
Nem mindenre de arra igen hogy ne kelljen tobb keszuleket hasznalni..
-
Szakiii
addikt
válasz
buvartacsko #285 üzenetére
Mindketton le tudod tesztelni ugy is hogy egy darab iphone sincs a kozelben. Erre gondoltal mar?
Ha tenyleg nem a 2 sim miatt van nala nincs ertelme kettot magaval cipelni erre akarok celozni. Fejlesztes szempontjabol nem szukseges. Az meg ha 2 sim miatt van nala megvalaszolja azt hogy miert nincs dualsimes iphone.. hiszen igy legalabn 2t adnak el az egy dualsimes helyett..
-
buvartacsko
addikt
miért is lenne vicc? az nem jut eszedbe, hogy mondjuk a sajátján stabil ios9 van, a másikon meg io10 beta pl?
sok más feleslegesebb dolog van ennél a világon egyébként amibe érdemes lenne belekötni, ez nem azok közé tartozik. ja és pontosan ezt mondom, a sajátja a sima 6s, és céges a 6s plus. nyílván a wc-re nem hordja magával mindkettőt, de általában nála van mindegyik készülék.
-
Szakiii
addikt
válasz
buvartacsko #283 üzenetére
Problemam nincs vele csak annyi hogy teljesen felesleges hogy legyen fejlesztes celjabol nala i6s es i6s plus. De ezt le is irtam... nincs ra szukseg egyszeruen. Nem tudom erthetobben leirni
Az megint mas ha azt mondanad hogy ceges teloja i6s plus es i6s az alap de hogy fejlesztes miatt mindkettot hordja magaval az vicc.
-
Nem tudom, nekem adta egy ideig, (ha ugyanebbe a házba raknának új hardvert simán megvenném)az érzékelők nem mindig voltak a toppon az biztos, a sárgulú kijelző meg szériahiba volt, amit javítottak(az enyémmel már nem volt ilyen gond).
Amúgy az is elgondolkodtató, hogy ha véletlen android oldalon is lenne kis kijelzős Telefon, direkt úgy csinálnák meg azt is, hogy 1-2 napnál ne bírjon ki többet az Akku, mint iphonnál ugye az SE. Sajnos a gyártók nem értünk dolgoznak, csak a Profit számít mindenhol (ami természetesen érthető is).
Még annyi, hogy ezekkel a fail szériákkal az a baj, hogy elveszik a kedvét az embernek a droidtól, pedig én is körültekintő vagyok, teszteket olvasok, fórumokat nézek stb... Pl én se fogok kövinek droidot venni pont amiatt, mert már 5éve szívok vele.
-
-
Szakiii
addikt
Xperia s egy borzalmas telefon volt. Nalam 3 napot birt, egyszeruen elso perctol kuka volt szerintem. A gombok erzekenysege kritikan aluli volt. Sargulo kijelzorol nem is beszelve. De nezz meg egy szepen rendben tartott s2-t. Mai napig szuper kis telefon a maga 1 gb ramjaval es fillerekert megkapod. Elozo hszekhez meg annyjt hogy nekem tenyleg van i5s es s7 nem egy kategoria de ez nem lenne erezheto ha nem lenne i5snek rendszerbeni korlatai vagy szimplam ha megoldhato is iszonyat macera. A legjobb nekem akkor volt amikor meg csak i5sem volt at akartam gyorsba masolni egy cuccot masik gepre amin nem volt net es csak a telefon volt nalam termeszetesen nem ment ezert elkertem baratnom s4 miniet es csak nevetett hogy ennyit a dragan vett telefonomrol.. es teljesen igaza volt. A masik az aku ido ami folyamatos mobilnet es messenger mellett kritikan aluli DE a rendszer tenyleg gyors csak semmire nem megyek vele...
-
válasz
dilajoska1 #278 üzenetére
Ezzel még annyi a bajom, hogy nálam a kinézet sokat számít, illetve tesztekben még jól szerepelnek (xperia s ajánlott plecsnit is kapott, most néztem meg
) és később jönnek el a problémák, amik újrarakással sem tűnnek el.
Ne is mondd néztem az új sonykat, 200+ ért katasztrófa.
-
válasz
dilajoska1 #276 üzenetére
Lehet én nyúlok bele fail szeriákba, ez nincs kizárva. Ha nem így lenne, lehet nem iphone se lenne a következő kiszemelt, bár a méret is erősen hozzájárul, nekem ez a huawei p7 5"-al már nagy.
Remélhetőleg siker széria lesz az SE, akkor talán a többi gyártó is csinálna mondjuk 4.3" kijelzőset.
-
dilajoska1
őstag
Hidd el nekem már rengeteg fajta készülék megfordult a kezemben! 4s a beállitásokban olyan laggokat produkált hogy hihetetlen! (ismerőseim észre se veszik de én kiszúrom mindig
) Az igaz hogy régen volt elég sok baj az androiddal de ahogy fejlődött a rendszer annál gyorsabb lett, az ios pont ennek az ellentetje. Xperia S tudtommal 4.1-nél leragadt amivel sok gond volt! 4.2-től már nekem nem volt bajom vele max az 5.0.
-
válasz
dilajoska1 #271 üzenetére
Pont ismerősömnek 4s-es a céges telója(azt hittem, hogy majd azt mondja, hogy kukábavágná legszívesebben),de ehhez képest teljes mértékben meg van vele elégedve olyan szempontból, hogy hívás, sms, email, viber ennyire használja. Nekem az xperia s-en 2éve is Volt már problémám (hívás közben befagyott), azt is le lehetne tesztelni. Szerintem a 4s verné.
dilajoska1: xperia s Volt, most huawei p7 van. 1,5éves és már vannak vele gondok, nem is kicsi.
-
-
Wesder
titán
válasz
dilajoska1 #271 üzenetére
Akkor 5s. A lényegen nem vàltoztat, hogy kipróbálnám, de lehet kidobott pénz lenne ha nem jön be.
-
dilajoska1
őstag
Inkább ne próbáld ki a 4s-t Ios9-el! Egy mtk6580-as telefonon is simábban fut a Lollipop mint azon az ios9. Pedig gpu-ban és lehet cpu-ban is erősebb a 4s!
Create.:
Hát nekem pedig a 3 éves Z1-em van olyan gyors mint most az 5s! Gondolom a 3 éves alatt a közép és alsó kategóriara gondolsz!
-
Wesder
titán
Lehet velem van a baj, de kicsit zavar, hogy egyesek azzal jönnek érvként hogy "Az Iphone tartja az àràt" (kérlek ne vedd magadra)
R3dsnake
Egyébként ha valaki adna egy 4s-t, hogy "Tessék hasznàld egy hónapig" akk kirpóbàlnàm. Tudom màr nem dràga mert néhàny GSM-ben màr 30 ezresért odaadjàk a 32-es vàltozatot. Nem sokallanàm, de mivel 1.6 óta robotozom így lehet kidobott pénz lenne. Szerintem érted mit akarok mondani. -
Azt azért ne felejtsük már el, hogy a note 7 az iphone 7 plus-al lesz párban. Illetve azt a tényt se, ha valami baja van a készüléknek, sajnos ez mindkét oldalon előfordul a samu foldozgatja, míg iphone oldalon újat kapsz megújuló garanciával. Frissítések tekintetében is jobb. És az is tény, hogy egy 3éves iphonen gyorsabb a rendszer, mint egy 3éves droidon. Nem beszélve az értékállóságáról, ami a droid vonalon nem a legjobb.
Hardveresen ténylegesen jobb a note7, az iphonenak se kell szégyenkezni+ ott vannak az extra dolgok amiket fentebb már írtam, kinek mi a fontosabb embere válogatja.
-
-
bebuci
tag
válasz
r3dsnake #140 üzenetére
Galaxy Note 7 64gb- 850 euró. IPhone 6s Plus 64 GB 964 euró. Nem említem, csak azt a tényt, hogy az iphone 1 éves modell. Kijelző, kamera, retina scan, s-pen, vízállóság, memória bővíthetőség már csak a hab a tortán. De neeeeem, az alma nem cseszi át a klienseit, ugyanolyan áron adja ugyanazt mint a droidos készülékek .... Kérlek mesélj még
-
válasz
RaveForce #262 üzenetére
Najó, nyilván a nettó fikázásból semmi hasznos infót nem lehet leszűrni - ezt azért elég könnyen ki lehet szúrni. Ha az akár nyílt akár áltudományos köntösbe burkolt sárdobálásnak sok valóságalapja lenne, akkor se a szifonokat se a csúcs droid készülékeket nem lehetne milliószámra 700$/db áron teríteni.
-
RaveForce
veterán
válasz
t72killer #261 üzenetére
Amúgy van pár tagtárs a ph-n akinek tényleg van saját teló mind2 oldalról, számomra az ő véleményük irányadó, a többi levegő.
na azért rájuk se vegyél mérget
van akinek pl van kb 3-4 csúcs is és egyiket sem szidja vagy dícséri a másik fölé... ellenben pl itt van parallaxis címzetes valamikor ulkesh/evermann többszörösen törölt tag aki birkatürelemmel ügyvéd módjára magyarázza a hülyeséget okosság köntösbe öltöztetve, mondván noté és iP tulaj... nagyon egyéni pref. kérdése az egész, és leellenőrizni se lehet ezeket egyébként, de szerencsére sok a tényszerű dolog iOS és android vitában, és innentől nagyon átlátszó amikor vki az egyiket vagy a másikat elkezdi érvek nélkül "fos"-ozni, pl az érintett vitaindító 11-es komment, hogy kell alá a kraft...
-
Ilyen ez, az apple-droid gyúlékony téma, mélyen vallásos alapokkal tarkítva. Bármelyik samu, droid, alma-releváns hír lehet nagy trollgyűjtő, az illetők már olyanokaz írnak sokszor egyenes adásban, amiről maguk is tudják h nettó b@romság - ill életükben nem fogták kézbe a fikázott készülékeket.
Amúgy van pár tagtárs a ph-n akinek tényleg van saját teló mind2 oldalról, számomra az ő véleményük irányadó, a többi levegő.
A modik részéről meg - ha nem túl sok erőforrás - a kimoderált hsz-eket mínuszban számolnám a rankingbe, x db után a tag "troll"-á, majd "címeres ökörré" lépne elő
.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Uraim! Akkor most legyetek szívesek befejezni a cicaharcot, személyeskedést, veszekedést. Aki pedig pihenni szeretne az nálam jelentkezzen.
-
Szakiii
addikt
válasz
r3dsnake #208 üzenetére
Nekem az ilyen fejleszto haverom ezt csinalja azt csinalja dologbol a top hsz az volt itt amikor dual simrol volt szo es beirta a srac hogy az o haverja fejleszto es azert hasznal i6st meg i6s pluszt mert mindkettore fejleszt nem azert mert nincs dualsim
jo kis fejleszto lehet foleg ha droidra is fejleszt ezert a letezo osszes telefont hasznalja sose emulal es tesztel szimplan minden valtoztatas utan telepit es teszteli az osszes letezo kutyun
kiegek neha az itteni emberektol. Egyebkent en is fejleszto vagyok igaz kezdo mega junior meg de en iphonet biztos nem fogok main telonak hasznalni. Offnak viszont jo a kis i5s.
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
dilajoska1 #212 üzenetére
Úggy tudsz eszközt váltani, hogy a kettő tartalma közt csak a sorozatszám fog külömbözni. Konkrátan teljesen klónozza a rendszert és átviszi a következő eszközre. Droidon ilyet nem tudsz. Márkák közt meg pláne.
-
Szakiii
addikt
válasz
hwtvennek #204 üzenetére
Most ilyen baratokkal peldalozas szerintem hulyeseg o is csak egy ember es szubjektiv az egesz. Nekem is van rokonom legonal projektmenedzser es melos teloja mindig az aktualis top iphone ennek ellenere droidos tabot vett maganak repulo utakra mert gyuloli a telefonjat.
De mint mondtam ez nem bizonyit semmit... es o nem 800 ezret kap hanem tobbet bar ez szintrn nem tudom hogy jon ide
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
tomboy0013 #207 üzenetére
5. Jailbreak-kel is. De felesleges.
Az iOS 5 év támogatását és az iCloud Backupot meg sem közelítik más rendszerek. Droidos ismerőseim menekülnek iOS-re, fejlesztő barátaim közt sem ismerek droid felhasználót. Pedig arra (is) fejlesztenek.
-
tomboy0013
veterán
válasz
hwtvennek #204 üzenetére
Az elejére felesleges reagálni ahol az árakról van szó, tökéletesen látni, hogy az iPhone-osok gond nélkül kifizetik az ötszörös árat mindenért. Szerinted ez oké, szerintem meg felesleges pénz pazarlás.
5. Az android rendszer tesreszabhatósága nem csak a küllemben merül ki, de szerintem ezt írta is. Automatizálhatod a rendszert és gesztusvezérléssel is bővítheted a funkciókat amivel valóban okostelefonná emelkedik az android a konkurenciával szemben.
6. Az, hogy a játékokat gyorsabban betölti egy iPhone egy dolog, attól a hétköznapokban még nem lesz fürgébben és gördülékenyebben használható egy OP3-nál sem ami hozzáteszem fele (!!!!) annyiba kerül mint egy 64 GB-os 6S. Az én 6 magos 2GB-os Nexus-om nagyjából minden app-ot gyorsabban betöltött mint haver 6S-e. És mint említettem kb harmada az ára mint a legolcsóbb 6S-nek is jelenleg. És ez a nem mindegy.
Ha már a 2012-es Nexus 4-et hoztad fel akkor hasonlítsd már össze egy iPhone 4S-sel iOS 8-tól (vagy 7-től)....
Másfél évtől meg azért picit több a támogatás a Nexus-okra
Jelenleg 7.0 betat használok az 5X-en, ugye MM-val jött ki. Nincs bug, nem indul újra, nem dobálnak ki az app-ok sőt az üzemidő is jobb egy picit. És még jövőre érkezik rá az android O plusz még 1 év biztonsági frissítés(3 főverzió + havi biztonsági frissítések + még OS frissítés vége után 1 éven keresztül havi biztonsági frissítés). Ez akárhogy számolom nem 1,5 év. És ezért a támogatásért és magáért a hardverért sem kell 200+ ezret lecsengetni, de még 100-at se. Meg lehet magyarázni mindent, de azon kívül, hogy tetszik valakinek az iOS vagy maga az iPhone sok dolgot nem lehet felhozni az androiddal szemben ami miatt valós okokból megérné így 2016-ban a ráfizetést mind a telefon mind a kiegészítők terén. -
hwtvennek
tag
válasz
Cingáriusz #193 üzenetére
Az alábbiakban választ fogok neked adni, de kérlek, hogy te is adj választ nekem a felmerült kérdéseimre, bár tuti hogy nem fogsz tudni érdemben válaszolni!
"1. Androidos telefonok működnek egymás töltőivel. Apple milyen más töltőkkel működik együtt?"
Lehet venni átalakítót, valamint, az új USB-C töltős Androidos telefonokhoz szerinted mindenhol találsz töltőt? A környezetemben mindenkinek iPhone-ja van, és mérnökök vagyunk, múltkor nem találtunk sehol egy mUSB töltőt havernak. Jó mi? Visszatérve még1x, az USB-C töltős Android telefonokkal mizu? Komolyan? Mert iPhonehoz is lehet venni átalakítót, amivel lehet utána tölteni mUSB-vel ahogy ezekhez a Droidos telefonokhoz is.
"2. Androidos telóhoz kapok 400, azaz NÉGYSZÁZ Ft-ért igen jó minőségű utángyártott adatkábelt."
iPhonehoz is lehet venni már 3 ezer forintért MFI kábelt amivel tökéletesen működik, de plz, 260k-s telefonom van, nem fog megütni egy 5 ezer forintos kábel. Az hogy Androidhoz lehet venni 400 forintos kábelt az miért bizonyítja azt, hogy az Android jobb? Akkor a Suzuki jobb mint az S Merci, mert olcsóbb hozzá lökhárítót per bármi egyéb más alkatrészt beszerezni?
Valamelyik nap 5790 forintért vásároltam egy Lighting kábelt, és nem ütött meg egyáltalán, programozóként dolgozok, és nem zavart valahogy.
"3. Androidot bedugom a 400Ft-os kábellel a PC-re, hopp már látja is a rendszer külső tárolóként és ctrl C, crtl V-vel tolhatom fel BÁRMILYEN formátumban a filmjeimet, zenéimet és nézhetem őket ahogy és amivel akarom. Apple-el hogy is lehet filmeket, zenéket a készülékre másolni?
Ja, hogy telepíteni kell külön szoftvert a gépre hozzá?"
Az iPhonet be se kell dugni, simán WiFi syncen másolok rá BÁRMILYEN FORMÁTUMBAN, BÁRMIT!
nPlayer a barátom, semmi gond nincs vele, visz MINDENT, és még DLNA-n ki is tudom küldeni a TV-re felirattal együtt a filmeket. Az iTunest már, nagyon, nagyon nagyon régen nem kötelező használni, 2012 óta használok iOS-t, és egy kezemen meg tudom számolni hányszor kellett. Veszel egy PC-t amin nincs OS, rádugod az Androidos telefont, akkor mi lesz? Ja, hogy extra szoftvert kell telepíteni hozzá (Windows, Linux) hogy tudj fájlokat másolni rá?
2016-ban ilyen erős gépek mellett, nem fér bele 2 perc ameddig felrakod az iTunest, ha annyira kell?
"4. A munkámból kifolyólag sok helyen kell, sok féle tv-t és projektort kell vezérelnem, melyekett infra porton keresztül csinálok, a telefonra telepített univerzális szoftverrel. Apple-ön hol az IRDA port? "
Nem tudom, nekem nem kell ilyeneket csinálnom, de ha nagyon kellene, lehet venni infra kiegészítőt az iPhonehoz is, és nem kellene csak ezért szívatnom magam a bugOS-el (Android). Azt tapasztaltam, hogy sokkal egyszerűbb az eszköz saját távirányítójával megcsinálni mindent, mint telefonon akármilyen szoftverrel szerencsétlenkedni. Jobb a saját dedikált távirányítója. Amúgy mit csinálsz ha éppen lemerült a telefonod, vagy nincs nálad? Akkor mit csinálsz? Az eszköz saját távirányítójához nyúlsz. Megáll az élet? (most válaszolok neked: nem) Nincs IRDA port, de őszintén mondom neked nem is hiányzik. A saját tvmhez van Magic Remote, és nem tudja kiváltani egy IRDA portos telefon, de még az LG saját szoftvere sem a távirányító funkcióit.
"5. Andoid ezer módon testreszabható kinézetben, működésben. iOS mennyire is szabható testre?"
Tény és való hogy testre szabhatóbb, akinek erre van szüksége vegyen Droidot, de őszintén szólva 10 év alatt kb 3 emberrel találkoztam akinek széjjel volt customizálva mindenféle témával a Droidos telefonja és így ennyi. Azért valljuk be az átlag embernek erre sincsen nagy igénye, a legtöbben nem ismerik a Play Storet sem a Droidosok közül. Akinek iOS-t választ az általában tudja, hogy nem fog mindennap másik My Little Pony témát felrakni a telefonra, de általában nincs is szüksége rá. Elég jól meg van tervezve a rendszer alapból, nem fontos toldozni-foltozni a vásárlás után hála istennek.
"6. Amíg 125ezer Ft-ért One Plus3 abszolút csúcskategóriás készüléket lehet kapni, addig miért is kéne 280-ért iphone-t venni? Mert kevesebb mag van benne és kevesebb memória?"
Belinkelem neked még egyszer, de úgy sem fogod megnézni: Konkrétan ennyit ér a 4/8 mag meg a 6GB ram. Ló*aszt sem, mert az iOS rendesen optimalizálva van. Nagyszerű hogy ilyen sok RAM van benne, de szemmel láthatóan nem tudod kihasználni. A Galaxy S7 Edge még nagyobb lemaradásban van a 6s-hez képest multi tasking tesztben, pedig abban 8 magos proci van 4GB ram mellett (van videó erről is, nem keresem meg). Szóval? Miről beszélünk? A szoftver a lelke a készüléknek, lehet neked 22 magos procid is, ha a rá készült szoftverek szarul vannak megcsinálva, ez az igazság.
"7. Amikor a 13-14éves elkényeztetett hülye iskolás picsák kezében is már ájfón 6-ot látok (csupán mert TRENDI és COOL), mert sznob apuka megvette nekik, addig biztosan nem akarok ebbe a felhasználói csoportba tartozni semmilyen szinten."
Rettenetesen rossz hírem van számodra, ugyanebben a korosztályban én már láttam Galaxykat is kisiskolások kezében, meg rengeteg Droidos telefont, látod, mégis csak ebbe a csoportba tartozol Te is.
Ezek után ha 13 éves elkényeztetett kisgyerek kezében meglátsz majd egy ugyanolyan típusú készüléket mint a tied, akkor azonnal mást fogsz vásárolni? Ne haragudj, de ennél nagyobb öngólt nem is lőhettél volna. Ez nem érv!
Nekem is vannak szoftverfejlesztő ismerőseim akik évek óta iPhonet használnak, és továbbra is azt fognak használni mert szeretik, és van olyan köztük akik 7-800 ezret kézhez kapnak magyarországon és egyáltalán nem buta ember, akkor most hogy is van ez? Azért mert a te szaki ismerősöd átváltott Nexusra akkor ezzel bizonyítottad sikeresen hogy az iPhone egy szar? Nem hinném. Ne haragudj, de az iBook egy több mint 10 éves laptop, még csak nem is X86 proci van benne, nagyon sikeres ember lehet ha egy ilyen lassú gépen tud dolgozni.
Egy iBookon ma már Youtobeozni sem lehet kb. Értelmes ismerősöd van ha azt használ 2016ban. Csak úgy mondom abban a gépben még max 1GB ram vagy talán még annyi sem lehetett.
Barátnőmnek Nexus 4 készüléke van, nagyon szuper meg minden, csak miután elérkezett rá a Droid 5.0 elkezdett fagyogatni, szarakodni, pl mikor beérkező hívás van random lehal a kijelző és csak egy hard reset segít rajta, vagy pl random nem működik a mikrofon. A google fórumai tele vannak a hibajelentésekkel, de nem foglalkozik vele a Google mert túl régi a készülék. Eredmény: vissza kellett rakni a 4.4.4-et. Soha nem volt rootolva, soha semmilyen tartalmat nem szedtünk le rá a Play Storeon keresztül. Arról nem is beszélve, hogy az 5.0-val nem bírt ki egy egész napot a telefon, már a munka végére kérte a töltőt... Ez alapján jó az Google Nexus szerinted? Kapsz hozzá 1,5 év supportot, utána benne hagynak pár bugot, és vehetsz új telefont. Vagy visszarakod a 2013-as OS-t rá, és ott vagy ahol a part szakad. Nagyon szuper tényleg! Az ezzel egy idős iPhone 5 lehet hogy lassabb lett az iOS9-el, de még soha nem volt hogy ne tudtam volna rajta telefonálni, vagy szarrá fagyott volna, egyszerűen a mai napig kiválóan lehet használni. Tényleg szar lenne az iPhone?
Nem hiszem hogy egyértelműen kijelenthető ezek után hogy szar az iPhone.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest